Muusikoiden.net
20.03.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fryette Power Station Integrated Reactance Amplifier
1
TTV
15.04.2015 21:46:02 (muokattu 15.04.2015 21:49:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haa, tällaisen nokkeluuden bongasin uudesta Guitar Playeristä: Fryetten uutuus 50W putkipäätteellinen "keinokuorma"!
 
http://www.fryette.com/power-station-integrated-reactance-amplifier/
 
Hemmetin nokkelan oloinen, kun voi runtata nupin päätettä huolella ja sitten asetella volatasot mieleisekseen, eikä perinteisen passiivisen keinokuorman saundinsyömistä pitäisi tapahtua. Monipuoliset päätteen säädöt, linjajähtö, linjatulo, efektiloop, .. Aikas makee just pienempien volumetasojen soittoon. Voisipa tuohon laittaa vielä EL34 tuubit, niin johan ois nannaa. Ostoslistalle menee ainakin itellä :-)
 
https://m.youtube.com/watch?v=KXSgHULEwEI
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
teemu-t-k
16.04.2015 17:53:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hemmetin nokkelan oloinen, kun voi runtata nupin päätettä huolella ja sitten asetella volatasot mieleisekseen, eikä perinteisen passiivisen keinokuorman saundinsyömistä pitäisi tapahtua.
 
Keinokuorma + päätevahvistinhan ei varsinaisesti ole uusi keksintö. Reaktiivinen keinokuorma on ehkä hieman realistisempi mallinnos oikeasta reaktiivisesta kaiutinkuormasta joten päätteen vasteenkaan ei pitäisi kiusallisesti muuttua "lineaarisemmaksi" mistä siis yksi puoli tuossa "soundin syönnissä".
 
Sitä, että matalat ja korkeat äänenvoimakkuudet, kuulostavat ihmiskorvaan erilaiselta, kuin myös sitä, että kaiuttimen toiminta ja soundi ovat hivenen erilaisia riippuen liikkuuko puhekela paljon vai vähä, ei "reamping" tietystikään korjaa. Eli jotain "soundinsyöntiä" tulee aina väkisinkin tapahtumaan.
 
Itse en varsinaisesti ymmärrä mikä järki on "reamping:issä" päätteellä joka värittää hirveästi soundia ja on kuitenkin suhtkoht "tehoton". (50 wattia ei oikeasti ole ihan poskettomasti). Makuasia kaiten...
Makeimpana juttuna kyseisessä laitteessa pidän kuitenkin sen modulaarisuutta: Keinokuormaa voi käyttää erikseen, jopa siten, että kytkee sen kuormaksi tuon laitteen omalle putkipääteasteelle. Myös pääteastetta voi ilmeisesti käyttää erikseen.
 
Ensimmäistä ominaisuutta pitäisin jokseenkin "uutuutena" ja oikeasti kekseliäänä ideana. Muut ominaisuudet (reaktiivinen keinokuorma, impedanssisovitukset, äänenvärin säätimet, efektiloopit, yms. ) ovat jo vuosia olleet aika peruskauraa tällaisissa laitteissa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti