Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pedaalilaudan setuppiin neuvoja?
1
Ioxio
26.08.2014 10:31:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelmani on, että en tykkää steppailla pedaalien kanssa vaan, kuten tietenkin kaikki muutkin, pyrin mahdollisimman simppeliin setuppiin. Ainoa vaan, että lähtökohtani on jo valmiiksi simppeli, mutta koska olen aika neitseellisellä maaperällä näiden spedujen kanssa, niin parempi kysyä neuvoa kuinka minimoida steppailut.
 
Eli minulla on wah, särö, reverb/delay, chorus, phaser, kompura.
 
Onko järkeä jakaa line selectorilla homma A:ksi ja B:ksi, jossa A olisi kliini choruksella, phaserilla ja reverbillä/delaylla. Kompura on ollut lähinnä nostamaan kaikujen ja delayn häntiä. Chorus olisi lähtökohtaisesti koko ajan päällä.
 
B olisi sitten särö.
Särössä en tarvitse chorusta, phaseria, mutta toisaalta kaikua ja delayta voisi joskus tarvita.
 
Sancrotis
26.08.2014 11:09:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.voodoolab.com/switcher.htm
 
Mitenkäs tämäntyyppinen ratkaisu? En ole sen pidemmälle perehtynyt, mutta kuulostaa ihan ok ratkaisulta minusta.
 
"Basisti on huono renki, mutta huono isäntä." -Vanha sananlasku
Zeeboo
26.08.2014 11:35:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ioxio: Ongelmani on, että en tykkää steppailla pedaalien kanssa ...
 
Mites tuollainen:
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … -PXL8-FX-Loop-efektikytkin-matriisi
 
White men can't Monk
Ioxio
26.08.2014 15:34:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PXL8:ssä voi siis ohjelmoida mitä efektilooppeja on milläkin muistipaikalla?
Esim. paikassa A voi olla käytössä esim. loop1 ja loop 3?
 
Onko näin tuossa voodoolabissakin?
 
Tuollainen ratkaisu olisi itselleni todella hyvä, jossa voisi säätää että A paikalla on esim chorus, B) chorus ja reverb/delay ja kompura C) särö D)särö ja delay
 
näinkö se menee?
 
aristoteles666
26.08.2014 15:37:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ioxio: PXL8:ssä voi siis ohjelmoida mitä efektilooppeja on milläkin muistipaikalla?
Esim. paikassa A voi olla käytössä esim. loop1 ja loop 3?
 
Onko näin tuossa voodoolabissakin?
 
Tuollainen ratkaisu olisi itselleni todella hyvä, jossa voisi säätää että A paikalla on esim chorus, B) chorus ja reverb/delay ja kompura C) särö D)särö ja delay
 
näinkö se menee?

 
noin se menee
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
Antsa Lipsanen
26.08.2014 16:21:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saankohan lainata ketjua, koska kysymykseni sivuaa aihetta? Jos, niin kysyn seuraavaa:
 
Omaan setuppiini olen pohdiskellut myöskin aiempana kuvattua steppihelpottajaa ja seuraavia ominaisuuksia kaipailisin:
 
- 6-8 looppia eri pedaaleille.
- Mahdollisuuden ohjelmoida, mitä looppeja (pedaaleita) muistipaikka aktivoi
- Mahdollisuuden ohjelmoida styrkkarin (Orange RV50-combo) kaksi jalkanamiskuukkelia (ch/rev) noihin muistipaikkoihin pedaalien tavoin
 
Vielä kysyisin, kuinka homma voisi toimia Orangen efektilenkkiin kytketyn delayn suhteen? Mielestäni d toimii lenkissä paremmin kuin ennen säröytynyttä etuastetta
 
Kuulisin kernaasti kokemuksianne toimivista ratkaisuista ylläolevien kaltaisissa tapauksissa ja niistä laitteista, joiden avulla moisia hullutuksia voisi rakennella. Onko Octaswitch oiva peli vai tuleeko etsiskellä VoodooLabin vekottimia vai kenties jotain ihan muuta?
 
Tattista jo etukäteen!
 
the-Antero
26.08.2014 17:26:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä on laudassa fuzzi, wahi, od ja chorus. Kaikissa biiseissä en tartte aina kaikkia noita mutta jossain paria tai kolmea. Ajattelin ratkaista tuon hommaamalla loopperin. Eli kaikki spedut meneekin yhden loopin läpi. Biisien välissä vaan pistää ne päälle mitä tarvii ja lippujen lopuksi looppi päälle kun niitä tarttee.
 
(((MORE FUZZ)))
Muovinen
27.08.2014 12:33:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antsa Lipsanen: Saankohan lainata ketjua, koska kysymykseni sivuaa aihetta? Jos, niin kysyn seuraavaa:...
 
Kuulostaa kovasti tutulta, koska mulla on justiinsa RV50 nuppina ja laudassa Octaswitch II manageroimassa 8 looppia ja Orangen kanavia ja reverbiä. Ainut ongelma on toi loopin delay, joka on omilla erillisillä piuhoilla kytketty, eikä sitä saa Octasta päälle, koska Orangessa ei ole pedaaliohjausta loopille. Ja loopissa carbon copy delay kuulostaa todella paljon paremmalta kuin ennen etuastetta, joten siellä se myös pysyy.
 
Minusta tuo Octaswitch on vallan simppeli ja varmatoiminen laitos. Bufferikin siitä löytyy. Viritin ja wah mulla on erikseen ennen Octaa, koska haluan wahiin sen välittömän jalkatatsin kun se kytkeytyy päälle. Viritin siksi, etten halunnut uhrata sille omaa looppia.
Mandarax
27.08.2014 18:18:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antsa Lipsanen: Saankohan lainata ketjua, koska kysymykseni sivuaa aihetta? Jos, niin kysyn seuraavaa.....
 
Bändikaverille hommasin aikanaan tuollaisen G-Labin GSC (Guitar system controller) -lankun johon sai 8 pedaalia kiinni ja sillä pystyi myös vaihtamaan samalla nupista kanavat. Presettejä pystyy myös tallentamaan useamman setin ja ohjelmoidahan noita voi sitten sikin sokin miten haluaa kanavanvaihtojen kera. Tarpeeksi simppeli peli, jopa minäkin osasin sen ohjelmoida... ;)
 
Torilla näyttäisi olevan yksi GSC 3 hintaan 250€ (Thomann 455€)
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=907679
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
Antsa Lipsanen
27.08.2014 20:25:38
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia, Herrasmiehet Muovinen ja Mandarax, avasin suuni näköjään oikeassa paikassa. Nythän tässä sai hyviä eväitä pohdintojen tueksi. Nyt oivalsin vielä senkin, miksi joissain styrkkareissa on looppi napin takana:)
 
Nyt vain kyttäilemään sopivaa kalustoa, jos vaikka käytettynä löytyisi (saa vinkata) ja tuota Mandaraxin linkkiä on tutkittava hetimiten. On se ihanaa, kun valmista ei tule koskaan, vaan aina voi jatkaa virittelemistä ja söhläämistä... Tattista!
 
oiva tumpeloinen
27.08.2014 21:10:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muovinen: Kuulostaa kovasti tutulta, koska mulla on justiinsa RV50 nuppina ja laudassa Octaswitch II manageroimassa 8 looppia ja Orangen kanavia ja reverbiä. Ainut ongelma on toi loopin delay, joka on omilla erillisillä piuhoilla kytketty, eikä sitä saa Octasta päälle, koska Orangessa ei ole pedaaliohjausta loopille. Ja loopissa carbon copy delay kuulostaa todella paljon paremmalta kuin ennen etuastetta, joten siellä se myös pysyy.
 
Nupin etuaste yhteen looppiin, niin kaikki sen jälkeen tulevat loopit switcheristä toimii vähän samoin kuin laittaisit purkkeja suoraan nupin omaan looppiin. Yhden loopinhan tuo syö toki switcheristä.
 
Aloittajalle ja Lipsaselle sen verran vielä, että Voodoo Labin switchereitä ei voi oikein käyttää ilman erillistä midiohjainta, mikä osaa lähettää CC-komentoja.
 
Jos itse lähtisin tyhjästä miettimään switcheriä, niin katsoisin ensimmäisenä erilaisia vaihtoehtoja esim. täältä: http://www.loopersparadise.de/
Sir Anthony
27.08.2014 22:05:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta Joyostahan on olemassa myös Pxl lankun isoveli, oliko hän tyypiltään pxl pro. Tästä löytyisi juurikin tuo mahdollisuus jakaa loopit sekä vahvistimen eteen että fx-looppiin. Lisäksi vahvistimen kanavan vaihto onnistuisi 6,3 mm plugiliitännän kautta. Ja mitä ebaysta on tullut vilkuiltua, niin hintatasokin on erittäin houkutteleva, taitaa liikkua siinä 200 € pinnassa.
 
Ja sitten se mutta. Eihän noita tahdo saada mistään. Siis helposti, tyyliin kotimaiset tai t-kauppa. Maailmalta tilaaminen ja mahdollisten tullien makselu yms. ei itseäni kiinnosta. Laitoin verkkokauppa.comille postia aiheesta ja heidän vastauksensa oli se, että "saatavuutta selvitellään, ei toistaiseksi". En siis pidättäisi henkeäni.
 
Muovinen
27.08.2014 23:43:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oiva tumpeloinen: Nupin etuaste yhteen looppiin, niin kaikki sen jälkeen tulevat loopit switcheristä toimii vähän samoin kuin laittaisit purkkeja suoraan nupin omaan looppiin. Yhden loopinhan tuo syö toki switcheristä.
 
Jostaki syystä mun on hirveen vaikea hahmottaa tota ilman, että alan vetämään piuhaa samantien, mutta täytyy kokeilla tuota, kunhan seuraava tilaisuus aukenee. Kiitos vinkistä!
oiva tumpeloinen
28.08.2014 08:20:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muovinen: Jostaki syystä mun on hirveen vaikea hahmottaa tota ilman, että alan vetämään piuhaa samantien, mutta täytyy kokeilla tuota, kunhan seuraava tilaisuus aukenee. Kiitos vinkistä!
 
Laitat siis yhden switcherin loopin sendistä nupin inputiin ja ja nupin loopin sendistä vedät kaapelin takaisin switcheriin saman loopin returniin kuin mistä otit sen vedon nupin inputiin. Switcherin viimeisen ulostulon vedät nupin loopin returniin. Tuolla tavalla kaikki switcherin loopit etusen jälkeen toimii samaan tapaan kuin ne olisi nupin loopissa.
 
Ja sitten muistat ohjelmoida switcherin siten, että se looppi, missä nupin etunen on, on päällä jokaisessa presetissä.......
PIM
28.08.2014 13:08:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin tuon Joyon looperin joku aika sitten ja huomenna on tulossa läjä George L:n plugeja ja virtalähde on ennestään. Vielä pitäisi keksiä jostain sopiva kotelo niin pääsi kokoamaan lautaa. Onko kenelläkään heittää mitään vinkkiä sopivasta edullisesta kotelosta?
 
Kamaahan on sopivasti, tilaa vaan liian vähän.
Ioxio
29.08.2014 19:30:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin tuommoisen PXL8:n verkkokaupasta. Testaamaan en ole päässyt, mutta on kyllä jämerää tekoa. :) Itse switchit ovat metallisia aikamoisen naksosen päästää painettaessa. Tästä nyt ei itselle treenikämppäolosuhteissa ole vaivaa, mutta jossain klubikeikoilla saattas vaikka vähän häiritätosin ei niitä keikkoja stadioneilla ole ollutkaan. :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti