Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran kampi kovassa laukussa-probleema.
1
tobbari
17.10.2014 21:30:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkä Saksan maalta saapui tilaamani Duesenberg Starplayer tv Custom ja silmään pisti se, että kitaran kampi painuu jonkun verran, kun laukun laittaa kiinni. Onko se ookoo vai ei? Jossain porukka sanoo että ei hätiä mitiä, toisaalla taas asia tuomitaan kovalla kädellä.
 
TTV
17.10.2014 22:15:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tobbari: Elikkä Saksan maalta saapui tilaamani Duesenberg Starplayer tv Custom ja silmään pisti se, että kitaran kampi painuu jonkun verran, kun laukun laittaa kiinni. Onko se ookoo vai ei? Jossain porukka sanoo että ei hätiä mitiä, toisaalla taas asia tuomitaan kovalla kädellä.
 
Jos kampi on irroitettavaa tyyppiä, niin ehdottomasti kannattaa irrottaa se laukkukuljetuksen/-säilytyksen ajaksi. Turha kohdistaa kitaran koneistoon mitään ylimääräisiä mekaanisia rasituksia. Jos taas kampi on kiinteä, niin sitten laukku on väärä ko. kitaralle.
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
KUNU
17.10.2014 22:35:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainoa laukku mitä ite tiän sisältävän tuon tilan kammelle että se voi kuljetuksen aikana olla kitarassa kiini on Petrucci Music Man standard mallit. Muusta ei kokemusta mutta ota ihmeessä irti jos lähtee irti.
 
Suhr=Ongelma
tobbari
17.10.2014 22:51:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KUNU: Ainoa laukku mitä ite tiän sisältävän tuon tilan kammelle että se voi kuljetuksen aikana olla kitarassa kiini on Petrucci Music Man standard mallit. Muusta ei kokemusta mutta ota ihmeessä irti jos lähtee irti.
 
Joo, tattista vaan vinkeistä. Ihmetyttää kyllä kun laukun piti kyseiselle kitaralle olla justiinsa. Eipä ollut. Pitääpä katella miten tuon asian sumplii.
 
aschrode
17.10.2014 22:54:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bigsby-henkinen taitaa tuossa kampisysteemi olla, itsellä oli joskus Gretsch jossa laukun kansi painoi Bigsbyä ihan hitusen alaspäin - en nähnyt siinä maatakaatavaa ongelmaa kyllä omassa käytössäni, mutta jos laukun kannen matsku on työstettävää tavaraa niin voihan siihen mattoveitsellä tms. jyystää kammen kohdalle helpotusta.
 
Look behind you, a three-necked guitar!
tobbari
17.10.2014 23:01:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aschrode: Bigsby-henkinen taitaa tuossa kampisysteemi olla, itsellä oli joskus Gretsch jossa laukun kansi painoi Bigsbyä ihan hitusen alaspäin - en nähnyt siinä maatakaatavaa ongelmaa kyllä omassa käytössäni, mutta jos laukun kannen matsku on työstettävää tavaraa niin voihan siihen mattoveitsellä tms. jyystää kammen kohdalle helpotusta.
 
Joo pitää tsekata onko työstövaraa tuossa laukussa. Vähän näyttäis että tuo painuminen ei tässä tapauksessa ole ihan pienimmästä päästä..
 
Osteri
17.10.2014 23:13:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tunne laukun sisärakennetta tarkemmin mutta kävi vaan mielessä että olisiko kampi matalimmillaan kun sen kääntää itä-länsi suuntaan ja näin painaa vähimmin kieliä alas - jos mahtuu? Jos ei ole mahdollista, niin käy mielessä että ei kai se nyt niin kauheata ole jos kampi löysentää kielet laukussa. Kitarahan viritetään kuitenkin taas kun soitto alkaa. En siis tiedä, kunhan pohdiskelen.....
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
KUNU
17.10.2014 23:17:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osteri: En tunne laukun sisärakennetta tarkemmin mutta kävi vaan mielessä että olisiko kampi matalimmillaan kun sen kääntää itä-länsi suuntaan ja näin painaa vähimmin kieliä alas - jos mahtuu? Jos ei ole mahdollista, niin käy mielessä että ei kai se nyt niin kauheata ole jos kampi löysentää kielet laukussa. Kitarahan viritetään kuitenkin taas kun soitto alkaa. En siis tiedä, kunhan pohdiskelen.....
 
Ainakin floikissa tallan takareuna alkaa nousta sitä mukkaa kun kampea laittaa alaspäin elikkä se alkaa ottahmaan sitten laukun yläreunaan kiini. Ite en käsitä miksi kampea pitäis saaha pietettyä kiini kitarassa ko se on laukusa.
 
Suhr=Ongelma
aschrode
17.10.2014 23:46:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KUNU: Ainakin floikissa tallan takareuna alkaa nousta sitä mukkaa kun kampea laittaa alaspäin elikkä se alkaa ottahmaan sitten laukun yläreunaan kiini. Ite en käsitä miksi kampea pitäis saaha pietettyä kiini kitarassa ko se on laukusa.
 
Eihän sitä tarttekaan, mutta vähän heikosti se tuossa Bigsbyssä irtoaa :)
 
Look behind you, a three-necked guitar!
Osteri
18.10.2014 00:42:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KUNU: Ainakin floikissa ......
 
Nii, joo, mun floikissa kans on sellainen mutteri josta sen kammen saa irti ja niin aina otankin. Kaikki muutkin ottaa. Mutta tosiaan Bigsby kiinteällä kammella on hiukka toinen juttu - siksi vain luulen ja pohdiskelen, enkä tiedä, kun ei ole yhtään bigsbyä talossa.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
sustain65
18.10.2014 08:04:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä se taitaa valitettavasti olla niin, että joudut sen kammen kääntämään sopivasti aina kun laitat kitaran laukkuun. Tai ainakin niin on tuon minulla olevan Bigsby-tyylisellä kammella varustetun Dusenberg Starplayer TV+ kitaran kohdalla sen oman laukun kanssa. Käsikopelolla olen tunnustellut laukun kannesta, että minne asti kampi kannattaa kääntää vastapäivään.
 
tobbari
18.10.2014 11:44:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sustain65: Kyllä se taitaa valitettavasti olla niin, että joudut sen kammen kääntämään sopivasti aina kun laitat kitaran laukkuun. Tai ainakin niin on tuon minulla olevan Bigsby-tyylisellä kammella varustetun Dusenberg Starplayer TV+ kitaran kohdalla sen oman laukun kanssa. Käsikopelolla olen tunnustellut laukun kannesta, että minne asti kampi kannattaa kääntää vastapäivään.
 
Laitoin tuossa eilen postia saksan maalle, sinne mistä kitaran tilasin. Vastaus oli että vahinkoa ei tapahdu jos kampi on linjassa kielten kanssa. Samassa asennossa se myös toimitettiin ja oli vireessä kun saapui.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti