Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: DIY silicon fuzz face kaipaa virtaa
1
niksinaksu
25.01.2015 23:19:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juuh elikkäs tilasin ebaysta tuollaisen tee se itse paketin, joka on nyt kasattu ja vaatii vain virtalähdettä. Ilmeisesti 9v muuntaja pitäisi olla passeli, olen yrittänyt etsiä tietoa, että millainen tuohon olisi sopiva. Patteria tuohon ei ole mahdollista laittaa, kun on vain tuo ns. DC JACK reikä. Olen ihan noob näiden spetaalien ja volttiampeerisössönsöön kanssa ja mielellään en viittis kärventää tuota väärällä virtalähteellä. Kaveri tuota viikonloppuna kokeili omalla 9v muuntajallaan, mutta saundi kuulosti lähinnä katkonaiselta ripuli piereskelyltä. Johtuuko liian vähästä virrasta/ampeereista? En ymmärrä ja apua tarvitaan!
 
Myrkky Nuoli
26.01.2015 00:57:25 (muokattu 26.01.2015 01:00:22)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

niksinaksu: Juuh elikkäs tilasin ebaysta tuollaisen tee se itse paketin, joka on nyt kasattu ja vaatii vain virtalähdettä. Ilmeisesti 9v muuntaja pitäisi olla passeli, olen yrittänyt etsiä tietoa, että millainen tuohon olisi sopiva. Patteria tuohon ei ole mahdollista laittaa, kun on vain tuo ns. DC JACK reikä. Olen ihan noob näiden spetaalien ja volttiampeerisössönsöön kanssa ja mielellään en viittis kärventää tuota väärällä virtalähteellä. Kaveri tuota viikonloppuna kokeili omalla 9v muuntajallaan, mutta saundi kuulosti lähinnä katkonaiselta ripuli piereskelyltä. Johtuuko liian vähästä virrasta/ampeereista? En ymmärrä ja apua tarvitaan!
 
Ei johtunut liian vähäisestä virrasta ainakaan. Ihan mikä vaan center negative 9V muuntaja antaa riittävästi virtaa kyllä. Center positive -virtalähdettä älä laita siihen. Polarisoidut konkat ovat sitä ajatellen väärinpäin ja voivat hajota. Tai jos kytkiksen alussa on suojausdiodi niin se kärähtää. Ennemmin veikkaisin vikaa kytkiksessä. Kuvauksen perusteella se voi tosin olla lähestulkoon mitä hyvänsä. Jos se on kasattu verolevylle niin lähtisin siitä, että puukottaa kaikki rivien välit, ettei sinne oo jäänyt oikkareita aiheuttavia tinasiltoja. Jos piirilevylle niin käy kaikki osat vielä kolme kertaa läpi (tiedän, turhauttavin neuvo ikinä.) Onhan transistorit varmasti oikein päin? Ja onko ne juotettu suoraan levyyn vai holkeilla kiinni ja täten irroitettavissa? Trankut kärähtää helposti kolvatessa, joten ne on voineet vahingoittua jos oot kolvannut ne suoraan levyyn. Jos ovat holkeissa niin niitä on helppo käännellä ja testailla.
 
Voi olla ihan yksinkertaisesti heikko juotoskin missä vaan kohti kytkistä.
 
P.S Kyllä siihen patteriklipsinkin voi pistää ihan yhtä lailla kuin DC-jakinkin.
 
More Nintendo, less Marshall.
niksinaksu
26.01.2015 01:24:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vinkeistä! Kokeltiin aiemmin kaverin muuntajalla synan läpi, tällöin saundi oli tasaisempi ja ei yhtään katkonainen. Komponentit on juotettu suoraan piirilevyyn ja kävin juotokset läpi, eikä näyttänyt ainakaan että olis kylmiä juotoksia tai muita vastaavia ongelmia. Nyt lähinnä kuumottaa että kärvähtänyt tuolla toisella kokeilukerralla, se muuntaja oli tosiaan ilmeisesti erilainen mitä syna testissä ollut. Kokeilempa huomenna vielä virittää patteria siihen kiinni jos onnistuisi. Samoin sellainen oire havaittiin, että volyymi toimi normaalisti, mutta fuzz nappia säätäessä ei ääni muuttunut juuri miksikään. Välillä tosin katkoili ja efekti lähti välillä kokonaan pois vaikka pedaali oli päällä.
 
tommiot
26.01.2015 07:31:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisko vaan biasoitui liian kylmäksi. Ensimmäisen trankun kollektori pitäisi kai biasoida suunnilleen puoleen väliin käyttöjännitettä. Jos kollektorijännite on liian korkea niin kuulostaa just tolta.
 
rrroope
26.01.2015 11:20:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pistäpä linkkiä siihen ebayn diy-pakettiin. se vois auttaa paljon.
 
niksinaksu
26.01.2015 12:39:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://m.ebay.com/itm/DIY-Silicon-F … d-All-the-parts-BC108-/221464355295
 
Elikkäs tuommoinen. Ja en tosiaan ymmärrä sanastoa piirun vertaa, esim mitä mahtaa tuo kytkis tai biasointi tarkoittaa?
 
rrroope
26.01.2015 15:39:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jahas. mukana tulee opas osien sijoitteluun, muttei muuta ohjetta? tuossa on valmis piirilevy joten kovinkaan monella tavalla tota ei voi mokata jos kaikki juotokset on kunnossa.
 
muttamutta... tuossa on kaksi kappaletta trimmereitä (ne siniset palikat). eli siis pieniä säätövastuksia. nuo pitäisi säätää kohdilleen pikku ruuvimeisselillä, jotta saundi saadaan kohdilleen (biasointi). tuliko tähän hommaan mitään opastusta?
 
niksinaksu
26.01.2015 15:55:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tullut mitään ohjetta. Juuri netistä etsin ja tutkin tietoja. Pikaviestillä tuli kyllä ohjeita, en vain oikein tiedä miten otan trankun kollektorista jännitteet ja miten maan. Hävettää melkein hemmetti. Mittalaitteen saan kyllä lainaan.
 
tommiot
26.01.2015 17:32:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

niksinaksu: Ei tullut mitään ohjetta. Juuri netistä etsin ja tutkin tietoja. Pikaviestillä tuli kyllä ohjeita, en vain oikein tiedä miten otan trankun kollektorista jännitteet ja miten maan. Hävettää melkein hemmetti. Mittalaitteen saan kyllä lainaan.
 
Korvakuulolta säätäminen toimii ihan hyvin kans tässä tapauksessa.
 
rrroope
26.01.2015 22:26:27 (muokattu 26.01.2015 22:26:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tommiot: Korvakuulolta säätäminen toimii ihan hyvin kans tässä tapauksessa.
 
tossa on kaks trimmeriä? mitähän se toinen säätää ja kumpi on kumpi. vähän huonoa asiakaspalvelua firmalta kun ei anna kunnon asennusohjeita. Uraltonen fuzz face kitin oisit saanu samaan hintaan ja suomenkielisillä ohjeilla...
 
Laulava Kylätohtori
26.01.2015 22:39:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rrroope: tossa on kaks trimmeriä? mitähän se toinen säätää ja kumpi on kumpi. vähän huonoa asiakaspalvelua firmalta kun ei anna kunnon asennusohjeita. Uraltonen fuzz face kitin oisit saanu samaan hintaan ja suomenkielisillä ohjeilla...
 
Ja se on todella hyvän kuuloinen.
 
T. Nim. Kaksi tehnyt, kaksi myynyt, kolmas harkinnassa...
 
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti