Muusikoiden.net
19.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 100 W Marshallista 3 W:nen
1
kosoha-7
29.05.2014 18:26:52 (muokattu 29.05.2014 22:58:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällä pelillä saat Marsusta, tai miksei muustakin, metallihäiriköstä 3W tai 6W päätesäröttömän kliinin koneen. Hurinat ei lisäänny, koska se toimii puhtaassa A-luokassa, joten ei siis säröydy volumet täysilläkään. Särökanavien soundiin siis ei vaikuta ja sieltä tulee kyllä koko säröskaala kyllä käyttöön ilman päätesäröä. Muitakin vaihtoehtoja löytyy, joilla saadaan päätesäröäkin varsin maukkaaksi, jos halutaan luopua sovinnolla siitä 100 W tehosta. Tämä kytkentä toimii kaikilla FIXED-BIAS koneille, joissa ei ole tremoloa tai jotain muuta vouvotinta. Mulla on toinenkin marsun 800:n, josta lähtee aivan tolkuton meteli ja täytyy siihenkin kokeilla tuota rauhoittamista, kunhan kerkee. Antakaa ihmeessä kommentteja, jotka on kokeillu. Sarjaan kytketyt hehkut on tietysti suorastaan kirous tässä tapauksessa.
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=37290&o=800&#end
 
Tuollaiset laitoin
 
http://www.uraltone.com/putket/muut … arvikkeet/tad-tonebone-pentode.html
 
kosoha-7
12.06.2014 22:03:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli kyllä tuo 100 W Marshallicin suostuu toimimaan sillä yhdellä EL34 putkella, mutta häiriöitä tulee matkaan ja se ei toimi CLEAN osastolla alkuunkaan. Korvakuulolta tuo teho vastaa sellaista 1 putken EL84 äänenpainetta, mutta säröä tulee aivan alku nuoteilta asti. Eli taitaa toimia silti siten, että vain push puoli tulee muuntajan ensiökäämille ja siten tehot putoaa sinne 1/4 osaan Class A:sta normaali kytkennällä. Ja taitaa tuossa matkalla tapahtua sellainen push/pull sekoituskin, kun ei toinen puoli kanna signaalia ollenkaan. Yhteenvetona sanoisin, ettei tuo clean kanava ole haluttua kellekkään, mutta särö puolella voisi taas monelle toimiakkin ihan studioon ajatellen. Poweria ei ole juuri nimeksikään yli tuohon 1:n EL84:nverraten veikkaisin, että siitä 1/4 osa tallella.
 
uusiipe
12.06.2014 22:59:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos jättää vain yhden pääteputken, vahvistaa pääte vain toista puolivaihetta. Push-pull -vahvistimesta voi itse asiassa tehdä aika helpostikkin single-ended -vahvistimen. Olen joskus kokeillut oheisen kytkennän ja kyllähän se toimi. http://www.ampbooks.com/home/amp-technology/amp-patent-7173488/
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
Gary the pine
13.06.2014 09:46:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja sitten mun tekis mieli ihmetellä, että miksi? Mihis helvettiin tarviit 100W Marsua jos siitä ei saa meteliä lähteä?
 
Toi on niinku osastolla "ostin jenkkilotkon, mutku se vie bensaa niin vitusti, ajan vaan kolmella tulpalla..."
 
Tulin, näin, paskoin housuun.
Dropped C
13.06.2014 10:40:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Munkan kuuppaan ei mahdu, että miksi siitä 100W tykistä pitäisi saada kolmewattinen. Helpommalla pääsee, kun ostaa himaan sen pienen kombon ja antaa Marsun ulvoa reeniksellä.
 
kosoha-7
13.06.2014 11:30:55 (muokattu 13.06.2014 15:23:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Älkääs nyt olko noin ahdasmielisiä. Ihan hauskuuttaakseni itteäni mä näitä olen kokeillut. Tuo, että push/pull toimii siis päätemuuntajan käämin puolikkaalla oli ittelle ihan uutta. Näistä soundeista saa tietty kinata, mutta varsin erilaisia juttuja saa ulos 100 W Marsusta. Aika mielenkiintoinen oli esim nuo 2 EL34 +2 EL84 yhdistelmät. Siis tuo PUSH/PULL pari erityisesti, jossa molemmat parit työntää symmetrisesti omaa tavaraansa. Eikä tuo assymmetrinenkään ollut ollenkaan hullumpi. 1 putkinen EL 34 on kyllä jotenkin out, kun se särkee sillain automaattisesti kaiken, mutta 1 putkinen EL 84 toimii hyvin.
 
RaskasMielinen
13.06.2014 19:06:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dropped C: Munkan kuuppaan ei mahdu, että miksi siitä 100W tykistä pitäisi saada kolmewattinen. Helpommalla pääsee, kun ostaa himaan sen pienen kombon ja antaa Marsun ulvoa reeniksellä.
 
Omasta mielestäni 100 W Mesa Stilettoni soundaa keinokuormalla paremmalle kuin pienemmät putkarini ilman keinokuormaa, kaikkein pienimmistä purkeista nyt puhumattakaan - niitäkin on ollut. Lisäksi isommassa tuppaa olemaan enemmän ominaisuuksia kuin pienessä. Soittelen vain kotona, ainakin tätä nykyä.
 
Aloittajan systeemistä en tiedä, mutta keinokuormalla soundiin saa myös sitä ison vahvistimen päätesäröä ilman kuuroutumista ja hellasäröä (tosin soittoharrastus tai mikä tahansa oma ajankäyttö aiheuttaa sitä monille).
 
Miksi kotona pitäisi tyytyä skeidaan soundiin jos on mahdollisuus valita vehkeensä - ja onhan se toki myös fiiliskysymys. Pieni on toki kaunista, mutta ei päde miehisiin sukuelimiin ja niiden jatkeisiin.
 
teemu-t-k
15.06.2014 11:43:30 (muokattu 15.06.2014 12:00:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Push-pull -vahvistimesta voi itse asiassa tehdä aika helpostikkin single-ended -vahvistimen. Olen joskus kokeillut oheisen kytkennän ja kyllähän se toimi. http://www.ampbooks.com/home/amp-technology/amp-patent-7173488/
 
Tässä esimerkiksi youtube video joka demoaa toisen pääteputken poistamista push-pull pääteasteesta:
http://www.youtube.com/watch?v=snuUgmohQZ8
 
Toisen pääteputken kytkeminen virtalähteeksi taitaa tosin olla ainoita järkeviä ratkaisuja moiseen. Jos vain yksinkertaisesti poistaa toisen putkista niin pienillä tehoilla voi tietysti saada ulos ihan kohtuullisen kliinit soundit mutta push-pull toimintaan suunniteltu päätemuuntaja ei varmaankaan ole kauhean iloinen käämissä virtaavasta tasavirrasta. "Kyllästymisen" ehkäisemiseksi tarvittaisiinkin sitten "air gap" tai järkyttävä määrä rautaa.
 
Patentteja miten sen tasavirran saa symmetriseksi molemmin puolin ja siten kumoutumaan sitten taitaa löytyäkin roppakaupalla aina putkiin pohjautuvista kytkennöistä transistoriteknologiaan. Yleensähän kytkentä perustuu virtalähteeseen joka symmetroi virrat mutta eräs mielenkiintoinen patentti DAR Amplification:ilta haistelee käämin tasavirran anturilla. Anturin tietoja käytetään ohjaamaan piiriä joka syöttää kompensoivaan käämiin tasavirtaa sopivassa suhteessa. Mikähän nyt lienee termille "bucking" sopiva suomenkielinen vastine. ;-)
 
Roberto Giovannotto:n DAR Amplification:han esitteli lisäksi muun muassa kytkennän mikä portaattomasti feidaa toiminnan normaalin vahvistusasteen ja vakiovirtalähteen välillä ja kompensoi käämin DC virran samassa suhteessa. Eli käytännössä feidaus PP ja SE toiminnan välillä plus DC virran kompensointi niin että muuntajan ei tarvitse olla härkäisen kokoinen mötikkä. Tuo toimi sitten taas ihan enemmän vaan pohjautuen virtalähteeseen. Patenttihakemukset molemmista keksinnöistä löytyy tietysti googlettamalla.
 
uusiipe
15.06.2014 20:54:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

teemu-t-k: Tässä esimerkiksi youtube video joka demoaa toisen pääteputken poistamista push-pull pääteasteesta:
http://www.youtube.com/watch?v=snuUgmohQZ8
 
Toisen pääteputken kytkeminen virtalähteeksi taitaa tosin olla ainoita järkeviä ratkaisuja moiseen. Jos vain yksinkertaisesti poistaa toisen putkista niin pienillä tehoilla voi tietysti saada ulos ihan kohtuullisen kliinit soundit mutta push-pull toimintaan suunniteltu päätemuuntaja ei varmaankaan ole kauhean iloinen käämissä virtaavasta tasavirrasta. "Kyllästymisen" ehkäisemiseksi tarvittaisiinkin sitten "air gap" tai järkyttävä määrä rautaa...

 
Joo, varmaan se on jonkinasteinen kompromissi, vaikka artikkelissa näin kirjoitetaankin "The inactive, lower power tube also remains at its DC operating point but it has no AC component. The net DC current through the transformer core is approximately zero, enabling the push-pull output transformer to cheerfully operate as a single-ended transformer without suffering from magnetic flux saturation."
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti