Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: ENGL Invader II
1
TTV
25.02.2015 18:11:40 (muokattu 25.02.2015 19:56:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin, pistetäämpäs tällekkin pienokaiselle keskustelu pystyyn.
 
http://englamps.de/uploads/tx_ddfproducts/E642-II_OM.pdf
 
http://englamps.de/index.php?id=650
 
http://www.thomann.de/fi/engl_invad … id=56a8d7b7e3d5e5c4b12a1a3292a26564
 
Kyseessä on siis ENGL:in maineikkaan Invader100 nupin seuraaja, joka kulkee nimellä Invader II, E642/2.
 
Päätteeltään ja sen säädöiltään II vastaa esikuvaansa, eli 4x EL34 tuikut Presence ja Depth Punch säädöillä. Liitännöiltään ja toiminnoiltaan takapaneelin toiminnot ovat myös perinteikkäät, paitsi että tähän II:een on tehty fiksusti jokaiselle 4 kanavalle Hi-Gain-moodille tasapainottava kanavakohtainen volume, jolla saa todella hienosti moodit samalle volatasolle, vaikka saundi muuten muuttuukin melkoisesti.
 
Nupissa on 4 erillistä kanavaa, joiden luonne poikkeaa selkeästi toisistaan ja joista saa todella laajalla skaalalla tavaraa pihalle eri säädöillä. Karkeasti voisin kuvailla, että 1: puhdas, 2: roso, 3: mättöruntta ja 4: kirurgin tappoveitsi. Jokaiseen pystyy erikseen käyttämään Hi/Lo Gain ja Sound painikkeita, jotka tehokkaasti muuntavat kanavan saundia. Noilla pääsee jo pitemmälle kuin vanhalla 100:lla.
 
Mutta mutta, se über-juttu onkin sitten ENGL:in just tähän Invader II:een kehittelemä Sound Wizard Module (SWM) Z-16 optiomoduuli, jolla noita 4:n kanavan 4:ää eri moodia pääsee vielä lisää muokkaamaan. Voisi tuntua turhalta, mutta tuon ansiosta tää nuppi taipuu kuin kumilenkki mihin mieltymykseen tahansa. Valinnat eivät heti lopu kesken, sillä jokaiselle moodikombinaatiolle per kanava (2x2x4=16) on 6 2-tilaista (ON/OFF) modausaluetta, joiden kombinaatioista löytynee vähintäänkin hemmetisti variaatioita.
 
http://englamps.de/fileadmin/user_upload/Manuals/English/Z-16_OM.pdf
 
http://www.thomann.de/fi/engl_z_16_sound_wizard_modul.htm
 
Hetken manuaalia tuijotettuani aloin vaan rohkeasti korvalla kuuntelemaan eri kytkinten vaikutusta ja sieltähän ne mieliasetukset sitten helposti löytyivätkin: säröihin High Midrangeen korostusta ja vastaavasti puhtaaseen Bright ja Twang :-) SWM:n asetukset kohdistuvat kanavien eri moodeille suoraan, joten kun ne on kerran asetettu, ei niihin enää tarvi puuttua, ne astuvat voimaan kulloistakin etupaneelin valintaa mukaillen. SWM:ää ei voi ohjata päälle/pois MIDI:llä ei muullakaan polkimella, ainoastaan takaseinän ON/OFF kytkimellä. SWM painikkeiden käyttöön toimii parhaiten plektran kärki, ne ovat liian pieniä sormin näpellettäväksi.
 
Omaan kokonaisuuteeni kuuluu vielä Z-12 MIDI-ohjain, jonne noi eri kombinaatiot on kätevä tallentaa.
 
Vahvistimena tää II tuntuu olevan kyllä napakymppimiinus. Napakymppi tulee siitä, että nuo kanavat ovat luonteeltaan hieman laaja-alaisempia kuin 100:ssa ja siksi todella mahtava peli soitantaan kuin soitantaan. ENGL:in tyylille uskollisena toteutus toimii erittäin hyvin myös mulle oleellisella alhaisen volumen alueella. Miinus tulee siitä valitettavasta faktasta, että tämäkään vahvistin ei ole kohinaton Gainit tapissaan ja siksi tuo sisäänrakennettu säädettävä NoiseGate on hyvä olla olemassa. Mulla se on päällä vain 3 ja 4 kanavissa, 2. kanava pysyy kohinattomana kaikkein kovimmilla gaineilla ja puolitetulla humbukkerillakin ilman gatea. Kohinataso ei noilla 3. ja 4. kanavien murhasäröillä kuitenkaan ole mitään poikkeuksellisen suurta, ihan samalla tasolla kuin esim. ENGL Savagessa ja Bluetone Bugaboossa, jotka tuosta helposti verrokeiksi rimpaisin.
 
Tää nuppi kyllä juhlistaa hienosti ENGL:in 30-vuotista uraa, toivottavasti tekisivät vastaavalla tavalla II:en myös legendaarisesta Savagesta. Sen takaseinään voisi mieluusti sovittaa myös tuon SWM option :-)
 
Jottei tän päivän uutuuden hehkutus olisi liian positiivista, niin laitetaan PIIITTKÄ miinus UPS:n toiminnalle, jota perseilyksi kutsutaan; koko lähetys oli jätetty "ensimmäiselle vastaantulijalle", eli naapurilleni, koska ite olin töissä. Onneksi naapurini on luotettava ja hyvä tyyppi ja näin ollen sain kamani pienen säikähdyksen jälkeen itselleni. Kukaan ei ollu antanu valtakirjaa tai muutakaan lupaa moiselle toimituspoikkeamalle! Huvittavinta oli se, ettei UPS voinu mulle antaa mitään toimitusajankohta-arviota, että olisin tiennyt tulla kotio vastaanottamaan paketin. Eipä tunnu ko. pulju paljoa panostavan työssäkäyvän rahvaan palvelemiseen..
 
UPS:stä huolimatta, suosittelen lämpimästi ENGL Invader II:sta kaikille hyviä kitarasaundeja ja laatua arvostaville! Vahvistimen kaveriksi ehdottomasti tuo Z-16 SWM, sen hinta ei nupin rinnalla tunnu miltään ja on jokaisen euron arvoinen tajunnanlaajentaja :-)
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
Snapo
25.02.2015 18:35:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen enempää en ota kantaa kuin että näyttää mielenkiintoiselta. Kerran oon Invaderia soittanu ja lähti aika mukavaa ääntä. Kaveri kertoi että hänelle oli kans UPS koittanut toimittaa eilen pakettia aamulla klo 10 jonka jälkeen paketti kulkeutui postiin tms. Tuli vaan mieleen, että olisikohan mitään järkeä soittaa asiakkaalle ennen kun lähtee viemään pahvilaatikkoa perille? Näin firma saattais säästyä turhalta ajelulta ja asiakastyytyväisyydenkin luulis kasvavan.
 
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
djentleman
25.02.2015 21:43:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TTV: koko lähetys oli jätetty "ensimmäiselle vastaantulijalle", eli naapurilleni, koska ite olin töissä. Onneksi naapurini on luotettava ja hyvä tyyppi ja näin ollen sain kamani pienen säikähdyksen jälkeen itselleni. Kukaan ei ollu antanu valtakirjaa tai muutakaan lupaa moiselle toimituspoikkeamalle!
 
Oman nupin ja kaapin jätti kuriirifirma keskelle pihaa vaikka kukaan ei ollu kotosalla.
Vuosia tästä on onneksi aikaa.
 
Toivottavasti tuommonen loppuu!
 
Djep
Dropped C
26.02.2015 09:47:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UPS, DHL, yms. haluaa aina tuoda keskellä päivää tavaran ja silloinhan ollaan töissä... Olen myös ollut aikanani isossa kuriirifirmassa töissä. Noissa hommissa on aikatauluruuvit vedetty todella kireelle, nykyään varmaan vielä enemmän. Sori offtopik.
 
Mandarax
26.02.2015 11:36:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oho, aika huikea tuo Sound Wizard Module...! Itellä kyllä menisi pää pyörälle tuossa valintaviidakossa.. ;) On tullut Invaderia käytettyä melkosen monta vuotta, muita vaffareita on pyörinyt jaloissa vuosien varrella vaikka mitä mutta aina sitä vaan päätyy takaisin invader-leiriin, on kyllä oikeasti monipuolinen vahvistin.
 
Mitä noihin kuriireihin ja kuljetuksiin tulee niin kyllä se vaan on niin säkästä kiinni millasta palvelua saa, saman firmankin sisällä on ollut kokemusta laidasta laitaan. Posti toi viime viikolla yhden kitaran ja soitteli etukäteen ennen kuin toi, sitä ennen n.kuukausi sitten tuli vähän pidemmältä jossa Suomen pään toimituksen hoiti taas posti ja vaan pölähti paikalle ilman ilmoitusta, kitaracase oli aivan muussina vaikka oli pahvit päällä (jacksonin hard shell case halki joka nurkasta, alumiinikiskot mutkalla ja kansi halki, kitara kuin ihmeen kautta ehjä..).
UPSista ei pahaa sanottavaa mutta eivät juuri ilmoittele, mä otankin aina toimituksen mun duunipaikalle niin on käytännössä aina paikalla päiväsaikaan (tai ainakin joku muu toimistolla vastaanottamassa).
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
TTV
26.02.2015 13:40:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mandarax: Oho, aika huikea tuo Sound Wizard Module...! Itellä kyllä menisi pää pyörälle tuossa valintaviidakossa.. ;) On tullut Invaderia käytettyä melkosen monta vuotta, muita vaffareita on pyörinyt jaloissa vuosien varrella vaikka mitä mutta aina sitä vaan päätyy takaisin invader-leiriin, on kyllä oikeasti monipuolinen vahvistin.
 
.

 
Joo, toi SWM on kyllä metka lisä tuunaukseen. Aluksi veivasin mieluisat saundit ilman SWM:ää ja olin niihin jo tyytyväinen. Sitten kun laitoin SWM:n päälle ja aloin kokeilemaan, niin löytyihän sieltä vielä vaikka mitä johon olin vielä enemmän tyytyväinen ;-) Tänään on taas illalla aikaa jatkotutkimuksille...
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti