Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: ESP vai Jackson
1
Wingless-Guitars
16.09.2014 12:04:29
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumpi on kovempi hevikeppi? Kummalla on parempi tuntuma soittamiseen? Kummassa hevimmät soundit omissa mikeissä(ESP- ja Jackson-mikit)? Kummassa kaulassa parempi radius? Kumpi kestää kauemmin? Kumpi näyttää paremmalta.. Jne..
 
Jaa ajatuksia kyseisistä merkeistä. Keskustelun tarkoitus olisi puhua hevikitaroista, mutta ei rajoita minun puolestani mitään. Elikkäs vapaata keskustelua näistä..
 
Roni Vallin
phiit
16.09.2014 12:06:18 (muokattu 16.09.2014 12:06:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jackson. Perustuu 90 luvun pre-Fender kamaan, uudemmista ei kokemusta.
 
~ Musiikin ei tarvitse olla kaunista ollakseen hyvää ~
ibnz
16.09.2014 12:12:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jenkki-Jackson on munsta parempi kuin ESP Standard (E-II nykyään), mutta hintaa katsomalla oikeampi vertailu olisi jenkki-J vs. ESP Original, jolloin ero laadussa on kyllä ihan olematon. Omaan tassuun J sopii paremmin kyllä.
 
Mr. Speed
16.09.2014 15:58:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wingless-Guitars: Kumpi on kovempi hevikeppi?
 
Aika vaikea kysymys tietämättä tarkempaa mallia. Kaikilla niillä soittaa heviä, nojoo.. Ehkä kannattaa katsoa että on tallassa humppari.
 
Kummalla on parempi tuntuma soittamiseen?
 
Tämä todennäköisesti riippuu ihan soittajan mieltymyksistä.
 
Kummassa hevimmät soundit omissa mikeissä(ESP- ja Jackson-mikit)?
 
80-luvun Jaskoissa on omat Jaskan mikit, joita on sit muutamaa erilaista. Uudemmissa halpiksissa, joissa on joko ESP- tai Jackson-leimatut mikit ne on ihan hehjuum gagaa. Uudemmissa kalliimmissa ne sitten on molemmissa perus Seymour Duncan / EMG -akselia, eli taas tarkempi malli helpottaa kummasti.
 
Kummassa kaulassa parempi radius?
 
Soittajan mieltymyksestä kiinni.
 
Kumpi kestää kauemmin?
 
Riippuu mallista ja käyttäjästä. Halpiksissa yleisesti kiinteätallaiset ovat pitkäikäisempiä. Kalliimmissa käytännössä riippuu siitä kuinka usein paiskoo kitaraa lattiaan.
 
Kumpi näyttää paremmalta.. Jne..
 
Oliskohan tää kans mieltymyksistä kiinni? :D Toinen tykkää loimu LP:stä ja toinen mattamustasta KV:sta.
 
Jaa ajatuksia kyseisistä merkeistä. Keskustelun tarkoitus olisi puhua hevikitaroista, mutta ei rajoita minun puolestani mitään. Elikkäs vapaata keskustelua näistä..
 
Aika laaja aihepiiri tää kyl on kun molempien tuotannosta löytyy ihan halpaa paskaa ja sitten briljanttia laatua, ja kaikkea siihen väliin osuvaa. Tai no.. ESP:ltä ei löydy kun halpikset ovat ESP LTD-merkkisiä. Mutta eipä niillä Kiina/Indonesia Jacksoneillakaan ole mitään tekemistä alkuperäisen kanssa.
 
ESP:n Stankuissa on todella jotenkin muovisen oloinen tuntuma. En oikein osaa kertoa mistä se johtuu (lakkauksesta). Yleisesti laatutaso ja laadun tasaisuus on aikas hyvää. Jacksonin USA Select-sarjalaiset sitten on kans todella vahvasti lakattuja, ja laatu voi vaihdella todella rajusti. itelläni on kokemusta todella kovasta SL2H Soloistista, ja sitten ihan kamalasta. Menisin näistä varmaan Select Jaskalla, kunhan voi etsiä sopivan.
 
ESP:n Original Series ja Custom Shop on todella kovaa kamaa. Todella tiukka tasalaatuisuus kitaroissa ja viimeistely on oikeasti viimeisein päälle. Kitarat soi todella hienosti, eikä Stankkujen muovisuutta ole laisinkaan. Oikeasti kovia instrumentteja, ja omaan kouraan jopa kovempia kuin vaikkapa Amfisoundit. Jacksonin Custom Shopit sitten on kanssa vähän niin ja näin. Osa on todella kovia ja osa sitten vaan custom maalattuja Selectejä. Munsta ESP on näissä kovempi.
 
http://www.sieni.us/?id=38
sustain65
16.09.2014 16:04:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr. Speed:lle plussa erittäin asiallisesta vastauksesta.
 
zedder
16.09.2014 17:58:53 (muokattu 16.09.2014 18:03:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän turhan väljä kysymyksenasettelu, sama kuin kysyisi että kumpi on parempi, Volvo vai Saab.
 
Itselläni ei ole minkäänlaista henkilökohtaista kokemusta ESP:n kitaroista, mutta merkkinä näen ko. puljun jonkinlaisena Jacksonin "perässähiintäjänä". ESP:hän on historiansa alkumetreillä ollut vain ja ainoastaan laadukkaiden plagiaattien tekijä eikä omia innovaatioita tainnut hirveästi olla. Toki vain fiilispohjalta heittelen kommenttejani. Tekevät varmaankin kyllä ihan laatuisaa kamaa, ei siinä mitään. Ja järkyttäviä lonkeroita:
 
http://espguitars.co.jp/artist/toshihiko_takamizawa/fantasia.jpg
 
http://espguitars.co.jp/artist/toshihiko_takamizawa/fantasia.jpg
 
Noille ei Jacksonin konepistooli pärjää:
 
http://www.themusiczoo.com/blog/wp- … ds/2014/04/On-Bench-3-2-590x375.jpg
 
Jacksoneita on sen verran eri laatuisia ja noita valmistusmaitakin on aika monta että varmaan on aika vaikea kenenkään asiaa kommentoida lyhyesti. Omalla kohdallani kävi kuitenkin niin että omaan käteen on toistaiseksi parhaiten sopinut Intiassa tehty RRXMG ja paksukaulaisempi RR1 (Made in USA) jäi toiseksi.
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
Wingless-Guitars
16.09.2014 19:31:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sustain65: Mr. Speed:lle plussa erittäin asiallisesta vastauksesta.
 
Kiitos hyvästä vastauksesta. Ois varmaan pitäny laittaa hieman tarkemmin, mutta kun Anthraxin Got The Time soi taustalla, niin eihän siinä nyt voi mitenkään pysyä kaikki ajatukset kohdillaan :D
 
Roni Vallin
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti