Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pod HD500X omistajat
1
arrska77
24.11.2014 10:50:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En löytänyt aiheesta kirjoitusta joten aloitin uuden. Alkuvuodesta ostin kyseisen laitteen. En alkuun huomannut ongelmia, mutta muutaman kuukauden tauon jälkeen rupesin käyttämään laitetta taas. Eli ongelma on että kaikki dual amp patchit kuulostavat oudoilta.
 
Kun soitan kuulokkeilla ja väännän volumepotikan kiinni ääni kuuluu edelleen mutta vain vasemmasta kuulokkeesta. Kun nostan volumea noin puoleenväliin kuuluu molemmista kuulokkeista, mutta soundi on outo ja silloinkin toisesta kuulokkeesta kuuluu kovempaa kuin toisesta. Yleensä jos volume potikka on kaakossa kuuluu molemmat vahvistimet aika lähelle yhtä kovaa. Mutta tämä on jotenkin patchi kohtaista miten reagoi. Kun äänitän usb:n kautta reaperiin tavara menee nauhalle muuten normaalisti, paitsi että kun väänsin volumen nolliin tavaraa meni edelleen nauhalle.
 
Tämmöisiä ongelmia. Laite huoltoon?
 
Alphie
24.11.2014 15:11:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Auttasko kuulokesoittoon toisen vahvistimen volumen nostaminen? Oletan, että ne on panoroitu hard left ja hard right. Vika voi myös olla mahdollisessa kuulokeadapterissa, kokeile sitä toiseen laitteeseen. Tsemppiä!
Bratwurst
24.11.2014 20:29:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä ole minkäänlaisia ongelmia vielä ilmennyt. Kyseinen laite ollut käytössä vuoden.
 
Tarkoitatko nyt siis tuota volumepotikkaa vai tuota "wah wah"-polkimella säädettävää volumea?
 
Tuo polin saattaa olla ohjelmoituna setissäsi ohjaamaan vasemman/oikean kanavan kuuluvuutta ja tästä syystä tuo kuvailemasi tilanne syntyy, näin epäilisin.
 
arrska77
08.12.2014 19:42:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pahoittelen että en ole vastannut ennemmin! Kiitos noista vastauksista, mutta ongelma ei ole selvinnyt.
 
Tarkoitan siis ihan varsinaista volume potikkaa masterin vasemmalla puolella, en pedaalia. Tosiaan kaikki kahden vahvistimen patchit käyttäytyy kuten aloitus viestissä kirjoitin. En ole kokeillut säätää vahvistinten volumeja erikseen koska en ole muutellut tehtaan valmiita asetuksia. Muutenkin mielestäni periaatteessa kai noiden volumetasot pitäisi nousta samaa tahtia kun volaa nostaa?
 
Kuulokkeissa tai kuuloke plugeissa ei ole vikaa koska olen kokeillut useilla kuulokkeilla. Haluaisinkin vain selvittää että pitäisikö laitteen kanssa palata myyjän luo kun takuutakin on vielä jäljellä...
 
Esittäisinkin semmoisen nöyrän pyynnön että voisiko joku samanlaisen laitteen omistaja suorittaa seuraavan testin:
-Kuulokkeet ja kitara kiinni podiin. Valitse joku tehtaa valmiista dual amp patcheista ja väännä kaikki muut potikat masteria lukuun ottamatta vaikkapa kello kahteentoista. Masteria sitten maun mukaan niinkuin korvat kestää... Nyt soitat jotain ja samalla vääntelet tuota volume potikkaa nollasta kaakkoon ja takaisin. Mitä luureista kuuluu?
 
Itsellä reagoi kuten aloitusviestissä kirjoitin niin että nollissa kuuluu vain vasemmasta kuulokkeesta ja toinen 100% hiljaa. Puolessa välissä kuuluu molemmat mutta on vaikea löytää kohtaa jossa molemmat vahvistimet kuuluvat aika lailla balanssissa. Volume täysillä kuuluu pääasiassa oikeasta kuulokkeesta ja vasemmasta hiljaa. Ja nämä balanssit saattavat vaihdella patchista riippuen mutta selkeimmin higain jutuissa.
 
Eli jos teidän laitteet tekee jotain muuta kuin mitä yritin kuvailla, omani on todennäköisesti rikki.
 
Kiitän jo ennaakkoon!
 
Alphie
08.12.2014 19:46:15 (muokattu 08.12.2014 19:47:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se volume tosiaan säätää vain toisen vahvistimen volumea. Master säätää sitten molempia. Eli laitat ne vahvistimet vaan siitä volume-namiskasta mieleisellesi volalle ja masteria sitten omien mieltymysten mukaan.
 
E: HD500 Edit-ohjelmasta vois olla merkittävää hyötyä soundin ruuvaamiseen. Lyöt tuon vehkeen vaan USB:llä kiinni koneeseen ja teet ne soundit sitten siellä. Siinä ne kaks eri vahvistinta ja niiden volumet näkyy tosi selkeesti.
koppalakki
09.12.2014 23:08:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo tuohan volume nappula säätää vain kyseisen vahvistimen volyymiä.
Dual patcheissa voi olla vain toinen vahvistin valittuna joten tosiaan volumea kääntämällä käännät vain valitun vahvistimen volumea.
Eli kyse ei ole ongelmasta vaan ominaisuudesta.
Suosittelen kuin edellinenkin ruuvaamaan soundit hd500 editillä ja sitten tavittaessa nostat masteria jos tarvitses lisää volyymiä.
 
ÄrGee
12.12.2014 14:20:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos mikään edellä mainituista ei auta niin Line6 Monkeyn avulla laitteen ohjelmiston päivitys. Pitäisi myös tulla käyttöön deep edit, mistä saa kaappimallinnuksen käyttäytymistä säädettyä, mikä on mielestäni erittäin hyvä lisä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti