Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kamojen merkkaaminen
1
Kipander
21.05.2014 08:20:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Kirjoitin jutun kitarakamojen liitäntöjen merkkaamisesta. Tästä aiheesta ei juurikaan ole keskusteltu tai kirjoitettu, silti se on mielestäni erittäin tärkeässä roolissa keikkailussa.
 
http://backstage.custom-sounds.com/ … ve/paskahalvaus-iskee-oletko-valmis
 
Parhain terveisin
 
Kimmo Aroluoma
 
Sajamon
21.05.2014 08:47:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä artikkeli, onneksi on omat kamppeet simppelit. Kitara ja vahvistin, loppu on itsestään kiinni.
 
Ku sais vain aamulla nukkua ja päivät soitella.
Osteri
21.05.2014 09:21:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jollekin pedaalien sääliminen on tärkeä pointti, siksi ei haluta mitään tarrroja. Itse ajattelen pedaaleja lähinnä käyttötavarana ja merkinnät on kaikki laitettu sen mukaan mikä on tarpeen. Käytän pedaalissa tavallista maalarinteippiä jonka päälle olen laittanut tavallisen valkoisen tarran, jossa ne merkinnät ovat. Saksilla leikattu samaan mittaan. Musta näkyy riittäävästi valkoisella pohjalla ja maalarinteippi irtoaa pedaalista helpommin kuin normitarrat, jos niitä joskus tarvii poistaa. Tulos: säädöt on hallinnassa ja pedaalin maaliin ei kohdistu liian kovaa liimakiinnitystä.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
Laulava Kylätohtori
21.05.2014 09:25:35 (muokattu 21.05.2014 09:26:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osteri: Jollekin pedaalien sääliminen on tärkeä pointti, siksi ei haluta mitään tarrroja. Itse ajattelen pedaaleja lähinnä käyttötavarana ja merkinnät on kaikki laitettu sen mukaan mikä on tarpeen. Käytän pedaalissa tavallista maalarinteippiä jonka päälle olen laittanut tavallisen valkoisen tarran, jossa ne merkinnät ovat. Saksilla leikattu samaan mittaan. Musta näkyy riittäävästi valkoisella pohjalla ja maalarinteippi irtoaa pedaalista helpommin kuin normitarrat, jos niitä joskus tarvii poistaa. Tulos: säädöt on hallinnassa ja pedaalin maaliin ei kohdistu liian kovaa liimakiinnitystä.
 
Maalarinteipissä on se huono puoli, että vaikka se irtoaa lyhyen kiinnioloajan jälkeen hyvin, niin joskus siitä jää pidempään ajan jälkeen hankalia liimajälkiä. Riippuu varmaan myös alustasta ja teipin laadusta...
 
e. Niin ja olipas taas mielenkiintoinen artikkeli, kiitos siitä....
 
All statements and arguments appearing in my writings are fictitious. Any resemblance to truth, facts or reality is purely coincidental.
Osteri
21.05.2014 11:50:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Maalarinteipissä on se huono puoli, joskus siitä jää pidempään ajan jälkeen hankalia liimajälkiä.
 
Itse en ole käytössä havainnut mainittua ongelmaa, mistä lie sitten johtuisi.... Varmaan huomioitava seikka monenlaisten teippien kanssa kuitenkin.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
Muovinen
21.05.2014 11:53:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osteri: Itse en ole käytössä havainnut mainittua ongelmaa, mistä lie sitten johtuisi.... Varmaan huomioitava seikka monenlaisten teippien kanssa kuitenkin.
 
Ainakin ulkokäytössä maalarinteippi menee äkkiä mössöksi ja sitä on sitten pirun hankala saada irti. Unohtui eräänä kesänä ikkunan pieliin suojateipit ja siellä niiden rippeet vieläkin kummittelee.
Laulava Kylätohtori
21.05.2014 12:06:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muovinen: Ainakin ulkokäytössä maalarinteippi menee äkkiä mössöksi ja sitä on sitten pirun hankala saada irti. Unohtui eräänä kesänä ikkunan pieliin suojateipit ja siellä niiden rippeet vieläkin kummittelee.
 
Touche! Tämä just. :) Meinasinkin juuri kirjoittaa, että ehkä sillä on merkitystä, onko ulkona (auringon paiste ym.) vai sisällä hyvissä olosuhteissa...
 
Mutta asiasta sen verran, että itsellä on sen verran yksinkertaiset laitteet, että varsinaista merkintää tuskin tarvitaan. Mutta enemmän keikkailevalle vähänkin monimutkaisemmat kamat omaavalle tuo on kyllä ehdotonta.
 
All statements and arguments appearing in my writings are fictitious. Any resemblance to truth, facts or reality is purely coincidental.
Osteri
21.05.2014 12:29:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: ..yksinkertaiset laitteet, että varsinaista merkintää tuskin tarvitaan.
 
Enempi niitä lappuja oli kun lauta oli pidempi ja vahvistimenkin pedaalit siinä mukana. Itselläkin yksinkertaiset nyt tällä hetkellä käytössä. En vaan jaksanut niitä säätöjä miettiä sen enempää kun joku sopiva on purkista löytynyt. Joku merkintä on ensisijaisesti oman "lahopään" takia. Eipähän tarvitse säätöjä miettiä/unohdella.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti