Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Keskustelua vasenkätisistä / vasurin kitaroista
1 2
Ziggy Bubba
20.03.2015 19:37:40 (muokattu 22.03.2015 18:19:25)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä aihe on sattuneesta syystä itselle - ja varmasti monelle muulle - erittäin tärkeä ja sydäntä lähellä. Se kaipaa siis ihan oman paikkansa, jossa keskustella tarjonnasta, kovista diileistä, eri malleista ja ihan mistä vaan muusta vasenkätiseen kitaransoittoon liittyvästä.
 
Itse olen soittanut (vasuri)kitaraa reilut 10 vuotta ja ollut huomaavinani pientä parannusta tarjonnassa. Yamaha, Fender, Gibson, Tokai ja Ibanez ovat pitkään tehneet suhteellisen hyvään tahtiin malleja myös meille. Samaa soisi myös pienempien firmojen kohdalla. PRS on tehnyt esim. asian suhteen parannuksen julkaisemalla jokusen sadan satseja noin vuosittain. (Niissä toimii kaikki just kuten pitää.)
 
____________________________________________________________________
 
Tässä muutamat yleiset kysymykset keskustelun aloitukseksi. (Ehdottakaa ihmeessä muitakin.)
 
____________________________________________________________________
 
MIKÄ FIRMA on mielestänne parhaiten palvellut vasureita? Kenellä on paras valikoima ja laatu?
 
KAUPAT - mistä olette ostaneet (torin lisäksi) vasurikitaroita? Paras olisi tietysti ostaa lähikaupasta, mutta se on lähinnä vitsi vasurikeppien kanssa. Yleensä siellä on mustana Fenderin ylihintainen Mex Standard Strato/Tele ja ehkä joku Squier/Yamaha Pacifica.
 
VÄRIT - joko puuduttaa mustat ja perusburstit? Kuka tekee muita värejä? Punainen tulee varmaan seuraavaksi yleisimpänä.
 
POTIKAT on yksi vakioprobleema uuden vasurikepin kanssa, miten päin ne toimii? Fenderillä ne tuppaavat toimimaan samoin kuin oikureissa (ylöspäin vetäessä nousee vola), Gibsonilla taas ei. Tähän on kaiketi jokaisen vasurin totuttava, ellei vaihda jokaiseen kitaraansa uudet potikat. Kertokaa ihmeessä miten ne teillä kääntyvät.
 
MIKIT, eli onko väliä jos vaikka Straton mikeissä on magneetit eri korkeuksilla - voiko ostaa moiset perusoikurit mikit?
 
OIKURIT kitarat - oletteko "antaneet periksi" ja kääntäneet vaan oikurikitaran vasuriksi, mitä modausta se vaati?
 
Kertokaas siis ihmeessä näin alkuun "arvon kohtalonkumppanini" tarinanne.
 
Meikä Youtubessa: ZE BUBBA's gear demos
petrip
20.03.2015 20:08:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vasureihin erikoistunut kitarakauppa:
http://www.jerrysleftyguitars.com/index.html
 
Jos ei ole vielä tullut vastaan...
 
barclay
22.03.2015 17:34:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Thomannin valikoimalla olen pärjäillyt. En ole kitaraelektroniikkafriikki ja potikat olen pitänyt aina sähkiksissä täysillä.
 
Seuraavaksi ostan tämmöisen halvan Telen runttauskitaraksi http://www.thomann.de/fi/fender_squier_affinity_tele_mn_bb_lh.htm
 
Tässä viimeisen neljän vuoden aikana olen opetellut soittamaan oikeakätistä kitaraa vasenkätisesti, eli paksuin e-kieli on alimmaisena. Ajatus lähti liikenteeseen kun olin keväällä 2011 Kreetalla ja pääsin yllätten testailemaan kaikenlaisia soittimia. Akustista kitaraa, paria bouzoukia, paria laoutoa ja näin.. Ärsytti vietävästi kun en saanut mitään soittimista silloin irti. Nykyään kyllä onnistuisi musisointi ja jammailu. Se että kielet ovat väärinpäin avaa itseasiassa paljon uusia mahdollisuuksia ja biisejäkin on tullut tehtyä.
 
Nykyään olisi itseasiassa tarvetta myös oikeakätiselle sähkökitaralle. Tämmöstä ole kytännyt: http://www.thomann.de/fi/harley_ben … _custom_line_manhattan_standard.htm Tyylikkään näköinen peli myös väärinpäin soitettuna kunhan ottaa tuon plektrasuojan pois. Potikat eivät näyttäisi olevan komppikäden tiellä ja plugin reikä on sivussa. Se on vaan harmillista että Thomannilla hinnat nousevat koko ajan. Niin himoitsemani Tele kuin tuo HB:kin ovat nyt 30 €uroa kalliimpia kuin puoli vuotta sitten. Onkohan laatu parantunut vai inflaatioko kyseessä..
 
Kostiainen. Karumpi saundi, parempi mieli P. M. Kostiainen Project
sjs1000
22.03.2015 18:01:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huvikseen selailin Thomannia ja huomasin, että LTD kepit on ihan järkyttävissä hinnoissa, onkohan tuo bugi vai mistä johtuu moinen korotus.
 
Ziggy Bubba
22.03.2015 18:15:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä on yksi oikurikitara ollut, kielet vaan vasuriksi käännettynä: Squier Jagmaster. Tossa on hauska ulkonäkö myös reversenä eikä potikat tule pahasti tielle. Yläkieliltä soittaessa runko tulee hiukan tielle. Nykyään pysyn ihan vasureissa, ei tartte kikkailla.
 
Tässä omien vasurikitaroiden potikoiden pyörimissuunnat...
 
Vasuristi pyörivät: PRS Custom, Fender Strato, Tele & Jaguar, Tokai tele ja presari, Greco SG
 
Oikuristi, eli väärinpäin: Gibson LP (x 2), Tokai ES
 
Kyllähän noihin eri suuntiin tottuu, mutta on se aina kiva ylläri jos toimivat kuten pitää.
 
Meikä Youtubessa: ZE BUBBA's gear demos
WanhaWetäjä
23.03.2015 22:47:21 (muokattu 25.03.2015 11:23:22)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikka tarjonta on nykyään todella laajaa niin aina on jotain mitä ei voi koskaan saada vasurina, se on aika raivostuttavaa.
 
Onnex tuli aikanaan hommattua Yamaha SG 2000, enää sitä ei vasurina tehä ja ei noita juurikaan liiku jos edes on Suomessa montaa.
Pari muutakin Yamahaa menisi harkintaan jos niitä saisi vasurina eli SA2200 ja Pacifica 611, joku malli noista, pitäs olla aika hyvä hinta/laatusuhde noilla.
James Tyler Variaxia vois kokeilla PODin kaa mutta eipä noitakaan saa vasurina...
 
Mutta ajat on ihan eri kuin joskus 80-luvulla kun musakauppojen vasuritarjonta oli se yksi stratokopio joka oli yleensä se kaikkein halvin mahdollinen malli...tai sitten joku läyhänen Ibanezin hevikeppi, halvinta sarjaa sekin...
 
Thomannilla on tosiaankin aika laaja tarjonta vasurikeppejä eli jos ois hilloa niin kyllä tuolta jonkun 335:n vois ostaa.
Se sylettää eniten kun vasureita ei pääse oikeen testaan ja vertaileen missään, ei ainakaan Treella.
 
Ollaan hiljaa saadaan kalaa...ei sovi mulle eli perseitä ei nuolla!
Ziggy Bubba
24.03.2015 15:53:26
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tokain lisäsin tohon alotusviestiin, niillä on myös hyvä kattaus vasureita. Joku kk sitten hommasin firman japsi-ES:n, joka oli etenkin käytettynä ihan eri hinnoissa kuin Gibsonin 335:t. Ja noita pääsee ihan kaupassakin testaamaan, ainakin Zadin M-maailmassa. Suositten, hyvää laatua.
 
Meikä Youtubessa: ZE BUBBA's gear demos
MannihilatoR
24.03.2015 15:59:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo ite aloitin soittamisen 1992 ja silloin ei paljon vasurikitaroita ollut. Eka kitarani oli Vester Stratocaster. . .
Stadiin muutettua tuli käytyä Downtown Guitarsissa jossa oli Jackson Stealth. Siihen meni sitten opintorahat 5500mk. :)
Nyt tosiaan alkaa olla paremmin (ei tosin kovin hyvin) vaihtoehtoja. Kiva olisi kitaraa kokeilla, eikä ostaa sokkona Thomannilta tms. . .
Vuonna 2000 tuli hommattua Epiphone Les paul johon olen vaihtanut Seymour Duncanin blues setin.
Nyt olisi aika ostaa sähkökitara pitkästä aikaa. Pari Fenderiä (mex) olisi tuossa kotipaikkakunnan musaliikkeessä testiä vailla.
 
...ja hymiöt viestini loppuun: :D :D :D :D :D :D
Groke
24.03.2015 19:51:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lienee ehkä tässä ketjussa likimain kaikille itsestäänselvyys, mutta mainitsenpa nyt kuitenkin varmuuden vuoksi. Eli monet - ehkä jopa useimmat? - meistä vasureista soittavat kitaraa aivan kuin oikeakätisetkin. Eräs selitys on se, että aivan aluksihan sitä ei osaa kumminkaan päin yhtään mitään. Ja jos se oikeakätinen kitara tuntuu olevan OK (tai ei tiedä vasurikitaroiden olemassaolosta), niin siitä on varmastikin useimmiten parasta jatkaa.
 
Mutta jos oikeakätisten malli ei vain mitenkään tunnu luontevalta, niin sitten tietenkin hankitaan vasurimalli. Turha sitä on ketään kiusata tällä asialla. Ennenwanhaan moni on varmaankin pakottanut itsensä soittamaan oikeakätisten tapaan, koska se on ollut pidemmän päälle se helpompi tie. Etenkin jos kitaravalikoima oli tyyliin ei-ootaa. On myös sellaisiakin soittajia, jotka ovat muutoin oikeakätisiä, mutta syystä tai toisesta kuitenkin soittavat kitaraa vasurien tapaan.
 

 
Itse kirjoitan vasemmalla, pidän sählymailaa tms. lapa oikealla puolellani ('Right', eli siis vasurien tyyli) jne. Mutta kitara on kuitenkin aivan tavallinen oikeakätisten malli. Ja näin on monella nimimiehelläkin, joita suuri yleisö kuitenkin pitää oikeakätisinä. Ainakin epämääräisten nettilähteiden mukaan nämä artistit ovat vasureita, jotka kuitenkin soittavat täysin oikeakätisten tapaan:
B.B. King, Duane Allman (Allman Brothers), Elvis Costello, Gary Moore, Joe Perry (Aerosmith), Johnny winters, Mark Knopfler (Dire Staits) ja Robert Fripp (King Crimson).
 
Toki on myös sellaisia "täysvasureita", kuten Tony Iommi (Black Sabbath), jotka pitävät kitaraa toisin päin, kuin oikeakätiset. Nykyään lienee entistäkin harvinaisempaa soittaa vasurityyliin oikeakätisten kitaraa, kuten Jimi Hendrix aikoinaan. Sillä valikoimaahan on jo jonkun verran olemassa.
 
Mikäli vasenkätisyys määritellään kirjoittamisen, lusikan/saksien/sählymailan pitämisen yms. perusteella, on olemassa ainakin tälläisiä vaihtoehtoja + päälle vielä kielten kääntäminen toisinpäin:
* vasuri soittaa vasurikitaraa
* vasuri soittaa oikeakätisten kitaraa
* oikekätinen soittaa vasurikitaraa
* oikekätinen soittaa oikeakätisten kitaraa
 
D'oh!
harryk
24.03.2015 20:05:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse aloitin soittamisen sähkiksellä joskus 70-luvulla ja ainoa vasuri mikä siihen aikaan löytyi valmiina, oli Ibanezin todella paska stratokopio. Se on ehkä huonoin sähkis, jolla on tullut soitettua. Jossain vaiheessa 80-luvun alkupuolella kuulin, että Mansessa on joku kitaranrakentaja Matti Nevalainen, joka tekee tilauksesta myös vasurikitaroita. En ole sen jälkeen juuri ostellut valmiita vaan teettänyt kitarani Nevalaisella ja viime vuosina Lottosen Juhalla. Tilaustöissä on tietysti aina se pieni jännitys josko tuote on halutunlainen. Lottosen kohdalla en ole ainakaan pettynyt. Vasurin elämä on joskus aika hankalaa, mutta jos Jimi hendrix oli vasuri ja teki mitä teki, vielä on toivoa jäljellä myös meille vähemmistön edustajille tälläkin rintamalla.
 
Suomalaisia käsintehtyjä putkivahvistimia kaikille soittajille www.bluetone.fi
Urbano
24.03.2015 23:35:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse kanssa aloitin ehkä vuonna 1990 Vesterin stratolla. Sillä mentiin noin vuoden päivät kunnes Soitin Huttuselta tarttui mukaan 1980 vuoden Ibanez PF350 LP-kopio. Todella helpposoittoinen, painaa kuin synti ja soundikin on sen mukainen. Viime vuosina olen hankkinut muutaman erilaisen Carvinin ja olen ollut niihin tosi tyytyväinen. Tosin yksi sai lähteä kun taloon tuli EBMM Axis Super Sport. Musarin kanssa on kuherruskuukausi jatkunut jo useamman kuukauden.
 
Yksi Carvin ja Musari löytyi osoitteesta: www.leftyguitartrader.com, sinne tuntuu putkahtelevan välilla aika mukavannäköisiä soittopelejä, joskin sijainti usein ameriikassa.
 
jyrkalt
25.03.2015 08:50:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

harryk: Itse aloitin soittamisen sähkiksellä joskus 70-luvulla ja ainoa vasuri mikä siihen aikaan löytyi valmiina, oli Ibanezin todella paska stratokopio. Se on ehkä huonoin sähkis, jolla on tullut soitettua. Jossain vaiheessa 80-luvun alkupuolella kuulin, että Mansessa on joku kitaranrakentaja Matti Nevalainen, joka tekee tilauksesta myös vasurikitaroita. En ole sen jälkeen juuri ostellut valmiita vaan teettänyt kitarani Nevalaisella ja viime vuosina Lottosen Juhalla. Tilaustöissä on tietysti aina se pieni jännitys josko tuote on halutunlainen. Lottosen kohdalla en ole ainakaan pettynyt. Vasurin elämä on joskus aika hankalaa, mutta jos Jimi hendrix oli vasuri ja teki mitä teki, vielä on toivoa jäljellä myös meille vähemmistön edustajille tälläkin rintamalla.
 
Ei kannata muistella Jimiä jos muistaa mitä Turengin asemalla viime tonefestissä tapahtui. Siinä sun showroomissä oli neljä kitaristia ja kaikki vasenkätisiä. Meidän olisi pitänyt alkaa suunnittelemaan sitä vallankumousta.
 
Groke
25.03.2015 17:08:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ziggy Bubba: KAUPAT - mistä olette ostaneet (torin lisäksi) vasurikitaroita?
 
Itse siis olen sellainen vasuri, joka soittaa oikeakätisten tapaan. Joten laitan vain erään nettiputiikin linkin, joka sattui silmääni. Heillä kun on erillinen hakusivu vasurimalleille (juuri nyt 175 kpl, kaikkiaan 24:lta valmistajalta). Ja kyse on siis uusista sarjatuotanto-kitaroista. Oikeasta reunasta voi rajata listaa pienemmäksi hinnan, valmistajan yms. mukaan. Listaan tuohon alle vain valmistajat: http://www.thomann.de/fi/vasenkatiset_kitarat.html

        Chapman Guitars
        Charvel
        Cort
        D'Angelico
        Dean Guitars
        Duesenberg
        Epiphone
        ESP LTD
        Fender
        Squier
        G&L
        Gibson
        Gretsch
        Hagstrom
        Harley Benton
        Höfner
        Ibanez
        Jackson
        PRS
        Rickenbacker
        Schecter
        Traveler Guitars
        Vintage
        Yamaha

Linkkejä eri valmistajien kotisivuille: http://www.thomann.de/fi/mlinks.html
 
Lisäksi tuon em. listauksen ulkopuolelta löytyy EVH, jolla on ainakin ajoittain joitain vasurimallejakin. Tosin juuri nyt taitaa olla vain yksi ja sekin sieltä tyyriimmästä päästä: http://www.evhgear.com/en-FI/gear/?section=guitars
 
Valmistajien kotisivuilla on joskus aivan oma sivunsa vasureille, esim.
* Ibanez: http://www.ibanez.co.jp/products/left.php?area_id=3&year=2015&cat_id=1
* ESP: http://www.espguitars.com/products?categories=left-handed-models
 

 
Joskus vaikkapa T-kaupasta voi löytyä vasurimalli tai joku muu erikoisuus, jota valmistajan sivuilla ei kuitenkaan mainita. Tai päinvastoin. Ehkä on vain sivuston päivitys jäänyt tekemättä, tai kenties on ollut kyseessä joku tietyn kaupan/markkina-alueen erikoismalli tms.
 
D'oh!
Groke
25.03.2015 17:42:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ziggy Bubba: MIKIT, eli onko väliä jos vaikka Straton mikeissä on magneetit eri korkeuksilla - voiko ostaa moiset perusoikurit mikit?
 
Joistain mikeistä saa myös vasuriversion. Esim. http://www.seymourduncan.com/produc … ter/vintage-output/vintage_stagger/
 

 
Mikithän on toisaalta helppo kääntää ympäri 180 astetta, mikäli kokee sille tarvetta. Mahdollinen logo toki on silloin väärinpäin, mutta sen suurempaa "vahinkoa" ei luulisi tapahtuvan.
Tämä tietenkin sillä ehdolla, että ko. mikin routtaus sallii kääntämisen. Muutoin joutuu hieman routtaamaan kitaraansa, sillä yksikelaiset mikithän ovat usein pohjamuodoltaan epäsymmetrisiä.
 
Tosin toimiihan se mikki myös silloinkin, kun sitä ei käännä. Soundi vain saattaa olla ainakin aavistuksen verran erilainen. Suuntaan tai toiseen. Siis jos sattuvat kiinteästi erikorkuiset magneetit olemaan, siis epäsymmetrisesti. Ainahan niin ei yksikelaisissakaan ole.
Toisaalta, olihan Hendrixilläkin stratossaan etenkin tallamikki "väärinpäin". Mutta ihan kohtalaisen hyvinhän se soitto silti kulki, soundeja myöten... ;-)
 
Eri vuosikymmeninä on ainakin stratojen mikeissä tainnut olla hieman erilaisiakin porrastuksia. Ainakin se on vaikuttanut, että onko esim. G-kieli ko. aikakaudella oletettu punomattomaksi, vaiko ei.
Mikkien valmistaja varmastikin aina mainitsee, mikäli kyseessä on jotenkin poikkeuksellisen epäsymmetrinen mikki, joka suositellaan asennattavaksi tietyllä tavalla. Useimmiten yksikelaisissa mikeissä on kait vain magneettien korkeus erona. Kaksikelaisissa mikeissä sen sijaan saattaa joskus olla hyvinkin erilaiset kelat.
 

 

 
PS.
Taitaa löytyä aika monta asiaa, jotka vaikuttavat enemmän soundiin, kuin jonkun perusmikin kääntäminen toisinpäin. Esim. käytetty vahvistin ja sen asetukset, kaappi/mallinnus, erilaiset pedaalit asetuksineen (niiden järjestyskin vaikuttaa), sormilla/plektralla soitto, kitaristin soittotyyli, kitaran erilaiset johdotukset (1/2/3 mikkiä kerrallaan, mikit keskenään OOP/HOOP/samassa vaiheessa, sekä sarjassa ja/tai rinnan, Varitone, Sustainer, humpparien 1...6 vaihtoehtoa jne.).
 
Tuosta kokonaisuudesta alkaa olla jo varsin haastavaa kuulla muun bändin seasta vaikkapa otelaudan puulaji tai kitaran kaulaliitoksen tyyppi. Tai edes se, että onko jonkun kitaran joku yksikelaisista, magneeteiltaan porrastetuista mikeistä mahdollisesti "väärinpäin".
 
D'oh!
Ziggy Bubba
25.03.2015 18:10:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groke: Tuosta kokonaisuudesta alkaa olla jo varsin haastavaa kuulla muun bändin seasta vaikkapa otelaudan puulaji tai kitaran kaulaliitoksen tyyppi. Tai edes se, että onko jonkun kitaran joku yksikelaisista, magneeteiltaan porrastetuista mikeistä mahdollisesti "väärinpäin".
 
Mutta yksi tyyppi sen mikkityypin aina tunnistaa: soittaja. Yhdet innostuvat sinkkujen kolinasta, toiset humpparien paksusta töötistä ja jotkut molemmista, kuten itse. Musta mennään liian pitkälle yleistyksissä, jos kitaran mallilla tai vaikka mikeillä ei ole "mitään väliä" :)
 
Noissa Straton mikeissä, silloin harvoin kun moisia kattelen, on mulla pyrkimys löytää malli jossa on magneetit yhtä korkeat. Muutamassa Strato-mikissä kun on ne G-paikan korkeammat magneetit aiheuttaneet "fjongausta" vireessä, varsinkin ylänauhoilta soitellessa. Meikäläistä tämä häiritsee suunnattomasti :)
 
Nykyiseen mex-Stratoon laitan seuraavaksi Dimarzion Area -mikit, joiden pitäisi aiheuttaa vetoa kieliin todella vähän eri korkuisista magneeteista huolimatta. Saas kattoa kuin käy. (Nykyiset, tiettävästi vakiomikit imevät just tuota punomatonta G:tä vähän liikaa.)
 
Meikä Youtubessa: ZE BUBBA's gear demos
jyrkalt
25.03.2015 22:33:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ziggy Bubba:
Noissa Straton mikeissä, silloin harvoin kun moisia kattelen, on mulla pyrkimys löytää malli jossa on magneetit yhtä korkeat. Muutamassa Strato-mikissä kun on ne G-paikan korkeammat magneetit aiheuttaneet "fjongausta" vireessä, varsinkin ylänauhoilta soitellessa. Meikäläistä tämä häiritsee suunnattomasti :)
 
Nykyiseen mex-Stratoon laitan seuraavaksi Dimarzion Area -mikit, joiden pitäisi aiheuttaa vetoa kieliin todella vähän eri korkuisista magneeteista huolimatta. Saas kattoa kuin käy. (Nykyiset, tiettävästi vakiomikit imevät just tuota punomatonta G:tä vähän liikaa.)

 
Flat pole mikkejä saa moneltakin valmistajalta.
 
Groke
26.03.2015 19:27:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ziggy Bubba: Mutta yksi tyyppi sen mikkityypin aina tunnistaa: soittaja
 
Tähän on nyt tarkennettava, että mikkityyppien välisiin eroihin en edellä puuttunut (humppari vs. muut). Enkä muuallakaan ole niiden välistä eroa olemattomaksi tarkoittanut väittää. Olennainen virke edellä oli tämä: "Taitaa löytyä aika monta asiaa, jotka vaikuttavat enemmän soundiin, kuin jonkun perusmikin kääntäminen toisinpäin."
 
Juuri tuohon viittasin tällä virkkeelläni: "...onko jonkun kitaran joku yksikelaisista, magneeteiltaan porrastetuista mikeistä mahdollisesti "väärinpäin""
 

 
Ziggy Bubba: Musta mennään liian pitkälle yleistyksissä, jos kitaran mallilla tai vaikka mikeillä ei ole "mitään väliä" :)
 
No niin minustakin, joten sellaista en ole ainakaan tarkoituksella vihjaillut. Eli kyllähän kitaran mikeissäkin on ääripäiden välillä kiistattomia ja varsin suuriakin eroja. Aivan kuten on käyttäjissäkin, sekä heidän soundi-ihanteissaan (djent tms. "alaviremetalli", hard rock, country, jazz, rockabilly, rautalanka...).
 
Toisaalta usein on myös yllättävänkin pieniä eroja mikkien välillä. Ainakin valmistajien mainoslauseisiin ja keskustelupalstojen hehkutuksiin verrattuna. Eli desibeli vääntyy äkkiä kymmeneksi ja lausunto "ehkä on aivan aavistuksen verran kirkkaampi" 100 %:ksi varmuudeksi massiivisen suuresta kirkkauserosta. Useimmitenhan taidetaan todellisuudessa verrata hyvinkin samankaltaisia mikkejä keskenään, koko mikkiskaalan käyttämisen sijaan.
 
Joillekin tietyt erot ovat jo merkityksettömän pieniä ja joillekin toisille eivät ole. Ja tässä asiassa molemmat ovat oikeassa. Ja jos vaikkapa soittajan omassa fiiliksessä on hänen mielestään ero, niin sitten on se ero. Vaikka mittarit ja muiden korvat väittäisivätkin sitä eroa merkityksettömän pieneksi. Tai jopa täysin kuvitelluksi.
Onhan esimerkiksi kitaran otelaudassa vaahteran ja ruusupuun välillä aina erittäin selkeitä muita eroja, vaikkei minkäänlaisia soundillisia eroja havaitsisikaan. Siis sokkona. Muulloinhan ne toki eroavat soundeiltaan kuin yö ja päivä. ;-p
 
D'oh!
Kalibann
13.04.2015 10:24:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MIKÄ FIRMA on mielestänne parhaiten palvellut vasureita? Kenellä on paras valikoima ja laatu?
 
Schecterin keppejä ollut itsellä pari kappaletta (Hellraiser C7 sekä nykyinen Blackjack SLS) ja hyvin tyytyväinen ollut molempiin. Hellraiser jatkoi vaan matkaansa, koska siinä oli itselle yksi ylimääräinen kieli. Mustaan jaskaan kun vaihdoin vielä tallamikiksi Seymour Duncanin Full Shredin tilalle saman lafkan Nazgulin niin jo vain parani (omaan korvaan ainakin) soundi. Lähinnä kun raskaamman puolen musiikkia tulee soiteltua niin toi yhdistelmä toimii ku nyrkki silimään. Schecterillä näyttää muutenkin olevan suht laaja valikoima vasureille eri vaihtoehtoja (tosin suomesta ei löydy kovin montaa eri mallia).
 
Hyvänä kakkoskeppinä kulkee LTD:n EC-400. Kuolasin aikoinaan sitä EC-1000 vintage blackinä, mutta kun on molempia päässyt kokeilemaan niin ei ole tarvinnut pettyä tähän EC-400:een, vaikkakin on hieman "riisutumpi ja" ei niin koreileva ulkomuodoltaan. ESP:n kepit on varmaan sitten erikseen, mutta niihin ei rahat riitä, eikä tosin kovin usein vasureina pyörikään markkinoilla.
 
Kolmantena täytyy mainita vielä tsekkiläisen BaCH:n kitarat. Kitarat tulee jostain kiinan maalta, mutta hinta/laatu ainakin omassa explorerissa (kuva profiilissa) on äärimmäisen kohdallaan. Ainoana miinusseikkana voisi mainita kitaran painon, rapiat 5,5 kg! :D Treeniksellä ku tempoo tolla tunnin niin huomaa kyllä seuraavana päivänä millä kitaralla soitellu.
 
Gibsonin keppejä kuolannu monet kerrat, mutta vielä toistaiseksi jääneet kauppaan kun ostotapahtuman jälkeen ei tarvitsisi syödä kuukauteen mittään.
 
MannihilatoR
13.04.2015 17:40:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalibann: Schecterin keppejä ollut itsellä pari kappaletta (Hellraiser C7 sekä nykyinen Blackjack SLS) ja hyvin tyytyväinen ollut molempiin. Hellraiser jatkoi vaan matkaansa, koska siinä oli itselle yksi ylimääräinen kieli. Mustaan jaskaan kun vaihdoin vielä tallamikiksi Seymour Duncanin Full Shredin tilalle saman lafkan Nazgulin niin jo vain parani (omaan korvaan ainakin) soundi. Lähinnä kun raskaamman puolen musiikkia tulee soiteltua niin toi yhdistelmä toimii ku nyrkki silimään. Schecterillä näyttää muutenkin olevan suht laaja valikoima vasureille eri vaihtoehtoja (tosin suomesta ei löydy kovin montaa eri mallia).
 
Hyvänä kakkoskeppinä kulkee LTD:n EC-400. Kuolasin aikoinaan sitä EC-1000 vintage blackinä, mutta kun on molempia päässyt kokeilemaan niin ei ole tarvinnut pettyä tähän EC-400:een, vaikkakin on hieman "riisutumpi ja" ei niin koreileva ulkomuodoltaan. ESP:n kepit on varmaan sitten erikseen, mutta niihin ei rahat riitä, eikä tosin kovin usein vasureina pyörikään markkinoilla.
 
Kolmantena täytyy mainita vielä tsekkiläisen BaCH:n kitarat. Kitarat tulee jostain kiinan maalta, mutta hinta/laatu ainakin omassa explorerissa (kuva profiilissa) on äärimmäisen kohdallaan. Ainoana miinusseikkana voisi mainita kitaran painon, rapiat 5,5 kg! :D Treeniksellä ku tempoo tolla tunnin niin huomaa kyllä seuraavana päivänä millä kitaralla soitellu.
 
Gibsonin keppejä kuolannu monet kerrat, mutta vielä toistaiseksi jääneet kauppaan kun ostotapahtuman jälkeen ei tarvitsisi syödä kuukauteen mittään.

 
missä olet bongannut vasuri gibbonin!? aika vähissä taitaa olla. . .
 
Ignighted
Groke
13.04.2015 18:09:24 (muokattu 13.04.2015 18:14:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MannihilatoR: missä olet bongannut vasuri gibbonin!? aika vähissä taitaa olla. . .
 
Valmistaja mainostaa kuuttatoista eri vasurimallia kotisivullaan, joten kaipa joku jälleenmyjä niitä myöskin myy/tilaa: http://www2.gibson.com/Products/Ele … ProductGroup=Left_Handed&ModelYear=
Tai jos värit vielä laskee erikseen, on vaihtoehtoja enemmän. Vasurimallin saatavuus mainitaan aina vain kunkin pintakäsittelyn kohdalla.
 
Esimerkiksi edellä jo mainostamani "T-kauppa" listaa 22 kpl vasenkätisiä Gibsoneita: http://www.thomann.de/fi/search.htm … 3&wgfid10=10456&wgfid11=10457&kf=on
 
Tosin taisikin olla kyse siitä, että onkohan kotimaan putiikeissa moisia näkynyt, jotta pääsisi livenä hypistelemään. Kaipa se on vääräkätistä mallia hiukan vaikea mallailla, vaikka kuinka on samat osat jne...
 
D'oh!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti