Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Axe-Fx II + EVH 5150 III 50W
1
rousimikki
26.11.2014 13:42:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys kanssamuusikot!
 
Minulla on tuo ihanainen Axe-Fx II -loota ja vaikka se erinomaisesti pelaakin monessa suhteen, niin haluaisin treenikämpällä soittaa aidon putkivahvistimen kautta. EVH olisi soundillisesti aika lailla juuri sitä mitä haen ja kuten arvaa, on aivan jäätävä GAS päällä :)
 
Olisin kiinnostunut kuulemaan teidän asiantuntevia kommenttejanne/neuvojanne siihen liittyen, että ajattelin käyttää Axea pelkän efektipuolen hoidossa tämmöisessä parivaljakossa. (Saa myös haukkua tyhmäksi, mutta se ei ole rakentavaa. On tiedossa jo.)
 
Kiinnostaa myös EVH:n MIDI-kanavanvaihtoliittimen käyttökokemukset
 
Kiitoksia!
-Mikki
 
Kuuppakullervo
26.11.2014 16:04:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole Axea EVHn kanssa naittanut, mutta Mesan Mark Vn kanssa kylläkin. Siltä varalta että harkitsemastasi spesifisestä parivaljakosta ei kellään täällä ole kokemuksia niin voin pari sanaa kertoa. Eli toimii kyllä multiefektimuljuttimena putkarin kanssa jäätävän hyvin, myös 4 kaapelin metodilla jolloin saa kompurat, wahit, vibet mitä nyt haluaa ennen vahvaria ja kaiut yms lenkkiin särön jälkeen. Out1 ja out2 tällöin täpölle (= unity gain). Ainakin Mesan kanssa humbuster- kaapelit on välttämättömiä, muuten tulee ainakin mulla maalenkkipörinää yksinkertaisessakin setupissa. Efektien laatu luonnollisesti erittäin hyvä, eikä juurikaan syö saundia (mikä tahansa efekti nyt vähän syö kun oikein korkkia ruvetaan haistelemaan) kun tasot on kohdillaan.
 
Shredator
26.11.2014 16:44:18
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole Axea EVH:n kanssa käyttänyt, mutta muiden putkareiden kanssa kylläkin. Efektilaitteenahan Axe on juuri parhaimmillaan ja toimii upeasti. Itsellä koko ajan loopissa.
 
Let's face it, eihän ne mallinnukset nyt aitoa vahvistinta voita...Efektit on kylläkin markkinoiden ykköslaatua.
 
Jos et soita taimissa, olet liian hidas.
Kuuppakullervo
27.11.2014 13:31:21
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisinpa vielä lisätä, että jos kytkee 4 kaapelin metodilla, voi halutessaan käyttää Axen mallinnoksia ylimääräisinä etuastekanavina sen putkinupin kanssa, laittamalla fx loop- blokin pois päältä ja siten ohittamalla putkarin oman etuasteen. Tällöin kannattaa lähtökohtaisesti ohittaa Axen pääteastemallinnus laittamalla power amp sag nollille, ettei tule liian tuhnu ja tukkoinen saundi. Riippuu toki putkarin pääteasteen neutraaliudesta. Ei siis sovellu optimaalisesti vintage-mallien kanssa joissa iso osa gainista tuotetaan pääteastemallinnuksessa, mutta cleanit ja modernimmat hi-gain-mallinnukset toimii hyvin.
 
Mikko L
27.11.2014 15:04:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä minun rig puoli vuotta sitten: https://dl.dropboxusercontent.com/u/19579590/evh.jpg
 
Nykyisestä puuttuu EVH ja 4x12 -kaappi. Eli olen omistanut juurikin nämä laitteet ja käyttänyt kuten sinä suunnittelet.
 
Lyhyesti kuvattuna: Toimii helkkarin hyvin ja kuulostaa hyvältä. Jos haluat käyttää oikeaa vahvistinta ja kitarakaappia niin ehdottomasti yksi kovimmista vaihtoehdoista. 50 wattiseksi ihan järjettömän paljon volumea. Peittosi kaverin Dual Rectifierin volumessa helposti.
 
Syy miksi möin pois? Toisin kuin mitä tässä sanotaan:
 
Shredator: Let's face it, eihän ne mallinnukset nyt aitoa vahvistinta voita...Efektit on kylläkin markkinoiden ykköslaatua.
 
niin koin ainakin EVH mallien kohdalla sen mallinnuksen olevan nauhoitettuna niin lähellä että piti silmillä tarkastaa kumpi oli oikea kun korvat ei riittäneet. (Axessa on 100w EVH jossa eri gain kakkoskanava) Ja mulla on vielä oikeasti keskivertoa tarkempaa se soundin värkkäys. :) Ei nyt kuitenkaan niin päin että Axe voittaisi, mutta kun aletaan puhumaan kitarakamppeiten siirtämisestä keikkapaikalta toiselle niin minulla ainakin tipahtaa tuo 100kg taakka pois ja menen silti onnellisena illan parhaalla kitarasoundilla keikalle.
 
Toki siinä on aina oma jännitys kun oikeat putket lämpenee huoneessa ja kaappi murisee ja paine jylisee. :) Onkohan tuo hiljalleen yhdistettävissä siihen kun jotku vielä kuuntelee musiikkia vinyyliltä kun se kuulostaa juuri oikealta? Onhan sitä itselläkin pieni Mark V gas meneillään tässä.
 
Mitä Axen soundin tyytyväisyyteen tulee niin muistakaa että kaappimallinnus on suurin osa soundia axen päässä. Ja nyt olisi mahtava paikka mainostaa omaa tuotetta jonka Fractal juuri julkaisi: http://shop.fractalaudio.com/Cab_Pa … Traditional_4x12_p/fas-801-0007.htm Siellä päässä ainakin väki hehkuttaa aika isosti: http://forum.fractalaudio.com/axe-f … bs-irs/93124-clark-irotlas-fas.html
 
Kaiken voi oppia kunhan vaan lopettaa harjoittelemisen.
Kuuppakullervo
27.11.2014 15:32:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vielä Mikko kun vihjaat sinne Fractalille että mallintavat Mark Vn MkI-moodin niin viimeinenkin syy raahata ja ylläpitää sitä putkirohjaketta häviää...
 
Mikko L
28.11.2014 13:21:54
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuuppakullervo: Vielä Mikko kun vihjaat sinne Fractalille että mallintavat Mark Vn MkI-moodin niin viimeinenkin syy raahata ja ylläpitää sitä putkirohjaketta häviää...
 
Tuo on niiiin totta! Se on melkeenpä yksinomaan se syy miksi mulla on Mark V gas päällä. :)
 
Kaiken voi oppia kunhan vaan lopettaa harjoittelemisen.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti