Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Apuja vahvistimen valintaan
1
Ziggy_HD
12.04.2014 18:09:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys!
 
Haulla koitin etsiä about vastaavaa aihetta, mutta päätin pistää uuden pystyyn.
 
Vanha vahvistin otti ja paukahti, joten uutta pitäisi hankkia. Vanha oli Marshall Valvestate 8100. Sain siitä ruuvattua ulos ihan kelvolliset pörinät death metalliin, mutten kuitenkaan täysin sitä, mitä hain. Kävin testailemassa vahvareita, ja koska budjetilla ollaan liikkeellä (about 500e), niin testiin päätyi Orange Dark Terror ja Peavey Valveking head.
 
Orangesta irtosi juuri se hakemani muhkea soundi (semmonen old school death, Bolt Thrower - ..For victory, Obituary - World demise) ihan pienellä ruuvaamisella. Modernin/teknisen/melodisen deathin soundeja en kaipaa. Olisi lähtenyt heti mukaan, mutta tuo 15 W hiukan hirvittää. Pelittäisikö pienessä/keskikokoisessa mestassa/treenikämpällä, jossa ei mikitetä? Jos on mikitys, niin tuolla varmasti pärjäisi. Youtubessa tuolle mitattiin 117 dB metrin päästä, mutta sehän ei ole sitä 117 dB vaikka 10 metrin päästä + ihmismuuri. Erinäisiä keskusteluja aiheesta luettuna en ole tullut oikeastaan yhtään sen viisaammaksi. Toiset sanoo, että piisaa hienosti, toiset sanoo, ettei riitä laisinkaan. Tarkoitus tosiaan räimiä vain likaisella moodilla. Käytössä on joku marsun 4 x 12" 8 ohm kaappi, jonka spekseistä en sen tarkemmin tiedä. Jos tehot ei riitä, niin budjettiin nähden tulee hiukan liian kallis kokeilu.
 
Topikit silmäiltynä läpi:
(Tiny Terror):
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=134900&o=0
(Dark Terror)
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=200353&o=40
 
Tuosta Valvekingistä sain väännettyä musaliikkeessä semmosen about ok pörinän ulos, pitää vielä käydät testaamassa, jos lykkää eteen jonkun säristimen. Tehoja siinä onkin sitten vaikka muille jakaa, mutta omaan käyttöön tuo 100 W on varmasti raju overkill. Onhan tuossa takana se potikka, jolla tehoja pystyy säätämään. Musaliikkeessä testattuna kumpikin(DT ja VK) oli about kakkosella jo sen tason mökää, ettei tohtinut kovemmalle laittaa.
 
Melkeinpä näistä kahdesta pitäisi valita, koska kiirusta puskee ja keikalle pitäisi lähteä, joten ei pahemmin pysty ihmettelemään käytettyinäkään mitään. Paha lähteä tosiaan sanomaan, että soittaako se meidän rumpali nyt kovaa vai ei. Välillä tuntuu siltä, että treenikselläkin on enemmän mökää, kuin pikkumestassa soittaessa. Toisella kitaristilla on 150 W trankku, joten jos edes about samalle mökätasolle pääsee, niin sekin riittää. Tuohon verrattuna Valveking taitaa syödä sen trankun mennen tullen.
 
Eli ajatuksia ja ideoita otetaan vastaan, kumpaan päin kannattaisi kallistua? Onko "liian vähän" ajatuksena parempi, kuin "liian paljon"? Onko mahdollista vahvistaa vahvistimesta lähtevää signaalia ennen kaappia ja kuinka fiksua semmonen olisi?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti