Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Orange Rockerverb sirinä
1
AnttiU.
15.03.2015 14:41:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro!
Hommasin tässä hiljattain vaihtokaupan kautta Orangen Rockerverb 100 MKII. Heti alkuun huomasin kummallista sirinää, joka jatkuu molemmilla kanavilla. Kyseessä ei ole se tavallinen putkivahvistimen hurina, vaan melko pistäväkin ääni.
 
Koitin säätää vahvistimen volaa ja gainia, mutta mitään muutosta ei sirinässä tapahtunut. Aluksi luulin kyseessä olevan viallinen kaiutinpiuha. Kävin liikkeessä näyttämässä piuhaa ja kokeiltuamme piuhaa siellä, totesimme sen toimivaksi. Testasin myös tiputtaa kitaran volyymeja - sama juttu. Kokeilin vahvistinta eri huoneissa ja virtapiuhoilla, mutta ei muutosta niilläkään. Vahvistin muuten toimii ihan mainiosti.
 
Ongelmahan ei itsessään ole suurensuuri keikkatilanteessa, mutta kotona nauhoittaessa hyvinkin häiritsevä. Jäljelle ei taida juuri jäädä muuta kuin yksittäinen viallinen putki? En millään pysty uskoa, että moinen ääni olisi "ominaisuus" tuon hintaluokan vempaimessa. Onko kyseistä surinaa ilmennyt muilla Rockerverbin omistajilla?
 
Gary the pine
15.03.2015 17:15:12 (muokattu 15.03.2015 17:17:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei sen kuulu siristä. Muuttuuko se sirinä volan myötä vai onko staattinen koko ajan mistään säätimestä riippumaton?
 
Ota joku ehjä etuasteputki ja käy sen kanssa läpi jokainen slotti yksitellen, niin ainakin se on katottu. Sit voi tietysti kokeilla jokerina toista kepukkaa, jos olis sattunut joku häikkä ilmiintymään sun torrakkoon, ei todennäköistä, mutta hyvä käydä kaikki helpot läpi. Virtajohto on muistaakseni mallia irroitettava, sen pystyy myös nopsasti testaamaan, että ei ole huonohappinen.
 
Siitä eteenpäin pitäis sitten viedä tohtorille jos ei putkarin sisukset ole tuttuja entuudestaan. Pääteputketkin voi kokeilla jos semmoset sattuu löytymään ehjät, vaan biasihan se on hyvä tarkistaa niitä jinksatessa.
 
Semmonen vielä kun ei ole mainintaa onko nuppi vai combo, että jos siinä on kaiku, niin vaikuttaako sen sääteleminen mitenkään?
 
Tulin, näin, paskoin housuun.
AnttiU.
15.03.2015 20:15:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gary the pine: Ei sen kuulu siristä. Muuttuuko se sirinä volan myötä vai onko staattinen koko ajan mistään säätimestä riippumaton? ....
 
Sirinä on ihan staattista. Namiskojen (mukaanlukien reverb) kääntely ei siis vaikuta mihinkään. Testasin vahvistinta toisellakin kitaralla ja oman kitaran eri mikeillä, muttei vaikutusta. Kokeilin myös toista virtapiuhaa. Sama juttu. Oma arvio ois et joku yksittäinen putki (etunen tai pääte) saattais olla hapero, mutta toisaalta saundissa ja volyymin tasoissa ei oo heittelyä. Kaipa tästä tulee huoltoreissu. Toivotaan vain ettei mansikoita tuu maksamaan... Itellä ei oo ihan niin paljoa osaamista että kehtaisi ruveta sörkkimään sisuskaluja enemmälti.
 
Sarko
15.03.2015 20:21:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi ehjällä etuasteputkella kokeilu on aika helppo homma, kannattaa kokeilla ennen kuin vie huoltoon.
 
"You know the whole deal with tearing down the old to make room for the new? Well, music isn't city planning." - Grant Hart
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti