Muusikoiden.net
23.02.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: ToneRite "kitaratäristin"?
1 2 3 4 557 58 59 60 61
Myrkky Nuoli
13.02.2014 14:24:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groke: Jos tuon ihmevibraattorin mainospuheet pitävät paikkansa, niin sitten on varmaankin jatkossa paljon entistä fiksumpaa ostaa joku halpa Harley Penttoni ja täristää se "auki".
 
Ei nyt kukaan oo väittänyt sen tekevän huonosta soittimesta hyvää, turha tämän asian kanssa on keulimaan lähteä. Akkareissa oon ymmärtänyt ainakin, että bracing on todella isossa osassa siinä soinnissa. Eli nykyään kun kitarat pitää rakentaa kestämään lennättäminen maailman ympäri ja ilmastotekniset äkkimuutokset niin bracingit ovat tarpeettoman jäykkiä ja sointikin kireämpää. Kuullut puhuttavan, että kuormittaminen löystää rakenteita ja soitin alkaa soida avonaisemmin.
 
Varoituksena tämä on ihan totaalista mutuila ja muistelua, joku muu osaa varmasti kertoa asiasta enemmän. Mulla ei oikein oo valistunutta näkemystä aiheesta. Sitä en itekään ymmärrä, että miten puulankku muuttuu kun sitä täristetään.
 
Kun kissat on hiiriä, mummot hyppii pöydillä.
Seba
13.02.2014 14:31:19 (muokattu 13.02.2014 14:33:05)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groke: Mitä tuo "soittaa auki" tarkoittaa selkokielellä? Eli mikä aukenee? Mikä siinä puussa siis aivan fyysisesti muuttuu, aiheuttaen tuon eron? Eli onko siihen jotain järjellistä selitystä olemassa, kuten puun solurakenteen osittainen murtuminen, joka on mikroskoopilla vahvistettu tms.
Wanhat soittimet kuivuvat vuosien varrella, tiettyyn ympäristöstäkin riippuvaan rajaan saakka. Ja viuluissa sun muissa on senkin mukaan havaittu eroja, että onko puussa ollut - siis jo ennen sen puun kaatamista - jotain homekasvustoa tms., joka on muuttanut puun solurakennetta tavallista huokoisemmaksi tms.
 

 
Jos mikään ei fyysisesti muutu, niin sittenhän taitaa olla kyseessä puhtaasti psykoakustinen ilmiö. Eli silloinhan olisi kyse jostain samankaltaisesta laitteesta kuin High End -harrastajille myytävät kaiutinkaapelien "sisäänajon" suorittavat laitteet. Niissäkin kaikki mainostermit ovat äärimmäisen ympäripyöreitä ja epämääräisiä, eikä niitäkään haluta sokkona testata tai edes mitata. Koska niiden valmistajat tietävät kyllä tasan tarkkaan, että mistä on kyse. Eli rahasta.
 
Jos tuon ihmevibraattorin mainospuheet pitävät paikkansa, niin sitten on varmaankin jatkossa paljon entistä fiksumpaa ostaa joku halpa Harley Penttoni ja täristää se "auki". Sitten vielä kitarakaapelin alle legopalikat ja vielä Fen Shuin mukaisesti suuntaa vahvistimen, tähtikarttoja unohtamatta, niin johan alkaa homma toimia.
Kunhan vain on kengissä aina ne maasäteilyä estävät biomagneettiset reflektoripohjalliset, sekä ranteessa sellainen tasapainoa yms. parantava magneettinen ihmeranneke. Varmuuden vuoksi syö vielä niitä Tohtori Tolosen ihmepillereitä, niin johan pysyy soittotatsi kunnossa. Tai vähintääkin lompakko ohenee.

 
Teoreetikko puhuu ilman mitään omakohtaista kokemusta.
Jos et koskaan ole kuullut esim akustisen soittimen aukeamista, ne kun saattaa alkaa tukkeentua parin kuukauden soittamattomuudestakin ja "aueta" ihan tunnin soitolla, niin turha sulle on sitä selostaa kun umpiluinen kanta on jo valittu.
 
Myöskään aneeminen sarkasmi bentoneista ym aiheuttaa vain myötähäpeää, etkä ilmeisesti ole lukenut tai sisäistänyt yhtään mitä täälläkin on puhuttu.
 
Netistä löytyy tietoa, testejä ym aiheesta jos jaksaa hieman nähdä vaivaakin niiden etsimiseen.
 
Toki jos haluaa olla vain vammainen tollo joka luulee jotain jostain tietävänsä ilman mitään kokemusta niin ihan vapaasti, viihdettähän siitäkin saa revittyä.
 
Äänihän ei voi muuttua/muokkaantua ellei sitä ole mikroskoopilla todettu?
 
Pum di pum pu pum di pum
Laulava Kylätohtori
13.02.2014 15:20:55 (muokattu 13.02.2014 15:31:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jäärä: Lainaatte jostain Kaalimadon ja pistätte sinne kielien ja bodyn väliin pärisemään vähintään sadaksi tunniksi. Jos ei kitara vielä siitä aukea niin Kaalimadolle löytyy vielä sen jälkeenkin käyttöä ja aukeaa joku muu.
 
Kyllä jokaisella miehellä, varsinkin poikamiehillä, pitää kaalimato makkarin laatikossa olla. Ehkä pieni huuhtelu ennen kielien väliin pistämistä on paikallaan, niin ei tule kitarasta brown sunburstia....
 
Ostin joskus Tokain japsitelen, jolla ei kait ollut soitettu juuri lainkaan. Eipä ollut vibraattoja käytössä, mutta ihan soittamalla se soundasi mielestäni paremmalta, kun olin sillä jonkin aikaa soittanut. Puhdasta psykoakustiikka, kuvitelmaa ja mutuilua tämä, mutta eipä ole muilla kitaroilla koskaan vastaavaa fiilistä tullut. Enkä vaihtanut kieliä tai mitään muutakaan, joten ei voi johtua siitä. Siksi tuo säristin vähän kiinnostaisikin...
 
Ps. omassa nupissa on tuuletusritilät päällä, minkä takia siitä aika tarkka olenkin (vaikkei itsellä ole koskaan vahinkoja sattunutkaan)...
 
e. eiku toi ps. kuuluuisikin tuonne toiseen ketjuun, mutta antaa olla...
 
Gyl sunkka maar oikke met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Groke
13.02.2014 15:25:52 (muokattu 13.02.2014 15:28:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Seba: ...turha sulle on sitä selostaa kun umpiluinen kanta on jo valittu.
 
...aneeminen sarkasmi... ...aiheuttaa vain myötähäpeää, etkä ilmeisesti ole lukenut tai sisäistänyt yhtään...
 
...vammainen tollo...

 
Tuo koomisen katkera ja älyllisesti heikkotasoinen itkupotkuraivarisi oli kyllä täysin turha. Mitään kantaa en ole lukkoon lyönyt, enhän minä muutoin olisi asiasta mitään kysynyt. Skeptinen toki olen, etenkin kun sinun kaltaisesi tyypit asiasta paasaavat. Kyllä silloin on jotain vialla, jos asioita ei saa kritisoida ja pohdiskella ilman, että joku samantien pillastuu. Etenkin kun on kyse jostain kitarakamasta, eikä uskonnosta.
 
Ja ei, en tosiaankaan ole koskaan kuullut minkään kitaran menevän "auki" ja sitten taas "kiinni". En ole moisesta ilmiöstä koskaan aikaisemmin kuullut. Siksipä kysyinkin, että mitä ihmettä tuo "auki" oikein mahtaa tarkoittaa.
En siis nyt hetkeäkään epäile, ettetkö sinä ja moni muukin kuulisi sitä. Mutta kiinnostaisi tietää, onko se puhtaasti psykoakustiikkaa, vai onko asialle jotain sellaista perustelua, jonka voisi nauruun purskahtamatta lukea. Se on täysin sivuseikka, että liittyykö siihen joku mikroskooppi vaiko ei.
 
D'oh!
Myrkky Nuoli
13.02.2014 15:40:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pysyttäskö nyt itse kukin asialinjalla kun ei tuolla henkilökohtasuuksiin menemisellä ja sarkasmilla saavuteta mitään, varsinkaan tämmösessä aiheessa.
 
Kun kissat on hiiriä, mummot hyppii pöydillä.
balzary
13.02.2014 15:41:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groke: ...Tuo koomisen katkera ja älyllisesti heikkotasoinen itkupotkuraivarisi oli kyllä täysin turha. blaablaa...
 
Tervetuloa testaamaan ennen ja jälkeen tulosta Espooseen. Mulla on yksi basso nyt pärisemässä ja seuraava pistetään tulille viikonloppuna. Turha näistä on vatvoa sen kummemmin ilman omakohtaista testausta.
varakeef
13.02.2014 15:41:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän soittimien auki soittamisesta on puhuttu iät ajat, varsinkin viulistit ovat ollet ilmiön olemassaolosta vakuuttuneita. Ja myös siitä, että soittamattomuus jotenkin sulkisi herkän instrumentin.
 
Jotan sen värinän on uskottu tekevän, en ole koskaan kuullut selitystä mitä se tekisi. Voi se jotain tehdäkin.
 
Kun ajatusta sitten vielä siirretään umpilankkusähkiksiin alkaa skeptismi herätä. Ehkä nyt akustiseen kitaraan, mutta joku raja sentään.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
Laulava Kylätohtori
13.02.2014 15:47:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun täällä nyt skeptiokoidaan, niin olisiko kenelläkään selitystä, miksi kitaran lakkaus vaikuttaa niin paljon soundiin. Siis näin väitetään, mutta mihin se perustuu? En tiedä, mutta kuulostaa melko oudolta....
 
Gyl sunkka maar oikke met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Seba
13.02.2014 15:52:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groke: Tuo koomisen katkera ja älyllisesti heikkotasoinen itkupotkuraivarisi oli kyllä täysin turha. Mitään kantaa en ole lukkoon lyönyt, enhän minä muutoin olisi asiasta mitään kysynyt. Skeptinen toki olen, etenkin kun sinun kaltaisesi tyypit asiasta paasaavat. Kyllä silloin on jotain vialla, jos asioita ei saa kritisoida ja pohdiskella ilman, että joku samantien pillastuu. Etenkin kun on kyse jostain kitarakamasta, eikä uskonnosta.
 
Olipa varsinainen raivari :)
Mulle nyt on ihan sama mitä olet laitteista mieltä ja miksi, mutta kun laitetaan mukanokkelaa kritiikkiä ilman pienintäkään kokemusta niin onhan se noloa.
Kokeile ja hauku sitten. Niin minäkin ajattelin tekeväni, mutta toisin kävi.
Mutta maltoin olla aiheesta viisastelematta kunnes oli jotain kosketuspintaa.
 

Ja ei, en tosiaankaan ole koskaan kuullut minkään kitaran menevän "auki" ja sitten taas "kiinni". En ole moisesta ilmiöstä koskaan aikaisemmin kuullut. Siksipä kysyinkin, että mitä ihmettä tuo "auki" oikein mahtaa tarkoittaa.
En siis nyt hetkeäkään epäile, ettetkö sinä ja moni muukin kuulisi sitä. Mutta kiinnostaisi tietää, onko se puhtaasti psykoakustiikkaa, vai onko asialle jotain sellaista perustelua, jonka voisi nauruun purskahtamatta lukea. Se on täysin sivuseikka, että liittyykö siihen joku mikroskooppi vaiko ei.

 
No et kyllä kovin paljoa soittimiin ole perehtynyt jos et aiheesta ole edes kuullut.
Tuo nyt pitäisi ihan peruskauraa olla akustisissa soittimissa. Voithan sä mennä joillekin sellisteille kertomassa että se on psykoakustiikkaa ellei ne osaa selittää mitä solurakenteessa tapahtuu.
Eri asia tietenkin jos ei kuule eroa tukkoisen ja avoimen saundin välillä.
 
Pum di pum pu pum di pum
Sammo
13.02.2014 16:01:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Kun täällä nyt skeptiokoidaan, niin olisiko kenelläkään selitystä, miksi kitaran lakkaus vaikuttaa niin paljon soundiin. Siis näin väitetään, mutta mihin se perustuu? En tiedä, mutta kuulostaa melko oudolta....
 
Polyuretaanilla (oikea sana?) kai on ollut tapana joutua lakkaamaan paksumpi kerros kuin nitrolla? Ja se on muutenkin kovempi aine, eli puun ympärillä on paksumpi ja kovempi "kotelo" joka vaikeuttaa puun resoinointia. Tai sitten kysymys on jostain muusta ...
 
Customer: I'd like a jazz metronome, please. Shop guy: Jazz metronome? Customer: Yeah, you know, the ones that only click on 2 and 4.
Seba
13.02.2014 16:05:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

varakeef: Kyllähän soittimien auki soittamisesta on puhuttu iät ajat, varsinkin viulistit ovat ollet ilmiön olemassaolosta vakuuttuneita. Ja myös siitä, että soittamattomuus jotenkin sulkisi herkän instrumentin.
 
Jotan sen värinän on uskottu tekevän, en ole koskaan kuullut selitystä mitä se tekisi. Voi se jotain tehdäkin.

 
Ei kai tuosta mitään yksiselitteistä laboratoriotutkimusta taida olla edes tehty, spekulaatioita on kauheasti, varsinaista faktaa ei taida olla kuin se mitä omin korvin voi todeta.

Kun ajatusta sitten vielä siirretään umpilankkusähkiksiin alkaa skeptismi herätä. Ehkä nyt akustiseen kitaraan, mutta joku raja sentään.

 
Nauratti kyllä kun laite tuli markkinoille, ei naurata enää.
Kannattaa kokeilla jos saa jostain lainaan. Eihän se välttämättä galaxeja räjäytä, mutta itse olen varsin tyytyväinen tuloksiin.
Yllättävää oli että akkarissa ero oli pienimmästä päästä, mutta kai tuollaisessa kiinanihmeessä on niin laatupuita käytetty että se on parasta bestiä suoraan hihnalta :) eiku..
jos ois oma laite ollut, ois voinut antaa päristä viikon ja katsoa sitten uusiksi. Telessäkin eroa ei huomannut kuin vasta reilusti 100 jälkeen.
Eikä kaikkiin varmasti muutosta tule silloinkaan.
 
Pum di pum pu pum di pum
Krice
13.02.2014 16:06:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Seba: Jos et koskaan ole kuullut esim akustisen soittimen aukeamista, ne kun saattaa alkaa tukkeentua parin kuukauden soittamattomuudestakin ja "aueta" ihan tunnin soitolla, niin turha
 
Jospa joku osaisi selittää lyhyesti tämän asian tieteellisen puolen. Varmasti joku on keksinyt mistä se johtuu. Muuten tämä juttu alkaa muistuttaa crossfit-fanaatikkojen vaahtoamista. "Crossfit on paras laji, parempi kuin mikään muu." Eikä edes maksa paljon!
 
hollstro
13.02.2014 16:07:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä skeptisesti asiaan suhtautuvat ne jotka eivät ole kokeilleet tai edes nähneet. Ne jotka ovat kokeilleet eivät ainakaan ole tulleet esiin että homma on huuhaata. En minä itsekään siihen kovin paljon luottanut, mutta kun maailman kovin kitaranrakentaja Kari Nieminen sanoi että se todella toimii, oli itsekin asia selvitettävä. Toimii se.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
askomiko
13.02.2014 16:08:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm, jännä. Tuohan pitää kokeilla. Kuka lainaa viikoksi?
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
Krice
13.02.2014 16:09:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Täällä skeptisesti asiaan suhtautuvat ne jotka eivät ole kokeilleet tai edes nähneet.
 
Netissä on nykyisin aika paljon turffaajia jotka mainostaa jotakin tuotetta. Esim. crossfittiä. Mihinkään ei voi enää luottaa. No, oikeastaan koskaan ei ole voinut...
 
Seba
13.02.2014 16:11:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sammo: Polyuretaanilla (oikea sana?) kai on ollut tapana joutua lakkaamaan paksumpi kerros kuin nitrolla? Ja se on muutenkin kovempi aine, eli puun ympärillä on paksumpi ja kovempi "kotelo" joka vaikeuttaa puun resoinointia. Tai sitten kysymys on jostain muusta ...
 
PU-lakkahan on käytännössä sama kun puu tukittaisiin muovilla. Tai niinhän siinä juuri tehdään. Tokihan kaikki kerrokset puun pinnalla pienentää resonointia, riippuen maalista ja kerrosvahvuuksista.
PU-lakkaa on yleensä järjettömän paksu kerros, kun taasen nitroa useampi ohut. Nitro hengittää ja kellastuu ym, PU on kuin pakasta vedetty lähes ikuisesti jos sitä ei kolhita. Riippuu mistä kukin pitää.
 
Pum di pum pu pum di pum
hollstro
13.02.2014 16:30:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi kitaran päristin on tehty emuloimaan sisään/aukisoittamista ja saa aikaan samat tulokset mutta nopeammin, kun se ei lepää vaan voi päristä 24/7.
 
Oikeastaan tässä pitää miettiä näitä asioista:
- miksi jotkut soittimet menevät tukkoon jos niillä ei soita?
- miksi soittaminen avaa sointia?
- miksi akustisissa soittimissa sisäänsoittaminen on tarpeen? Viuliussa, selloissa ja kontrabassoissa ilmiö on laajasti tunnettu ja tunnustettu.
 
Kai näihin joku vastuksen tietää. ToneRiten sivulla juttu on aika korkealentoista niinkuin jenkkivalmistajilla aina, joten siihen ei voi suhtautua vakavasti. Voihan se olla tottakin.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
J.Nikkanen
13.02.2014 16:40:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Netissä on nykyisin aika paljon turffaajia jotka mainostaa jotakin tuotetta. Esim. crossfittiä. Mihinkään ei voi enää luottaa. No, oikeastaan koskaan ei ole voinut...
 
Ah, Krice ja turffaajat. Miksi tuli helvetinmoinen déjà-vu? Ihan kuin olisin törmännyt tähän joskus ennenkin? Hmmm...
 
Bassoa, säröllä tai ilman.
J.Nikkanen
13.02.2014 16:41:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Oikeastaan tässä pitää miettiä näitä asioista:
- miksi jotkut soittimet menevät tukkoon jos niillä ei soita?
- miksi soittaminen avaa sointia?
- miksi akustisissa soittimissa sisäänsoittaminen on tarpeen? Viuliussa, selloissa ja kontrabassoissa ilmiö on laajasti tunnettu ja tunnustettu.

 
Helpompaa on vaan dumata ja näkemättä/kuulematta paskaa meininki. Perus Mnettiä.
 
Bassoa, säröllä tai ilman.
Seba
13.02.2014 16:53:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Jospa joku osaisi selittää lyhyesti tämän asian tieteellisen puolen. Varmasti joku on keksinyt mistä se johtuu. Muuten tämä juttu alkaa muistuttaa crossfit-fanaatikkojen vaahtoamista. "Crossfit on paras laji, parempi kuin mikään muu." Eikä edes maksa paljon!
 
Varmasti joku osaisikin, ja olisihan tuo mielenkiintoinen asia tutkittavaksikin, paljon tyhjänpäiväisempiäkin asioita tutkitaan vtt:llä isolla rahalla.
Suurimmalle osalle silti riittää se mitä omin aistein pystyy selkeästi toteamaan.
 
Pum di pum pu pum di pum
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 557 58 59 60 61

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti