Muusikoiden.net
24.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: F-spaced mikit ja metallikuoret?
1
Space_Ace
11.05.2014 14:23:22
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maailman tärkein asia. Saako f-spaced mikkeihin metallikuoria vai käykö normaalit kaikkiin? Jos ei saa eikä käy, niin kaikki on perseestä.
 
Kyllä piuha on aina piuha.
ibnz
11.05.2014 14:37:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika valmistajakohtainen tuo leveys, standardia ei oikeastaan ole. Itsellä on kultaisia Duncan trembucker -kuoria, joita sain vahingossa ebaystä, ja ne sopivat varmuudella vain Duncaneihin. Dimarziolla on omat mittansa (kapeampi). BKP vielä ehkä menisi, mutta yhtään se kuori ei saa heilua ja täristä
 
Space_Ace
11.05.2014 14:40:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ibnz: Aika valmistajakohtainen tuo leveys, standardia ei oikeastaan ole. Itsellä on kultaisia Duncan trembucker -kuoria, joita sain vahingossa ebaystä, ja ne sopivat varmuudella vain Duncaneihin. Dimarziolla on omat mittansa (kapeampi). BKP vielä ehkä menisi, mutta yhtään se kuori ei saa heilua ja täristä
 
Hmm.. uskaltaakohan sitten ostaa Dimarzion f-spacedin ja vaan jonkun kuoren?
 
Kyllä piuha on aina piuha.
ibnz
11.05.2014 14:44:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Space_Ace: Hmm.. uskaltaakohan sitten ostaa Dimarzion f-spacedin ja vaan jonkun kuoren?
 
Melkein varmasti ei sovi sellainen"peruskuori", mutta mailaa Dimarziolle ja soita levytukkuun aiheesta. Muutenkin huono kuori pilaa saundin, siihen kannattaa satsata
 
Space_Ace
11.05.2014 14:48:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ibnz: Melkein varmasti ei sovi sellainen"peruskuori", mutta mailaa Dimarziolle ja soita levytukkuun aiheesta. Muutenkin huono kuori pilaa saundin, siihen kannattaa satsata
 
Mä katoin spelektroniikan sivuilta nikkelikuoren, jossa string spacing 52mm, Dimarzion sivuilta Tone Zonen f-spaced mitat, string spacin 2.01 tuumaa, eli 51,054. Varmaan sopii?
 
Miten kuori vaikuttaa saundiin?
 
Kyllä piuha on aina piuha.
Juzpe
11.05.2014 15:34:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten kuori vaikuttaa saundiin?
 
Kuluneet kullitetut vintagetyyliset kuoret tilutus-ibanezissa saa soittajan hämääntymään niin pahasti, ettei dimiskaala enää onnistu 32-osatrioleina temmossa 422 BPM. Lisäks soittotatsi muuttuu epätarkaks ja dynkkädynkkäkomppi ei enää onnistu 16-osina downpickingkillä ku ehkä 250 BPM.
 
Tai sitten ei.
 
"Nuori vihainen tosi cool rockmies" - Big Papa
ibnz
11.05.2014 19:02:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Space_Ace: Mä katoin spelektroniikan sivuilta nikkelikuoren, jossa string spacing 52mm, Dimarzion sivuilta Tone Zonen f-spaced mitat, string spacin 2.01 tuumaa, eli 51,054. Varmaan sopii?
 
En koettaisi, millin ero on aika suuri tässä tapauksessa. Jos napapalat eivät satu kuoresta läpi, napapalat (ruuvit) täytyy ruuvata mikin kelojen tasalle tai vähän alle ja se tuntuu äänenvoimakkuudessa jo. Jos kuori ei ole tiukasti kiinni, se herkästi resonoi kielten värähtelyn mukana ja antaa aika pahaa feedbackia vahvistimelle. Monesti ne kuoret vahataan kiinni kolvaamisen lisäksi.
 
Miten kuori vaikuttaa saundiin?
 
Hyvä kuori (nickel silver tms.) ei juuri kuulu, se aivan pikkaisen demppaa ylimpiä taajuuksia (eddy currents) mutta tuskin sitä käytännössä huomaa. Huonompi kuori, messinkinen ja paksu tms., demppaa jo selvästi enemmän ylätaajuuksia ja aivan vihoviimeinen on magneettinen kuori, joskin sellaisia tuskin kukaan tekee.. :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti