Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kesksutelua kitarakamat-keskusteluista
1 2
Tsugu Way
20.08.2014 09:37:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarakamat-keskusteluaalue taitaa olla alueista vilkkain? Näyttää kuitenkin siltä, että useimmat (hyvätkin) ketjut päätyvät jossain vaiheessa suoranaiseen v***uiluun. Jossain ketjussa taittiin puhua jopa toisten kiusaamisesta?
 
Kyllähän täällä herkästi saa paskaa niskaansa, jos liian yksinkertaista kyselee. Itsekin muistan joskus saaneeni kommentteja tyyliin" V**un idiootti täällä nyt kyselee tollaista alokasmaista, kun on jo tonnin ritsan ostanu - olisit selvittäny aiemmin" tai "Käytä hakua - älä tuu täällä kyseleen!"
 
Mutta hyvä, että keskustelua on. Eihän siitä mitään uutta käsitystä syntyisikään, jos kaikki olisivat samaa mieltä. Parhaimmillaanhan syntyy uusia totuuksia ja ymmärryksiä, kun tarpeeksi monelta kantilta asiaa puntaroidaan. Eikä niistä uusista "totuuksista" ole pakko olla asian loppuunkäsittelyn jälkeenkään jokaisen samaa mieltä. Vai mitä olette mieltä esimerkiksi seuraavista totuuksista: "Käytetyn kitaran jälleenmyyntiarvo on 0,7 X Thomannin hinta", "Strattocaster muuttuu palacasteriksi aina kun kaula tai body vaihdetaan" tai "kaikki oululaiset ovat laiskoja".
 
Eiköhän täällä m.netissäkin päde sama mikä missä hyvänsä internetissä: tietoa ja totuuksia on valtavasti, mutta niistä on vaan suodatettava itselle se tarpeellinen tai omiin ymmärryksiin sopiva.
 
Blues is allright!
Gabe
20.08.2014 10:23:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen pistänyt itsekin merkille että viime aikoina on ollut merkillisen negatiivinen vire monessakin ketjussa. Minua vähän ärsyttää se että joidenkin on pakko käyttää nettiä ja keskustelupalstoja oman pahan olon purkamiseen ja kiusantekoon. Itse olen sitä mieltä että niin netissä kuin oikeassa elämässäkin pitäisi olla sellainen kuin on ja kyetä keskustelemaan asioista ilman toisen loukkaamista. Pitäisi itse kunkin aina muistaa että minkäänlaista hedelmällistä keskustelua ei tule syntymään jos kumpikin osapuoli on jo valmiiksi päättänyt että se oma totuus on se ainut ja oikea. Parhaat keskustelut viriävät yleensä silloin jos kaikilla keskusteluun osallistuvilla osapuolilla on avoin mieli ja kyky puntaroida olisiko niissä toisen höpinöissä edes jotain perää. Jokaisella meistä on oikeus omaan mielipiteeseensä eikä kukaan oikeastaan voi sanoa toisen makumieltymyksiä tai valintoja vääriksi. Totta kai myös eriävät mielipiteet kuuluvat hyvään keskusteluun mutta hyvä keskustelija osaa esittää näkemyksensä niin että se ei satuta ketään tai aiheuta turhia riitoja. Ja vaikka itse olisi ihan täysin eri mieltä jostain asiasta niin voisi olla terveellistä pysähtyä hetkiseksi miettimään mitä se oman mielipiteen kiivaasti julistaminen ja toisen ivaaminen sitten lopulta hyödyttää, olisiko edes joskus parempi antaa toisille samanhenkisille tilaa keskustella heitä kiinnostavasta aiheesta ilman että itse menee väliin laukomaan asiattomuuksia.
 
Tämä meidän mnet on ollut minusta todella opettavainen ja viihdyttävä palsta. Monen täällä pyörivän jäsenen kanssa tulee nykyään juteltua paljon pikaviestein ja joitain on tullut nähtyä jopa oikeassakin elämässäkin. Pidetään hyvä palsta jatkossakin hyvänä, meistähän se riippuu millainen palsta tämä on.
iec
20.08.2014 11:57:39 (muokattu 20.08.2014 11:58:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mnetin palstan keskusteluista on ollut suuri apu ainakin mulle kitarakamojen ostossa. Onhan täällä toisaalta myös rölötystä ja kettuiluakin aika lailla, ja provoa ja provosoitumista. Toisten kokemukset ovat monesti avanneet silmiä vaikkapa tietynlaisen soundin aikaansaamiseksi. Esim eipä itse tullut aiemmin käytettyä kitaran volaa ollenkaan särön määrän säätöön, vaan aina oli mulla kitaran vola täysillä. Bufferi- ja kitarakaapelikeskustelut ovat olleet myös melko opettavaisia. Samoin nämä vinkit kitaravahvarin soundin säätämiseen kaiutinelemettejä tai putkia vaihtamalla ovat olleet hyviä. Ja monet muut jutut myös totta kai.
 
Omalta osaltani yritän pitää kettuilut kurissa ja tuoda omia kokemuksia esille, jos kuvittelen niistä olevan hyötyä muillekin samojen asioiden parissa kamppaileville mnetin jäsenille. Toivon myös muilta samaa kettuilun rajoittamista.
 
Eräs ikävä ilmiö on se, että tietyille nimimerkeille ei anneta mahdollisuutta tuoda asiallisiakaan kommentteja esille ilman kettuilua (missä viitataan vanhoihin asioihin). Mitäpä jos lähdetään jatkossa kaikki puhtaalta pöydältä liikkeelle ja unohdetaan menneet :) Kuten ylläolevissa viesteissä jo todettiinkin, niin me mnetin jäsenet voidaan kukin omalla käytöksellä vaikuttaa millainen tämä palsta jatkossa on.
 
-iec
 
Ja niin päin pois...
Kivijalka
20.08.2014 12:36:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikki kitarakamat pitäisi polttaa ja musisointi tästedes tapahtua polvia läpsyttelemällä, sekä viheltämällä.
 
"Every person with screen time knows some form of martial art, and most of them can solo like Van Halen. This is the way the world should be!"
Mr. Speed
20.08.2014 12:40:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kivijalka: Kaikki kitarakamat pitäisi polttaa ja musisointi tästedes tapahtua polvia läpsyttelemällä, sekä viheltämällä.
 
Ei saatanassa. Viheltely on kuin tamburiini osaamattomissa käsissä. Eli seuraavan holokaustin alku.
 
http://www.sieni.us/?id=38
Sarko
20.08.2014 12:49:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä NOS polvet vuodelta 1964 kuulostaa paremmalta kuin tuoreemmat räpellykset. Pientä remppaa vaan saattavat vaatia.
 
"You know the whole deal with tearing down the old to make room for the new? Well, music isn't city planning." - Grant Hart
iec
20.08.2014 13:39:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tai sitten siirrytään kylmän rauhallisesti kotitarvikkeista kyhättäviin soittimiin...
 
http://youtu.be/oaM5rynTLdA
 
Tämä soitin on varmaankin alunperin keksitty illanvieton aikana :) Niin ja näissäkin ne vintagepullot soivat parhaiten. Ehkäpä jonkin ranskalaisen lasitehtaan tuotokset varsinkin.
 
-iec
 
Ja niin päin pois...
fox
20.08.2014 13:52:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kivijalka: Kaikki kitarakamat pitäisi polttaa ja musisointi tästedes tapahtua polvia läpsyttelemällä, sekä viheltämällä.
 
Veikkaanpa ettei aloittaja sentään ihan tämän tapasta keskustelua ajanut takaa, mikä tästä kommentista alkoi, mutta eipä siinä, jatkakaa.
Kannattaa myös kirjoittaa kommentit väärin, tai jollain kuvitteellisella murteella, niin jopa tulee kiinnostavaa.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Funkånaut
20.08.2014 13:53:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsugu Way: Vai mitä olette mieltä esimerkiksi seuraavista totuuksista:
 
"Käytetyn kitaran jälleenmyyntiarvo on 0,7 X Thomannin hinta"

 
Tosi on. Ei poikkeuksia.
 
"Strattocaster muuttuu palacasteriksi aina kun kaula tai body vaihdetaan"
 
Tosi on.
 
"kaikki oululaiset ovat laiskoja".
 
Tosi on.
 
Eiköhän täällä m.netissäkin päde sama mikä missä hyvänsä internetissä: tietoa ja totuuksia on valtavasti, mutta niistä on vaan suodatettava itselle se tarpeellinen tai omiin ymmärryksiin sopiva.
 
Näinhän se menee.
 
"Äly ei ole aina parhaimmillaan, kun on päissään. Tämmöistä se on välillä." Laatumusaa
Lonesome
20.08.2014 14:08:46 (muokattu 20.08.2014 14:10:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ystävällishenkistä ja auttavaista on keskustelu täällä yleensä ollut. Se saattaa tietysti arrogantteja persoonoita myös häiritä ja varmasti heitä on myös täältä poistunut kipakampien seurapiirien pariin. Mielestäni tylsä selkääntaputtelu on kuitenkin mukavampaa kuin tylsällä puukolla selkään hakkaaminen.
 
Soittajat on fiksua porukkaa. Ainakin jos vertaa esim. autoihin liittyvään vapaaseen keskusteluun.... ;)
 
Edit: Hymiö!!!
 
"When I was stone blue, rock & roll sure helped me through" Lonesome Dave Peverett
VIPMetal
20.08.2014 15:25:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itekki tullu jonku verran vuosien varrella kyseltyä ja löpistyä asiasta ja sen vierestä. Viime aikoina jo sitten enemmän. Välillä tulee provosoiduttua joistakin kommenteista, mutta aika kuul daun meininkiä yleisesti ottaen. Ihailen monien tyyppien ulosantia ja muutamien sitten särähtää korvaan. En mä tiedä, ehkä se on sitä että aattelen jos oikeassa elämässä toimii samalla lailla niin aika nopeasti varmaan tulis nähtyä punasta. Mutta toisaalta semmonen pieni offtopic ja huumori menee aina. Viime aikoina paras ketju on ollu Muumilaakson tarinat -ketju. =)
 
"I'm waiting for a sunrise, I'm waiting for the end"
Numb
20.08.2014 16:45:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihmiset tuntuvat noin keskimäärin olevan luonnossa fiksumpia kuin intarwepissä. Tiedä sitten miksi näin.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head
Metalkallo
20.08.2014 18:07:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Ihmiset tuntuvat noin keskimäärin olevan luonnossa fiksumpia kuin intarwepissä. Tiedä sitten miksi näin.
 
Täysin totta, ja johtuu varmaankin siitä kun netissä on helpompi huudella kaikkea kun ei tartte nähdä toista.
 
Järki joskus jäässä mutta tukka yhä päässä.
LaMotta
20.08.2014 18:20:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Ihmiset tuntuvat noin keskimäärin olevan luonnossa fiksumpia kuin intarwepissä. Tiedä sitten miksi näin.
 
Kirjoitettuna asiat paisuu helpommin kun sanottu jää pällöttämään näytölle. Tämä ilmiö ollut näin niin kauan kuin muistan. Ja netin keskusteluforumien suhteen muisti kantaa jonnekin vuoden 1997-98 kieppeille.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
Ziggy Bubba
20.08.2014 19:06:01 (muokattu 20.08.2014 19:07:07)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pääasiassa tällä palstalla on oikein fiksua keskustelua, henkilökohtaisuuksiin meneminen jää väliin. Ilolla olen myös huomannut, että monet ihmiset ovat avuliaita suorastaan - jopa niille aloitteleville teineille. Mutta, on sitä toistakin puolta, liikaa mun mielestä. Tässä pari häiritsevää ilmiötä.
 
Tiettyjen käyttäjien tölviminen jatkuvasti (vaikka volapotikan paikasta). Parhaimmillaan täällä keskustellaan asiasta, ei niistä vanhoista väännöistä.
 
Kieliasioista nillittäminen.
 
Turha töykeys / besserwisseröinti. Asiat voi ilmaista myös ystävälliseen sävyyn, aina. Siitäkin huolimatta, että toinen on väärässä tai muuten vaan tietämätön.
 
Hyvä ketju muuten, on tässä itelläkin varmasti vielä petrattavaa monessa kohtaa.
 
Meikä Youtubessa: ZE BUBBA's gear demos
askomiko
20.08.2014 19:36:05 (muokattu 20.08.2014 19:36:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Negatiivinen vire ja vittuilu kaikille, suomalaisten foorumien erikoisuus. Mnet on ihan jees mutta käykää vaikka valokuvaus- tai videontekofoorumeilla niin tulee semmoinen irstas olo, vähän niinkuin katsoisi iljettävää väkivaltasnuffia.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
Myrkky Nuoli
20.08.2014 20:30:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

askomiko: Negatiivinen vire ja vittuilu kaikille, suomalaisten foorumien erikoisuus. Mnet on ihan jees mutta käykää vaikka valokuvaus- tai videontekofoorumeilla niin tulee semmoinen irstas olo, vähän niinkuin katsoisi iljettävää väkivaltasnuffia.
 
Kokeilepa muroBBS:ää. Huhhuh.. Siellä on räjähdysherkkä meininki.
 
When in doubt, lower your expectations.
Funkånaut
20.08.2014 20:38:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Ihmiset tuntuvat noin keskimäärin olevan luonnossa fiksumpia kuin intarwepissä. Tiedä sitten miksi näin.
 
Meikä on livenä vielä dorkempi.
 
"Äly ei ole aina parhaimmillaan, kun on päissään. Tämmöistä se on välillä." Laatumusaa
Mr. Speed
20.08.2014 22:32:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

askomiko: Negatiivinen vire ja vittuilu kaikille, suomalaisten foorumien erikoisuus. Mnet on ihan jees mutta käykää vaikka valokuvaus- tai videontekofoorumeilla niin tulee semmoinen irstas olo, vähän niinkuin katsoisi iljettävää väkivaltasnuffia.
 
Toisaalta, jenkkilän pelkkä selkääntaputtelu ja yesyes -asenne on kyllä kanssa pidemmän päälle aika retardilta.
 
http://www.sieni.us/?id=38
VIPMetal
20.08.2014 22:40:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr. Speed: Toisaalta, jenkkilän pelkkä selkääntaputtelu ja yesyes -asenne on kyllä kanssa pidemmän päälle aika retardilta.
 
Ennemmin se kuin Iltalehden kommenttipalstat.
 
"I'm waiting for a sunrise, I'm waiting for the end"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti