Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Boss ME-20 --> Kitarapääte --> Dynacord cl-308
1
Mikdu
05.04.2014 21:49:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
Onko tämmöinen "setuppi" mahdollinen? En tiedä mistään virroista tai mistään teknisistä asiosta paljon mitään, mutta perjaatteessa ajattelin tämän toimivan.
tuohon Dynacordiin ei saa virtaa mistään(?) (http://www.mmg-music.com/sites/default/files/dynacord_cl_308_4.jpg) tuossa on kaikki inputit ja sen sellaiset mitä koko kaapista löytyy (kuvassa ei ole minun omani, omani oon täysin ehjä) kuvassa näkyvään ylempään inputtiin minulla on kitaran piuhaan adapteri, joten toimiiko Kitara -->(kitarapiuha)--> Boss ME-20 -->(kitarapiuha)--> Kitarapääte --> (kitarapiuhan adapteri inputtiin)--> Dynacord?
Toivottavasti saitte selvää :)
Kiitos
-Miika
 
jumara
06.04.2014 11:01:54 (muokattu 06.04.2014 11:04:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikdu:Onko tämmöinen "setuppi" mahdollinen?
 
Kitara -->(kitarapiuha)--> Boss ME-20 -->(kitarapiuha)--> Kitarapääte --> (kitarapiuhan adapteri inputtiin)--> Dynacord?

 

 
Kyllähän tuosta varmaan jotain ääntä saa, mutta on tuo melko epäpuhdas setup parissakin suhteessa.
 
Ensinnäkin ME-20 on puhdas efektipedaali, ei etuvahvistin. Sen on siis tarkoitus tuottaa eri efektejä ennen etuvahvistinta kitarasignaalin tasoisena. Etuvahvistin (preamp) taas 1) toimii kitarasoundin tonaalisen luonteen määrittelijänä ja 2) terminsä mukaisesti vahvistaa kitarasignaalia tasolle, jolla päätevahvistimen on tarkoituksenmukaista toimia.
 
Toisekseen Dynacordit ovat PA-kaappeja, eivät kitarakaappeja. Kitarakaiutin on yksi ratkaisevimmista soundin ainesosista, juuri kitarakaiuttimien muuhun käyttöön soveltumaton taajuusvaste tekee päätteen tuottamasta soundista kitarasoundin. PA-kaapit taas pyrkivät mahdollisimman tasaiseen taajuusvasteeseen, joten ne eivät sovellu kitarakäyttöön. Kitaravahvistimen ajaminen PA-kaappiin tuottanee lähinnä sietämätöntä sirinää, ellei etuasteen soundia ole muokattu ennen päätettä jonkin kitarakaiutinsimulaation läpi. Myöskään PA-kaappien ylä-äänielementit eli "pillit" eivät kestä pitkässä juoksussa kitaran aina enemmän tai vähemmän säröistä luonnetta.
 
En suosittele moista setuppia, mutta jos haluat käyttää PA-kaiuttimia kitarakäytössä, toiminee tämä parhaiten jonkin mallintavan etuasteen, jossa on kitarakaiutinsimulaatio (esim. POD), kautta.
 
"Jengillä on käynyt joku arvostelukyvyn joukkomurha." -Steen1
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti