Muusikoiden.net
25.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sormisoittajille loistava Martinin 000-15SM kitara, lue tämä!
1
Hannuras
04.07.2014 10:47:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei, olen pitkään etsinyt sormisoittoon sopivaa akustista teräskielistä kitaraa ja nyt sen vihdoinkin löysin muutamien vikahankintojen jälkeen: Martin 000-15SM !! Bravoo !! Tämä ko malli sopii minulle erittäin hyvin sillä kitarassa on hieman tilavampi otelauta kun 000-15m mallissa ja se on juuri se ratkaiseva juttu joka kandee tsekata ennenkuin kapeammalla kaulalla varustettua mallia (000-15m) aikoo ostaa itselleen sillä sen otelauta voi olla liian ahdas ja tietenkin se asia voi olla päinvastoin jos ostat 000-15SM mallin, tottumiskysymyksiä ja makuasioita sekä käden koosta johtuvia asioita nämä tietenkin ovat, molemmat mallit ovat hienoja.
 
Kitaran ääni on suoraan sanoen aivan fantastinen ja etenkin mikitettynä se pääsee oikeuksiinsa kytkettynä vahvariin. Itse soitan Martinia kytkettynä ZOOM-G5 efektilaitteeseen jossa on 4 erilaista efektiä samaan aikaan päällä. Lopputulosta kuuntelen monikanavaisella vahvarilla kytkettynä 4 surround kaiuttimeen, ei varmaankaan ihan tavallinen ratkaisu mutta se ääni on jotain aivan uskomatonta jota tavallisella kitara-vahvari sydeemillä ei saa aikaan. Näin siis kotioloissa soitettaessa, keikat ovat sitten eri asia.
 
Kitara toimitetaan melko jäykillä mediumtension kielillä ja jos soittelet fingerstyle musaa kielet kannattaa vajhtaa heti kevyempiin:
 
esim: Martin MSP7100 light tai sitä kevyempään custom light MFX 775 kieliin jota esim Tommy Emmanuel käyttää. Tietenkin nämä ovat henkilökohtaisia juttuja jotka kannattaa itse kokeilla. Tämä kielijuttu on todella tärkeä sillä jos soitat vääräntyyppisillä kielillä voi koko soittoharrastus ennenpitkää lopahtaa kun se on niin helposti korjattavissa.
 
Eli yhteenveto: Martinin tehdas on todellakin onnistunut tässä 000-15SM mallissa ja hinta/laatusuhde/soitettavuus on loistava, suosittelen lämpimästi tutustumista tähän mahonkiseen ihmeeseen. Tästä kitarasta tulee varmasti klassikko joka säilyttää arvonsa hyvin. Hinta uutena kitarapajan mikityksellä 1669 € ei todellakaan ole paha hinta. Kitaran ympäristön kosteuden suhteen kannattaa olla tarkkana ja noudattaa tehtaan suosituksia, kokopuisen kitaran kanssa kun eletään.
 
klobasa
04.07.2014 11:44:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sormisoittajille löytyy varmaan tuhat muutakin hyvää vaihtoehtoa. Ton Martinin kaulan leveys ja kieliväli on ainakin speksien mukaan ihan normaalia kauraa (ei se kapein, mutta ei myöskään oikeasti leveä). Varmaan hyvä soitin, ei siinä mitään.
 
Jucciz
04.07.2014 13:21:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiks tää muutenkin ois enemmän tonne akkariosastolle?
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti