Muusikoiden.net
21.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kuinka suomalaisten soitinkauppojen hinnat tulivat alas?
1
Midrange
26.01.2014 19:45:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli jos mennään tässä 15 vuotta taaksepäin. Thomann tarjosi silloin todella halvalla kitarakamaa verrattuna Suomen kivijalkojen hintoihin, ja sieltä tuli itsekin 2000-luvun alussa tilattua paljon mikkejä, kieliä ynnä muuta, mikä täällä olisi ollut vähintään 30% kalliimpaa.
 
Mutta nykyään ovat kivijalkaliikkeet toisinaan jopa halvempia kuin Thomann, etenkin jos tinkii, mikä on tietysti hyvä Suomen kannalta. Mutta miten tähän on päästy? Onko tukkuporras vähentänyt katteitaan reilusti, vai onko tämä hintojen lasku ollut eniten pois kivijalkakauppojen katteista?
 
20% soittamista ja 80% muusikoiden.nettiä
AngieRainbow
26.01.2014 19:48:22 (muokattu 26.01.2014 19:53:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakkohan niiden on myydä halvemmalla, koska muuten kukaan ei ostaisi niiltä mitään. Viidakon laki.
 
What we've got here is... failure to communicate. Some men you just can't reach, so you get what we had here last week, which is the way he wants it. Well, he gets it! N' I don't like it any more than you men.
Twinkle
26.01.2014 19:55:16 (muokattu 26.01.2014 19:57:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näinhän se on, kun internet tuli kuvioihin, maailma pieneni ja kauppa euroopan sisällä helpottui, niin ei ollut enää mahdollista myydä ylihintaan kun asiakkaat osti keskieuroopasta. Thomannilla ovat sittemmin huomanneet taas sen, että muut on vastanneet hinnalla, jolloin ne keksi lisää myyntivaltteja, esim. kolmen vuoden laajennetun takuun.
 
se on sitä markkinataloutta. Ennen muinoin ei voitu ostaa soittimia kuin omasta pitäjästä, kovat jätkät sattoi soittaa myös naapurikyliin mutta lähtökohtaisesti piti ostaa sitä mitä on tarjolla siihen hintaan millä sitä myytiin. Kilpailu johti nykytilanteeseen.
 
EDIT: vastauksena ensimmäisen viestin pohdintaan, niin veikkaan että kauppiaat ryhtyi tinkimään katteestaan, mikä sitten teki bisneksen kannattamattomaksi. 2000-luvulla moni soitinliike on joutunut laittamaan lappua luukulle.
 
McNulty
26.01.2014 20:04:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sekä tukkujen / maahantuojien sekä vähittäismyyjien katteet ovat tippuneet.
 
Yleensä kun markkinoille tulee uusi kauppa, etenkin verkkokauppa, niin tapa saada asiakkaita ja kauppoja on yksinkertaisesti polkea hintoja. Myydä vaikka persnetolla tai naurettavan pienellä katteella. Verkkokauppaa kun voidaan pyörittää muutenkin pienemmällä katteella kuin kivijalkaa... eikä verkkokaupalla ole välttämättä omaa varastoa lainkaan.
 
Hiljalleen kuitenkin pidempiaikaiset verkkokaupat ovat joutuneet nostamaan hintoja. Jossain vaiheessa rahoittaja haluaa omansa, lainat pitää lyhentää ja ehkäpä jollekin vielä maksaa palkkaakin.
 
Verkkokauppoja siis tulee ja menee, osa pyörii vuoden, osa kaksi tai kolme. Sitten on nämä isommat firmat ja ketjut joiden verkkokauppa on tullut jäädäkseen. Tosin, niiden hintataso on monesti samaa luokkaa kivijalkamyymälöiden kanssa.
 
Varsinkin kotimaassa kivijalkamyymälöiden ongelma on yksinkertainen. Varasto on verottajan takia karsittu mahdollisimman pieneksi. Monesti valikoima on suppeahko (merkit, mallit jne.) Samaan aikaan tavoitellaan mahdollisimman suurta voittoa. Liian montaa myymälää vaivaa myös laiskuus kehittää asioita, esim. palveluita, vaihtoehtoisia tuotteita. Puuttuu siis sellainen "freesi" boksin ulkopuolinen ajattelutapa. Tietynlainen henkinen lama... koska verkkokaupat sitä, maahantuojat tätä. Syyllisiä kyllä jaksetaan etsiä. Onneksi kivijalkastoreissa on poikkeuksiakin. Mielestäni esim. Custom Sounds on menestynyt hienosti omalla konseptillaan.
 
Toisaalta taas, ihan turhaan kuluttajatkin demonisoivat soitinbisnestä. Tottakai, jokaisen yrityksen ja vähittäismyynnin ketjuun kuuluvan tahon pyrkimyksenä on tuottaa voittoa ja tehdä tulosta. Ahneeksi haukkuminen on siis turhaa, koska siihenhän jokainen voittoa tavoitteleva yritys tähtää. Keinot jolla siihen päästään onkin sitten tapaus erikseen.
 
Tulin teille ku en ihimisihin keherannu mennä.
Presidentti
26.01.2014 20:23:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Twinkle: se on sitä markkinataloutta. Ennen muinoin ei voitu ostaa soittimia kuin omasta pitäjästä, kovat jätkät sattoi soittaa myös naapurikyliin mutta lähtökohtaisesti piti ostaa sitä mitä on tarjolla siihen hintaan millä sitä myytiin. Kilpailu johti nykytilanteeseen.
 
Ja oikein kovat jätkät lähti Helssinkistä asti hakemaan. Sitten tietenkin oma lukunsa senaikaiset postimyyntikitarat, jotka nykymittapuulla olivat täysin soittokelvottomia.
 
"Linkkejä artikkeleihin tai tutkimuksiin, joissa Hulkon muusikon uran näytöt todetaan merkittäviksi" -Jazzmies
Zammy
27.01.2014 03:17:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lieneekö suomalaisten kauppojen toteutuneissa katteissa ollut muutosta tosiasiassa kuinka paljon? Kyllähän aiemmin tuntui olevan musaliikkeessä se meininki, että soittimissa ja muissa vermeissä oli se maahantuojan ovh printattuna hintalappuun ja kun kysyit, että mihin hintaan kauppa syntyy niin myyjä naputteli laskimeen jonkun 0,8 - 0,9 kertoimen ja siitä lähdettiin kauppaa tekemään. Thomannin hintalapussa vaan oli jo valmiiksi tuo tingitty hinta.
 
Minulla on pappatunturi, sininen ja sporttinen. Sillä naiset isketään, sen sorttinen.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti