Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bugeran 1990 pitää jännää ääntä
1
john-eduardo
09.09.2014 20:56:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuossa kaverin vanhaa vahvaria olin testailemassa ihan ostomielessä mutta eipä tullut kauppoja kun ei tuo saundi ollut niin hyvä kuin luulisi särökanava kuulosti selkeästi "rätisevältä" ja cleani tuntui muroutuvan liian herkästi. Sekä volumen taso hyppeli aika lailla.
 
en tiedä tarkalleen miten nuo putkivehkeet käyttäytyvät mikäli ovat olleet soittamatta jonkin aikaa koska putkien kuulemma piti olla lähes uudet kun oli 2 kertaa käytetty huollossa saksan maalla jolloin tehty perusteellinen remppa jonka jälkeen soitettu vajaat 10h ?
 
JaaGeRMaisTeR
09.09.2014 21:23:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaa silti putkivialta. Muistaa käyttämättömänä ollutta lämmittää vähän normaalia enemmän ennen soittoa. Jos sillä helpottaisi.
 
john-eduardo
10.09.2014 19:14:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jooh sitä tässä mietinkin että se oli ollu aik lailla vuoden päivät soittamattomana.
Eka ruvettiin miettiin et ei kait se et frendi vaihto ns lennosta 120w--> 60w modeen pentode triode kytkimel samal ku testailin koska saundi tuntu entisestää heittelevän sen jälkeen?
Voihan se olla ettei tarpeeks putket saanu lämpöö kun joku 5 -10 min sitä lämmiteltiin jonka jälkeen virrat päälle mut saundi oli ku 10 wattisella halvalla trankku vahvarilla mitä saa näitten halpis skeba pakettien mukana
:D
 
hallu
11.09.2014 11:00:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

john-eduardo: jooh sitä tässä mietinkin että se oli ollu aik lailla vuoden päivät soittamattomana.
Eka ruvettiin miettiin et ei kait se et frendi vaihto ns lennosta 120w--> 60w modeen pentode triode kytkimel samal ku testailin koska saundi tuntu entisestää heittelevän sen jälkeen?
Voihan se olla ettei tarpeeks putket saanu lämpöö kun joku 5 -10 min sitä lämmiteltiin jonka jälkeen virrat päälle mut saundi oli ku 10 wattisella halvalla trankku vahvarilla mitä saa näitten halpis skeba pakettien mukana
:D

 
Kyllä siinä joku vika on, koska 5-10min on jo tosi pitkä aika lämmitellä sitä vahvistinta. Muuttuuko vika soittosession aikana kun se käytössä vasta oikeasti lämpenee? niin ja transistori vahvistin ei kuulosta huonolta luonnostaan, samoin kuin putkivahvistin ei automaattisesti kuulosta hyvältä.
 
Ne kitarapakettien mukana tulevat halvat vahvistimet kuulostavat onnettomilta lähinnä pienen elementtinsä sekä huonosti toteutetun kabinetin takia. Siinä bugerassahan ei kotelointia ole muutettu, vai kuinka? äänenpaineen pumppaaminen epämääräinen säröytyminen epämääräisissä yhteyksissä voi johtua kuluneista putkista (ne putket, tai joku niistä, voi olla loppu vaikka vahvistimella olisi soitettu vain vähän). Syitä voi olla paljon muitakin enkä tiedä onko sitä hedelmällistä tässä yhteydessä arvailla. Jätä suosiolla se ostamatta ja kaverisi käyttäköön sen huollossa ja katsotte sen jälkeen mikä on tilanne. Huolto saattaa maksaa sen verran, että sun pitää saada vahvistin suunnilleen ilmaiseksi, jos huoltaminen jää sinulle. Itse ehkä skippaisin koko rakkineen.
 
Bugeroita kyllä foorumikirjoittelun perusteella pidetään ihan hyväsoundisina vehkeinä joten jos se ei sitä ole, niin asiat eivät ole kunnossa. Niitä ei kylläkään pidetä maailman luotettavimpina teknisessä mielessä joten huollattaminen on vähintä tuossa kohdassa. Vaikka vahvistinta olisi lennätetty ympäri maailmaa, niin se ei tarkoita että sille olisi tehty mitään tai että huolto olisi ollut asiallinen. Luotettava suomalainen tekijä asialle, niin eiköhän viat selviä (Uraltone, tms.).
 
En osaa leikkiä, mutta minulla on ihan helvetisti leluja
kekkuliheikki
11.09.2014 11:22:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ma ostin Bugeran kerran rundille kun marsu hajosi paivaa ennen lahtoa.
 
Itse asiassa siita lahti ihan hyvaa melua kun ruuvasi tarpeeksi. Loppurundista piti jannia aania kun ei kestanyt roudausta ja kaljaa.
 
Collateral damage.
 
En allekirjoita.
john-eduardo
11.09.2014 21:42:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

no kaveri ilmottikin testailun jälkeen ettei se tollasena mulle sitä myy, vaikka saisin jo muutenki halvalla koska tosiaan 2 kertaa tyyppivian takia lennätetty saksaa.
Tosin silloin ongelmana oli paskat juotokset kun se kuulema sammu kesken soittelun nyt sentäs lähti käyntiin iha kiltisti, mutta odottelen nyt tosiaan että saako se sen huollettua ja katotaan sitten uudelleen, ellen ole kerenny jostain uutta vahvaria ostamaan.
Peaveyn XXL kyl kuumottelisi nyt kun tuo meni mettään :/
 
Gabe
11.09.2014 22:51:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

john-eduardo: tosiaan 2 kertaa tyyppivian takia lennätetty saksaa.
silloin ongelmana oli paskat juotokset

 
Ilmoittiko ne Thomannilta Bugeran tyyppiviaksi paskat juotokset? :)
Jucciz
11.09.2014 22:53:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Ilmoittiko ne Thomannilta Bugeran tyyppiviaksi paskat juotokset? :)
 
Tartteeko tommosta erikseen ilmoittaa? Perusfiksu kuluttaja kyllä ymmärtää, miksi kopion saa neljäsosalla alkuperäisen hinnasta. Jostain "saatetaan olla" tingitty.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Gabe
11.09.2014 23:12:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Tartteeko tommosta erikseen ilmoittaa? Perusfiksu kuluttaja kyllä ymmärtää, miksi kopion saa neljäsosalla alkuperäisen hinnasta. Jostain "saatetaan olla" tingitty.
 
Kyllä jokainen varmaan sen ilmoittamattakin ymmärtää että halpa hinta näkyy väkisin jossain. Naureskelin vain että sanottiinko sieltä Saksasta tosiaan niin ronskisti että tyyppivika, eli paskat juotokset oli kyseessä. :)
john-eduardo
12.09.2014 15:39:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

no ei noin suoranaisesti mutta kyseessä oli mitä ilmeisimmin se että huonosti tehdyt juotokset virtapiirissä eli putket lämpiää juotokset lämpiää johdot irtoo kone mykkä ? tai jotain sinnepäin kuulemma mene ja tiedä
 
john-eduardo
12.09.2014 15:44:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mutta ilmeisesti eivät ekalla kerralla tehneet duuniaan hyvin kun se on 2 kertaa siellä käyny ja nyt on taas jossain vikaa :D niinku frendi totesi "vitun murheenkryyni koko vehje vois vaan heittää ojanpohjalle"
 
H.Corruption
12.09.2014 19:00:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

john-eduardo: mutta ilmeisesti eivät ekalla kerralla tehneet duuniaan hyvin kun se on 2 kertaa siellä käyny ja nyt on taas jossain vikaa :D niinku frendi totesi "vitun murheenkryyni koko vehje vois vaan heittää ojanpohjalle"
 
Onko toi Infinium-sarjalainen alkuperäisillä pääteputkilla?
 
Jucciz
12.09.2014 19:19:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bugera on vaan yksi esimerkki tästä nykypäivän bug erasta.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Iskariot
12.09.2014 22:16:39 (muokattu 12.09.2014 22:56:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä nyt ei taas ole ilmoitettu suoraan ko. keljuilevan vahvistimen ikää muuten kuin että "kaverin vanha vahvistin". Alkupään Bugerathan kärsi vioista jotka myöhemmissä malleissa piti olla jo korjattu, mutta surullista kyllä tuo alkupään vikaherkkyys seuraa Bugeraa ilmeisesti aina ja ikuisesti. Etenkin myyntimäärät ja siitä seuraavat foorumikirjoittelut pitävät huolen siitä, että Bugera on ja tulee aina olemaan se vikaherkin vahvistin mihin esim. tymäkämpää higain-soundia halajava pelimanni voi kätensä iskeä.
 
Tämä maine takuuvarmasti lahoavana vahvistimena on sinänsä harmillinen, että kaikkialla myönnetään että äänimaailmaltaan kyseessä on terve (joo joo, kopio vaikka mistä ja blaa) putkikone, mutta aina samaan hengenvetoon muistetaan sanoa että se ja se juotos siellä sisuksissa alkaa jossakin vaiheessa pätkimään ja tästä syystä moista ei kannata ostaa. Kyseessä on kuitenkin pienellä budjetilla liikenteessä olevalle kitaristille se yksi harvoista mahdollisuuksista "kalliiseen soundiin", mutta aina nuo leimataan kaikki iästä huolimatta susivehkeiksi. Onko täällä tuoreiden Bugeroiden omistajia jotka allekirjoittavat sen että vehkeet hyytyvät vieläkin samoista syistä kuin vuosia sitten?
 
Niin ja tietenkin tähän pitää mainita että olin monta vuotta tyytyväinen 6260-vahvistimen omistaja, mutta hetken mielijohteesta tuon myin pois kun tulin siihen tulokseen että omakotitalossa asumisesta huolimatta äänenpainevarat ovat suuremmat kuin mitä oma pää kestää volaa avata. Toivottavasti seuraavalla omistajalla on elämä yhtä huoletonta kuin mitä itse tuon kanssa vietin. Voisin ostaa jonkin Bugeran uudelleenkin, huolimatta väsyneistä bug era -vitseistä yms. merkiin liittyvästä (ja monesti vailla kokemusperää olevasta) dissaamisesta.
 
Jos uudet Bugerat vikovat samaan tahtiin kuin alkupään yksilöt niin toki perun tämän vuodatukseni, ei minulla ole mitään henkilökohtaista tarvetta Bugeraa puolustella. Budjettiluokassa ovat vain pirun hyväsoundisia laitteita pikkurahalla ja tällaisen ostaja kyllä yleensä tiedostanee että on laittamassa rahansa halvalla tehtyyn vahvistimeen jonka ei ole tarkoituskaan kilpailla 1000-3000e vahvistimien kanssa (muussa kuin soundissa!).
 
edit: itsekin tottakai mieluummin ostaisin sen aidon 5150:n tai Mesan mutta aina ei kaikilla crediitit riitä nuihin ja siksi on hyvä että on myös muita vaihtoehtoja
 
"Anna ketju, anna lukko. Anna ymmärrys..."
JaaGeRMaisTeR
13.09.2014 00:02:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Iskariot: Budjettiluokassa ovat vain pirun hyväsoundisia laitteita pikkurahalla ja tällaisen ostaja kyllä yleensä tiedostanee että on laittamassa rahansa halvalla tehtyyn vahvistimeen jonka ei ole tarkoituskaan kilpailla 1000-3000e vahvistimien kanssa (muussa kuin soundissa!).
 
Piti ottaa lainaus kommentista. Mitä nuita Bugeroita soittaneen osaan sanoa, niin soundi on loistava, eikä vain budjettiluokassa. Eipä ollut mitään syytä vaihtaa mihinkään, kun löytyi juurikin sitä mitä toivoin ja ilman suurempaa nupin vääntelyä. Ei ollut pelkkää sirkkelin tai ainostaan basson kuminaa. Hyvinkin kokonaisvaltainen ja jykevä soundi lähti. Kaapitkin tietenkin vaikuttaa asiaan, mutta eipä nekään mitään m.netin laatuhyväksyttyjä ollut. Jos joskus vielä tuollaista ~100W tarvin, niin tiedän hyvin minkä laitan.
 
Eikä muuten ollut ongelmia. Toimi aina kun virrat pisti päälle ja kertaakaan ei temppuillut. Että se tästä nykyajan bug era:sta.
 
john-eduardo
19.09.2014 17:01:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jooh siis tuo vehje on tosiaan vanhempaa sarjaa ei ole infinium vaan paljon vanhempi ostettu kuulemma vuonna 2009...
 
SG__
19.09.2014 17:47:38 (muokattu 19.09.2014 17:51:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kylmäjuotokset on ongelma piirilevyssä niin 8 minuuttia 200:ssa asteessa uunissa tekee ihmeitä. Muovia ei kannata uunissa paistaa saati putkia, mutta juotokset toimii ihan toisella tavalla. Olen käyttäny tätä kikkaa monesti esim. läppäreiden näytönohjaimissa yms.
!! Piirilevyn pitää jäähtyä 45-60min. !!
!! Piirilevy pitää olla folion päällä, ja mielellään vielä foliosta tehtyjen "jalkojen" päällä !!
 
Esim. näin: http://youtu.be/HYQgHSyKvwk
 
jepulisjee
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti