Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Nuppi+kombo, signaalitiehaaste
1
Geopardi
06.05.2014 08:02:40 (muokattu 06.05.2014 08:08:57)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huomenta arvon kanssamuusikot!
 
Keikkakesä lähestyy ja amatöörinä haluaisin panostaa vähillä keikoillamme myös soundipuoleen. Nykyinen kattaus on seuraavanlainen:
kitara > Korg pitchblack + > catalinbread DLS > xotic ac booster plus > ethos overdrive tle > Ernie Ball volumespedu > Bluetone nuppi, jonka loopissa tc electronic nova System > ROMU 1x12 kombo (vain kaappina käytössä!)
 
Tavoite olisi saada tuo ROMUkin mukaan palettiin siten, että spedujen jälkeen tulisi joko ROMU tai Bluetone (kaappina vain tuo kombo) ja vielä pitäisi Nova System olla joko ennen ROMUa (ei efektilooppia) tai Bluetonen loopissa. Onko tietoa erilaisista laatikoista, millä/joilla tällaisen saisi toteutettua. Eli kun toinen vahvistin soitossa, niin toiselle tarjotaan jotain dummy loadia jne..
 
Joku aika sitten tutkin asiaa ja ilmeisesti löytyy purkkeja, joilla tuon nuppi/kombo-yhdistelmän saisi toteutettua, mutta tuon Novan siirtelyyn eri paikkaan signaalitietä tuottaa harmaita hiuksia (ennen Romua instrumenttitason signaali, BT:n loopissa linjatasoa..) Vielä parempi, jos tämän saisi toteutettua yhdellä laatikolla ja vaikka sitten yhdellä napilla :) Puhtaat ROMUsta ja rosot ja reippaammat säröt Bluetonesta. Jos valmiina tällaista ei hyllystä löydy, niin onko joku joskus teetättänyt vastaavanlaisia vehkeitä. Kompromissina voisin kuvitella hommaavani reverb+delay spedut BT:n looppiin, niin tuon Novan siirtelyn voisi jättää laskuista.. mutta, jos onnistuu muutenkin niin aina parempi.
 
Toista kaappia ei keikoille ole tulossa, lavat ovat tähän asti olleet niin pieniä, että nykyistenkin vehkeiden kanssa kompastellaan mikkitelineisiin ja lavaliikehdintä on pääasiassa jalan taputtelua lattiaan.
 
edit. Tämmöisellä siis tuntuisi tuo vahvistimen vaihtelu onnistuvat:
http://www.tonebone.com/headbone.php (VT malli)
 
Kitoosh.
 
JuSu
06.05.2014 08:35:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Geopardi: ...mutta tuon Novan siirtelyyn eri paikkaan signaalitietä tuottaa harmaita hiuksia (ennen Romua instrumenttitason signaali, BT:n loopissa linjatasoa..)...
 
...Kompromissina voisin kuvitella hommaavani reverb+delay spedut BT:n looppiin, niin tuon Novan siirtelyn voisi jättää laskuista..

 
Hmm. Eikös se linjataso/instrumenttitason vaihtelu vaatisi myös jotain säätelyä Novasta aina kun vaihdat vahvistinta? Vai saako tasonsäädön patcheihin tallennettua?
 
En mä näistä nyt niin tiedä, varmasti tuollainen on jotenkin mahdollista, mutta kauhean yksinkertainen siitä setistä ei tule. Sitten kun lavat (ja keikkapaikat?) on pieniä, roudaus ja tsekit kiireisiä ja hankalia, niin mä punnitsisin vielä, onko tuollainen monimutkainen setti oikeasti tarpeen. Aina kun tulee lisää piuhaa ja monimutkaisia vehkeitä mukaan, häiriö- ja vika-alttius kasvaa. Onko tuo sen arvoista? Bändikaverisi eivät varmasti ihan hirveästi osaa arvostaa hienoa systeemiäsi, varsinkin jos se virittäminen soittokuntoon kestaa, saati sitten normiyleisö.... Itselleenhän sitä soundia paljon viilaakin. =)
 
Mä nyt jotenkin haistan tässä vielä sen, että raha ei ole ongelma, koska sitä ei mainittu, vaikka keskustelussa vilahti myös moisen lootan teettäminen. Ehkä se raha kannattaisi laittaa jemmaan, ehkäpä helpompi ratkaisu olisi uusi vahvistin, joka korvaa molemmat nykyiset?
 
Tää nyt oli tällainen perusMuusinettivastaus, jossa lytätään hieno idea ilman ratkaisua varsinaiseen kysymykseen. Anteeksi siitä. Mutta kyllä mä keikkatilanteessa välttäisin tuollaista monimutkaista systeemiä.
 
JuSu
 
aristoteles666
06.05.2014 08:44:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mikä helkkari on ROMU 1X12??
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
Laulava Kylätohtori
06.05.2014 08:45:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aristoteles666: mikä helkkari on ROMU 1X12??
 
Romu on virolainen vahvistinmerkki...
 
Gyl sunkka maar oikke met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
aristoteles666
06.05.2014 08:54:01
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Romu on virolainen vahvistinmerkki...
 
ok, googletin, mutta en katsonut listaa tarpeeksi alas.
löytyihän se sieltä sitten kuitenkin.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
Geopardi
06.05.2014 08:54:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: Hmm. Eikös se linjataso/instrumenttitason vaihtelu vaatisi myös jotain säätelyä Novasta aina kun vaihdat vahvistinta? Vai saako tasonsäädön patcheihin tallennettua?
 
Tämähän multa jäi huomioimatta. Tuo linja/instrumenttitason valinta on kiinteästi valittuna tietenkin. Eli oikeastaan ainoa vaihtoehto on tuo Headbone VT ja tarvittaessa spedu tai pari bluetonelle. Tällaisena tuo toisi lisää vain pari piuhaa ja yhden napin poljettavaksi lavalle.
 
Kokoonpano on nykyiselläänkin nopeasti kasattava, eniten tässä omaa soittofiilistä/tatsia tosiaan yritän parantaa. Nykyisellään pieni ongelma tuon nupin eri kanavien keskinäisen volan saaminen balanssiin soundien kärsimättä liikaa. Ja ROMUn kliinit nyt vaan toimivat Bluetonea paremmin.
 
Budjetti on vähän suhteellista ja pitää tapauskohtaisesti miettiä. Headbonea näyttäisi Thomannilta saavan reiluun 300 euroon, jonka nyt käärii kasaan vaikka turhaa kamaa myymällä :)
 
Kiitos vastauksesta, en muista päädyinkö aikaisemmin tähän samaan lopputulemaan ja hautasin ajatuksen mahdottomana :)
 
-Geopardi
 
-W72-
06.05.2014 14:59:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nykyisellään pieni ongelma tuon nupin eri kanavien keskinäisen volan saaminen balanssiin soundien kärsimättä liikaa. Ja ROMUn kliinit nyt vaan toimivat Bluetonea paremmin.
 
Voisko sitä Bluetonen kliiniä modata parempaan suuntaan? - jos siis 2 kanavainen malli.
 
harryk
06.05.2014 15:08:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-W72-: Voisko sitä Bluetonen kliiniä modata parempaan suuntaan? - jos siis 2 kanavainen malli.
 
Kyseessäoleva Bluetone vahvistinmalli perustuu pitkälti vastaavaan 18 W Marshalliin, joskin modattuna. Tämäntyyppinen vahvistin on ns. riisuttu malli aidosta 2-kanavaisesta versiosta. Jos halutaan samasta vahvistimesta täysin puhdas saundi ja laajalti säädettävä säröosasto, pitää hankkia vahvistin tällaisilla ominaisuuksilla. Tässä vahvarissa clean-kanavassa on kytkennästä johtuen puolikas etuasteputkea, jolloin tämän vahvarin modaaminen on hiukan hankalaa.
 
Suomalaisia käsintehtyjä putkivahvistimia kaikille soittajille www.bluetone.fi
Geopardi
06.05.2014 15:27:53 (muokattu 06.05.2014 15:47:43)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Harry tuossa ehtikin jo vastaamaan tekniseltä kantilta. Ja bluetonen clean-kanavalta saa aivan loistavat soundit, Romu vaan on fender princeton tyylinen ja settilistassa tällä hetkellä on paljon biisejä, mihin tuo soundimaailma sopisi vielä paremmin. Eli bluetone pysyy nykyisellään.. Pilkunviilaustahan Tää vähän on, kuten yleensä.
 
edit. Ja tosiaan tämä kokoonpano kulkee kuitenkin keikoille, treeniksellä ovat pinossa ja kunkin soundiin olen tyytyväinen, niin etsiskelen vain keinoja saada ne kaikki kerralla käyttöön. Todennäköisesti kokeilen tuota Headbonea, paperilla näyttäisi yksinkertaiselta systeemiltä.
 
-Q-
07.05.2014 05:21:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Radial on juuri julkaissut purkin joka pikapohdinnalla ratkaisee ongelmasi. Täydellinen kaveri tuolle Headbonelle, nimeltään Twinline effects loop router. En äkkiseltään löytänyt sitä vielä edes Radialin sivuilta mutta NAMMissa se julkaistiin ja "availability" on viimekuu. Eiköhän niitä kohta jostain löydy.
 
Kyse on siis vahvistimien välillä vaihdettavasta efektiluupista. Halutessaan tämän voi kytkeä Headbonen kanssa saman napin taakse, eli yhdellä polkaisulla vaihtuu styrkkari ja tämän virtuaaliluupin sisältö kytkeytyy aktiiviseen styrkkariin. Pieni twisti on tietty toi luupin puute sun toisessa styrkkarissa mutta tässä vehkeessä on myös singaalin tasonsäätö sisään ja ulos. Josko se riittäisi? Lisätietoa löytyy ainakin Radialin "NAMM newsletteristä" ja lyhyt maininta Riffin uusimmassa numerossa josta tämän bongasin.
 
http://www.radialeng.com/pdfs/Intercom_NAMM_2014.pdf
 
Geopardi
09.05.2014 01:59:19 (muokattu 09.05.2014 02:00:12)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nopealla googletuksella tuo vehje maksaa vähintään 400 euroa. Sen verran budjettia pitää rajata, että tuo menee jo yli (headbonen kanssa). Tässä nyt treeniksellä soundeja viilattua, täytää myötään, et toi Headbone on varteenotettavin vaihtoehto.. sit mulla ois käytännössä kolmikanavainen vahvistin käytössä (reverbi/delay täytyy hommata)... käytäntö kertoo sitten, toimiiko homma oikeesti.
 
Geopardi
26.06.2014 23:25:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vastaan tänne itselleni ja muille saman "ongelman" kanssa painiville. Hommasin headbonen, jenkki-ebaysta tuli ryöstöhintaan, kiitos kaverille siitä!
Muutamat treenit vedetty, pitkästä aikaa mukava soittaa. Ei tarvitse enää arpoa volumen kanssa. Päädyin laittamaan siis kaikki efektit ennen vahvistimia. Delay vaati pientä säätöä toimiakseen säröjen kanssa, reverbit ei niinkään. Kohtuu maltillisesti muutenkin noita käytän, joten sillä oma osuutensa siinä, että homma toimii. Piuhaviidakko on toki jokaisen kitarateknikon painajainen, mutta allekirjoittanut omistaa tuon tittelin, joten peiliin voi katsoa, jos käyttösavut tulevat vehkeistä ulos.
 
Huomenna testataan kasa sitten keikkaolosuhteissa. Thumbs up!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti