Muusikoiden.net
22.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kinataan makuasioista Fenderin Telen mikeissä! :)
1 2
Luuviulu
07.04.2015 18:51:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Eli, rakentelen Pala-Caster:ia ja kaikki muut osat on jo hallussa, paitsi Kaula-Mikki. Tallamikkinä on legendaarinen "Fender Vintage `52", joten suositelkaapas sille Kaula-mikkiä kaveriksi, jotain klassista ja legendaarista paria, jonka kanssa toi `52 on usein Tallassa, ni mikäs sellanen ois ns. Yleisesti-Hyväksytty hyväksi pariksi?? :) Makuasia, joten typerä kysymys, mut minkä itse laittaisit näistä vaihtoehdoista:
-Custom Shop Vintage Reissue Tele
-Custom Shop Texas Special Tele
-Custom Shop 51 Nocaster Pickup Tele
-Custom Shop Blackguard Tele
 
..mikit on mul vähän vieraampi aihe, ni kyseleisin noista, että JOS joku omistaa jonkun noista, ni onko siinä jotain (huonoa puolta)??
 
-Saa ehdotella lisääkin mikkejä, mut vaan Fenderin ja mieluiten Custom Shoppeja.
Siin on Humbuckerin aukko, ni tarvittaes siihen saa luvan tulla joku Fenderin Humbucker, mut pleksissähän se Singlecoil pysyis ihan hyvin kiinni. Fender Wide Range Humbucker mul on jo Fender Jonh5 Telessäni, ni Wide Rangea siihen ei tule Humbbariks, mutta muita Fenkun Humbbareita saa myös ehdottaa, joka sopeis tohon.
 
-Musatyylini johon mikkejä haeskelen, on ööööööö sellast (Räkäistä Rokkia). :) -Jotain Sielun Veljien ja Tuomari Nurmion roso-puolen soundia siis haeskelen. ..n.90% soitan pelkästään akustisel kitaral, mut levytysvaihees noi sähkiksetkin tulee mukaan, niin ois ns. Kiva saada kiva mikki, jotka (tukevat) toisiaan pareina :) :) Akustisen kans soitellessa kun jää nää mikki-asiat liian vähälle huomiolle, joten neuvoa saa..! :)
 
-Ja ISO KIITOS kaikille neuvojille jo etukäteen! :) :)
..ite luulisin tota Custom Shopin Texas Specialia sopivaks, mut toisaalta en mä noista paljoa tiedä, ni lähinnä pelkän mikin nimi-mallin takia ton ARVAISIN olevan kait hyvä vaihtoehto?? :)
 
petrip
07.04.2015 19:01:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No en varmana kinaa! ;)
 
Myrkky Nuoli
07.04.2015 19:12:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite en tykkää kovin perinteisistä telen kaulamikeistä. Liian tummia, tunkkaisia ja tuhnuisia. Siksipä minusta paras Fenderin kaulamikki on Twisted Tele. Paljon kirkkaampi ja stratomaista klangia. Aivan ässä.
 
More Nintendo, less Marshall.
janskuukkeli
07.04.2015 19:47:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myrkky Nuoli: Ite en tykkää kovin perinteisistä telen kaulamikeistä. Liian tummia, tunkkaisia ja tuhnuisia. Siksipä minusta paras Fenderin kaulamikki on Twisted Tele. Paljon kirkkaampi ja stratomaista klangia. Aivan ässä.
 
Samaa mieltä.
 
Brik
07.04.2015 20:05:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite en lähtis ollenkaan vähättelemään telen standardimallisen kaulamikin sointia. Itseasiassa yks kaikista tasapainoisimmista ja miellyttävimmistä saundeista mitä oon kuullu, melko ''akustinen'' jopa. Tähän tietty vaikuttaa potikoiden arvot hirveesti, parhaimman kuuloset kaulamikit on ollu 1meg potikoilla, joka taas yleensä on ns. melko paljon liikaa tallamikille.
 
Kannattais ehkä kokeilla vaikka 1meg ja 500k potikoita?
Toinen kaulalle ja toinen tallaan.
 
-----------------------------------------------
Luuviulu
07.04.2015 20:17:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ai siihen vaaditaan (laatu-konkatkin), luulin ton Squierin omien olevan sopivat, mut nyt täytyy hankkii noi muutkin sähkö-jutut laadukkaiks. Mul on Twisted Tele Fender American Standardissani Telecasterissani originaalina, mut just sen takia haen nimenomaan klassisinta ja (ärhäköintä) Tele-soundia, kun toi Twisted ei sitä ole.... :/
 
Luuviulu
07.04.2015 20:25:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli tällasta vehjettä modaan. Hyvähän toi body ja kaula on, osia vaan parantelen :)
 

 
FENDER SQUIER CLASSIC VIBE TELE
TuoteselosteOminaisuudet
Tässä kauniissa Olympic White värisessä leppärungossa on kaksinkertainen valkoinen reunalista ja mintunvihreä pleksi. Vaahterakaulassa on kaunis "Vintage" sävyinen kiiltävä viimeistely Ruusupuu otelaudassa on 21 medium jumbo nauhaa ja moderni 9,5" radius.
Runko: leppä
Kaula: vaahtera
kaulaprofiili: Modern "C"
Otelauta: ruusupuu
Nauhat: 21 Medium Jumbo
Otelaudan radius: 9.5" (24.1 cm)
Yläsatula: 41.3 mm VAIHDETTU GRAFIITTI-SATULAAN
Skaala: 25.5" (648 mm)
Mikrofonit: MUUTETTU 1X TELE `52 JA TALLAMIKKI PUUTTUU
Säätimet: Master Volume, Master Tone, 3-as. mikkivalitsin
Metalliosat: kromi
Talla: VAIHDETTU FENDER SELECTISTÄ TÄHÄN
VIRITTIMET VAIHDETTU GOTOH MAGNUM LOCK:IIN
 
oksatboys
07.04.2015 21:04:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikö huilu - koulussa opetettu mikä on paras Kaula-Mikki?
 
"Hieno mekanismi sinäänsä, jos ei olisi näin saatanan tyhmä." -Lihis96
Gabe
07.04.2015 22:01:44 (muokattu 07.04.2015 22:02:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei mitään...
Luuviulu
07.04.2015 22:13:01 (muokattu 07.04.2015 22:13:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Opetettiin kurkkulaulannassa paras Kaula-Mikki -system. 4kpl konkkamikkejä suuhun. Akustisesti paras oli 1 kielen alle, toinen kielen päälle, molempiin poskiin ja 1 keuhkoon. Hyvä soundi!
 
Luuviulu
08.04.2015 10:18:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Äskeinen idiootti-kommenttini johtui ton OksatBersiiseen (tms) tyypin älyttömästä Off-Topickiin vievästä täysin turhasta möläytyksestä.
 
-Mulle voi edelleen kertoa tähän ketjuun ASIALLISESTI, että onko joku noista mainitsemistani mikeistä jollakin tietyllä tavalla erityisen hyvä / erityisen huono. -Aivan niinkuin toi `52 -Telen Kaula-mikkini on (Twängiltään) erityisen hyvä, jossa ei juurikaan mitään huonoa puolta ole. -Niin vastaavasti voi noista mainitsemistani mikeistä kertoa erityis-piirteitä, että millaseen musaan sopii ja mihin ei. -Ja myöskin muita Fenderin Telen mikkejä saa ehdotella perusteluineen, myöskin Humbuckereita, joka sopeis ton `52 pariksi täydentämään toisiaan. Eli jokin Klassikko-Pari, jossa `52 Tele on Talla-mikkinä.
 
...mua vaan ottaa aivoon tollaset täysin älyttömät möläytykset, kun joidenkin on niin äärettömän vaikeaa olla asiallinen, niin tuli ite sit myös vastattua yhtä ääliömäisesti. Ei anneta ketjun katketa sen takia...
 
Sarko
08.04.2015 10:23:15 (muokattu 08.04.2015 10:27:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Baras miggi on miggi hiiri.
 

 
Fender Telecaster ja sen perinteisin speksein käämitty tallamikki sopii lähes kaikkeen musaan, Tallan että kaulamikin soundi kuulijan korvaan on sitten ihan mieltymyksestä kiinni, vaihtele mikkejä ja kato mistä yhdistelmästä tykkäät. Jo mainittu Twisted Tele sekä DiMarzion Twang King on aika mainioita kaulamikkejä. Humbuckereita en alkais teleen kötöstämään.
 
"You know the whole deal with tearing down the old to make room for the new? Well, music isn't city planning." - Grant Hart
Luuviulu
08.04.2015 10:41:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos jo tuostakin neuvosta, mutta mul on se Twisted Tele Kaula-mikkinä jo Fender American Standardissani, ni just siks, koska se ei kuulosta (Tele-Soundilta), niin haluan väsätä laadukkaan kepin muuttamal Squierin (ihan mainion bodyn ja kaulan siihen jäädäkseen), niin muilta osin erityisen hyväks Palacasteriks nimenomaan mahdollisimman Perus-Tele-Soundiseksi. Twisted Tele muistuttaa puoliksi Stratoa, mul on jo Fender American Standard Strato, ja American Standard Telecaster, jossa on Twistedin takia VAAN puoliks (Tele-Soundi), ni tavallaan mult puuttuu kokonaan se Perus-Tele ja sellast täs nyt värkätään hyvistä osista. -Soundi-Tyyliltään sellaseen Sielun Veljien / Tuomari Nurmion -säröpuolityyppiseen musaan :)
 
Sarko
08.04.2015 10:46:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luuviulu: Kiitos jo tuostakin neuvosta, mutta mul on se Twisted Tele Kaula-mikkinä jo Fender American Standardissani, ni just siks, koska se ei kuulosta (Tele-Soundilta), niin haluan väsätä laadukkaan kepin muuttamal Squierin (ihan mainion bodyn ja kaulan siihen jäädäkseen), niin muilta osin erityisen hyväks Palacasteriks nimenomaan mahdollisimman Perus-Tele-Soundiseksi. Twisted Tele muistuttaa puoliksi Stratoa, mul on jo Fender American Standard Strato, ja American Standard Telecaster, jossa on Twistedin takia VAAN puoliks (Tele-Soundi), ni tavallaan mult puuttuu kokonaan se Perus-Tele ja sellast täs nyt värkätään hyvistä osista. -Soundi-Tyyliltään sellaseen Sielun Veljien / Tuomari Nurmion -säröpuolityyppiseen musaan :)
 
Perusvedoista Twang King, Seymour Duncan Antiquity tai STR-1. Fenderin joku geneerinen kaulamikki, varmasti löytyy heidän valikoimastaan. Butiikkipuolelta löytyy kans,
 
"You know the whole deal with tearing down the old to make room for the new? Well, music isn't city planning." - Grant Hart
teleman
08.04.2015 14:01:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sarko: Perusvedoista Twang King, Seymour Duncan Antiquity tai STR-1. Fenderin joku geneerinen kaulamikki, varmasti löytyy heidän valikoimastaan. Butiikkipuolelta löytyy kans,
 
Twang King on oma suosikki. Ei tosin ole Fender, kallis eikä putiikki...;)
 
Komppikitaristi
Shredator
08.04.2015 14:14:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Twang king on loistava. Tallassa itsellä BKP:n The Boss...On muuten telemikkien ehdotonta aatelia.
 
Jos et soita taimissa, olet liian hidas.
Luuviulu
09.04.2015 02:26:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Selvä, tutustun Kingiinkin! :)
 
Tosiaan kun akustisten kitaroiden kanssa n.90% soittelen, niin on tää mikkipuolen -tietämys jäänyt hyvin vähäiseksi.
 
Luulin että Fenderin parhaat mikit on VAAN Custom Shopin, en edes tiennyt niillä olevan muita vastaavia omia muita sisäisiä "genrejä", niinkuin Buotigue yms... Täytyy tutustua niihinkin! :)
 
-Kiitos erittäin paljon vinkeistä, nyt olen taas vähän viisaampi, että mitä lopulta valikoin! :) :)
 
Sarko
09.04.2015 10:07:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luuviulu:
Luulin että Fenderin parhaat mikit on VAAN Custom Shopin, en edes tiennyt niillä olevan muita vastaavia omia muita sisäisiä "genrejä", niinkuin Buotigue yms... Täytyy tutustua niihinkin! :)
 
-Kiitos erittäin paljon vinkeistä, nyt olen taas vähän viisaampi, että mitä lopulta valikoin! :) :)

 
"Boutique" ei ole mikään Fenderin sisäinen termi vaan se viittaa pieniin käsityöpajoihin, jotka tekevät yleensä korkealaatuisia mikrofoneja/efektejä/kitaroita yms. pienissä erissä.
 
Esimerkiksi kitaramikrofonien valmistajista ns. butiikki-mentaliteettia edustavat esimerkiksi Lundgren Ruotsissa, Jarno Salo sekä Rautia Guitars Suomessa sekä Curtis Novak ja Lollar Yhdysvalloissa. Nämä siis vain esimerkkeinä.
 
"You know the whole deal with tearing down the old to make room for the new? Well, music isn't city planning." - Grant Hart
Luuviulu
10.04.2015 06:48:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ahaa, okei :) Eli Fenderin parhaat löytyy siis "Custom Shop) -malleista sittenkin :)
Kyl mä Fenderiin päädyn, vaikkakin toi Kingi oli tosiaan todella Kingi, mut haluan (mahdollisimman) Fender:in Tele-soundin ja se soundi lähtee Fenderin mikeistä... :D
 
Nyt vaan pitäis sit päättää että mikä. Mul on nyt 3 Fenderin kaula-humbbaria, jotka mahtuis tohon. Fender Modern Player Jazzmaster, Super-Strato ja erittäin harvinaisesta vaan vuoden verran vuonna -85 Japanissa tehdystä Fender Katanasta irrotettuna oleva mikki, kun Katanaan laitatin S.Dunccanin Dimebuckerin ja Duncan:in Super-Distortionin, mut antaa noitten kaikkien vaan olla sittenkin laatikossa jemmassa, jos vaikka myyn Katanan, niin siihen saa originaalit mikit mukaan. Super-Stratoani en kyl myy koskaan, siin on vissiin just jotkin Boutique Singlecoilit, kun 150e maksoi kappale ja on käsinkäämitty. Duesenberg -Merkkinen. Nyt se on hyvä Strato, kun siinähän on Floikka, ni voi kunnon Dive Bombit tehdä ja vire pysyy :) ...mutta se ei toisi sitä Tele-Soundia...
 
Hittovie, menen ens viikol kauppaan ja testaan kaikki Fenderit joissa on paikallaan noi Custom Shopin luettelemani mikit ja ostan kaupasta sen yksittäisen mikin, joka parhaalta kuulostaa, ei tästä oikein muuten mitään tule...
 
-Kiitos kuitenkin kaikille asiallisille vastaajille! :)
 
Demo Harrison
10.04.2015 11:49:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, enpä lähde kinaamaan Telen mikeistä, kun en näistä asioista tiedä.
 
Mutta jotenkin tuntui sopivalta kohdalta mainita, että olen ollut huomaavina Highway-Telen tallamikin vinkuvan joskus jopa kuulokesoitossa, singaalitiessä Telen ja kovalevytallentimen välissä vain SansAmp, eikä millään kovin rankoilla säröillä. Kokemuksia/tietämystä aiheesta? En ole vaihdellut kitaroiden mikrofoneja, elikkä soittopelieni osat ovat tehtaalta.
 
Krooninen sävelkorvan tulehdus ja ajoittainen rytmitajuttomuustila
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti