Muusikoiden.net
19.06.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Marshall vahvistin
1 2 3 4 5 6
stenman12
07.04.2014 01:50:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Riittäiskö kuinka pitkälle 50w Marshall styrkkari? Olen soittanut useissa bändeissä 40w Marshall styrkkarilla. On toiminut hyvin keikoilla, treeneissä ja studiossa. Ajattelin 50w styrkkaria sen vuoksi että se on helposti itse yksin kannettavissa, koko on melko pieni. Vie vähän tilaa treenikämpällä ja hinta on huomattavasti edullisempi kuin 100w kaappi. Minkäkokoisia styrkkareita muilla yleensä on? Oma kokemus eri paikoissa muilta kitaristeilta on kokoluokkaa 100 - 60w styrkkari.
 
Tom Erik Stenman
TTV
07.04.2014 06:45:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stenman12: Riittäiskö kuinka pitkälle 50w Marshall styrkkari? Olen soittanut useissa bändeissä 40w Marshall styrkkarilla. On toiminut hyvin keikoilla, treeneissä ja studiossa. Ajattelin 50w styrkkaria sen vuoksi että se on helposti itse yksin kannettavissa, koko on melko pieni. Vie vähän tilaa treenikämpällä ja hinta on huomattavasti edullisempi kuin 100w kaappi. Minkäkokoisia styrkkareita muilla yleensä on? Oma kokemus eri paikoissa muilta kitaristeilta on kokoluokkaa 100 - 60w styrkkari.
 
Jos kerran itse olet jo todennut 40W vahvistimen toimineen useilla keikoilla, niin eiköhän Se 50W vahvistin aja saman asian? Onko kaavailemassasi vahvistimen vaihdossa kenties joitain muitakin muuttujia, kuin tuo Wattimäärä, esim putki/trankku, nuppi+kaappi/combo, ... Soitteletko säröillä vai puhtailla enimmäkseen?
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
jhlamm
07.04.2014 10:16:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo kyllä riittää, jos on pienemmänkin jo omassa tyylissään todennut treeneihin hyväksi. Keikoilla usein soitetaan jopa pienemmällä voluumilla kuin treeneissä. Jos se menee treeneihin ja keikoille niin kyllä se riittää niin pitkälle kunhan vaan soundi miellyttää.
 
Oletan, että puhut 50W vahvistimella kombosta? Itse olen soittanut 50W kombolla pitkään, jossa oli 1x12" elementti ja pärjäsi aivan hyvin. Sitten hommasin siihen alle vielä erikseen 2x12" kaapin, jolloin saundi parani (alkuperäinen kaiutin kombossa veteli viimeisiään). Samoin se toi hieman enemmän semmosta massan tuntua siihen. Nykyisin sitten menee 4x12" kaapilla, jota ajetaan turhan tehokkaalla vahvistimella (400w ja täysin overkill). Etuna tuossa 4x12" on, että sen suuntaaminen on helppoa ja se kuulostaa massiivisemmalta. Tässä kohtaa kuitenkin täytyy tehdä selkeä ero hyvän 1x12 ja huonon 4x12 välille. Eli laatu korvaa määrän monelta osin. Itse suosittelen (sen enempää tiloistanne tietämättä yms), että tuo 50W riittää kombona aivan hyvin.
 
Jos kyseessä on 50W nuppi niin ehkä pystyyn laitettava 2x12" voisi olla hyvä kaveri alle, kun ei vie enempää tilaa sivusuunnassa kuin 1x12":n.
 
Itse sijoittelusta: treeneissä aina on ollut suunnattuna kaappi päin rumpalia ja kombo nostettuna lattian tasosta lantion korkeudella (tuolille / pyödälle / kitarakaapin päälle) tai vähintäänkin kallistettuna lattialla, jolloin soundi suuntautuu paremmin kohti rumpalia ja soittajia. 4x12 kaapilla tai pysty 1x12 ei tarvitse nostaa, mutta kyllä sitäkin voin aina kokeilla. Tuo nostaminen pienemmillä kaapeilla saa sen erottumaan paremmin pienemmällä voluumilla. Samoin soundi vaikuttaa erottumiseen eli liika basso pois niin pienempikin kaappi tulee aivan hyvin läpi musassa.
 
Tämä kaikki sanottuna... Kaikki on aina treenis ja bändi ja ihmiskohtaista. Treeniksen tiloista riippuen voi sijoittelua olla paras kokeilla monessa paikkaa ennen pysyviä valintoja sijoittamiselle. 50W riittää tehonsa puolesta, kunhan vahvistin on sijoitettu oikein.
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
LesPaul70
07.04.2014 12:44:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stenman12: Vie vähän tilaa treenikämpällä ja hinta on huomattavasti edullisempi kuin 100w kaappi.
 
Onkohan tässä vähän termit haussa... paino/koko-ongelmat on yleensä enemmän kaappien juttu (mitä enemmän/isompia elementtejä), tehopuoli vahvarien. Onhan kaapeillakin ilmoitettu wattiluku, mutta tällöin puhutaan yleensä elementtien tehonkestosta eikä tehosta (se tulee vahvarista).
100 watin nupit eivät yleensä juurikaan isompia kuin vastaavat 50 watin nupit. Pikkuisen enemmän voivat painaa.
 
jhlamm: Oletan, että puhut 50W vahvistimella kombosta?
 
Niin tuo lienee tulkittava?
 
Vaikka itsekin tykkään komboista niiden näppäryyden takia, niin kyllähän bändikäytössä nuppi + erillinen kaappi on yleensä kätevämpi. 1x12 ei yleensä bändikäytössä jytise tarpeeksi, ja kun aletaan puhua 2x12:sta, nuppi + kaappi on lähes poikkeuksetta käytännöllisempi kuin 2x12-kombo, etenkin roudausmielessä.
 
Kokeilemisen arvoinen juttu ennen kokonaan uuden vahvarin hommaamista toki voisi olla lisäkaappi.
 
Laudoista takki päälle vaan, sitten sä kelpaat manalaan.
slapvete
07.04.2014 12:46:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

50W Marski?
 
2204, 2205, 1987, 1986, JVM205H... on potkua kyllä riittämiin. Etupään hamppien mielestä monesti jopa aivan liikaa.
 
Trankkukoneissa YMMV.
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
LaMotta
07.04.2014 15:02:40 (muokattu 07.04.2014 16:39:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stenman12: Minkäkokoisia styrkkareita muilla yleensä on?.
 
20W putki. Siinäkin on noin kolme-neljä kertaa liikaa tehoa (ja puolet painoa) tarpeeseen verrattuna.
 
LesPaul70: 1x12 ei yleensä bändikäytössä jytise tarpeeksi.
 
Ai jaa? Minkähän takia itsellä on vahvistimessa bassot yleensä klo 9 kohdalla ja equlla on vielä alimpia ääniä leikattu pois noin 2-3db? Myönnän tosin, että käytössä oleva combo on soundiltaan ns 'moderni'.
 
Kun aletaan puhua 2x12:sta, nuppi + kaappi on lähes poikkeuksetta käytännöllisempi kuin 2x12-kombo, etenkin roudausmielessä.
 
Viimeksi kun kokeilin keikalla 2x12" kaappia, se sai aikaan pelkkää muhjua.
 
Näihin asioihin liittyvät 'neuvot' ja tarpeet on niin pitkälle tapauskohtaisia, ettei voi yleisesti mitään totuutta alkaa julistamaan.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
darrell
07.04.2014 15:41:25 (muokattu 07.04.2014 15:47:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Möly lisääntyy alle 1 dB, joten kannattaa vaihtaa muista kuin äänenpaineellisista syistä.
 
Antaa kaikkien kitaroiden soida. Kielten värähtely yleinen ja yhtäläinen.
LesPaul70
07.04.2014 16:32:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Minkähän takia itsellä on vahvistimessa bassot yleensä klo 9 kohdalla ja equlla on vielä alimpia ääniä leikattu pois noin 2-3db? Myönnän tosin, että käytössä oleva combo on soundiltaan ns 'moderni'.
 
Tietysti on poikkeuksia, 1x12-pönttöjä/vahvistimia, jotka pärjäävät soundin isoudessa kookkaammillekin pöntöille. Tähän yritin viitata tuolla "yleensä"-sanalla.
 
Muutenkin minulle termi 'jytinä' pitää sisällään muutakin kuin vain matalien taajuuksien toiston.
 
LaMotta: Näihin asioihin liittyvät 'neuvot' ja tarpeet on niin pitkälle tapauskohtaisia, ettei voi yleisesti mitään totuutta alkaa julistamaan.
 
Toki, toki. Käyttötarkoituksia, käyttöympäristöjä, käyttötapoja ja makuja on monenlaisia. Ja sen verran paljon tuo epämääräinen avausviesti vielä jätti arvailujen varaan, että eipä sen kanssa muutakaan voi kuin mennä hakuammunnalla.
 
Itse kuitenkin arvailisin, että kyseinen 50 watin (putki?-)Marshall tuottaa sinänsä ihan riittävästi mötäkkää. Jos sitten tuntuu, että jotain jää puuttumaan bändisoitossa, niin sitten isompaa skobea kokeilemaan. Helpoin/halvin kokeilu olisi lisäskobe nykyisen rinnalla, IMO.
 
Laudoista takki päälle vaan, sitten sä kelpaat manalaan.
McLeach
07.04.2014 19:00:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On khyl aika vahvistinkohtaista tuo wattien riittävyys. Varmaan iisimpi tapa löytää oikeenkokonen vahvistin on rankata saundillisesti ja ominaisuuksiltaan sopivat vahvistimet, jonka jälkeen tarkemmin testata/kysellä paljon volaa irtoaa. Mulla kokemuksia 40w fenderistä joka oli ihan liian äänekäs kaikkeen. Nyt 50w marsu juuri sopiva. Mastervolan ansiosta passeli myös keikoille. Joten voisimpa tuota Vintage modernia suositella, jos yksi kanava riittää.
 
Kalm
07.04.2014 21:58:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stenman12: Riittäiskö kuinka pitkälle 50w Marshall styrkkari? ..
 
Jos laitat jonkun perinteisemmän putkikoneen, niin aika rehellisestihän nuo antotehot on yleensä ilmoitettu (eli tehollisarvona pienellä säröllä mitattuna, niin kuin pitääkin). Loput on sitten kiinni tonestackin "korostuksista" ja kaapin herkkyydestä / suuntauksesta / asettelusta jne (eli mitkä taajuudet puskee parhaiten läpi ja miten paljon kaiutin kykenee tuottamaan meteliä mihinkin suuntaan per watti jne).
 
...ja jos kaikki muut speksit on hukassa, niin takaseinän tyyppikilvestä voi myös tehdä jotain päätelmiä => käytännön hyötysyuhde liikkunee totetuksesta riippuen jossain välillä 20-80%, eli jos ottoteho on esim. 100W, niin "takarenkaisiin" saa äärirajoille vingutettuna maksimissaan antotehona sen 80W. Kirjaviisaiden mukaan AB-luokan putkikoneen tyypillinen hyötysuhde on n. 35-55%, eli tässä mikkihiirikerhon esimerkkitapauksessa käteen jäisi se 35-55W. (Viimeaikojen "kytkentänikseihin" tutustuneet varmaan korjaavat jos/kun tietävät asiasta paremmin...)
 
calluna
07.04.2014 22:08:58 (muokattu 07.04.2014 22:09:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joskus tälläista juttua jaoin toisessa ketjussa:

Guitarist-lehti testaili desibelejä eri vahvaimilla hiljattain.
Vahvistin täysille ja metrin päästä desibelimittaus.
Tuloksia:
 
Marshall JTM1C -1W
104.9dB
 
Marshall 1959SLP stack -100W
119.5dB
 
VOX AC30HW -30W
124.1dB
 
Fender Hot Rod Deluxe -40W
124.6dB

 
Eli tekijöitä/muuttujia on muitakin kuin watit.
Niin, ja vastauksena kysymykseen: riittää.
 
"B.B. King can make one note count for a million Malmsteen notes" -Yngwie Malmsteen
stenman12
08.04.2014 13:09:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stenman12 kiittää asiallisesta ja hyvästä palautteesta. Taidan mennä musiikkikauppaan ja ostaa 50w Marshall styrkkarin. Jousikaiku pitää olla, ei muita vaatimuksia.
 
Tom Erik Stenman
Metalkallo
24.08.2014 18:27:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tehdäänkö / tekeekö marshall enää Marshall YJM100 plexiä? Se on selvästi mun unelma vahvari nuppi, siinä on kaikki mitä plexiltä haluan, tai ylipäätänsä nupilta.
 
Järki joskus jäässä mutta tukka yhä päässä.
Jukka Häikiö
24.08.2014 19:02:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä tiedä tehdäänkö enää, mutta Torilla taisi olla yksi käytetty kaupan?
 
Vasta kun on valmis epäonnistumaan,on valmis onnistumaan.
Jukka Häikiö
24.08.2014 19:14:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stenman12: stenman12 kiittää asiallisesta ja hyvästä palautteesta. Taidan mennä musiikkikauppaan ja ostaa 50w Marshall styrkkarin. Jousikaiku pitää olla, ei muita vaatimuksia.
 
Sen verran asian tiimoilta: Laitapa Googlella Marshall:in eri malleja kuvahaun kera ja katso niiden konehuoneita, ero uudempien ja vanhempien välillä on huikea. Jos esmes tuollainen 80-luvun JCM800 soundimaailma on mieleen, niin kannattaa ehdottomasti kallistua sellaisen puoleen, ovat niin paljon tukevammin tehtyjä, kuin nämä nykymallit(poislukien HW-sarja). Vanhemmat on huomattavasti helpompia huoltaa ja todennäköisesti se 80-luvun vempele potkii vielä silloinkin, kun siitä uutena ostetusta on jo aika jättänyt. Myös muiden merkkien Marshall-johdannaisia kannattaa ottaa lukuun, jollei sen merkiltään tarvitse olla juuri se kyseinen. Todella hyviä handwired-vehkeitä löytyy käytettynä Torilta kohtuuhintaan aika ajoin (Ceriatone,Bluetone...etc...) kannattaa ottaa selkoa ajan kanssa, jollei asialla ole kamala kiire.
 
Vasta kun on valmis epäonnistumaan,on valmis onnistumaan.
Jucciz
24.08.2014 21:53:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metalkallo: Tehdäänkö / tekeekö marshall enää Marshall YJM100 plexiä? Se on selvästi mun unelma vahvari nuppi, siinä on kaikki mitä plexiltä haluan, tai ylipäätänsä nupilta.
 
Mutta eihän Ynkkä ole plexejä suosinut, joten miksipä YJM:kään perustuisi plexiin? Ynkkähän käyttää käsittääkseni 70-luvun alun metallipaneeleja, jotka ovat huomattavasti aggressiivisempia kuin plexit.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Metalkallo
24.08.2014 22:20:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Mutta eihän Ynkkä ole plexejä suosinut, joten miksipä YJM:kään perustuisi plexiin? Ynkkähän käyttää käsittääkseni 70-luvun alun metallipaneeleja, jotka ovat huomattavasti aggressiivisempia kuin plexit.

No siitä en tiedä, mutta kovasti tuo plexiltä näyttää? :)
 
Any way... Olis kyllä mulle "se oikea", ja huomasin itsekin että torilla on yksi juuri nyt myynnissä, mutta olen sen verran köyhä, että menis ainakin vuosi varmaan säästää että sen saisi ostettua. :/ Köyhä mikä köyhä. Ajattelin vain kysäistä jos joku tietäisi tehdäänkö näitä enää koska silloin olisi mahdollisuus saada uusi, koska käytetty menee kuitenkin aina ennen kuin on rahat kasassa.
 
Järki joskus jäässä mutta tukka yhä päässä.
Jucciz
24.08.2014 23:24:18 (muokattu 24.08.2014 23:25:45)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metalkallo: No siitä en tiedä, mutta kovasti tuo plexiltä näyttää? :)
 
Nimenomaan kovasti metallipaneelilta näyttää, ei plexiltä.
 
http://cdn1.gbase.com/usercontent/gear/3193658/p1_uyemne5x3_so.jpg
 
Vs.
 
http://jucciz.com/jucciz.com/gfx/amps/jmp68lead.jpg
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
calluna
25.08.2014 09:25:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hiusten halkomista, mutta jos Marshall itse sanoo laitteesta "The Ultimate Super Plexi", niin ehkä täällä muusikoiden.netissäkin voidaan termiä käyttää?
 
http://www.woodbrass.com/images/woodbrass/MARSHALL+YJM100.PDF
 
"B.B. King can make one note count for a million Malmsteen notes" -Yngwie Malmsteen
Myrkky Nuoli
25.08.2014 09:28:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

calluna: Hiusten halkomista, mutta jos Marshall itse sanoo laitteesta "The Ultimate Super Plexi", niin ehkä täällä muusikoiden.netissäkin voidaan termiä käyttää?
 
http://www.woodbrass.com/images/woodbrass/MARSHALL+YJM100.PDF

 
Se on ikuinen väännön aihe, että saako metal paneleita sanoa plexeiksi. Helppo tiedostaa, että plexi on plexi ja metal panel on metal panel, mutta ite käytän kyllä plexi-termiä juntisti kaikista noista malleista, koska ei jaksa.
 
When in doubt, lower your expectations.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti