Muusikoiden.net
21.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fender Stratocaster 50's Classicille uusi soundi ja elämä
1 2
Carbon
04.04.2015 17:49:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
 
Olen aina tykännyt omasta 50's stratocaster classicista, sen soitettavuudesta ja ulkonäöstä. Kuitenkin ääni on mielestäni aina ollut liian ohut. Suurimmat tekijät ovat varmaankin kevyt paino, vaahterakaula, sekä low-output mikit.
 
Olen aina pitänyt enemmän John Mayer ja SRV tyyppisestä tummemmasta kovasta soundista. Pystyykö soundia saamaan enemmän tähän suuntaan mikrofoneja vaihtamalla? Jos kyllä, mitkä mikit tähän sopisi? Puuosia en lähtisi vaihtamaan.
 
machinehead72
04.04.2015 17:52:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuohon ongelmaan vaikuttaa myös paljon vahvistin, eli sitäkin osiota kannattaa miettiä. Elementin vaihdolla voi saada jo paljon aikaan:) Tottakai mikitkin vaikuttavat aika paljon:D
 
https://soundcloud.com/machinehead72 --> Pohojanmaan räkäsintä röck n rollia!
Rämppy
04.04.2015 18:25:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Keveydellä ja kokovaahterakaulalla ei ole tekemistä soundin ohuuden kanssa. Lähtisin hakemaan ratkaisua mikkien korkeussäädöistä, kielistä (paksummilla kielillä enemmän voimaa soundiin) ja yleensäkin kitaran säädöistä. Lisäksi vahvistin on tässä yhtälössä tärkeä. Mikit voi vaihtaa vähän kuumempiin, esim Fender Texas Special tal Lindy Fralin Blues Special. Mutta ihan ensimmäiseksi en lähtis mikkejä vaihtamaan.
 
Saahan sitä sanoa.
JuSu
04.04.2015 18:38:02 (muokattu 04.04.2015 18:38:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rämppy: Keveydellä ja kokovaahterakaulalla ei ole tekemistä soundin ohuuden kanssa. Lähtisin hakemaan ratkaisua mikkien korkeussäädöistä, kielistä (paksummilla kielillä enemmän voimaa soundiin) ja yleensäkin kitaran säädöistä. Lisäksi vahvistin on tässä yhtälössä tärkeä. Mikit voi vaihtaa vähän kuumempiin, esim Fender Texas Special tal Lindy Fralin Blues Special. Mutta ihan ensimmäiseksi en lähtis mikkejä vaihtamaan.
 
Mikähän vahvistin on käytössä...? Joku sopiva boosteri siihen eteen voi tehdä ihmeitä, ja nykyään ihan päteviä Tube Screamer -johdannaisia saa taskurahalla..
 
Ja myös tuollaisia hot texas -tyyppisiä mikkejäkin saapi budjettiosastolla ihan käypiä, ei tarvi olla fralineja tai ees duncaneita. GFS, Tonerider, Axes'r'us....
 
Satasen budjetilla pääsee pitkälle.
 
JuSu
 
JaaGeRMaisTeR
04.04.2015 18:57:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikit voisi näin pyhän kunniaksi nostaa. Katella auttaako jo pelkästään se.
 
73nd3r
04.04.2015 21:00:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ny halua astua kenenkään varpaille, mutta tuollaisesa soundimuutoksessa se ykkösasia on muuttaa omaa soittotyyliä ja -tatsia. Joku jäsen (juccis?) postasi linkin jossa pelkillä plekukäsieroilla näytettiin miten erilainen soundi saadaan aikaan.
 
SRV tai Mayer ei ole vain välineasia.
 
Metalkallo
04.04.2015 22:55:08 (muokattu 04.04.2015 22:56:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sanoisin itsekin, että ennemmin vaihtaa ne kajarit kuin mikkejä koska tuossa taitaa olla ihan hyvät mikit valmiina, ja tai kokeilee säätää vahvarista niitä soundeja.
 
Itselläni on semmoinen periaate stratoissa etten vaihda niihin mikkejä oli ne sitten mitä on, ennemmin muokkaan sointia vahvarin säädöillä.
 
Järki joskus jäässä mutta tukka yhä päässä.
Krice
05.04.2015 00:50:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaran tone-nappia voi myös kokeilla pyöritellä. Olen havainnut aika hyväksi keinoksi välttää liikaa kirkkautta stratossa.
 
Arms
05.04.2015 10:17:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metalkallo: Itselläni on semmoinen periaate stratoissa etten vaihda niihin mikkejä oli ne sitten mitä on, ennemmin muokkaan sointia vahvarin säädöillä.
 
Itselläni on aivan sama periaate ollut koskien kaikkia kitaroitani. Kunnes eilen hankin ja asensin Stratooni uudet mikit. Syynä se, että itseäni alkoi aivan liikaa häiritä G-kielen sointivoimakkuus, joka oli huomattavasti suurempi kuin muilla kielillä. Tämä johtuu mikkien napapalasta, joka G-kielen kohdalla on kaikista korkeimmalla verrattuna muihin napapaloihin (suunniteltu alunperin punotulle G-kielelle).
 
Nyt Stratossani on Lollarin mikit, joissa kaikki napapalat ovat samalla korkeudella. Ongelmasta pääsin tällä eroon. Vahvistinta säätämällä en siinä onnistunut. Tämä olkoon omalta osaltani yksittäis tapaus. Muuten olen aina selvinnyt vahvistimen säädöillä ja sillä tiellä aion jatkaa.
 
ja nimenselvennys
Laulava Kylätohtori
05.04.2015 10:20:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

73nd3r: En ny halua astua kenenkään varpaille, mutta tuollaisesa soundimuutoksessa se ykkösasia on muuttaa omaa soittotyyliä ja -tatsia. Joku jäsen (juccis?) postasi linkin jossa pelkillä plekukäsieroilla näytettiin miten erilainen soundi saadaan aikaan.
 
SRV tai Mayer ei ole vain välineasia.

 
SRV:ssä taitaa tatsi tosiaan olla vähintään yhtä tärkeä kuin laitteet - jos ei jopa tärkeämpi. Samaan ei voi mitenkään päästä hiplaamalla ohuita kieliä. Ja kannattaa muistaa, että SRV soitteli Fenkuilla, Marshalleilla ja millä lie, mutta kuulosti aina juurikin SRV:ltä...
 
Mutta liian ohueen stratosoundiin kannatta kokeilla mikkien nostoa. Jos se ei auta, voi hankkia jonkun tubescreamerin tai kloonin (niitähän SRV:kin käytti). Jos nekään ei auta, vaihtaisin mikkejä kuumemmiksi. Toisaalta, onko vahvarin säätöjä ruuvattu riittävästi, eli voisiko sieltä löytyä apua ongelmaan.
 
Sitä ei vielä taidettu mainita, mikä vahvistin/kaappi on käytössä...
 
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
machinehead72
05.04.2015 12:04:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

73nd3r: En ny halua astua kenenkään varpaille, mutta tuollaisesa soundimuutoksessa se ykkösasia on muuttaa omaa soittotyyliä ja -tatsia. Joku jäsen (juccis?) postasi linkin jossa pelkillä plekukäsieroilla näytettiin miten erilainen soundi saadaan aikaan.
 
Damn, mistäköhän tuo linkki löytyy? Rupes kiinnostamaan..
 
SRV tai Mayer ei ole vain välineasia.
 
Pirun hyvin sanottu.
 
https://soundcloud.com/machinehead72 --> Pohojanmaan räkäsintä röck n rollia!
Carbon
05.04.2015 13:20:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koitin nostaa mikrofoneja mutta huomasin että ne oli jo aika korkealla. Nostin hieman lisää mutta ääni alkoi jo heilumaan joten laitoin takaisin alemmas.
 
Vahvari on Tech21 Trademark10, eli pitäis olla ihan perus ok. Sillä saa jo soundia aika paljon säädettyä.
 
SRV soundia ei välttämättä saa välineillä, mutta kyllä se kuule auttaa kummasti ;) Koitin aikoinaan kaverin kalliimpaa ja painavempaa stratoa jossa ruusupuu otelauta, ja soundi oli hyvin lähellä sitä mitä hain. Samaa Tech21 vahvaria kätettiin. Eli kyllä välineillä nyt vaan on suuri vaikutus soundiin. En vaan millään muista tarkalleen mikä strato oli kyseessä, oli mahdollisesti mallia Roadhouse.
 
antnis
05.04.2015 13:44:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Texas Speciaalit vaan kiinni.
 
Metalkallo
05.04.2015 13:48:45 (muokattu 05.04.2015 14:00:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Carbon: Koitin aikoinaan kaverin kalliimpaa ja painavempaa stratoa jossa ruusupuu otelauta, ja soundi oli hyvin lähellä sitä mitä hain. Samaa Tech21 vahvaria kätettiin. Eli kyllä välineillä nyt vaan on suuri vaikutus soundiin. En vaan millään muista tarkalleen mikä strato oli kyseessä, oli mahdollisesti mallia Roadhouse.
 
Minkä koon kielet sun stratossa on? Ehkä sun kaverin stratossa oli erilaiset/eri koon kielet? Esim. jos sulla on käytössä 9. koon kielet niin 10. koon sointi on jo hivenen tuhdimpi ja erilaisempi vaikuttaen suht paljon soundiin. Jos sulla on 9. setti kiinni niin luulen että 10. setillä (10-46 vaikka) pääset tai jopa ehkä saat sen mitä etsit.
 
Tämä testi on minusta ihan hyvä josta kuulee eron 9:n ja 10:n välillä:
https://www.youtube.com/watch?v=sTNzJfJ6-Ps
 
Ja tietty välineet vaikuttaa myös koska niistähän se soundi lähtee sähkäreiden tapauksessa. Tatsikin on kuitenkin tärkeä kuten sanottiin koska monesti moni osaa kontrolloida soittamistaan todella paljon.
 
Kun sanoit, että kaverin kitara oli painavampi niin sekin vaikuttaa tiettyihin asioihin paljon.
 
Tässä joku vetää SRV:tä kait samalla kitaralla kuin sinä:
https://www.youtube.com/watch?v=0glXqbZojIU
 
Järki joskus jäässä mutta tukka yhä päässä.
Rämppy
05.04.2015 14:10:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SRV käytti myös kokovaahterakaulaisia stratoja. Hänellä oli tunnetusti stratossa tosi paksut kielet. SRV -meininki edellyttää suht. kovaa soittotatsia, jolloin paksummista kielistä on selkeää etua. Kielet kannattaa myös säätää vähän ylemmäs, niin soivat jämäkämmin kovemmin rouhittaessa. Lisäksi kaulassa kannattaa olla hieman reliefiä -ihan luotisuoralla kaulalla tuon tyyppinen meininki voi olla hankalaa.
 
Saahan sitä sanoa.
madu
05.04.2015 14:31:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rämppy: SRV käytti myös kokovaahterakaulaisia stratoja. Hänellä oli tunnetusti stratossa tosi paksut kielet. SRV -meininki edellyttää suht. kovaa soittotatsia, jolloin paksummista kielistä on selkeää etua. Kielet kannattaa myös säätää vähän ylemmäs, niin soivat jämäkämmin kovemmin rouhittaessa. Lisäksi kaulassa kannattaa olla hieman reliefiä -ihan luotisuoralla kaulalla tuon tyyppinen meininki voi olla hankalaa.
 
Jep ja vahvistin ja overdriveosastollakin SRV:n valikoima vaihtui aika tiuhaan:
 
http://www.guitarworld.com/blues-po … pedals-stevie-ray-vaughan-s-arsenal
 
http://www2.gibson.com/News-Lifesty … /en-us/myth-busters-stevie-ray.aspx
 
Carbon
05.04.2015 16:25:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Otetaas ihan esimerkit kehiin :)
 
Eli stratoni kuulostaa nyt tältä, kohdasta 4:29
https://www.youtube.com/watch?v=jngLznfvQsw&spfreload=10
 
... mutta haluaisin tämän soundin, kohdasta 4:42
https://www.youtube.com/watch?v=eAqe0vcuG8E&spfreload=10
 
Tuo ylläoleva 4:42 kohdassa oleva soundi on itse asiassa aika tasan se mitä haen :)
 
Hikkis
05.04.2015 16:47:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse aikoinaan vaihdoin classic player 50s mikit (57/62) samasta syystä Bare Knucklen Irish Tour settiin ja ero oli huomattava. BKP:llä asiakaspalvelukin toimii, neuvovat ja suosittelevat annettujen tietojen perusteella sopivia mikkejä. Omalla kohdalla suositus osui nappiin, eikä tarvinnut katua. Hintaa tosin niillä on sitten on hieman enempi kun perus duncaneilla.
 
En silti väitä että mikkien vaihto vielä autuaaksi tekee, mutta kyllä silläkin on suuri merkitys.
 
Kefiiri
05.04.2015 16:59:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Carbon: https://www.youtube.com/watch?v=eAqe0vcuG8E&spfreload=10
 
Tuo ylläoleva 4:42 kohdassa oleva soundi on itse asiassa aika tasan se mitä haen :)

 
Eikös tuon aggressiivisemman saundin saa ihan laittamalla tubeskriimerin väliin ja hiukan säätämällä...
 
En ole musiikin asiantuntija.
hallu
05.04.2015 17:02:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Carbon: Otetaas ihan esimerkit kehiin :)
 
Eli stratoni kuulostaa nyt tältä, kohdasta 4:29
https://www.youtube.com/watch?v=jngLznfvQsw&spfreload=10
 
... mutta haluaisin tämän soundin, kohdasta 4:42
https://www.youtube.com/watch?v=eAqe0vcuG8E&spfreload=10
 
Tuo ylläoleva 4:42 kohdassa oleva soundi on itse asiassa aika tasan se mitä haen :)

 
No ihan ensimmäisenä tulee mieleen noiden esimerkkien valossa, että käännä mikkivalitsin keskimikiltä kaulamikille. Olet varmaan jo kokeillutkin sitä eli mikä siinä jää vaille? kuulostaako kaulamikkisi jotenkin ohuelta ja botnettomalta?
 
Olisipa jo kevät
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti