Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kysymys vanhan lisenssitallan osista
1
ogre
03.07.2014 01:23:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi pitkästä aikaa,
 
Näin aluksi kerron heti että nämä kitaran liikkuvien osien korjaaminen ja tietämys ei ole oikein mun juttu. Sitten tää voi olla vähän vaikea hahmottaa koko homma kun tässä nyt on yli vuosikymmen mennyt. No kuitenkin, asiaan:
 
Mulla on vuonna 2000 (muistaakseni?) ostettu ja valmistettu BC Rich Warlock NJ, ja siinä on tuo otsikossa mainittu lisenssitalla. No, tämä härveli meni (muistaakseni?) rikki vuonna 2006, kieliä vaihtaessa kaksi satulaa halkesi kahtia. Marssin silloin lähimpään musiikkikauppaan osaostoksille, ja väärät osathan sieltä tuli. Itse satula oli hieman erikokoinen (hieman pienempi), ja se taakse tuleva lukitusruuvi oli täysin erilainen eikä millään tavalla sopinut tallaan. Jätin silloin asian sikseen ja soittelin sitten toisella kitaralla.
 
Nyt tekisi taas mieli saada tämä kitara soittokuntoon, mutta kun näitä osia on internetistä katsellut niin tuntuvat kaikki osat olevan vääränsorttisia juuri sille minun lisenssitallalle. Osaisiko kukaan neuvoa? Voin ottaa kuviakin jos se auttaa.
 
JuSu
03.07.2014 07:13:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ogre:
Nyt tekisi taas mieli saada tämä kitara soittokuntoon, mutta kun näitä osia on internetistä katsellut niin tuntuvat kaikki osat olevan vääränsorttisia juuri sille minun lisenssitallalle. Osaisiko kukaan neuvoa? Voin ottaa kuviakin jos se auttaa.

 
Helppo tapa on varmaankin korvata koko talla uudella. Lisenssifloikkia saa uutenakin reilun viidenkympin pintaan. Toki kalliimpi ratkaisu, kuin uudet palat, mutta ihan kohtuullinen kustannus, eikä tarvitse metsästellä sopivia palasia. Säästyy aikaa ja hermoja.
 
http://www.axesrus.co.uk/URLrewrite … Rose-Style-Locking-Trems-s/1903.htm
 
Tai jos tasoa haluaa nostaa, niin samalla sivulla Schalleria n. kolminkertaiseen hintaan.
 
JuSu
 
jhlamm
03.07.2014 07:19:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppaan edellistä eli melkein halvemmalla (ja huomattavasti helpommalla) pääsee lisenssitalloissa ostamalla kokonaan uuden, kuin metsästämällä nippeliosia. Katsoo vaan tärkeimmät strategiset mitat tuosta vanhasta tallasta ja uutta tilalle. Jos ei kauhean nirso ole niin torillakin noita pyörii käytettynä ja ok kuntoisina toisinaan melko huokeaan hintaan.
 
Rohkeammat voivat ebaystakin hommata.
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
zedder
03.07.2014 11:43:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäli jonkun pitäisi arvailla että minkälaiset osat sopivat kyseiseen lisenssillä valmistettuun Floyd Rose -kopioon, niin olisi varmaan ihan hyvä linkittää muutama kuva ko. tallasta. Ja tallalle tehdystä upotuksesta eli routtauksesta myös mikäli talla olisi tarkoitus vaihtaa kokonaan.
 
Vaikka alle linkitetty sivu käsitteleekin lähinnä Jackson- ja Charvel -merkkisten kitaroiden tremolotalloja, niin antanee kuitenkin osviittaa siitä että minkä tyyppisen mukaelman kanssa ollaan tekemisissä:
 
http://audiozone.dk/index-filer/TremoloInfoProject.htm
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
ogre
03.07.2014 12:11:17 (muokattu 03.07.2014 12:33:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vastauksista ja vinkeistä, näilläkin jo pääsee hyvin pitkälle! :)
 
Yksi syy miksi en suoraan uutta ole (vielä ostanut) oli se, että kun vuonna 1988 on puukäsitöistä arvosana 6. Mekaanikko en ole, pitäisi vähän ilmeisesti olla näissä hommissa. Esim. justiinsa tuo audiozonen parissa kohtaa ilmenevä"...sometimes needs some minor wood chiseling done inside the trem cavity..." aiheuttaa päiväunissakin jo painajaisia. Lisäksi ostoa vähän vaikeuttaa se että pitäisi juuri tietää mitä ostaa. Tuosta yläpuolen kauppalinkistä esim. "Now available with a choice of size for the threaded bush insert which fits into the body. 8mm or 10mm". Vaikea tietää mitä mitata ja mistä, ja niin edespäin.
 
Yksi asia mitä ei tullut mainittua on se että kyseinen kitara on vasuri. Ei käynyt mielessä aihetta perustettaessa että sekin vaikuttaa kokonaisen ostoon.
 
Jos tästä alle satkulla pääsee niin se kyllä kelpaa.
 
Tässä kuvia jos auttavat:
 
http://imgur.com/a/hAqIz
 
Pahoittelen etukäteen, laite on pölyinen ja jätetty aikoinaan siihen kuntoon että ne väärät osat siihen meni. Pistän myös spostia tuonne brittikauppaan, jos osaisivat kertoa samantien sarjanumerosta mitä tarvitsee.
 
Kiitos paljon avusta
 
kojones
03.07.2014 13:23:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: Tai jos tasoa haluaa nostaa, niin samalla sivulla Schalleria n. kolminkertaiseen hintaan.
 
Tai sitten ostaa jostain Gotohin, niitä saa tuolla satasella. http://www.jcfonline.com/threads/13 … tle-of-the-Floyds-Gotoh-vs-Schaller
 
Krice
04.07.2014 17:09:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos en ihan väärin muista niin Floyd Rosejakin on eri kokoisia. Floyd Rosen sivustolla on tarkat mitat jokaisesta tallasta, joten niitä voi vertailla siihen tallaan ja mahdollisesti hankkia sopivan osan siihen.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti