Muusikoiden.net
22.06.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Passiivisen straton muuttaminen aktiiviseksi?
1
Tumoooo
16.10.2014 12:52:22 (muokattu 16.10.2014 12:53:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli kuten otsikossa sanotaan, mietin kuinka passiivinen Yamahan strato muutettaisiin sopivaksi EMG:tä varten? Tekisi kovasti mieli tuunata vanhaa yammua katu-uskottovaksi rokki/hevikepiksi. Riittääkö jos ostaa EMG:n KH20-setin (http://www.musamaailma.fi/emg-kh20-hammet-mikki-plexisetti.html) ja vie soitinrakentajalle hoidettavaks? Yammussa on valmiina samanlainen Humbucker/single/single setti yhdellä volume ja tone potikoilla.
 
Lisäksi, mitä hinta on arviona kyseisessä tilanteessa soitinrakentajalla, riittääkö muutostöihin satanen? Kannattaako tuollaiseen 150e kitaraan edes laittaa vastaavaa settiä, kestääkö se?
 
Yritin googlailla aiheesta, mutta en ainakaan heti löytänyt aihetta joka olisi suoraan vastannut kysymykseeni. Jonkin verran on soittoa jo takana erilaisilla kepeillä, mutta aktiiviset mikit/kitaran tuunaus onkin uusi aihealue :)
 
Edit: typo.
 
Sammo
16.10.2014 13:12:45 (muokattu 16.10.2014 13:13:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onglemaksi varmaan nousee sen 9-voltin patterin asentaminen, veikkaisin että Yamahan routtauksessa ei ole tarpeeksi tilaa sille. Ja tuo vaatii jo enemmän työtä kuin satasella saa, luulisin
 
Ite en lähtisi tuota tekemään 150€ kitaraan, ellei se ole soitettavuudeltaan aivvamahtava tai rahan laittaminen siihen muuten ei haittaa. Jälleenmyyntiarvossa se tuskin näkyy kovin positiivisena.
 
"With me, I play loud. It's right out there. My manhood is right on the table. Examine it, pick it up, if you will. There it is." - Nigel Tufnell, Guitar Player Oct. '84
azlag
16.10.2014 13:12:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tumoooo: Eli kuten otsikossa sanotaan, mietin kuinka passiivinen Yamahan strato muutettaisiin sopivaksi EMG:tä varten? Tekisi kovasti mieli tuunata vanhaa yammua katu-uskottovaksi rokki/hevikepiksi. Riittääkö jos ostaa EMG:n KH20-setin (http://www.musamaailma.fi/emg-kh20-hammet-mikki-plexisetti.html) ja vie soitinrakentajalle hoidettavaks? Yammussa on valmiina samanlainen Humbucker/single/single setti yhdellä volume ja tone potikoilla.
 
Lisäksi, mitä hinta on arviona kyseisessä tilanteessa soitinrakentajalla, riittääkö muutostöihin satanen? Kannattaako tuollaiseen 150e kitaraan edes laittaa vastaavaa settiä, kestääkö se?
 
Yritin googlailla aiheesta, mutta en ainakaan heti löytänyt aihetta joka olisi suoraan vastannut kysymykseeni. Jonkin verran on soittoa jo takana erilaisilla kepeillä, mutta aktiiviset mikit/kitaran tuunaus onkin uusi aihealue :)
 
Edit: typo.

 
Nnoh, jos kerran routtaukset istuvat suoraan (eli kaikki mitä uuden mukana tulee, mahtuu vanhoihin koloihin) niin eipä kait siinä edes soitinrakentajaa tarvita? Paristolle tulee tarvitsemaan ylimääräistä onkalotilaa, mutta jos sen onnistuu järkeilemään ja toteuttamaan itse (kaikkihan jää pleksin taakse piiloon, ja jos halpa projektikitara kyseessä...) niin miksipäs ei?
 
Soitinrakentajien hinnasta en kyllä osaa sanoa juuta eikä jaata. Joku saattaa pyytää naurettavuuksia, joku vähemmän. Soitinrakentajia kuitenkin vaivaa sellainen asia useimmiten kuin ammattiylpeys. Eivät suostu tekemään sutta ja sekundaa, vaikka sitä sutta ja sekundaa ei päällepäin näkyisikään. Tämä taas näkyy hinnassa.
 
Lyhyesti, kyllä se onnistuu, mutkan kautta tai suoraan. Tilaat ja jos saat mahtumaan suoraan, ei muutakuin pleksi kiinni ja paikoilleen. Jos tarvitsee ylimääräistä routtausta, arvioit kykysi ja jos jää vajaaksi, kyselet soitinrakentajilta. Tai puusepiltä. Tai jopa pienellä varauksella niiltä kavereiltasi jotka "ovat joskus vähän harrastaneet".
 
Tumoooo
16.10.2014 13:37:27 (muokattu 16.10.2014 13:38:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vastauksista! Kitaran jälleenmyyntiarvoa en murehdi, toi oli ensimmäinen kitara jonka sain, ja näin ollen tunnearvosta johtuen sitä tuskin koskaan myyn.
 
Omat taidot ei taida riittää oikein mihinkään muutostöihin, koskaan en ole plexin plexiä kitarasta edes avannut. Kolvaamisista sun muistakaan tuskin tulee mitään, oppimäärä kun on ylä-asteen aikojen tasolla... Tuo EMG:n setti on kuitenkin sen verran hintava, etten uskalla lähteä leikkimään ja riskeeraamaan kasausten kanssa.
 
Täytyy vielä sitten murehtia ja märehtiä soitinrakentajien kanssa, ehkä kysyä tarjouksia. Hyvä kuitenkin tietää, että tälläinen on teoriassa mahdollista :)
 
McLeach
16.10.2014 13:42:10 (muokattu 16.10.2014 13:43:06)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiköhän se jammu tuon operaation kestä. Taloudellisestihan toi on sitten ihan eri keissi eli takkiin tulee ja kunnolla kun tuosta haluat päästä eroon. Mutta jos et tällä hetkellä kaipaa enempää laatua ja lompakosta löytyy niin pajalle vaan. Itse en kyllä vaivautuisi...
 
Oho, ehti vastauskin jo tulemaan.
 
Jormaz
16.10.2014 14:04:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EMG:ltä löytyy mikkien lisäksi myös muita osia jotka on pikaliittimillä. Mulla on myynnissä tämmöinen H-S setti yhdellä volapotikalla ja 3-asentoisella kytkimellä: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=925969
Ei ole kyllä mitään hajua miten noi kytketään, oon ainoastaan irrottanut ne toisistaan :)
 
No tiedäthän.. Tarkoitettu.. tiedäthän..
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti