Muusikoiden.net
22.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Käytetyn vahvistimen hommaaminen
1
Kipander
08.10.2014 07:54:30
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Kirjoitimme blogin käytetyn vahvistimen hommaamisesta:
 
http://backstage.custom-sounds.com/ … taa-kaytettya-vahvistinta-ostamassa
 
Onko joku mnettiläisistä kohdannut ongelmia käytettyjen kanssa? Onko ostaja kadonnut kuin savuna ilmaan? Miten tämä olisi voitu välttää? jakakaa tarinoitanne, etenkin niitä karmeimpia, josta me kaikki voisimme oppia.
 
Parhain terveisin
 
Kimmo Aroluoma
 
Muovinen
08.10.2014 10:20:36 (muokattu 08.10.2014 10:36:31)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin vanhan Carlsbro TOP 50 -kombon joskus ehkä vuosi sitten ja aika pian oston jälkeen siitä alkoi kuulua rapinaa. Niin kuin joku olisi rytistellyt paperipussia vahvarin sisällä. Häiriöääni korostui matalilla taajuuksilla, eikä ulkoisen kaapin kytkeminen poistanut sitä. No, kombolla oli kovin vähän käyttöä ja muistin ongelman aina vasta kun sillä sen harvan kerran soittelin. Myöhemmin tämän vuoden puolella huomasin, että ääni myös pätkii hieman, eikä inputin vaihdolla ollut vaikutusta asiaan.
 
Lopulta muutama viikko sitten rumpalin kanssa jamitellessa vehje meni kokonaan mykäksi. En tutkinut asiaa siinä sen kummemmin, vaan vaihdoin vahvistinta ja soitto jatkui. En alkanut availemaan Callea, koska en ymmärrä tekniikan ja varsinkaan sähkön päälle justiinsa mitään. Kiikutin vahvarin kiltisti jäsenelle Insane Kane, joka muutaman minuutin aikana diagnosoi siitä jos jonkinlaista ongelmaa. Toinen pääteputki oli palanut ja kanta mustunut ja lisäksi joku McGyver oli tehnyt jos jonkinlaista bias-viritystä sun muuta konehuoneen puolelle. Siellä oli aika mielenkiintoisen näköisiä kolvauksia ja piuhanvetoja jopa kokemattomalle silmälle. Jopa minä olisin siis saattanut hoksata jättää vahvarin ostamatta jos olisin uskaltanut sen avata.
 
Korjausosaa ja putkea tuli Uraltonelta vajaan satasen edestä ja näyttää, että pelistä tulisi entistä parempi. Elementti tuosta on jo aikoinaan vaihdettu. Voin laittaa raporttia sitten jos jotakuta kiinnostaa.
jonep
10.10.2014 23:15:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Opiskeluvuosina 80-luvun lopulla piti saada oma kitaravahvistin. Putkivehkeet kiinnostivat jo silloin. Tikkurilassa oli musiikkiliikkeeseen tullut kuulemma vaihdossa nuppi ja kaappi Voxin logoilla. Heti tuon löydettyäni siitä alettiin hieroa kauppaa. Koesoitossa vahvistin alkoi paukkua ja pätkiä. No, kauppias lupasi, että laite saadaan kuntoon, hintaa kasalla olisi 500mk. No, laite lähti johonkin huoltoon, mutta se huoltoreissu kesti aika pitkään. Ei sitä saatu kuntoon, mutta kiinnostus oli silti kova. Huomattavasti alkuperäistä hintaa pienemmällä summalla kasa siirtyi Escortin kyytiin.
 
Kotona samat ongelmat jatkuivat, yksinkertaiset diagnoosit eivät ongelmaa ratkaisseet. Tässä vaiheessa alkoi kuitenkin selvitä, mitä oikein oli tullut hommattua. Nupissa ja kaapissa oli Voxin logot, samoin nupin plexissa luki Vox ja AC40. Silloin ei ollut nettiä asioiden selvittämisen apuna. Erinäisten kontaktien ja muutaman laitehuollon kautta nuppi päätyi Kinoääneen Laukkoskelle silloiseen Porvoon maalaiskuntaan. Oli nimittäin selvinnyt, että ainakaan pääteasteella ei ollut mitään tekemistä Voxin kanssa. Etuasteesta ei tullut selvyyttä, mistä se oli kotoisin. Etuasteessa oli EF86:ia ja päätteessä 4 EL84:sta.
 
Pääteaste, jossa varsinaiset ongelmat olivat, oli oikeasti Voima P40. Kinoääni totesi, ettei pääteastetta kannata korjata. Se olisi pitänyt edellisten korjausten jäljiltä tehdä kokonaan uusiksi.
 
Niinpä päädyin ostamaan nupin tilalle Kinoäänestä Voima A-20:n joka on minulla edelleen. Ei ole mikään särökone.
 
No, olisi pitänyt tietää ja ymmärtää alunperin paremmin, mitä on oikein ostamassa. Nupissa olleet logot ja tekstit antoivat ymmärtää jotain ihan muuta, kuin mitä vahvistin todellisuudessa oli.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti