Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mitä jos Thomann perustaisi tavaratalon Hakaniemeen?
1 2 3
Kipander
18.06.2014 08:12:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Aikani tätä pyöriteltyäni markkonointikonsulttimme kanssa, olen kypsä saattamaan idean yleisen retostelun alle. Hän kirjoittaa Backstageen viiltävän kuvan siitä minkälainen tulevaisuuden kauppa voisi olla.
 
http://backstage.custom-sounds.com/ … n-perustaisi-showroomin-hakaniemeen
 
Eikun kommentoimaan.
 
Parhain terveisin
 
Kimmo Aroluoma
 
JAK
18.06.2014 08:24:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Maakuntakaupan ja Helsingin musakauppojen onneksi Thomann valitsee todennäköisesti Helsinkiä suuremman ja siten kaupallisesti kiinnostavamman kohteen ensimmäiselle hybridikaupalleen. Tätä odotellessa ei kuitenkaan kannata jäädä tuleen makaamaan."
 
Viimeinen lause vissiin tarkoittaa että omia tarjoamiaan palveluja pitää toden teolla tarkastaa ennen kuin tuo skenaario toteutuu käytännössä?
 
Itse tilasin juuri lähemmäs kiloeurolla tompalta (näin ystävien kesken) tavaraa. Hommat on tehty, kuten tuossakin tekstissä oikein spekuloitiin, helpommaksi ja edullisemmaksi kuin esimerkiksi paikallisessa. Ei moisiin ehtoihin pystytä härmässä, tästä _lienee_ kiittäminen kotimaisia byrokraattejamme. Mene ja tiedä.
 
Kuluttajana toivottaisin thomann.fi:n "hybridikaupan" tervetulleeksi vaikka tuohon naapuriin, alan yrittäjänä ehkä en.
 
Laulava Kylätohtori
18.06.2014 08:30:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ehtinyt lukea juttua (vielä), mutta en ymmärrä, miten Tompalta tilaaminen on sen helpompaa kuin kotimaisista nettikaupoista? Ja toiseksi kotimaisista kaupoista saa tavarat paljon nopeammin kuin Tompalta. Ja usein kotimaasta saa Tomppaa halvemmalla. Ei tietysti kaikkea, mutta Tomppa ei taida enää olla mikään halvin paikka, vaikka hintareferenssinä usein toimiikin.
 
- Thunder will never die!
ibnz
18.06.2014 08:42:17 (muokattu 18.06.2014 08:45:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuollainen artikkelin maalaama tavaratalokonsepti löytyy jo Saksasta, ainakin jollain tasolla. Kannattaa Kölnissä käväistessä piipahtaa Music Storessa, siinä on musakaupan tuntua :) Hauska kyllä siitä tuli Ikea mieleen aika vahvasti (jo 2008), sillä putiikki tuntui suunnitellun siten, että se on tarkoitus kiertää osasto kerrallaan. Ikeasta poiketen lafka ei kuitenkaan sijainnut hevon kuusessa farmariauton varassa, vaan aivan kaupungin ytimessä.
 
Edit: Näemmä ovat tässä välissä kuormanneet kamat isoon peltihalliin motarin kylkeen hekin. Noh, muuttuivat kerralla kiinnostavasta käyntikohteesta Elloksen katalogiksi.
 
iec
18.06.2014 08:47:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: En ehtinyt lukea juttua (vielä), mutta en ymmärrä, miten Tompalta tilaaminen on sen helpompaa kuin kotimaisista nettikaupoista? Ja toiseksi kotimaisista kaupoista saa tavarat paljon nopeammin kuin Tompalta. Ja usein kotimaasta saa Tomppaa halvemmalla. Ei tietysti kaikkea, mutta Tomppa ei taida enää olla mikään halvin paikka, vaikka hintareferenssinä usein toimiikin.
 
Kitaran/Basson ostamisessa on tosiaankin oma riskinsä jos ostaa nettikaupasta kokeilematta. Kyllä efektejä yms vermeitä pystyy ostelemaan vaikka mistä, mutta luulenpa että ainakin itse ostan seuraavatkin kitarani siten, että pääsen kokeilemaan kyseistä yksilöä ennen ostospäätöstä.
 
Ja Tomppa ei ole tosiaankaan aina halvempi kuin kotimaiset kivijalkaliikkeet. Lisäksi on mukava huomata että nykyään löytyy sellaisiakin soitinliikkeitä joista saa hyvää palvelua.
 
-iec
 
Ja niin päin pois...
Osteri
18.06.2014 08:55:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kipander: Hän kirjoittaa Backstageen viiltävän kuvan siitä minkälainen tulevaisuuden kauppa voisi olla.
 
Minusta kirjoituksella on sama pohja mikä on muutenkin kirjoittajan omaa kohderyhmää. Smiigo Oy:n fokus on voimakkaasti venäläisissä asiakkaissa Suomessa ja se näkyy myös tässä Thomania koskevassa ajatuksessa.
 
Ei siinä mitään, onnea vaan Kristalle tällaisen yrityksen kanssa jos siihen päätyy oikeassa elämässä. Tulee kuitenkin mieleen, että ettei vaan kävis niinkuin muussakin Suomen transiitto-tavarassa Venäjälle; ei tarvita Suomen kautta asiointia kun Thomann showroomin voi perustaa suoraan Pietariin ja Moskovaankin.
 
Onko tästä hankkeesta laskelmia miten se kannattaa jos jätetään ne venäläiset asiakkaat pois ja lasketaan toiminta vain suomalaisten varaan?
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
Vilpur1
18.06.2014 09:48:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoinen näkymä tulevasta ja myös ajatuksia herättävää luettavaa. Kannattaa lukea myös tuo lopusta löytyvä linkki, 5.3. kirjoitettu "Kuinka valmistaja tappoi maakuntakaupan".
 
I got myself a Cadillac But I can't afford the gasoline
JaaGeRMaisTeR
18.06.2014 10:13:03 (muokattu 18.06.2014 15:13:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En juttua jouda nyt lukemaan, mutta perehdyn artikkeliin illasta. Otsikkoon omanäkemykseni. Hakaniemeen tulisi vain iso soitinkauppa. Hinnat nousisi todennäköisesti.
 
Mutta kirjoittelenpa paremmin kunhan luen artikkelin ensin.
 
E: Luin läpi ja edelleen.. Kustannukset nousevat tuolla tyylillä. Palautukset ja noudot helpottuisi huomattavasti paikallisille, mutta eipä oikeastaan muualta tuleville asiakkaille.
 
darrell
18.06.2014 10:24:56 (muokattu 18.06.2014 13:02:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ibnz: Tuollainen artikkelin maalaama tavaratalokonsepti löytyy jo Saksasta, ainakin jollain tasolla. Kannattaa Kölnissä käväistessä piipahtaa Music Storessa, siinä on musakaupan tuntua :) Hauska kyllä siitä tuli Ikea mieleen aika vahvasti (jo 2008), sillä putiikki tuntui suunnitellun siten, että se on tarkoitus kiertää osasto kerrallaan. Ikeasta poiketen lafka ei kuitenkaan sijainnut hevon kuusessa farmariauton varassa, vaan aivan kaupungin ytimessä.
 
Edit: Näemmä ovat tässä välissä kuormanneet kamat isoon peltihalliin motarin kylkeen hekin. Noh, muuttuivat kerralla kiinnostavasta käyntikohteesta Elloksen katalogiksi.

 
Kyllähän esim. verkkokauppa.com pitää listoillaan jo suht hyvää valikoimaa (lue hyvin myyvää) edistyneempäänkin musiikkiharrastukseen. Näytti olevan 1686 tuotetta seuraavilla tuotealueilla: DJ-laitteet, Kitarat, Kosketinsoittimet, Mikrofonit, Ohjelmistot, PA-laitteet, Rummut, Studiolaitteet, Studiomonitorit, Syntetisaattorit, Tallentimet, Äänikortit
 
... eli idealtaan musakamoja on saatavilla hyvin samankaltainen kattaus, kuin Thomannilla, mutta tietenkin suppeampi.
 
Samasta kaupasta heti juhannukseksi mukaan grilli, kaljat, jääkaappi kaljoille, kamera kännikuville, padi naamiksen päivitystä varten ja muutama nuotiokitara yhteishoilauksen säestykseen.
 
Antaa kaikkien kitaroiden soida. Kielten värähtely yleinen ja yhtäläinen.
Klezberg
18.06.2014 11:47:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: En ehtinyt lukea juttua (vielä), mutta en ymmärrä, miten Tompalta tilaaminen on sen helpompaa kuin kotimaisista nettikaupoista? Ja toiseksi kotimaisista kaupoista saa tavarat paljon nopeammin kuin Tompalta. Ja usein kotimaasta saa Tomppaa halvemmalla. Ei tietysti kaikkea, mutta Tomppa ei taida enää olla mikään halvin paikka, vaikka hintareferenssinä usein toimiikin.
 
Musta tuon jutun pointti on enemmänkin se, että tavaratalot yms ovat nyt 10-15 vuotta ajastaan jäljessä kun vähentävät myymälävalikoimia ja siirtyvät nettiin. Verkkokauppa.com taas on aloittanut netistä ja koko ajan laajentanut myymälätoimintaa ja onnistunut luomaan oikein mukavan konseptin.
 
Tuon kirjoitus luin ajatusleikkinä siitä että sama malli tulisi laajemminkin käyttöön. Toivottavasti tulee. Jotakin semmoista että nettikauppojen kilpailu ajaisi kauppoja perustamaan tuommoisia showrroomeja ja konkreettisia ostostiloja ja noutopisteitä, samaan aikaan kun perinteiset liikkeet siirtyvät nettiin.
 
huomasin tässä että mun klarinetinsoitto kuulostaa aika luonnonmukaiselta... lähinnä niinkuin sorsalta.. siksi siirryinkin haitariin
joku muu sikko
18.06.2014 14:53:08 (muokattu 18.06.2014 14:53:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No ei kiinnosta Thomann tavaratalo. Kyllä siellä varmaan tulisi käväistyä, mutta Thomannin hienous on minusta juuri se, että tavarat tuodaan 12 eurolla tai ilmaiseksi kotiin ja niillä on huippuhyvät webbisivut mistä tilaaminen on helppoa.
 
zedder
18.06.2014 16:01:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäli hinnat alkaisivat kivuta ylöspäin tuollaisten fyysisten ostospaikkojen takia organisaation muuttuessa olennaisesti raskaammaksi, niin silloin Thomannin koko idea alkaisi vissiinkin vesittyä. Luulenpa että "tuotteiden esillepano ammattilaisten käsialalla" sekä myyntitilojen vuokrat maksaisi sen verran että kustannus siirtyisi suoraan tuotteiden myyntihintoihin. Vaikka postin kautta tapahtuvat tuotepalautukset vähenisivätkin, niin oletan että "showroomien" henkilöstö- ym. kulut ylittäisivät selkeästi paluupostituksista nykyisin aiheutuvat kustannukset.
----
Tuli pari kesää sitten poikettua Thomannin "kivijalkakaupassa" ja kivaahan siellä oli kun sai hypistellä ties mitä soittopelejä, mutta en osaa kaivata sellaista tavaratalomaista ostosympäristöä silloin kun olen tosissani jotakin musiikkiroipetta hankimassa. Onhan se varmaan mukavaa jos asuu likellä ja saa melko pikaisesti varaston puolelta testattavakseen minkä tahansa tuotteen, mutta jos noita T-kaupan sivukonttoreita alkaisi putkahtelemaan sinne sun tänne niin jonkun sekin lysti pitäisi maksaa. Eli kaikkien ko. puulaakin asiakkaiden.
----
Tilasin juuri "tuurilla" pari B-Stock -artikkelia ja toisen toimitetun kapistuksen esteettisessä kunnossa oli hiukan sanomista. Tulivat tuon kanssa vielä reklamoinnin jälkeen hinnassa vastaan eikä siksi "tarvinnut" palauttaa, mutta jos olisi ollut tarve tehdä niin, niin eipä se vaiva olisi ollut kovinkaan suuri. Sähköposteihinkin vastattiin varsin noileasti ja palvelu pelasi på finska. Mukava kaupantekokokemus jopa vähän harmillisemman tilanteen kohdatessa. Ei tuota palvelua kauheasti tarvitse parantaa tai muuttaa minun mielestäni.
----
En välttele tarkoituksella kotimaisia kivijalkaliikkeitä, mutta kun netistä saa tiedon mitä on kaupan ja mihin hintaan eikä tarvitse soitella ja rällätä parkkipaikkaa etsien ympäri kylää, niin kovin usein ostopaikan valinta osuu omalla kohdallani saksalaiseen nettikauppaan.
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
Jucciz
18.06.2014 21:41:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zedder: Sähköposteihinkin vastattiin varsin noileasti ja palvelu pelasi på finska.
 
Mitä toi "noileasti" puolestaan on på finska?
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Ziggy Bubba
18.06.2014 21:57:48 (muokattu 18.06.2014 22:00:17)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Mitä toi "noileasti" puolestaan on på finska?
 
Sormi liosahtti? Ei hyvää päivää tätä jatkuvaa nillitystä.
 
E: Itse aiheesta. Vaikea nähdä, että soitinkauppa voisi noin massiivisissa ja varmasti kalliissa tiloissa menestyä ns. yleiskauppaa paremmin. Potentiaalinen asiakaskunta on todella pieni. Siihen vaadittaisiin jo aivan huimaa suosiota - sinne pitäisi olla asiakkaita vähän koko maasta.
 
Hauska ajatusleikki kuitenkin.
 
Rapeeta maalausrockia: CROOKMACHINE
delarco
18.06.2014 22:27:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Mitä toi "noileasti" puolestaan on på finska?
 
Luulis tamperelaisen tietävän, että noileasti / noireesti / noileesti = nopeasti, joutuin, pikaisesti jne.
 
zedder
18.06.2014 22:31:38 (muokattu 18.06.2014 22:34:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Mitä toi "noileasti" puolestaan on på finska?
 
Kysytty muuttuja saattaa olla joko
 
A) 3 minuuttia
 
tai
 
B) katso edellä annetut vastaukset.
 

 
Ennoo perakooki enkä kiälänhualtaja.
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
Lancelot
18.06.2014 22:32:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

delarco: Luulis tamperelaisen tietävän, että noileasti / noireesti / noileesti = nopeasti, joutuin, pikaisesti jne.
 
Mutta kun se on "noileesti", kirjainki väärin niin Juccizkaan ei ymmärrä mistä on kyse.
 
Kontiak
18.06.2014 23:14:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kenelle tämä kaikenkielinen, ympärivuorokautinen, kaikkitarjolla olisi sitten tarkoitettu? Musiikin ääriliikkeen miehet soittavat vuosikausia yksillä ja samoilla kamoilla tai ainakin suunta on sinne yksinkertaisempaan signaalitiehen. Ja jos on action millin ylhäällä, niin tulee selvällä kielellä, että vittu alemmas se. Tai näin ainakin yhden liikkeen iltamissa kerrottiin. :D
 
Showroom on minulle näyttäytynyt kitarakaupan alalla paikkana, josta puuttuisi kokonaan halvat eli paskat ritsat ja niitä arvokkaita pelejä olisi mahdollisuus päästä kokeilemaan. Aukioloajat olisivat hyvin rajalliset ja määräytyisivät jopa vain sopimuksen mukaan. Fractal-Kemperillä korvattaisiin kokeilemiseen tarvittava vahvistintarve. Teknologian hyödyntämistä vielä vain lisää nopeana mikin vaihtamisena tai jopa kaulaprofiilin muuttamisina.

Kielet, plektrat, yms. voisi myydä netin kautta jostakin kellarista. Tai sitten ottaa tilauksen suusanallisesti käynnillä siellä showroomilla.
 
"If you dig it, you must learn it." http://www.truthinshredding.com
tjj2000
19.06.2014 09:34:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistähän ne palveluhenkiset ammattilaiset löytyvät/ovat.
Kehä III:sen sisäpuolelta ei saa muuta kuin murjotusta ja hiljaisuutta; näin pääpiirteissään. Poikkeuksiakin on.
Kun täältä Tervakoskelta lähtee pohjoista kohti, palvelu ja kontakti asikkaaseen on ihan eri "tasolla" verrattuna kehän murjotusvyöhykkeeseen ;)
 
Miksei ko. liikettä voisi perustaa johonkin isoon kauppakeskukseen. Soittimia joutuu raahaamaan pitkin kaupunkia, eikä parkkipaikkoja juuri ole esim. Hakaniemessä.
 
ps. elämää on muuallakin kuin kantakaupungissa
 
Kun en soittele, niin olen varmaan lenkillä http://www.movescount.com/members/tjj2000
käsi
19.06.2014 09:49:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tämä skenaario tapahtuisi, mä uskon että moni kivijalkaliike laittaisi ovensa kiinni.
Soittimien ikea, sinne tehtäisiin kimppakyytejä ja vietettäisiin pitkiä päiviä testaten ja tutkien omaa setuppia. Hyvää olisi tosiaan massiivinen valikoima, huonoa olisi se että ainakin lähialueella(100-1200km) menisi muita liikkeitä varmasti kiinni.
 
Mutta mitä liikkeiden henkiläkuntaan tulee, niin en ole vähään aikaan enää törmännyt huonoihin myyjiin. Päinvastoin, tavat tehdä kauppaa on muuttunut. Myyjät suorastaan tekee myyntityötä. He etsivät keinoja pitää työnsä tai oman liikkeensä pystyssä. Tämä alan ahdinko on ainakin mun silmissä tehnyt tällä tasolla hyvää liikkeille jotka ovat vielä pystyssä. Tämä on myös johtanut siihen että myyjien oma tietämys on kasvanut tai alalla on vain enää ne joilla on tietoa siitä mitä myyvät.
 
Yhteinen vitutus yhdistää
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti