Muusikoiden.net
20.01.2019
Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Maestro by Gibson
1 2 3 4 5 6 7
Gabe
19.12.2014 16:09:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meisselimies: Clasulta Gibsoni ja Soneralta Marshalli, nupit kaakkoon ja rock 'n roll!
 
Huolestuttavaan suuntaan ollaan menossa. :D
mattim
21.12.2014 19:11:27 (muokattu 21.12.2014 19:23:28)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakko se oli koeponnistaa Maestro Kampin Ohlssonilla. Plussan puolelle jäi yleisvaikutelma.
 
Kitara meni vireeseen, oli intonaatiossa, aika hyvin wrap aroundtallaisessa kamppeessa. Hienotviritys ja kompensopinti tallassa, me likes.
 
Nauhanpäät eivät törröttäneet, nauhatyö muutenkin ok, kaikki nauhat soivat.
 
Mikkejä ja vahvistinta en päässyt testaamaan, jakin oli joku tahmatassu ruuvannut irti ;-)
 
Kuvia: http://www.dvdplaza.fi/galleria/showgallery.php?cat=1043
 
Ostaisin ilman mitään epäilyitä ensimmäiseksi kitaraksi ja leluksi. Ei pese CS malleja eikä edes linkoa ;-)
 
Matti
 
.
rheinone
23.12.2014 22:59:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Pakko se oli koeponnistaa Maestro Kampin Ohlssonilla. Plussan puolelle jäi yleisvaikutelma.
 
Kitara meni vireeseen, oli intonaatiossa, aika hyvin wrap aroundtallaisessa kamppeessa. Hienotviritys ja kompensopinti tallassa, me likes.
 
Nauhanpäät eivät törröttäneet, nauhatyö muutenkin ok, kaikki nauhat soivat.
 
Mikkejä ja vahvistinta en päässyt testaamaan, jakin oli joku tahmatassu ruuvannut irti ;-)
 
Kuvia: http://www.dvdplaza.fi/galleria/showgallery.php?cat=1043
 
Ostaisin ilman mitään epäilyitä ensimmäiseksi kitaraksi ja leluksi.

 
Mahtavaa! Perkule pitäisköhän huomenaamulla käydä koobraamassa kyseinen yksilö odottamaan jälkikasvun sähkökitaralankainnostusta...
 
Black Sabbath ruined my life.
jonep
27.04.2015 18:52:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kauppakeskus Kaaressa oli tänään Maestro By Gibson tarjouksessa 64,90€. En edes kokeillut, kun ei ole tarvetta kitaralle. Olisiko poistumassa valikoimista?
 
mhaarala
27.04.2015 21:04:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Suurin kysymysmerkki minun mielestäni juuri onkin että miksi ihmeessä vanha laatumerkki haluaa tunkea Anttila-Williamsien markkinoille tunkemalla vastaavaa roskaa marketteihin? Haiskahtaa pahasti siltä että brändin maineella yritetään rahastaa, tämä on se joka pidemmän päälle sitä merkin arvoa nakertaa. Itse pidän todella paljon Gibsoneista ja arvostan merkin todella korkealla.. valmistajan kitaroita on ollut useampiakin omistuksessa, mutta kyllä tämä veto vähän tökkää silmään. Gibsonilla on kuitenkin jo Epiphone joka valmistaa edullisia mutta ihan oikeita ja kohtuullisen aadukkaitakin soittimia, miksi se ei riittäisi?
 
Tässä on tietysti hyvä muistaa että ei ne Epiphonet aina ole olleet kovin hyviä. Muistan vieläkin oman ensimmäisen sähkökitaran, Epiphone by Gibson luki komeasti lavassa ja siltä osin meninkin vähän halpaan että täytyy sen olla kuitenkin ihan hyvä kun Gibsonin präntti on laitettu mukaan. Mutta ei siitä oikein mihinkään päässyt että se vanerirunkoinen stratokopio oli oikeasti aika kauhea... :)
 
Nykyään ei Epiphone-tuotemerkillä tietääkseni myydä enää sellaista kuraa, ilmeisesti Maestro on nyt tuotu tuohon ultra-halpojen soitinten ryhmään. Yritykselle kuitenkin merkitsee lopulta se mitä jää viivan alle, joten tuottoa yritetään saada tietysti kaikista asiakaskunnista. Siitä kylläkin annan propsit Gibsonille että ovat pitäneet päämerkin tuotannon jenkeissä, ei tarvitse arvailla missä kukin malli on valmistettu kun on ostoksilla.
 
Hymyä huuleen kun kuset vastatuuleen
Gabe
27.04.2015 21:09:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhaarala: Siitä kylläkin annan propsit Gibsonille että ovat pitäneet päämerkin tuotannon jenkeissä, ei tarvitse arvailla missä kukin malli on valmistettu kun on ostoksilla.
 
Jep! Tämä on tosi hyvä. Nyt kun olen silmäillyt akustisia niin pääosin Gibsonin kohdalla tietää missä ne on tehty. Monen valmistajan kohdalla jää vähän kysymysmerkiksi. Monella arvostetulla valmistajalla on tuotantoa myös halpismaissa mutta omalla merkillä.
Kefiiri
28.04.2015 08:15:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Valmistuspaikka sinänsä lienee nykyään enemmän moraalinen kysymys ja fiilisnäkökohta kuin varsinainen laadun mittari?
 
En ole musiikin asiantuntija.
Gabe
28.04.2015 12:35:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Valmistuspaikka sinänsä lienee nykyään enemmän moraalinen kysymys ja fiilisnäkökohta kuin varsinainen laadun mittari?
 
Osittain totta. Kyllä kiinassakin on mahdollista valmistaa vaikka miten korkeaa laatua, jos sitä vain haluttaisiin. Yleensä sinne mennään kuitenkin pihistelemään ja se näkyy sitten myös tuotteen lasdussa. Poikkeuksia toki on, mutta made in China, Korea jne. Ei ainakaan mikään laadun tae ole.
Laulava Kylätohtori
28.04.2015 12:57:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Osittain totta. Kyllä kiinassakin on mahdollista valmistaa vaikka miten korkeaa laatua, jos sitä vain haluttaisiin. Yleensä sinne mennään kuitenkin pihistelemään ja se näkyy sitten myös tuotteen lasdussa. Poikkeuksia toki on, mutta made in China, Korea jne. Ei ainakaan mikään laadun tae ole.
 
Juuri näinhän se on. Koska Kiinasta haetaan pääasiassa kustannussäästöjä, niin se näkyy myös laadussa. Em. oletuksessa se maa ei siis ole itseisarvo, vaan se motiivi, miksi sinne mennään. Ja idän laatumielikuvat varmistavat sen, että on aika turha lähteä hakemaan huippulaatua sieltä, koska tuskin kukaan on valmis maksamaan kiinalaisesta samaa kuin Jenkistä, vaikka kitarat objektiivisesti mitattuna yhtä hyviä olisivatkin.
 
Ja toisaalta USA:ssa/Euroopassa on turha yrittää kilpailla kustannusten kanssa, joten siellä on turha yrittää tehdä isolla volyymilla halpiksia. Uskoisin, että näistä syistä valmistusmailla on omat maineensa, ei niinkään siinä, mitä siellä kykyjen puolesta pystytään tekemään...
 
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
mattim
28.04.2015 20:43:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Ja idän laatumielikuvat varmistavat sen, että on aika turha lähteä hakemaan huippulaatua sieltä, koska tuskin kukaan on valmis maksamaan kiinalaisesta samaa kuin Jenkistä, vaikka kitarat objektiivisesti mitattuna yhtä hyviä olisivatkin.
.

 
Olen ostanut montakin kiinassa tehtyä tuotetta, koska ne olivat selkeästi halvemipia ja vielä parempia kuin MIU merkinnällä varustetut kumppaninsa. Samasta syystä iso osa tuotannosta on siirretty sinne, missä sitä kannattaa tehdä. Nämä soitinhommat on oma taiteenlajinsa, missä laadulla ei ole oikeasti merkitystä, vain brändi merkkaa ;-)
 
.
Laulava Kylätohtori
28.04.2015 21:30:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Olen ostanut montakin kiinassa tehtyä tuotetta, koska ne olivat selkeästi halvemipia ja vielä parempia kuin MIU merkinnällä varustetut kumppaninsa. Samasta syystä iso osa tuotannosta on siirretty sinne, missä sitä kannattaa tehdä. Nämä soitinhommat on oma taiteenlajinsa, missä laadulla ei ole oikeasti merkitystä, vain brändi merkkaa ;-)
 
Totta kyllä, brändi se tärkein on näissä hommissa.
 
Mutta mulla on itsellä ollut harvinaista tuuria, koska minulla ne parhaat ovat olleet usalaisisa, jos japsitokaita ei lasketa ;) Parhaat vahvarit ovat tulleet Suomesta. Kiinasta on sitten tullut halvempaa ja heikompaa esitystä. Tuntuu, että olen ainut Mnetissä, kenellä on tämän kaltaisia kokemuksia. Kaikilla on aina ne kiinalaiset parhaita ja kalliimmat surkeimpia... ;)
 
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
Gabe
28.04.2015 21:38:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Mutta mulla on itsellä ollut harvinaista tuuria, koska minulla ne parhaat ovat olleet usalaisisa, jos japsitokaita ei lasketa ;) Parhaat vahvarit ovat tulleet Suomesta. Kiinasta on sitten tullut halvempaa ja heikompaa esitystä. Tuntuu, että olen ainut Mnetissä, kenellä on tämän kaltaisia kokemuksia. Kaikilla on aina ne kiinalaiset parhaita ja kalliimmat surkeimpia... ;)
 
Et onneksi ole ihan yksin massoja vastaan. :D Omat kokemukset sanoo suunnilleen samaa. Paitsi että kotimainen käsityö on miellyttänyt eniten kitarapuolella. Jenkkien tuotoksistakin löytää helmiä etsimällä. Halpatuotannon maissa kasatut kitarat ovat olleet laadultaan hyvin vaihtelevia... yleensä huonon ja kohtalaisen väliltä. Vahvistimissakin on näköjään pääpaino kotimaisessa käsityössä, muistakin pienistä ja vähän suuremmista putiikki pajoista on hyviä elämyksiä. Vahvistimen kohdalla varsinkaan en lähtisi pihistelemään..
Sammakko
29.04.2015 11:10:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku hipsteri joskus 30 vuoden päästä tekee tämmösestä kuuluisan ja 40 vuoden päästä näistä tehdään reissueita...
 
Laulava Kylätohtori
29.04.2015 11:25:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sammakko: Joku hipsteri joskus 30 vuoden päästä tekee tämmösestä kuuluisan ja 40 vuoden päästä näistä tehdään reissueita...
 
Ja aidot originaalit Maestrot maksavat tuhansia euroja...
 
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
Progorava
29.04.2015 16:53:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meinasin jo että haen maestron viikonloppuprojektiksi ja teen siitä pojalle soittimen. Eipäs ollut paikallisella klasulla vaan enää yhtään ukulelea hyllyssä :(
 
Progorava
30.04.2015 22:55:26 (muokattu 30.04.2015 23:50:49)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toisessa ohlssonin putkassa oli vielä yksi setti tallella. Ihmeekseni totesin kaulan olevan yllättävän suora, joten päätin iskeä kourani paskaan. 10 pinnaa sain vielä hinnasta pois. En kehannu enempää ruinata, vaikka esittelyvermes oli kyseessä.
 
Kitara
Hihna
Piuha
Vahvari
Uudet GHS-kielet
 
Yht 63€!!
 
Pahaa tappiota ei siis pääsisi syntymään vaikka ajaisin vahingossa kitaran päältä.
 
Kotona tein ns. perinteiset ja purin pitsalapion atomeiksi. Poterosta löytyi jotkut leppäkertun kokoiset nimettömät potikat. Ruuvasin konepellin heti takaisin kiinni. Pleksi taitaa olla kitaran arvokkain osa koska sitä oli suojaamassa 2 kerrosta elmukelmua. No sainpahan sen repimisestä tuplanautinnon. nnnghhh...
 
Wraparound joulutinakimpale oli jopa kompensoitu, ihan kuin tällä olisi mitään merkitystä pojalleni, mutta leuhkimpas edes sillä sitten täällä. Satula vaikutti aluksi hyvältä mutta paskahan se lopulta oli. Se pitäisi viilailla paremmaksi mutta ei ole viilasettiä, joten mänköön noin. Ei tämä virettä tule pitämään kuitenkaan.
 
Hjöördispuolen heikoin esitys oli virittimet. Jokaisen hammaspyörät oli taatusti eri paria. Kertakaikkisen hirveää skeidaa. Tehtaan jäliltä oli jokainen mutteri ja ruuvi irti. Eivät jaksa edes yrittää noita kinnittää paikolleen. Tuskin olisin jaksanut itsekään.
 
Kaula oli suora(hko) mutta ne nauhat... Joka toinen oli valmiina karkaamaan otelaudasta ja kiinni jääneet vain odottivat tilaisuutta päästä viiltämään soittajan kämmenen auki. Murjoin nauhat takaisin sisään nauhavasaralla ja aloitin käymään läpi nauhojen päitä. Bilteman viilalla. En jaksanut otelautaa alkaa teippailemaan. En tämän takia.
 
Tinan viilaaminen ei ollut kovin haasteellista puuha, joten piakkoin joka nauhan pää alkoi muistuttamaan etäisesti luotia. Lopulta sain tatsin niin miellyttäväksi, ettei nauhoissa ollut havaittavissa enää yhtään kohtaa, joka olisi repinyt sormia. Työni jälki ei ollut priimaa mutta eipä tässä siihen tähdättykään. Lopputulos oli toimiva.
 
Kun sain kielet paikoilleen huomasin ikäväkseni, että yksi nauha jäi takomatta toisesta päästä takasin alas mutta päätin unohtaa koko asian. Ongelma kun oli aika pieni ja otelaudan yläpäässä. Ei tule haittaamaan. Ehkä sitten seuraavassa kieltenvaihdossa. Ehkä. Tuskin. Nyt oli aika pistää paska laulamaan vahvarin kautta. Ai niin. Se kitaran akustinen soundi. Kuvittele, että olet viritellyt Harley Benttonin kielet WC-pöntö reijän yli niin pääset tunnelmaan..
 
En minä jaksakaan sitä vahvaria sen enempää alkaa haukkumaan. Karsea se on mutta siinä on tukijalka, jolla sen saa kipattua viistoon! Nerokasta. Tuota tämä vahvari juuri tarvitsee. Umpisurkeaa tirinää 45 asteen kulmassa. Life is good.
 
No joka tapauksessa kitara tuli yllättävän hyvään soittokuntoon. Kyllä tuolla poika saa selville haluaako soittamaan kusenkatkuisiin kuppiloihin 5 hengen yleisölle lippuriskillä vai opiskeleeko mieluummin oikean ammatin.
 
Niin se mikki! Oli siinä semmonenki. Yksi. Ei siitä sen enenpää.
 
Hauskaa vappua!
 
sasaa
30.04.2015 23:24:44 (muokattu 30.04.2015 23:26:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites tälläset 80-luvulta, "epiphone by gibson" missä on täysin samallainen lapa kuin jacksoneissa... eikös se jaskakin ole nykyään osa gibsonia? onkohan ollu jotain samaa jo joskus 80-luvullakin?
 
http://epiphonewiki.com/index.php/S-Series#S-600
 
edit. niin ja inlay on myös sama kuin jacksoneissa
 
Gabe
30.04.2015 23:28:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Progorava: ..soundi. Kuvittele, että olet viritellyt Harley Benttonin kielet WC-pöntö reijän yli niin pääset tunnelmaan..
 
Tästä sen huomaa että mitä edullisempi kitara, sitä enemmän vaihtelua laadussa. Tämä ostamasi yksilö oli selvästi huomattavasti laadukkaampi kuin se mitä minä testasin. :D Mielenkiintoinen haju oli siinä muuten, döffäsikö tuo sinun ostamasi?
Progorava
30.04.2015 23:46:28 (muokattu 30.04.2015 23:48:23)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Tästä sen huomaa että mitä edullisempi kitara, sitä enemmän vaihtelua laadussa. Tämä ostamasi yksilö oli selvästi huomattavasti laadukkaampi kuin se mitä minä testasin. :D Mielenkiintoinen haju oli siinä muuten, döffäsikö tuo sinun ostamasi?
 
Piti ihan asiasta tehen ottaa ja nuuhkasta. Ikäväkseni on todettava, että tässä yksilössä haju ei sisälly hintaan. Tai sitten Eau De Perse on aivoilleni jo niin peruskauraa, ettei sitä enää noteeraa. Sinänsä tuota hajuttomuutta arvostan. En ole ikinä ollut gibsonin nitrolakan katkun ystävä. En silti vaihda LP Specialiani tähän.
 
mhaarala
30.04.2015 23:51:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sasaa: Mites tälläset 80-luvulta, "epiphone by gibson" missä on täysin samallainen lapa kuin jacksoneissa... eikös se jaskakin ole nykyään osa gibsonia? onkohan ollu jotain samaa jo joskus 80-luvullakin?
 
http://epiphonewiki.com/index.php/S-Series#S-600
 
edit. niin ja inlay on myös sama kuin jacksoneissa

 
Ei ole Jackson ollut koskaan osa Gibsonia. Ainoa yhteys taitaa olla se että Wayne Charvel (Charvel guitarsin perustaja, mistä tuli myöhemmin Charvel/Jackson) suunnitteli superstraton Gibsonille, mistä kaiketi tuli jonkin sorttinen sanominen tuotemerkin suhteen kun Charvelin tuotemerkki oli kuitenkin hänen vanhalla firmallaan. Tällainen siitä kuitenkin tuli:
 
http://guitarz.blogspot.fi/2011/06/ … rc-superstrat-from-gibson-with.html
 
Ei kaiketi ottanut kovin hyvin tuulta alleen. Epiphone ei ollut ainoa johon Jacksonin tyyliä kopioitiin. Nuo S-sarjalaiset olivat juuri niitä vanerirunkoisia hirveyksiä mihin tuolla aikaisemmin viittasinkin. Oma erehdys oli mallia S-310. Puistattaa vieläkin... sen jälkeen tullut Jackson PS-2 tuntui sen rinnalla todella luksukselta. :)
 
Hymyä huuleen kun kuset vastatuuleen
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti