Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Blackstar series one 100w hyytyi
1
santa
26.03.2015 17:14:25 (muokattu 26.03.2015 17:18:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaverin puolesta kirjoittelen.
 
Nuppi on Blackstar series one 100w
 
Reeneissä napsahti sulake (2A) nupista noin 15-20minuutin soitannan jälkeen. Sama tapahtui toistamiseen seuraavissa reeneissä jolloin olikin jo varasulakkeita nuppiin laitettavaksi asti ylimääräsenä. Mutta jokin sen sammutti. mikä? Jokusen vuoden vanha ja uutena ostettu liikkeestä oleva nuppi. Alkuperäiset putket paikallaan jotka kaikki hehkuu kuitenkin. Ei ole tippunut. Ainoastaan ollut käyttämättömänä jonkun vuoden ja sitä ennen aktiivikäytössä. Myöskin nyt aktiivikäytössä ilman ongelmia ollut vuodenpäivät sisältäen keikkailua. Käyttötunnin noin vuodenpäivät ja lähes viikoittain. Putket tosiaan päällisinpuolin ok. Vaikka toinen kaverini kertoi että ne voi kyllä hehkua ollakseen rikki. Sulakkeenvaihdon yhteydessä takana oleva painike jossa pystyy tehoja alentamaan painettiin pohjaan joka vähentää virrankulutusta ja näin ollen kyseistä ongelmaa ei enää treenien aikana ilmentynyt. . Olisko jotain apuja?
 
Antti1
26.03.2015 17:17:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pääteputket todennäköisesti tulivat tiensä päähän, mutta voi sieltä toki olla jotain muutakin. Aloita vian selvittäminen putkista, jos osaat biasoida vahvarin. Jos et, niin vie suoraan huoltomiehelle.
 
"NYT ÄMMÄ KELLOT LYÖ!" Hevimusaa vuodelta 2014
hallu
26.03.2015 17:17:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pääteputket vaihtoon on mun veikkaukseni. Jos polttaa vielä sen jälkeen sulakkeita niin sitten tarkempaa syyniin.
 
Olisipa jo kevät
santa
26.03.2015 17:19:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Editoin hieman vielä tekstiä.
 
Antti1
26.03.2015 17:20:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tehojen vähentäminen vaikuttaa joltain putkiparin pois tiputtamiselta --> osa pääteputkista on tod.näk. paskana --> vaihda päätetuikut uusiin.
 
"NYT ÄMMÄ KELLOT LYÖ!" Hevimusaa vuodelta 2014
santa
26.03.2015 17:21:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

santa: Editoin hieman vielä tekstiä.
 
Putket tosiaan alkuperäioset. Pitääkö kaikki putket vaihtaa vai riittääkö rikkinäisen tilalle uusi? Kuitenkin ihan suht mukavan kallista hommaa vaihtaa kaikki jos vika ei sitten niissä olekkaan? En minä eikä myöskään kaverini osaa bianisoida.
 
hallu
26.03.2015 17:26:18 (muokattu 26.03.2015 17:35:19)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

santa: Putket tosiaan alkuperäioset. Pitääkö kaikki putket vaihtaa vai riittääkö rikkinäisen tilalle uusi? Kuitenkin ihan suht mukavan kallista hommaa vaihtaa kaikki jos vika ei sitten niissä olekkaan? En minä eikä myöskään kaverini osaa bianisoida.
 
Niitä pääteputkia lienee siellä neljä ja arvaan, että vahvistin toimii A/B luokassa. Kyllä ne pitää vaihtaa varmaan kaikki. Ensinnäkin ne mahdollisesti ehjät putketkin on kuluneita ja lisäksi pääteputkien pitää olla keskenään sovitettuja joten sinne ei voi heittää ihan mitä tahansa putkea. Ne pääteputkisetit myydään yleensä valmiiksi sovitettuina setteinä, mutta jos bias on vierasta niin vie liikkeeseen.
 
E: joo kävin katsomassa blackstarin käyttäjän oppaan ja ei siellä puhuttu pääteputkien itse vaihtamisesta mitään eikä takapaneelissa ollut mitään biasointiruuvia ja ledia (Ampegin tapaan) eikä mainintaa automaattisesta biaksesta (eikä katodibiaksesta, vaikka class A mode vahvarista löytyykin). Valmistaja on varmaan suunnitellut putkien vaihdon huollon hommiksi. Joten viekää vaan huoltoon se jos ette ole ihan varmoja mitä olette tekemässä. Ei se biasointi kuulemma vaikeaa ole, mutta siinä on omat riskinsä ja vahvistimen sisälle ei kannata mennä sörkkimään jos ei ole ihan varma asiastaan (voipi henki lähteä).
 
Olisipa jo kevät
santa
26.03.2015 17:37:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Niitä pääteputkia lienee siellä neljä ja arvaan, että vahvistin toimii A/B luokassa. Kyllä ne pitää vaihtaa varmaan kaikki. Ensinnäkin ne mahdollisesti ehjät putketkin on kuluneita ja lisäksi pääteputkien pitää olla keskenään sovitettuja joten sinne ei voi heittää ihan mitä tahansa putkea. Ne pääteputkisetit myydään yleensä valmiiksi sovitettuina setteinä, mutta jos bias on vierasta niin vie liikkeeseen.
 
4:hän niitä tosiaan on siellä. Mitähän putkia suosittelette tilalle. Musiikki on tuommoista nopeatempoista pikahevi polentaa. Vähän on alapäätä noissa orkkis putkissa muutes. vai onko niin että soundi vain karannut ajanmyötä. Alkuperäiset googlen mukaan 1046L6. Putkien merkeistä en nyt äkkiseltään muista. Huomenna voin tarkistaa senkin.
 
hallu
26.03.2015 20:01:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

santa: 4:hän niitä tosiaan on siellä. Mitähän putkia suosittelette tilalle. Musiikki on tuommoista nopeatempoista pikahevi polentaa. Vähän on alapäätä noissa orkkis putkissa muutes. vai onko niin että soundi vain karannut ajanmyötä. Alkuperäiset googlen mukaan 1046L6. Putkien merkeistä en nyt äkkiseltään muista. Huomenna voin tarkistaa senkin.
 
Blacstarin kotisivut väittääpi että el34 putkia neljä kappaletta siellä majailisi. Nähdäkseni tuohon pitäisi voida laittaa 6L6GC putketkin mutta en ole varma, mutta kyllä net siellä vahvistinhuollossa neuvoo. 6L6 voisi olla pikkuisen enemmän "Fender" elikkä middlekuoppaisempaa tsoundia, mutta Marshalliin kai kuuluu juuri nuo el34 putket ja Blackstar nähdäkseni perustuu juurikin Marshallin kytkentöihin vain sillä ISF potikalla ryyditettynä. Nethän oli juurikin Marshallin insinöörejä kun tuon Blackstarin perusti ja vahvarin suunnitteli, vähän niinku "parannelluksi" Marshalliksi mutta halvemmaksi. Arvostettuja rakkineitahan nuo Blackstarit on ja ihan kovat jätkätkin niillä soittaa, kuten vaikkapa se kaverisi.
 
Eipä noista merkeistä osaa mitään suositella. Periaatteessa kai näissä nykyaikaisissa higain koneissa se pääteosasto ei ole niin kovin kriittinen, mutta toisaalta Marshallin sukulaisuus voipi kertoa että tuo on enempi rokkikone kuin higainkone joten sen sen päätteen rooli voi olla siinä merkittävämpi. Noinniin sanotaan nyt vaikka, että JJ:stä ei ole kauhean kielteisiä kirjoituksia netissä näkynyt.
 
Olisipa jo kevät
Durty
26.03.2015 20:12:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Normi S1-100 -mallissa on El34:set ja S1-104 6L6:ssa siis 6L6:set. Eivät siisole vaihtokelpoiset keskenään. Kaikki putket vaihtoon vaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti