Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: P90 les pauliin
1
johjeli
18.02.2014 12:32:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omistan gibsonin deluxe les paulin ja nyt olisi hieman suunnitelmissa vaihtaa orkkis minihumppareitten tilalle p90 mikit.
 
eli nyt kyselisin että mikä p90 olisi mulle se sopiva, kun valinnanvaraa on melko laajasti!
 
Onko hyvä valinta laittaa perinteiset gibsonin omat p90 vai kannattaisiko suunnata katseet pienempiin valmistajiin Lollariin ja lindy fraliniin yms.
 
Minihumpparit ovat vintage speksiset 6-7K alnico II hakusessa hieman kuumempi mikki.. Ei kuitenkaan mikään moderni hirvitys.
 
Onko eri merkkien p90:ssä siis merkittäviä eroja.. Itse mahdotonta päästä missään vertailemaan tai edes kokeilemaan joten jos jostain suunnasta kokemusta löytyy niin olisi mukava kuulla :)
 
amatöörivalen
18.02.2014 12:38:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juurikaan mitään kaikenkattavia kokemuksia ei löydy mutta itse olen ainakin ollut tyytyväinen kun ibanezin art 120 kitaraan vaihdoin seymour duncanin phat catit vajaa vuosi sitten. Kliinit ja kevyetbsäröt ovat (ainain omaan korvaani) hyvän kuuloiset ja selkeät.
 
Numb
18.02.2014 13:00:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

amatöörivalen: ...seymour duncanin phat catit vajaa vuosi sitten.
 
Hyvät mikit, mutta humpparikokoiset :)
 
Ei niissä valtavia eroja ole, noissa saippuapaloissa.
 
P90 ovat tyypillisesti 7-11 kOhmia, eli vain hyvin vähän "kuumemmat" kuin nuo minihumpparit.
 
Jos haluat päästä edullisesti, niin GFS:n P90 on saanut kehuja, ne taitavat olla 8 kOhm -palikoita, alle 30 euroa kpl. Kuumempia (10+ kOhm) löytyy sitten vaikka Seymour Duncanilta.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head
amatöörivalen
18.02.2014 13:05:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu. Meni sitten ohitte toi "minihumppari" kohta ekasta viestistä. Pahoittelut lievästä offtopicista.
 
phiit
18.02.2014 13:26:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Hyvät mikit, mutta humpparikokoiset :)
 

 
Jos haluat päästä edullisesti, niin GFS:n P90 on saanut kehuja, ne taitavat olla 8 kOhm -palikoita, alle 30 euroa kpl. Kuumempia (10+ kOhm) löytyy sitten vaikka Seymour Duncanilta.

 
GFS Mean 90 hakkaa nuo Phat Catit mennen tullen, ollu käytössä jo useampi vuosi ja toimii kuin hirvi. Lämmin murea soundi, humpparin ja singlecoilin hyvät puolet yhdistettynä P90 lämpöön.
 
Myrkky Nuoli
18.02.2014 13:33:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: GFS Mean 90 hakkaa nuo Phat Catit mennen tullen, ollu käytössä jo useampi vuosi ja toimii kuin hirvi. Lämmin murea soundi, humpparin ja singlecoilin hyvät puolet yhdistettynä P90 lämpöön.
 
Muttakun nämäkin on humpparikokoiset..
 
Kun kissat on hiiriä, mummot hyppii pöydillä.
phiit
18.02.2014 14:22:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myrkky Nuoli: Muttakun nämäkin on humpparikokoiset..
 
No prkl, kai se pitää opetella vaa lukemaa :)
 
fox
18.02.2014 14:26:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Deluxeen joutuu sitten tekemään hieman puutöitä, heittämällä ei mee P-90 minihumpparin tilalle. Se mikkipotero on eri muotoinen ja pienempi.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
johjeli
18.02.2014 18:15:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Deluxeen joutuu sitten tekemään hieman puutöitä, heittämällä ei mee P-90 minihumpparin tilalle. Se mikkipotero on eri muotoinen ja pienempi.
 
Oho, eikö mene suoraan? Mulla oli moinen käsitys, että porukka on nuihin poteroihin heittäny suoraan paikalleen.
 
fox
18.02.2014 19:21:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

johjeli: Oho, eikö mene suoraan? Mulla oli moinen käsitys, että porukka on nuihin poteroihin heittäny suoraan paikalleen.
 
Deluxen (ja muitten minihumpparillisten) mikkipoteron jyrsintä (tietenkin) mahdollistaa kehysten kiinnittämisen, joten siellä on kulmat jyrsimättä. Saman lailla kuin ison humpparin upotuksessa. P-90 taas, jos ei oo dog-ear, upotetaan yhtenäiseen suorakaidepoteroon. Jokseenkin samaa kaliperia, kuin minihumppari _kehysten_ kanssa. Eli pikku kikkailun vaatii sekin, jos P-90:n paikalle laitetaan minihumpparit, koska upotuksessa ei oo kehyksen kulmaruuveille puuta. Joka sitten päinvastaisessa tapauksessa (minien tilalle soapbar) on siit jyrsittävä pois...kertausta, mutta toivottavasti pointti tulee selväksi.
Jos tuota ryhtyy tekemään, kyseessä on sen verran suuri modaus, että myydessä (jos kitaroita yleensäkään myydään?) tuosta lähtee kyllä useampi pinna myyntihinnasta..peruuttamaton modi tuo kun on.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
kosoha-7
18.02.2014 23:49:26 (muokattu 19.02.2014 00:09:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on kans tuollainen 70-luvun alun Deluxe. Siinähän on siis minihumpparit kehyksillä ja siihen menee heittämällä nuo saippuapalat tilalle. Ittelle laitoin Gibsonin originaalit ja ne pelittää mainiosti. Modauksena tein tallaan p-100:sta kaksikelaisen super P-90:n Eli vaihdoin toisen kelan toistepäin ja juotin kelat pyörimään samaan suuntaan ja vaihdoin magneetit ympäri. Oli liian suuren impedanssit(18,8 kOhm) tuolla 2:kelan pakettina, joten otin sen alakelan vain käyttöön. Nyt on siis keskiasennossa hurinaton humbucking ja kun kelat ja magneetit käännettynä, niin Peter Green mod on samassa. Dimarzion DP 209 sopii myös tuohon hyvin, vaikka onkin nykyään jäänyt hyllylle. P-100:n soundi on sellainen, josta suurin osa ei tykkää alkuunkaan, vaikka se onkin humbuckeri, niin aika mauton esitys tuo kaksi kelaa päällekkäin on kyllä ainakin Gibsonilta. Ei tässä kyllä mitään himoja ole tullut vaihtaa takaisin niitä original minihumppareitakaan toistaiseksi. Tuossa ei nyt taida edellinen kirjoittaja tietää mistä puhuu, mutta siis kehyksellisen minihumpparin tilalle saa heittämällä soapbarit. Läpiruuveille ei tietenkään ole mitään paikkaa ja kannattaa sitten asentaa tuo soapbar jo lähdössä suoraan, jottei ruuvit kanita minne sattuu. Deluxehan on ihan sama peli, kuin se olikohan 56, vai vielä vanhempi perus les paul. Soapbarien tilla vain lyötiin niitä Epiphonen ylijäämä varaston minihumbuckereita. Miltäs vuodelta tuo sun Deluxe on? Niitähän tehtiin vielä Kalamazoossakin samalla linjalla Customien kanssa. 75 jälkeen on kaikki Nashvillestä.
 
fox
19.02.2014 00:07:10 (muokattu 19.02.2014 00:10:17)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kosoha-7: Mulla on kans tuollainen 70-luvun alun Deluxe. Siinähän on siis minihumpparit kehyksillä ja siihen menee heittämällä nuo saippuapalat tilalle.
 
Eli sulla on sellanen Deluxe, jonka mikinkehykset on syvät, eli ei ole kulmista ruuvatut.. 70-luvun alkupuolella todellakin käyttivät "loppuun" noita soapbareille routattuja runkoja, en tuota "poikkeusta" taas muistanut. Helppo tsekata, jos päällepäin ei mikkikehyksen kulmissa ole ruuveja, ja ne kehykset menee sinne mikkipoteroon, eivätkä siis ole kannen "päällä" niin sitten menee heittämällä P-90. Siellä mikkipoteron pohjalla on teräslevy, johon menee ne korkeudensäätöruuvit, joilla se mikin kiinnityskin runkoon on hoidettu..
 
Edith Piaf: tuo loppujuttu oli siis mikinvaihtoa suunnitteleville.. Pikku triviaa - nuo "painettavat" syvät mikkikehykset siis on alkujaan P-90 mikkien kuoria, joihin on leikattu minihumpparin menevä reikä..
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
kosoha-7
19.02.2014 00:23:10 (muokattu 19.02.2014 00:41:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Poteron pohjalla ei ole peltilätyskää, vaan minihumppareille on 2 upotettua messinki napaa kierteillä siellä pohjalla. Soapbarit taas ruuvataan magneetinapojen välistä puuruuveilla runkoon kiinni. Pohjalle laitetaan kokeilemalla sopiva lätty superlonia tms vastajoustoksi. Itte siis tein nuo kiinnitysruuvit juottamalla kahdesta messinki puuruuvista sellaiset 45mm pitkät ruuvit, kun ei niin ohuita mesinkisiä puuruuveja löydy mistään. Ai miksikö? Noh pelti ruuvithan on magneettisia ja halusin jokaiselle tappiruuville vapaan magneettikentän, enkä mitään tuplakenttää sinne 2/3 ja 4/5 väleihin. Voin sanoa, että vaikuttaa kyllä erottelevuuteen. Sen lisäksi tuo tallanmikki on suoraan kiinni rungossa ja voimakkkaasti vielä noiden ruuvinapojen pituuden johdosta tuossa p-100 mallissa. Eli tallamikki ei siis kellu enää. Kävin kitarapajalla kokeilemassa niiden 56 VOS:ia, enkä kyllä sitä vaihtaisi omaan ainakaan soundien puolesta.
 
Sulla on varmaan tällaiset siellä ja niihin vaihdat ne P-90:t.
 
http://www.ebay.com/itm/GIBSON-Pate … tar_Accessories&hash=item5ad8fb451a
 
johjeli
20.02.2014 10:16:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sulla on varmaan tällaiset siellä ja niihin vaihdat ne P-90:t.
 
http://www.ebay.com/itm/GIBSON-Pate … tar_Accessories&hash=item5ad8fb451a
 
Joo kuvan mukaiset löytyy!
 
Eli ainoaksi ongelmaksi muodostuu kiinnitys, joka sekin on ilmeisen helposti hoidettavissa.
 
Mutta niin.. Alkuperäisen kysymykseen palatakseni! Jos löytyy kokemuksia nuista eri saippuapaloista niin kertomuksia otetaan innolla vastaan.
 
Kiitos edeltäneistä vastauksista ja infosta :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti