Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kuinka valita mikrofonit kitaraan?
1 2
Quana
29.09.2014 19:15:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen aina ollut todella surkea kitarakamojen teknisten speksien tuntemisessa ja vertailussa, ja ajattelinkin pitkästä aikaa uskaltautua terveellisen autismin kuorestani ja kysyä Mnetin kama-asiantuntijoilta apua.
 
(http://www.thomann.de/fi/fender_classic_player_baja_tele_vb.htm)
Olen nyt noin viiden vuoden ajan soittanut Fender Baja Telellä (yllä), jonka saundi on soitetussa funk- jazz- ym. kevyessä musassa ollut erittäin monipuolinen. Kuitenkin nyt saundi alkaa tuntua "nähdyltä", ja tekisi mieli palata soitossaan myös rokimpiin saundeihin rakkauden sytyttyä fuzziin. Kitaraa en haluaisi tatsinsa ja yleishyödyllisyytensä vuoksi vaihtaa pois, joten olenkin miettinyt vaihtoehtona tuon Bajan tehdasmikrofonien vaihtamista johonkin monipuolisempaan.
 
Pidän lämpimästä ja leveästä saundista, putkivahvistimista, stoner rockista ja säröstä, erityisesti pehmeästä bluessäröstä ja toisessa ääripäässä kunnon fuzzpörinästä. Budjettina olen miettinyt alustavasti noin 200€. Pystyykö tällä saamaan paremmat mikrofonit? Aktiivit/Passiivit?
 
Siis: kuinka suuri voi olla muutos mikrofonien vaihtamisella ja minkälaiset mikrofonit valita tässä tilanteessa? Onko Telecaster aina Telecaster?
 
hallu
29.09.2014 19:37:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Humpparit bajaan?!?! nyt en taida pystyä lukemaan pidemmälle.
 
Minun mielestä se telen soundi riippuu vähän siitä mitä kaikkea meinaat kitarallesi tehdä. Käsittääkseni olennainen osa "telen" soundia piilee siinä tallalevyssä ja siinä metallilätkässä siellä tallamikin pohjassa. Muuten kitarasi osuus soundista lienee siinä pulttikaulaiselle tyypillisessä terävässä atakissa (kuulemma vaahtera otelautakin vaikuttaa tähän napsuun, mutta itsellä ei ole ihan selvää mielipidettä asiasta). Humpparit varmaan pehmentä soundia ja tuo siihen sitä toivomaasi tuuheutta, mutta ei siitä lespaulia tule, mutta ehkä jotain SG:n suuntaista. Sekin kai vaikuttaa miten kuumat mikit valitset ja miten ne säädät.
 
Itse olen soitellut parisen vuotta bajalla ja se on edelleen lajissaan itselleni sellaista parhautta etten voisi kuvitella moista operaatiota, mutta kokeile ihmeessä ja kerro meille kokemuksistasi niin me muutkin opimme.
 
En osaa leikkiä, mutta minulla on ihan helvetisti leluja
erty
29.09.2014 19:43:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos muutos on rokimpaan, etenkin fuzzeilla höystettyyn stoner-maailmaan niin en ite lähtis mikkejä vaihtelemaan varsinkaan jos ne jo toimii hyvin kevyemmässä menossa. Suuntaisin katseeni mielummin erilaisiin fuzzeihin tai boostereihin.
 
LaMotta
29.09.2014 20:08:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos se nykyinen keppi toimii ja on hyvä, niin en vaihtaisi siihen mikkejä, vaan laittaisin toisen kitaran (Tele) erilaisilla mikeillä.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
Osteri
29.09.2014 20:17:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Quana: olenkin miettinyt tuon Bajan tehdasmikrofonien vaihtamista johonkin monipuolisempaan. Budjettina olen miettinyt alustavasti noin 200€.
 
Pyysit suosituksia. No en kyllä suosittele tuota suunnitelmaasi. Mun mielestäni ensinnäkin siinä Baja Tele lakkaa olemasta sitä miksi se on tarkoitettu. Toisekseen tekeekö joku satasella poteroiden porauksen humppareille, viimeistelyn sekä uusien mikkien johdotuksen kun otetaan huomioon, että käytettyinä niihin pelkkiin hyviin mikkeihin menee jo puolet budjetista. Epäilen.
 
Myy Baja, laita hieman lisää rahaa ja osta valmis humppari tele. Schecterilläkin on hienoja mustia PT malleja jotka on melkoisen rock. Ja onhan niitä muitakin.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
Gabe
29.09.2014 22:02:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Quana: Olen nyt noin viiden vuoden ajan soittanut Fender Baja Telellä (yllä), jonka saundi on soitetussa funk- jazz- ym. kevyessä musassa ollut erittäin monipuolinen. Kuitenkin nyt saundi alkaa tuntua "nähdyltä", ja tekisi mieli palata soitossaan myös rokimpiin saundeihin rakkauden sytyttyä fuzziin.
 
Millainen fuzzi sulla on? Kannattaa ottaa huomioon että kaikki fuzzit ei tykkää kuumista mikeistä, vaan ovat parhaimmillaan juuri yksikelaisilla. Eri kytkennöillä voit myös saada aikaan muutoksia. Esimerkiksi 4-asentoisella valitsimella onnistuu mikrofonien sarjaan kytkentä joka tuo huomattavasti lisää tehoa ja korostaa keskialueita. Muutoin jos kaipaat vain vaihtelua niin ei kannata muuttaa jo toimivaa settiä vaan osta Bajalle kaveriksi toinen kitara.
Quana
29.09.2014 22:31:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Millainen fuzzi sulla on? Kannattaa ottaa huomioon että kaikki fuzzit ei tykkää kuumista mikeistä, vaan ovat parhaimmillaan juuri yksikelaisilla. Eri kytkennöillä voit myös saada aikaan muutoksia. Esimerkiksi 4-asentoisella valitsimella onnistuu mikrofonien sarjaan kytkentä joka tuo huomattavasti lisää tehoa ja korostaa keskialueita. Muutoin jos kaipaat vain vaihtelua niin ei kannata muuttaa jo toimivaa settiä vaan osta Bajalle kaveriksi toinen kitara.
 
Tällä hetkellä EHXn little big muff. Tilasin tosin tältä tyypiltä http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=551759 Fuzz Factory / Woolly Mammoth -combopedaalin korvaamaan sen.
 
Näillä näkymin taidan säilyttää bajan ennallaan, vaikka nimenomaan tuohon sarjaankytkennän saundiin tässä olenkin kyllästymässä. Tosin omaa kyvyttömyyttänihän soitin sillä saundilla aikoinaan liikaa ja kaiken. Pitää antaa sille uudenlaista rakkautta kun surinat saapuu!
 
Rämppy
29.09.2014 22:40:50 (muokattu 29.09.2014 22:44:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myös mä lähtisin hakemaan soundeja säröpedaaleilla ja/tai erilaisella vahvistimella. Baja tele on nimittäin todella rock ja blues vehje, kunhan sen kaverina on oikeat säröttimet ja styrkendaalit. Mun mielestä ärjyimmät soundit irtoaa yksikelaisia kurittamalla. Humppareilla homma menee helposti kompressoituneeksi tuubaksi ja munattomaksi normi-medal-särinäksi.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
Durty
29.09.2014 23:07:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos Teleen humbuckeria haluat, niin tämä:
 
http://www.musamaailma.fi/s-duncan-st59-1.html
 
arppah8
29.09.2014 23:21:24 (muokattu 29.09.2014 23:22:59)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hassua että jengi meuhkaa miten Teleen ei saisi laittaa humppareita vaikkei aloittaja maininnut ko. mikkityypistä viestissään sanallakaan vaan: Bajan tehdasmikrofonien vaihtamista johonkin monipuolisempaan.
 
Status: Asiallinen mies, puhaltaa 1.37 promillea klo 7.30. Ostamatta ei testata!
hallu
29.09.2014 23:25:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arppah8: Hassua että jengi meuhkaa miten Teleen ei saisi laittaa humppareita vaikkei aloittaja maininnut ko. mikkityypistä viestissään sanallakaan.
 
Se on varmaan siitä kun tuo soundin käyttötarkoitus säröpuolelle viittasi vähän sellaiseen soundimieltymykseen jota perinteisesti humppareilla haetaan ja siksi ensimmäisessä viestissä ensimmäisessä lauseessa asiaa kysyin ja kun ei kiistänyt niin hiljaisuus lienee myöntymisen merkki.
 
Saa teleen tietenkin laittaa humpparit, mutta se ei vain sitten enää ole tele kuin muodollisesti;-)
 
En osaa leikkiä, mutta minulla on ihan helvetisti leluja
Osteri
30.09.2014 06:15:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arppah8: Hassua että jengi meuhkaa miten Teleen ei saisi laittaa humppareita vaikkei aloittaja maininnut ko. mikkityypistä viestissään sanallakaan vaan: .
 
Tokihan jokainen saa lopulta tehdä kitaroilleen ihan mitä itse haluaa. Syksy on päällä ja skeboja saa vaikka polttaa takassa...jos niin haluaa. Mutta jos täällä kysyy apua tai suosituksia niin ne kaikki vastaukset ovat sellaisia mitä vastaajat haluavat antaa. Mehän ollaan kitaroissa aika subjektiiviselta kulmalta liikkeellä kuten aina :)
 
Keskeistä tässä nimenomaisessa kysymyksessä on tuo alhainen budjetti. Jos katsoo tori.fi tai mnet tarjontaa tällä hetkellä niin on todellakin ostajan markkinat. Selvää on, että ehkä parempaan lopputulokseen just tällä hetkellä pääsee, kun ostaa edullisen kokonaan toisen kitaran, kun niitä nyt on tarjolla niin paljon että tulee jo valinnan vaikeus. Se toisenlainen soundikin näyttäisi olevan saatavilla tällä tavalla toimien kaikkein helpoimmalla.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
JuSu
30.09.2014 07:24:31 (muokattu 30.09.2014 07:24:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osteri: Tokihan jokainen saa lopulta tehdä kitaroilleen ihan mitä itse haluaa. Syksy on päällä ja skeboja saa vaikka polttaa takassa...jos niin haluaa. Mutta jos täällä kysyy apua tai suosituksia niin ne kaikki vastaukset ovat sellaisia mitä vastaajat haluavat antaa. Mehän ollaan kitaroissa aika subjektiiviselta kulmalta liikkeellä kuten aina :)
 
Keskeistä tässä nimenomaisessa kysymyksessä on tuo alhainen budjetti. Jos katsoo tori.fi tai mnet tarjontaa tällä hetkellä niin on todellakin ostajan markkinat. Selvää on, että ehkä parempaan lopputulokseen just tällä hetkellä pääsee, kun ostaa edullisen kokonaan toisen kitaran, kun niitä nyt on tarjolla niin paljon että tulee jo valinnan vaikeus. Se toisenlainen soundikin näyttäisi olevan saatavilla tällä tavalla toimien kaikkein helpoimmalla.

 
Jep. Esim. Epin Les Paul Standardeja on parin huntin budjetilla tarjolla jatkuvasti. Sellainen vois olla ihan pätevä ratkaisu budjetti huomioon ottaen.
 
JuSu
 
PIM
30.09.2014 08:05:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

200 eurolla saa esim GFS:n hurinattoman telemikkisetin sekä preampin, jossa on erilliset cut/boost säädöt sekä keski- että ylätaajuuksille. Itselläni tämä combo yhdessä telessä enkä ole ikinä saanut niin paljon kehuja kitarasoundistanin kuin tällä telellä soittaessa. Tämän enempää tonea ja erityisesti tonevariaatioita et 200 eurolla saa mistään.
 
www.guitarfetish.com
 
Kamaahan on sopivasti, tilaa vaan liian vähän.
Laulava Kylätohtori
30.09.2014 08:39:01 (muokattu 30.09.2014 08:39:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arppah8: Hassua että jengi meuhkaa miten Teleen ei saisi laittaa humppareita vaikkei aloittaja maininnut ko. mikkityypistä viestissään sanallakaan vaan: .
 
Juu, piti oikein lukea aloitusviesti pariin kertaan, että missä siellä puhuttiin humppareista. :)
 
Mutta jos aloittaja on Bajaan tyytyväinen, niin en lähtisi tekemään sille mitään, ellei osaa tarkaan sanoa, millaista muutosta haluaa. Jos kyse on vain vaihtelunhalusta, niin ehkäpä nuo pedaalit voisivat olla parempi vaihtoehto. Jos alkaa summamutikassa (onpas outo sana) ostelemaan uusia mikkejä, niin edessä voi olla melkoinen rumba, että löytyy nykyistä paremmat. Mutta ei mikkien vaihtoa kannata välttämättä kokonaan unohtaa. Jos osaisi vähän tarkemmin speksata, millaista muutosta haluaa, niin suositusten avulla voisi hyvinkin löytyä jotain parempaa.
 
Ja kuten jo todettiin, niin kannattaa muistaa, että mikit vaihtamalla voi menettää ne hyvät puolet, joita Bajan mikeissä on. Mutta noin muuten, mikkejä vaihtamalla voi saada todella suuria eroja soundiin.
 
Jos Baja tosiaan on kaikin puolin toimiva, niin ehkä kannattaisi miettiä toista kitaraa siihen rinnalle, jolla saisit vaihtelua. Voit ikään kuin syödä ja säästää kakun samaan aikaan... :)
 
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
Kefiiri
30.09.2014 09:11:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: Jep. Esim. Epin Les Paul Standardeja on parin huntin budjetilla tarjolla jatkuvasti. Sellainen vois olla ihan pätevä ratkaisu budjetti huomioon ottaen.
 
JuSu

 
Juu, tuosta saisi jo humbuckerisointia ihan tarpeekseen, ja kuulisi miten muu kalusto suhtautuu kaksikelaisiin mikkeihin. Jos oikeasti on kyllästynyt kitaransa soundiin, niin eihän yksikelaisen vaihto toiseen yksikelaiseen muuta perussointia mihinkään.
 
En ole musiikin asiantuntija.
Quana
30.09.2014 09:21:49 (muokattu 30.09.2014 09:23:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Juu, piti oikein lukea aloitusviesti pariin kertaan, että missä siellä puhuttiin humppareista. :)
 
Mutta jos aloittaja on Bajaan tyytyväinen, niin en lähtisi tekemään sille mitään, ellei osaa tarkaan sanoa, millaista muutosta haluaa. Jos kyse on vain vaihtelunhalusta, niin ehkäpä nuo pedaalit voisivat olla parempi vaihtoehto. Jos alkaa summamutikassa (onpas outo sana) ostelemaan uusia mikkejä, niin edessä voi olla melkoinen rumba, että löytyy nykyistä paremmat. Mutta ei mikkien vaihtoa kannata välttämättä kokonaan unohtaa. Jos osaisi vähän tarkemmin speksata, millaista muutosta haluaa, niin suositusten avulla voisi hyvinkin löytyä jotain parempaa.
 
Ja kuten jo todettiin, niin kannattaa muistaa, että mikit vaihtamalla voi menettää ne hyvät puolet, joita Bajan mikeissä on. Mutta noin muuten, mikkejä vaihtamalla voi saada todella suuria eroja soundiin.
 
Jos Baja tosiaan on kaikin puolin toimiva, niin ehkä kannattaisi miettiä toista kitaraa siihen rinnalle, jolla saisit vaihtelua. Voit ikään kuin syödä ja säästää kakun samaan aikaan... :)

 
En ole mitenkään erikoiskiinnostunut humppareista, ihmettelin itsekin että onko se ainoa mahdollinen muutos kitaran mikitykseen. Jos tosin tämä on the way to go surinaisempaan saundiin, ymmärrän miksi keskustelu kääntyikin niihin.
 
Tuossa eilen testaillessa vertailin erilaisia särösetuppeja Peavey Classic 30 -vahvistimella, verrokkisoittimina tällä hetkellä myyntiin menossa oleva Dano63 ja puhuttu Tele. Jälkimmäisessä tuntui olevan Danon vaneerilaatikkoon verrattuna jopa yllättävän hiljainen ja ohut saundi ja mietinkin siksi, onko mahdollista löytää kitaraan ärjympiä yksikelaisia sekä miten tämmöistä prosessia kannattaa ylipäätään lähteä miettimään.
 
Mutta ensiksi tosiaan katselen mitä saan irti Bajasta tällaisenaan kun saan tuplafuzzin ja boosterin hyppysiini. Jos vielä haluaa erilaista niin tulevaisuudessa sitten satsaa tosiaan erilaiseen kitaraan sen sijaan että yrittää tehdä Telestä jotain muuta, eipähän sitten tosiaan menetä sitä Bajan yleishyödyllisyyttä niin monessa muussa saundissa.
 
Laulava Kylätohtori
30.09.2014 09:31:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Quana: En ole mitenkään erikoiskiinnostunut humppareista, ihmettelin itsekin että onko se ainoa mahdollinen muutos kitaran mikitykseen. Jos tosin tämä on the way to go surinaisempaan saundiin, ymmärrän miksi keskustelu kääntyikin niihin.
 
Tuossa eilen testaillessa vertailin erilaisia särösetuppeja Peavey Classic 30 -vahvistimella, verrokkisoittimina tällä hetkellä myyntiin menossa oleva Dano63 ja puhuttu Tele. Jälkimmäisessä tuntui olevan Danon vaneerilaatikkoon verrattuna jopa yllättävän hiljainen ja ohut saundi ja mietinkin siksi, onko mahdollista löytää kitaraan ärjympiä yksikelaisia sekä miten tämmöistä prosessia kannattaa ylipäätään lähteä miettimään.
 
Mutta ensiksi tosiaan katselen mitä saan irti Bajasta tällaisenaan kun saan tuplafuzzin ja boosterin hyppysiini. Jos vielä haluaa erilaista niin tulevaisuudessa sitten satsaa tosiaan erilaiseen kitaraan sen sijaan että yrittää tehdä Telestä jotain muuta, eipähän sitten tosiaan menetä sitä Bajan yleishyödyllisyyttä niin monessa muussa saundissa.

 
Kyllä yksikelaisissakin eroja on. Jos vertaa kirkkaita vintagehenkisiä (eli matalatehoisia) ja jotain kuumia yksikelaisia, niin eroa on todella paljon. Vintagehenkisen vaihto vintagehenkiseen ei taas tuo sinällään muutosta perussoundiin, kuten täällä jo todettiinkin.
 
Mutta ehkä tosiaan kannattaa kokeilla ensin, millaisia soundeja saat pedaaleilla. Minusta matalatehoisilla sinkkumikeilläkin voi saada tuhtia soundia fuzzeilla, overdriveillä tai muilla säröpurkeilla. Ja esim. monet fuzzit toimivat parhaiten juuri sinkkumikeillä. Ja näin saat tarvittaessa Bajasta edelleen heleät puhtaat...
 
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
Rämppy
30.09.2014 09:42:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Quana:
Tuossa eilen testaillessa vertailin erilaisia särösetuppeja Peavey Classic 30 -vahvistimella, verrokkisoittimina tällä hetkellä myyntiin menossa oleva Dano63 ja puhuttu Tele. Jälkimmäisessä tuntui olevan Danon vaneerilaatikkoon verrattuna jopa yllättävän hiljainen ja ohut saundi ja mietinkin siksi, onko mahdollista löytää kitaraan ärjympiä yksikelaisia sekä miten tämmöistä prosessia kannattaa ylipäätään lähteä miettimään..

Jos sulla on nykytuotantoa oleva made in china Dano63, niin sen lipstick-mikit on varsin stydit ja hyväsoundiset. Perinnemikeillä varustetut stratot ja telet kuulostavat näiden nyky-danelectrojen rinnalla hiljaisemmilta. Muutenkin masoniittikoppaiset Danelectrot soivat voimakkaasti.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
Wesgu
30.09.2014 09:58:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omaan Bajaani vaihdoin miltei heti sen saatuani 3-asentoisen kytkimen ja normi kytkennän ilman mitään höpö nappuloita. Alkuperäiset mikit ovat melko hyvät ja soveltuvat moneen!
 
Omalla Bajalla on vedetty keikoilla mm. Gov't Mulea, Creamia, Stevie Wonderia yms.
 
Panosta polkimiin... niillä saat soundia muokattua aivan riittämiin..
 
Life's too short for bad tone!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti