Muusikoiden.net
22.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Marshall MA100c & sirinää!
1
evo86
14.04.2014 14:15:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jees, eli jokin aika sitten kun tulin treeneistä, unohdin täysin, että takakontissa oli kitaravermeet ja kas kas.. Marsun combohan se kaatus kyljelleen mutkassa. Putket tietysti jonkin verran vielä kuumina, mutta kaikki toimi normaalisti kun seuraavana päivänä combolla soittelin. Seuraavan kerran kun menin treeneihin niin vahvistin piti selkeesti outoa ylimääräistä sirinää, jota se ei aiemmin ole pitänyt. Sirinä oli niin selkeetä, että tosissaan häiritsi soittoa.
 
Ääni on kutakuinkin sellainen kuin vahvistimen sisällä olisi jokin prikka löysällä, joka tärisee paineen avulla. Kaikki paikat tsekkasin ja kaikki oli ok, paitsi combon sisällä pohjalla on jokin boksi josta lähtee kaksi piuhaa (pun. ja mus.) etuasteelle. Boksin pinta on magneettinen ja se liikkuu muutaman millin kun sitä liikuttaa. Boksi on neljällä ruuvilla kiinni niin ettei boksi ota kontaktia combon pohja-osaan. Ruuveja ei kuitenkaan pysty kiristämään, ne ikään kuin ovat lukittuina, mutta silti se pääsee liikkumaan.
 
Tämä boksi sen sirinän luultavimmin aiheuttaa, sillä putket hehkuu normaalisti ja kaikki ruuvit ovat tsekattu. Tämän ongelman pystyisi kyllä selvittämään sillä, että laittais comboon virran ja alkais soittamaan samalla kun pitäisi sitä mystistä boksia paikoillaan, mutta kun ei ole mitään tietoa onko tämä turvallista? Boksissa ei ole mitään varoitus tarroja tms.
 
Combo on minulla ollut jo muutamia vuosia, mutta sillä on soitettu hyvin vähän, joten en jaksa uskoa, että putket ovat uusimisen tarpeessa, vai onko juuri tällainen ääni merkki siitä, että putket tosiaan ovat uusimisen tarpeessa?
 
Arkka
14.04.2014 14:24:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi on kaikutankki. Laita reverb nollaan, jos sirinä lakkaa, niin sitten vika on siinä. Veikkaisin kuitenkin että ei ole.
 
evo86
14.04.2014 14:28:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

..Ja itse asiassa sitä boksia kun juuri ravistin oikein kunnolla, niin se piti juuri sellaista sirinää kuin soittaessakin. Mutta ruuveja ei saa millään kiristettyä! Löysättyä kyllä, mutta kun lähtee kiristämään, niin se stoppaa aina samaan paikkaan, niin, että boksi pääsee liikkumaan vielä sen pari milliä. Eli sen ruuvin ja prikan väliin jää tuollainen parin millin rako. Ja jokainen kulma on saman lainen..
 
evo86
14.04.2014 14:28:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeilin nollata reverbiä, ei auttanut.
 
Arkka
14.04.2014 14:51:18 (muokattu 14.04.2014 15:19:32)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

evo86: ..Ja itse asiassa sitä boksia kun juuri ravistin oikein kunnolla, niin se piti juuri sellaista sirinää kuin soittaessakin.
 
Jos se on mekaaninen helinä, niin kaikutankki on suht simppeli, eli sen voinee itekkin avata, omalla vastuulla toki kaikki sorkkimiset. Ja jos se on se tankki joka helisee, eikä saa kiristettyä kiinni asti niin kokeile testiksi laittaa jotain sen alle.
 
Ja vielä selvennyksenä, että kaikutankin jouset pitää toki aina ääntä kun sitä heiluttaa, ks. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaikulaite
 
Sirinä itse saundissa voi johtua vioittuneesta putkesta. Jos sulla ei oo varaputkia, niin voi olla, että pystyt testailemaan etuasteputkia vaihtelemalla niiden paikkoja ja pääteputkia voit testata käyttämällä vahvaria kahdella putkella kerrallaan. Mutta varmista eka jostain mihin kohtaan sinne pitää jättää putket ja onko se muuten suotavaa. Toki jos kokonaan uudet putket ostat, niin siinä on se etu, että vastaisuudessa on sitten varaputket valmiina.
 
e: oli liian järkevä viesti, editoin sekavammaksi ;)
 
evo86
14.04.2014 15:44:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok, kiitos näistä, eiköhän se vika selviä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti