Muusikoiden.net
18.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: wahi särisee
1
yanera
24.09.2014 06:21:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omistan perinteisen Cry baby wahin. Se tuo vahvistimeen kovan siriniän vaikka on off asennossa, siltikin vaikka hush on päällä. Heti kun ottaa wahin pois ja laittaa pelkän kitaran vahvarin inputtoin ja hush on päällä säröt täysillä ym. Ei turhia huminoita.
 
Miten siis tuo pelkkä wahin kiinniolo selittää äärettömän huminan? Käytän kaikissa efekteissä verkkovirtaa.
 
Vesi hiiva ja sokeri.
janik
24.09.2014 06:59:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kokeileppas ihan ekaks paristolla.
 
freakingenius
24.09.2014 08:07:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sori, lainaan vähän ketjua, koska mullakin on pieni ongelma wahin kanssa (Modtone). Kun sen iskee päälle niin ääni muuttuu laihaksi ja hiljaiseksi, mutta wah-efekti kuitenkin toimii. Osaako kukaan kertoa mikä on vikana? Pitää vielä itse tutkia tarkemmin, mutta jos jollain on tietoa niin otan vastaan.
 
phiit
24.09.2014 08:14:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuohon sirinään, mikä virtalähde käytössä / oletko kokeillut toista? Esim 1Spotit on aika yksilöitä ja itelläki yksi yksilö aiheutti sirinää efektilautaan kun taas toinen vastaava 1Spot oli täysin hiljainen.
 
~ Musiikin ei tarvitse olla kaunista ollakseen hyvää ~
Skepsis
24.09.2014 12:28:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

freakingenius: Sori, lainaan vähän ketjua, koska mullakin on pieni ongelma wahin kanssa (Modtone). Kun sen iskee päälle niin ääni muuttuu laihaksi ja hiljaiseksi, mutta wah-efekti kuitenkin toimii.
 
Olisiko potikan kiinnitysmutteri päässyt löystymään ja hammastanko pyöräyttänyt potikan säätöalueen toiseen laitaan (iso vastus -> heikko signaali)?
 
BurningSensation
24.09.2014 12:31:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

freakingenius: Sori, lainaan vähän ketjua, koska mullakin on pieni ongelma wahin kanssa (Modtone). Kun sen iskee päälle niin ääni muuttuu laihaksi ja hiljaiseksi, mutta wah-efekti kuitenkin toimii. Osaako kukaan kertoa mikä on vikana? Pitää vielä itse tutkia tarkemmin, mutta jos jollain on tietoa niin otan vastaan.
 
En tunne tuota wahi, mutta virran syötössä voisi olla ongelmia. Kokeile uudella patterilla tai toisella virtalähteellä. Missä järjestyksessä sulla on signaaliketju? Säröjen jälkeen wah voi toimia vähän kummallisesti. Tai jos wahissa ei itsessään ole bufferia niin äänenvoimakkuus voi vähentyä käytettäessä, tällöin kokeile laittaa joku bufferillinen pedaali (ei tbp) ennen wahia.
 
freakingenius
24.09.2014 12:47:12 (muokattu 24.09.2014 12:50:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Skepsis: Olisiko potikan kiinnitysmutteri päässyt löystymään ja hammastanko pyöräyttänyt potikan säätöalueen toiseen laitaan (iso vastus -> heikko signaali)?
 
Käväsi mielessä sama, joten piitääkin kohta tsekata. Kiitos vinkistä.
 
BurningSensation: En tunne tuota wahi, mutta virran syötössä voisi olla ongelmia. Kokeile uudella patterilla tai toisella virtalähteellä. Missä järjestyksessä sulla on signaaliketju? Säröjen jälkeen wah voi toimia vähän kummallisesti. Tai jos wahissa ei itsessään ole bufferia niin äänenvoimakkuus voi vähentyä käytettäessä, tällöin kokeile laittaa joku bufferillinen pedaali (ei tbp) ennen wahia.
 
Mulla on 1spot käytössä, mutta kokeilin ihan erillisellä virtalähteellä eikä auttanut. Signaali ketju on kitarasta vahvariin: mxr dist+--> boss sd1 --> xotic sl drive --> tc nova rep. delay ja lopuksi modtone wah. En tiiä onko toi järjestys paras mahollinen, mutta en usko että se siitä johtuu, koska kokeilin sitä ihan yksistään ilman muita pedaaleita ja ei muuttunut miksikään. Varmaan pari kuukautta oli käyttämättä, mutta sitä ennen kyllä toimi mainiosti.
 
kekkuliheikki
24.09.2014 12:47:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sulla on liian leveet kengat ja painat samalla vahingossa saropedaalin paalle. :)
 
En allekirjoita.
Wespa
24.09.2014 12:56:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

freakingenius: Mulla on 1spot käytössä, mutta kokeilin ihan erillisellä virtalähteellä eikä auttanut. Signaali ketju on kitarasta vahvariin: mxr dist+--> boss sd1 --> xotic sl drive --> tc nova rep. delay ja lopuksi modtone wah. En tiiä onko toi järjestys paras mahollinen, mutta en usko että se siitä johtuu, koska kokeilin sitä ihan yksistään ilman muita pedaaleita ja ei muuttunut miksikään. Varmaan pari kuukautta oli käyttämättä, mutta sitä ennen kyllä toimi mainiosti.
 
Mikä se erillinen virtalähde oli? Toistan taas itseäni, mutta menköön: 1-Spot ja muut modernit "switching type" -tyyliset virtalähteet ovat herkässä audiokäytössä aina riskialttiita. Mistä tuollaiset virtalähteet sitten tunnistaa helpoiten? Hyviä tunnusmerkkejä ovat pieni koko ja keveys, suuri virranantokyky, halpa hinta. Eli kääntäen, jos virtalähde painaa paljon, on iso ja antaa kokoonsa nähden vaatimattoman määrän virtaa (pedaalikäytössä yleensä max. 800 mA) niin se on yleensä turvallinen valinta.
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
freakingenius
24.09.2014 13:03:43 (muokattu 24.09.2014 13:05:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wespa: Mikä se erillinen virtalähde oli? Toistan taas itseäni, mutta menköön: 1-Spot ja muut modernit "switching type" -tyyliset virtalähteet ovat herkässä audiokäytössä aina riskialttiita. Mistä tuollaiset virtalähteet sitten tunnistaa helpoiten? Hyviä tunnusmerkkejä ovat pieni koko ja keveys, suuri virranantokyky, halpa hinta. Eli kääntäen, jos virtalähde painaa paljon, on iso ja antaa kokoonsa nähden vaatimattoman määrän virtaa (pedaalikäytössä yleensä max. 800 mA) niin se on yleensä turvallinen valinta.
 
Zoomin 9V virtalähde. Ei varmaan täytä sun kriteerejä, mutta nyt kun katselin wahia niin ainaki outputin jakissa on jotain vikaa. Volumetaso laskee ja nousee kun kevyesti heiluttaa pihaa kun se on wahissa. En usko että virtalähteessä on vika kun samoilla on vedetty aina ja toimi aiemmin hyvin.
Kokeilen vielä patterilla kunhan löydän.
 
Wespa
24.09.2014 13:10:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nojoo, taitaa olla jakki irti. Mutta ei se poista sitä mitä sanoin, ainakaan keikkailemaan ei kannata lähteä riskeeraamaan epävarmoilla virtalähteillä. Kotikäytössä niillä voi pärjätäkin.
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
BurningSensation
24.09.2014 13:24:38
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

freakingenius: Zoomin 9V virtalähde. Ei varmaan täytä sun kriteerejä, mutta nyt kun katselin wahia niin ainaki outputin jakissa on jotain vikaa. Volumetaso laskee ja nousee kun kevyesti heiluttaa pihaa kun se on wahissa. En usko että virtalähteessä on vika kun samoilla on vedetty aina ja toimi aiemmin hyvin.
Kokeilen vielä patterilla kunhan löydän.

 
Joo. Eiköhän vika ole jakissa noilla oireilla. Mulla oli joskus jakin johto vain yhdellä säikellä kiinni korvakkeessa ja oireet olivat samankaltaisia.
 
freakingenius
24.09.2014 13:32:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, kokeilin vielä patterilla, mutta vika säilyi. Jakin vaihto edessä siis. Onhan nuo halvat virtalähteet vähän arvaamattomia, mutta tähän asti toiminut hyvin ja monia vuosia myös pikku keikoilla ollut käytössä. Toki jos isompaa keikkaa alkaa useammin heittämään niin hommaisin paremmat varmuuden vuoksi. Kotona saa kelvata.
 
Kiitos kaikille vinkeistä vielä.
 
yanera
24.09.2014 18:30:38 (muokattu 24.09.2014 18:31:38)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo
 
1-Spot mulla on kaytössä, jakajien kanssa. Wahi on ainut efekti mikä menee suoraan kitarasta inputtiin. Delay, eq(boost), ja hus efektilenkkiin. Muita efekteä en käytä.
 
Ainoa särinän aiheuttaja on tuo wahi.
 
Ihmetyttää kovasti. No on se jo ollut ainakin 5v mulla käytössä olisikohan aika uusia kalustoa??
 
Vesi hiiva ja sokeri.
slapvete
26.09.2014 11:57:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

yanera: 1-Spot mulla on kaytössä, jakajien kanssa.
 
Heitäpä wahiin patteri ja koita ilman 1Spotia. Veikkaan että pirinät häipyy.
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
yanera
26.09.2014 12:49:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

slapvete: Heitäpä wahiin patteri ja koita ilman 1Spotia. Veikkaan että pirinät häipyy.
 
Pitää testata.
 
Vesi hiiva ja sokeri.
yanera
05.10.2014 11:25:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wahi ei särise enää kunlaitoin sinne patterin.
 
Vesi hiiva ja sokeri.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti