Muusikoiden.net
23.04.2019
Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: ToneRite "kitaratäristin"?
1 2 3 4 557 58 59 60 61
J.Nikkanen
18.02.2016 08:36:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

von spets: Näin se on. Olen testannut omiin sähkökitaroihin ja muutoksia tulee. Ja parempaan suuntaan.
 
Tärisytin edelleen hankkimatta, mutta ns. ykkössoitin (basso) soi koko ajan paremmin ja paremmin. Noin 5 vuotta kaupassa seisseellä uudella soittimella ei sen suurempia riemunkiljahduksia ensialkuun syntynyt, nyt kuukausien jälkeen alkaa soitin pikkuhiljaa resonoimaan melko mukavasti. Sähköjen kanssa ero lienee melkolailla pieni, mutta akustisesti on voimakkaampi ja lankun ja kaulan resonoinnin tuntee. Alussa näin ei ollut, vaan soitin oli melko hajuton ja mauton, ehkä jopa lievä pettymys.
 
mpekkanen
18.02.2016 09:43:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen tainnut joskus aikaisemminkin kertoa, että kaikki asiat jotka lisäävät treenaamista ovat hyviä. Jos pipo päässä tulee soitettua kitaralla enemmän, niin silloin kannattaa pitää pipoa päässä. Jos vihreät mikin kuoret tuntuvat silmään stratossa miellyttäviltä ja näin sillä tulee soitettua enemmän, niin silloinkin ne kuoret ovat hyvä hankinta.
Jos ToneRite käsittelyn jälkeen soittimella tulee soitettua enemmän, niin silloinkin se on varmasti hintansa arvoinen.
 
En väitä, että kaikki olisi jotain huuhaa/psykologista juttua. Kuitenkin akustisissa kitaroissa on myös rakenteellisiä eroja huvinkin paljon ja jossain mielessä on kumma jos tämä sama vehje toimisi niissä kaikissa tapauksissa yhtä hyvin. Ei sen tietysti tarvitsekkaan, mutta pointti kai oli se että jos tähän uskoo niin silloin se varmaan on hyvä asia.
 
Jos jotain kalliita boutique mikkejä testattaisiin joihinkin normaaleihin Dimarzio/Duncan jne. mikkeihin sokkona, niin en usko että läheskään kaikki valitsisi niitä kalliita mikkejä sokkotestissä soundin takia. Jos hän ei kokeilutilanteessa tietäisi millä soitetaan, mutta sitten kun se olisi tiedossa niin testin tulos olisi aivan varmasti toisenlainen.
Aina ei kaikki rahalla saatavat asiat ole välttämättä parhaita mahdollisia siihen omaan hommaan, mutta jos niihin uskoo ja se saa soittamaan enemmän-->Niin hyvähän se on, vaikka se soundi saatettaisiin saada jopa paremmaksikin ja vielä edullisemmin jollakin muilla laitteilla.
Kyllähän monikin haluaa itselleen "aidon" amerikan kitaran kun se on klassikko ja sillä samantyylisellä mallilla on ne omatkin suosikit soittaneet. Samoin on efektien, vahvareiden ja ToneRite käsittelynkin kanssa. Jos sellaista käsittelyä suosittelee kaveri, jonka soittoa arvostaa, niin yllättävän monelle nuo asiat merkitsee. Siis silloinkin kun soittokokemusta saattaa olla useita kymmeniä vuosia ja monenlaisista soittimista.
Tarpeeksi kauan kun on laatukitaroilla soittanut ja ehkäpä vanhoillakin sellaisilla, niin ei sellaiset kaverit yleensä kivijalkaliikkeessä edes kokeile mitään edullisempia stratoja tai telejä. Vaikka ne saattaisivat olla ihan oikeasti heille jopa niinkin hyviä että hankintaa menisivät. Lavassa on vaan se logo väärä ja hintakin kertoo, ettei voi olla hyvä.
 
Suomessa kun on tuotu maahan enemmän vaikka Fenderiä, niin kaupasta mahdollisesti löytyvä joku muu merkki saattaa olla parikin sataa kalliimpi. Todellisuudessa jos ne soittimet ovat tehty samassa maassa, se edullisempi voi olla siellä valmistusmaassa kalliimpi. Johtuen siitä että maahantuoja saa suuremmat alennukset kun se myy jotain merkkiä enemmän.
Aina ei siis se kova hinta takaa paremmuutta tai edes sitäkään, että niille euroille saisi enemmän vastinetta.
 
Kaikki hommat kuitenkin jotka lisäävät sitä treenamis ja soittoinnostusta ovat mielestäni hyviä jos niin uskoo. Se onko ne kaikki jutut ihan jokaisen soittimen kohdalla absoluuttisen totta, on aivan se ja sama.
Kyllä kuitenkin kokopuukantinen akustinen soi paremmin kun sitä soittaa enemmän. Tietysti sitä pitää muutoin säilyttää oikein ja myös pitää vireessä ja huoltaa tarvittaessa.
Tuskin tuosta ToneRitestä ainakaan on haittaa sille soittimelle ja saattahan se jonkinverran aukaista sitä soittimen soundia, joka tulee kyllä muutenkin kun vaan muistaa ahkerasti soittaa. Edelleenkin jos se lisää tuota soittamista, niin silloin ToneRite käsittely on kannattava.
 
Gabe
18.02.2016 10:16:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

GiovanniDiRondo: No joo, siis että eri puulajeilla olisi sointieroja ja sellaista. Siis puut voi olla tosi huonot tai sitten soitin on tukossa, mutta pointti oli se, että kitaran soittaminen auki on itsestäänselvyys. Ei ole kyllä selittänyt mitä sille kitaralle soitettaessa tapahtuu.
 
Täytyypä udella vielä tarkemmin joskus kun nähdään. En halua laittaa sanoja toisen ihmisen suuhun.

 
Joo, kyllä itsekin olen sitä mieltä että kitarat tykkää kun niillä soitetaan (myös lankkukitarat). Aloin vain miettimään että nyt menee kaverilla jutut pahasti ristiin keskenään. :) Äänenväriin tärisyttäminen tuskin vaikuttaa, mutta paremmin kuivuneet ja paljon soitetut kitarat tuppaavat ainakin resonoimaan paremmin. Tämän takia suosin itse lämpökäsiteltyjä puita tai paljon käytettyjä soittimia. Kyllä ne rakenteet vaikuttaa lankkukitaroissakin.. ainakin sointiin (resonointi, attack, sustain.. jne.). Miksei tuollainen täristin siis voisikin tehdä jotain eroa, akustisen kohdalla nyt ainakin.
finlanderr
18.02.2016 12:07:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin tämä topic on käytännössä sitä että voidaanko soitinmateriaalin ominaistaajuuksiin tai vaimennuskertoimeen vaikuttaa sitä täristämällä.
 
Voihan se ehkä olla mahdollista. Olisi hienoa vaan tietää että millä mekanismilla se vaikutus tapahtuu. Ensimmäisenä voisi tulla mieleen sisäisen vaimennuksen pieneneminen jostain kumman syystä. Tämä vaikuttaisi siis sustainiin. Puun mikrorakenteessa on varmaankin elementtejä jotka ovat kitka-kontaktissa toisiinsa nähden. Jos nämä kitkapinnat pääsevät tärinän johdosta kulumaan, tämä vähentäisi elementtien välistä kitkaa ja laskisi materiaalin vaimennuskerrointa.
 
Toki jos sitä täristetään niin paljon että se lämpenee niin tällöinhän materiaali myös kuivuu. Kun puu on kuiva, sen vaimennuskerroin on pienempi ja täten taas sustaini pidempi.
 
Jos unohdetaan materiaalit niin jäljelle jää mekaaniset kontaktipinnat: kaula-body -interface, tallapalat vs. talla, kielet vs. satula jne. Nämä pinnat voivat toki hakeutua tärinän johdosta kiinteämmin yhteen, mutta liekö vaikutus soundiin kovinkaan suuri? Tämä vaikutus tulisi lähinnä värähtelysysteemin vaimennuskertoimen pienenetymisen kautta. Eli sustaini taas kasvaisi.
 
Värähtelymekaniikan ammattilaisena en mene sanomaan tätä tärisyttämistä suoralta kädeltä ihan huuhaaksi, mutta olisi kiva nähdä vähän evidenceä.
 
Eikhän se vähempiki olis riittäny..
GiovanniDiRondo
18.02.2016 12:15:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

finlanderr:
 
Jos unohdetaan materiaalit niin jäljelle jää mekaaniset kontaktipinnat: kaula-body -interface, tallapalat vs. talla, kielet vs. satula jne. Nämä pinnat voivat toki hakeutua tärinän johdosta kiinteämmin yhteen, mutta liekö vaikutus soundiin kovinkaan suuri? Tämä vaikutus tulisi lähinnä värähtelysysteemin vaimennuskertoimen pienenetymisen kautta. Eli sustaini taas kasvaisi.

 
Ehkä tällä osa-alueella muutoksia tosiaan tapahtuu. Toisaalta itse soitinta soitettaessa myös otenauhat ovat voimalle alttiina, joten sieltäkin voi jotakin lisäystä tulla rakenteen akustisten katkoskohtien vähenemiseen.
 
hallu
18.02.2016 15:13:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Seba: Älä usko, mutta tekee se, uskoit tai et.
Sähköiseen sointiin asti tuo ei ihan kamalasti vaikuta, kuten ei puutkaan, mutta selkeitä muutoksia akustiseen sointiin ja resonointiin sillä kyllä saa.

 
Siis lankkukitarassa? no ehkä otin vähän liian jyrkän kannan asiassa. Lähinnä ajattelin lankkukitaran olevan niin jämerää kamaa ettei sitä pienellä täristimellä hetkauteta. toisaalta vaikutat varmalta asiastasi ja sulla varmasti on enemmän kokemusta asiasta kuin minulla joten ehkä otin liian hätäisen ja jyrkän kannan asiassa.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Seba
18.02.2016 17:26:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Siis lankkukitarassa? no ehkä otin vähän liian jyrkän kannan asiassa. Lähinnä ajattelin lankkukitaran olevan niin jämerää kamaa ettei sitä pienellä täristimellä hetkauteta. toisaalta vaikutat varmalta asiastasi ja sulla varmasti on enemmän kokemusta asiasta kuin minulla joten ehkä otin liian hätäisen ja jyrkän kannan asiassa.
 
Lankuissa juu.
Olen tehnyt myös testin jossa mulla oli 2 identtistä uutta kitaraa joita ei akustiselta soinniltaan erottanut toisistaan, ja pärisytin toista muistaakseni viikon verran jonka jälkeen kitarat soivat hyvinkin eri tavalla.
Päristetty soi heleämmin ja tasapainoisemmin, resonoi nätisti, ja vaikka sointi oli kauniimpi, niin yllättäen se soi akustisesti hiljempaa kuin laatikosta vedetty vertailukeppi.
 
Taisin kaikkiaan 8 soitinta käsitellä ja hajontaa oli. Osa muuttui mielestäni selvästi, jopa yksi tuoreehko bassokitara. Toisessa 90-lukulaisessa bassossa jota on soitettu paljon ja soitetaan jatkuvasti, en havainnut mitään muutosta. En myöskään kaikissa kitaroissa, mutta ärsyttävän tukkoisesti soivat pelit muuttui kyllä.
Nämä siis mielipiteitä vailla varsinaista rinnakkainvertailumahdollisuutta, mutta itselle hyvin tuttuja soittimia.
 
Nailonkielinen halpa akustinen ei muuttunut mielestäni yhtään, vaikka siihen latasin suurimmat odotukset edes psykoakustiseen muutokseen, mutta ei fiilismittari värähtänyt.
 
Pyrin varsin neutraalisti arvioimaan kun suurimmalti osin tuo perustuu viikon takaiseen kuulomuistiin niin psykoakustinen placebovaikutus on varsin mahdollinen, ja vaikka olinkin melko varma että joissain kepeissä muutosta tapahtuikin, niin vasta tuo rinnakkainvertailu varmisti sen itselleni että jotain oikeasti muuttui.
 
Ja edelleen puhun vain akustisesta soinnista kun en varsinaista sähköisen soundin muutosta en uskonut edes tapahtuvan, tai jos tapahtuu niin ero lienee häviävän pieni.
Soittimen fiilistä tuo paransi joka on itselle tärkeämpää :)
 
Tämä on mun mielipide joka perustuu omiin havaintoihin, ei ehkä faktaa, ja moni muu on kokeilematta sitä mieltä ettei toimi, ja sallitaan Se mielipide niille.
 
Ugh.
 
hemmo
18.02.2016 17:32:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

en ollut aiemmin kokeillut Päristintä bassoihin, mutta nyt päätin testata sitä -74 Presariini, joka oli unohtunut soittamatta treeniksen nurkkaan 6-7 vuodeksi, soundi oli aikkast ilmeetön, mutta sellaisella kuminauhajudanssilla laitoin Päristimen kiinni Presariin ja päristelin 6 päivää putkeen
 
ai hitto kun tuli taas hyvä, luottopeli
 
https://muusikoiden.net/dyn/users/144112.jpg
 
Kaikista löytyy ihana sielu, kun ihmiseen keskittyy.
discominister
18.02.2016 17:40:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hemmo: en ollut aiemmin kokeillut Päristintä bassoihin, mutta nyt päätin testata sitä -74 Presariini, joka oli unohtunut soittamatta treeniksen nurkkaan 6-7 vuodeksi, soundi oli aikkast ilmeetön, mutta sellaisella kuminauhajudanssilla laitoin Päristimen kiinni Presariin ja päristelin 6 päivää putkeen
 
ai hitto kun tuli taas hyvä, luottopeli
 
https://muusikoiden.net/dyn/users/144112.jpg

 
Noniin kuka lainaa minulle Helsingin alueella ToneRitensä? Lupaan vastineeksi vertaisarvioin omaan HomeRiteeni (arvo 15€).
 
Gabe
18.02.2016 18:05:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos joltain joutaa päristäjä lainaan niin kokeilin kyllä mielelläni myös.
hollstro
18.02.2016 21:20:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos uskoo ettei akustisen soinnin paraneminen vaikuta sähköiseen saundiin niin voi samoin tein uskoa ettei kielten tumppuuntuminen vaikuta saundiin.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
73nd3r
18.02.2016 21:49:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.savartjournal.org/index.php/sj/article/view/22
 
hallu
18.02.2016 21:58:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Jos uskoo ettei akustisen soinnin paraneminen vaikuta sähköiseen saundiin niin voi samoin tein uskoa ettei kielten tumppuuntuminen vaikuta saundiin.
 
Poistaako tonerite kielestä tumput ja muun tauhkan ?
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Seba
18.02.2016 22:04:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Jos uskoo ettei akustisen soinnin paraneminen vaikuta sähköiseen saundiin niin voi samoin tein uskoa ettei kielten tumppuuntuminen vaikuta saundiin.
 
Varmaan vaikuttaakin jotain, itse en sitä testaillut, mutta kyllähän joidenkin klipeistä cleanin erojakin kuulee, jos nauhoituksiin on uskominen.
Mä en vaan usko että siitä sanottavaa eroa bändin seasta havaitsee, vähän kuin eri puidenkaan eroja, mutta toimii se silti monelle soittimelle, oli siitä loppusaundiin iloa tai ei.
Jotain heviä jos runtataan niin se nyt on muutenkin yhdentekevää millaisella lastulevynpätkällä soittaa jos on tarkoituksen mukaiset mikit
 
hollstro
18.02.2016 22:35:47
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Seba: Varmaan vaikuttaakin jotain, itse en sitä testaillut, mutta kyllähän joidenkin klipeistä cleanin erojakin kuulee, jos nauhoituksiin on uskominen.
Mä en vaan usko että siitä sanottavaa eroa bändin seasta havaitsee, vähän kuin eri puidenkaan eroja, mutta toimii se silti monelle soittimelle, oli siitä loppusaundiin iloa tai ei.
Jotain heviä jos runtataan niin se nyt on muutenkin yhdentekevää millaisella lastulevynpätkällä soittaa jos on tarkoituksen mukaiset mikit

 
Bändin seasta ei erota montaa muutakaan nyanssia, mutta jos on sama millä ritsalla sitä taiteilee niin sehän on kiva. Ei tule soittoharrastus kalliiksi.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
Seba
19.02.2016 08:57:18
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Bändin seasta ei erota montaa muutakaan nyanssia, mutta jos on sama millä ritsalla sitä taiteilee niin sehän on kiva. Ei tule soittoharrastus kalliiksi.
 
No ei se nyt ihan noinkaan ole. Kukapa ei hyvistä laitteista ja soundista pitäisi, ja ei nuo omatkaan ihan hinnat alkaen -laitteita ole, mutta loppukäytössä se laatupeli on laatupeli, päristi siihen vähän eloa tai ei. Sitä eroa ei soitossa huomaa muut kuin itse, jos itsekään.
Se ei silti tarkoita etteikö se ois kiva kun ne soi päristettynä paremmin.
Kasvattaa fiilistä ainakin.
 
Saa ymmärtää tahallaan väärin vieläkin jos tahtoo, mielipideasioitahan nämä on.
 
FastEddie
19.02.2016 10:49:58 (muokattu 19.02.2016 11:48:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Seba: No ei se nyt ihan noinkaan ole. Kukapa ei hyvistä laitteista ja soundista pitäisi, ja ei nuo omatkaan ihan hinnat alkaen -laitteita ole, mutta loppukäytössä se laatupeli on laatupeli, päristi siihen vähän eloa tai ei. Sitä eroa ei soitossa huomaa muut kuin itse, jos itsekään.
Se ei silti tarkoita etteikö se ois kiva kun ne soi päristettynä paremmin.
Kasvattaa fiilistä ainakin.
 
Saa ymmärtää tahallaan väärin vieläkin jos tahtoo, mielipideasioitahan nämä on.

 
Toneriten-hirviö nostaa päätään uudelleen pohjattomasta Internet-järvestä.
 
Mulla on Seban kanssa aivan samanlaiset havainnot.
Akustisesti muutama sähkökitara hyötyi päristämisestä paljonkin. Muutama vähän ja jokunen ei yhtään.
Kaikissa kuitenkin soittotuntuma ja ja soittofiilis parani.
Sähköisesti ei eroa huomaa. Tein tästä sokkotestinkin. Linkki sokkotestiin löytyy aiemmilta sivuilta. Jos joku nyt sitä ylipäätään haluaa kuunnella...
 
If you think you are too old to rock n roll then you are
tuskiz
19.02.2016 13:03:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku taho voisi tehdä tieteellisen tutkimuksen muusikoiden suhteellisuudesta sillä toi aikaisemmin linkattu tutkimus tämmöisistä täristimistä totesi moiset täysin paskapuheeksi melko vakuuttavan näköisesti.
 
hallu
19.02.2016 13:11:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuskiz: Joku taho voisi tehdä tieteellisen tutkimuksen muusikoiden suhteellisuudesta sillä toi aikaisemmin linkattu tutkimus tämmöisistä täristimistä totesi moiset täysin paskapuheeksi melko vakuuttavan näköisesti.
 
Tieteellinen tutkimus on vähän hankala tässäkin asiassa kun oikeastaan arkihavainnot ovat monelle tärkeämpiä ja todempia kuin se onko jokin tulos mitattavissa ja ennenkaikkea toistettavissa. Toinen juttu mikä tekee juurikin toistettavuudesta hankalaa on että kitarat kuulemma reagoivat eri tavalla tähän tonetäristimeen (ne kun tuppaavat olemaan yksilöitä ainakin joissakin määrin).
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
mpekkanen
19.02.2016 13:32:47
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös tähän kuitenkin luulisi monella oleva aika helppokin ratkaisu. Jos ei usko ToneRite laitteen toimivuuten, niin ei sitten osta kyseistä tuotetta tai käytä soittimiaan sellaisessa huollossa. Eihän tämän pitäisi sen vaikeampi asia olla...vai?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 557 58 59 60 61

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti