Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Passiivi vaiko aktiivi?
1 2 3
Shredder96
05.01.2014 20:05:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitäis vaihtaa kitaraan mikit ja muuten on kaikki selvillä mutta en vaan saa päätettyä oisko aktiivit paremmat ku passiivit.. Paljon ei oo mahdollisuuksia testailla tässä kummat ois paremmat, omissa kepeissä ku löytyy vaan passiivit ja ei oo tässä lähistölläkään EMG 81 mikillä varustettua keppiä että vois rauhassa testailla ja vertailla. Tosiaan oisin ostamassa joko EMG HZ H4 (kaula ja talla) tai EMG 81/85. Kertokaa jos löytyy kokemusta molemmista että kummat mahtaa olla paremmat, musiikkityylinä on metalli, yllätys yllätys.. Mutta tartteis myös hyvää cliinisaundia, miten nuo aktiivit mahtaa cliineihin taipua?
 
Once more into the fray, Into the las good fight I'll ever know. Live and die on this day, Live and die on this day.
Grugi
05.01.2014 20:17:10 (muokattu 05.01.2014 20:17:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aktiivit ehkä hieman kliinimmät kuin passiisvit (ei varmasti kautta linjan). Melko varmasti joudut vaan testaamaan miltä ne omaan korvaan tuntuu ja muistat että aktiivien kanssa joudut vaihtamaan kitaraan melko varmasti potikat ja jakin.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
AngieRainbow
05.01.2014 20:25:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minäkin meinasin aloittaa vastaavan keskustelun, mutta pahoin pelkään, että vastaukset on nämä perinteiset "EMG:t on steriilit, sieluttomat, luonnottomat paskat".
 
Johonkin keskusteluun jo mainitsikin, että vaihdossa tuli ESP Custom Shop FX (näkyy omissa kuvissa), jossa on akttivi EMG:t. Olin päättänyt laittaa kitaran edelleen myyntiin, mutta pidän sen sittenkin ainakin jonkin aikaa.
 
Olin päättänyt, että aktiivimikit eivät ole minua varten, vaikka en ollut ikinä edes kokeillut moisia!!! No, nyt huomasin, että nehän on omalla tavallaan todella mainiot. Metalli-musiikkiin todella paikallaan.
 
Mielestäni niissä on upea clean saundi. Ongelma on se, että mikä on hyvä clean on aika tulkinnan varainen kysymys. Jonkun mielestä hyvä clean on Fender Black Face + Fender strato/tele single coileilla. Joku voi tykätä, että paras clean tulee vox:ista jne.
 
EMG aktiivimikeissä on mielestäni todella hyvä metallimusiikille tyypillinen clean. En osaa tätä tarkemmin selittää, mutta ei metalli-musiikkiin välttämättä sovi sellainen perinteinen fender bf clean.
 
Kun on useampi kitara, niin ei tarvitse miettiä sen kummemmin. Johonkin pasiivit toiseen aktiivit...
 
What we've got here is... failure to communicate. Some men you just can't reach, so you get what we had here last week, which is the way he wants it. Well, he gets it! N' I don't like it any more than you men.
Grugi
05.01.2014 20:27:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän netti on pullollaan noiden aktiivien ääninäytteitä, toki laatu voi olla mitä sattuu.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
zedder
05.01.2014 20:47:22 (muokattu 05.01.2014 20:47:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juuri tuli asenneltua molempia pariin kitaraani.
 
HZ4:t on tietysti periaatteessa helpompi jälkiasentaa passiivimikeillä varustettuun kitaraan. Eli jos ei isommin pidä elektroniikka-asennushommista, niin ne ovat soundinsa puolesta varsin lähellä "oikeita" eli aktiivisia EMG -mikkejä. Ulostuloteho ei ole aivan samaa luokkaa, mutta kaipa asiaa voi tarvittaessa auttaa ruuvaamalla vahvistimen ja purkkien tasoja.
 
On kuitenkin niin että ainoastaan EMG81 kuulostaa tasan siltä kuin pitääkin ilman mitään kompromissejä. Taitaa olla lisäksi niin että niidenkään asentelu ei ole kummoinenkaan homma, kun edes kolvia ei isommin tarvita näiden nykyisin myytävien solderless -sarjojen kanssa.
 
Jos valita saa, niin aktiivimikit ennemmin.
 
--
Itse asiassa minulle riittäisi oikeasti se pelkkä 81, sillä vaikka useimmista kitaroistani löytyykin myös se 85, niin harvemmin ehdin/viitsin alkaa mikinvaihdinta räpläämään...
 
Mitä kävi, ketä tietää? Jacksoneita, Gibsoneita, Wunderbaumeja ja marsujen vikinää.
Shredder96
05.01.2014 21:07:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zedder: Jos valita saa, niin aktiivimikit ennemmin.
 
Joo itekki mietin aktiiveja että vois olla vähä paremmat.. Mutta tässä taiski tulla semmonen ongelma että en saa sitä paristoa mahtumaan tuon kitaran sisälle :D käytin auki ja huomasin että se oli ahtaampi ku luulin. Reikiä ei uskalla alkaa tuohon kitaraan tekemään joten kai se on parempi passiivit laittaa. (Lompakko kiittää)
 
Once more into the fray, Into the las good fight I'll ever know. Live and die on this day, Live and die on this day.
Grugi
05.01.2014 21:07:19 (muokattu 05.01.2014 21:13:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mietin vaan että onko niiden aktiivien pakko olla EMG:t? DiMarziolla löytyy myös aika hyvä kattaus kuten Seymor Duncanilta.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
RaskasMielinen
05.01.2014 21:11:24 (muokattu 05.01.2014 21:12:48)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haulla löytyy "aika" paljon tästä aiheesta tältä palstalta...;D
 
Itselläni on sekä EMG:n aktiiveja että muiden valmistajien passiiveja että myös EMG:n pasiiviversiota. Kun lähden hakemaan jotakin soundia, aloitan vahvistimesta, sen asetuksista, kaapista, efekteistä ja niiden asetuksista. Siinä vaiheessa mulla yleensä on kädessä juuri pasiivi EMG-mikeillä varustettu kepukka. Kun muu alkaa olla kohdallaan, niin kokeilen myös aktiivimikeillä ja eri pasiivimikeillä. Päädyn niistä johonkin ja muutan vahvistimen ja efektien säätöjä valitun kitaran ja sen mikityksen kannalta sopivaksi.
 
Jos pitäisi olla vain yksi kitara, niin valitsisin jotkut stydymmät passiivit. Aktiivit ovat ehkä hieman liian kompressoivat jos tykkää soitella kaikenlaista. Jos sen sijaan soitat lähinnä vain metallia - ja etenkin jos sekin kallistuu sinne raskaimmalle puolelle - niin suosittelen aktiiveja. Tosin metsään et mene myöskään esim. Gibsonin 490/498 -yhdistelmällä tai saman valmistajan Burstbrucker 1&2 -yhdistelmällä. Jos haluat erottua massasta, niin ärhäkät P90:et.
 
Nuo kaikki kiinteätallaiseen mahonkiluuttuun. Jos kyseessä sen sijaan on jokin superstrato, niin siitten ne aktiivit tai klassisia Seymor Duncanin -tuotoksia (SD:n JB tosin on mun makuuni liian mieto jos kielisetti on kymppiä paksumpi).
 
Akttiveista mulla on kokemusta vain EMG:stä mutta ymmärtääkseni monet muiden valmistajien aktiiveja kokeilleista ovat tykästyneet niihin???
 
Grugi
05.01.2014 21:21:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asiasta viinapulloon, niin omassa lespassa on SD:n PG:t ja niissä piisaa kyllä potkua hevijunttaakin ihan kivasti. Ja siis passiivit ovat.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
JaaGeRMaisTeR
05.01.2014 21:26:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Grugi: Asiasta viinapulloon, niin omassa lespassa on SD:n PG:t ja niissä piisaa kyllä potkua hevijunttaakin ihan kivasti. Ja siis passiivit ovat.
 
Itellä nuo orkkikset lp:ssä 49jotain. Kelpaa runtata mörkömusiikkia.
 
Suuria tunteita: http://maihinnousu.net/s/21352
Krice
05.01.2014 21:51:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Grugi: Asiasta viinapulloon, niin omassa lespassa on SD:n PG:t ja niissä piisaa kyllä potkua hevijunttaakin ihan kivasti. Ja siis passiivit ovat.
 
Hevit pitää irrota sieltä vahvistimen päästä, mikit ei siihen auta.
 
Grugi
05.01.2014 21:52:36 (muokattu 05.01.2014 21:54:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Hevit pitää irrota sieltä vahvistimen päästä, mikit ei siihen auta.
 
Ilman muuta niinkin, lähinnä meinasin että ei sitä aina aktiivia kaipaa että lähtee. :)
Toki mikeilläkin on merkitystä ei pelkästään vaffarilla.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
zedder
05.01.2014 22:01:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulle ei ainakaan LP Studiossani oleva Gibsonin 490/498 -yhdistelmä oikein riitä, ei ainakaan siten että silä pystyisi tekemään ihan samoja juttuja kuin EMG:llä. Ajattelin ehkä jossakin vaiheessa vaihtaa tallamikin tilalle HZ:n.
--
 
Toiset haluavat pitää asiat yksinkertaisina: Aktiivinen EMG 81 ajaa asiansa siinä tarkoituksessa mihin se on tehty.
 
Varmasti maailmasta löytyy mikkejä jotka pystyvät joko samaan tai kenties jopa omalla tavallaan parempaan soundiin, mutta kaikki eivät aina jaksa perehtyä asioihin pohjamutia myöten yrityksen ja erehdyksen kautta.
 
Mitä kävi, ketä tietää? Jacksoneita, Gibsoneita, Wunderbaumeja ja marsujen vikinää.
pekurides
06.01.2014 01:51:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, makuasioita mutta miksi HZ?
monien mielestä suht keskinkertainen mikki ja tarjolla olisi aivan huippuosastoa metallihommiin jos passiivilla haluaa mennä esim. BKP pickups vaikka kuinka monta tiukkaa käämiä ja Lundgren M6 myös yksi tiukimpia ja melkeimpä väittäisin että ei tule ikävä EMG aktiivia.
 
Kyllä minäkin olen sitä mieltä että aktiiveilla ei oikein mitään järkeä kliini tai muuten bluussimpia rokkihommia edes yrittää kyllä se dynamiikka ja oikea saundi pitää niissä hommissa olla mukana.
Kylmää sanoisin että metallican black albumin aikaiset kliinisaundit on just sitä miltä EMG81 kuulostaa..... eipä oikeen tuu mieleen missä muualla niitä on käytettykkään kliineissä:=)
 
Kaksi kitaraa, passiivi ja aktiivi.
 
Passiivit monipuolisemmat.
 
mielummin vähän liikaa kuin liian vähän!
ancci
06.01.2014 01:59:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shredder96: Joo itekki mietin aktiiveja että vois olla vähä paremmat.. Mutta tässä taiski tulla semmonen ongelma että en saa sitä paristoa mahtumaan tuon kitaran sisälle :D käytin auki ja huomasin että se oli ahtaampi ku luulin. Reikiä ei uskalla alkaa tuohon kitaraan tekemään joten kai se on parempi passiivit laittaa. (Lompakko kiittää)
 
Niin. En ois uskonu mitä EMG81 voi saada aikaan. Varsinkin kun putkisäröllä leikitään. Se erottelevuus ja metallinen saundi... Sitä ei kyllä saa aikaan kun hyvällä aktiivilla. Siinä on se jokin jännä mauste mikä toimii HiGain touhuissa. Suosittelen harkitsemaan.!
 
YarZoo
06.01.2014 02:29:47 (muokattu 06.01.2014 02:42:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on selfmade stratossa EMG:n SL-20 setti kiinni ja käytän sitä tilanteissa joissa en osaa päättää työstäisinkö akustisella vahvistettuna vai sähkärillä. Tämän setin kohdalla unohdetaan nyt lähes kokonaan EMG = metallimusiikki stypia. Muutenhan tuo yhteys on kiistämätön ja jopa ikoninenkin.
 
Jotenkin tällä pystyy artikuloimaan selkeämmin ja etsimään tietä. Käytän tuota pääasiassa biisin tekovaiheessa sorviaihion raakatyöstöön ja olennaisen hahmotteluun. Joo, siis ikäänkuin selkeisiin ääriviivoihin. Värit, struktuuri ja yleensä lopullinen tuotos muutenkin sitten ihan muilla kamppeilla.
 
Mitään Lukather keskustelua en halua tällä virittää. Nukahtelen itse aika pikaiseen ko. herran musiikkiannin äärellä, vaikka soittajana olisikin kuinka keisariosastoa.
 
Tässäpä tämä yksi kyseenalainen ja mielipiteitä herättävä hahmo esittelee SL-20 settiä omasta näkövinkkelistään:
 
http://www.youtube.com/watch?v=l0H1F7fd5o8
 
Sinänsä muuten turha kirjoitus selkeästi valimotyöläisten ketjuun, mutta kun aloittaja mainitsi nuo kliinit.
 
edit: kirotusvitt.. sentään.
 
S.N.A.F.U
Ziggy Bubba
06.01.2014 07:06:11 (muokattu 06.01.2014 13:57:13)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JaaGeRMaisTeR: Itellä nuo orkkikset lp:ssä 49jotain. Kelpaa runtata mörkömusiikkia.
 
498T on omaan makuun kehno. 490R vähän parempi.
 
Orgaanista maalausrockia!: CROOKMACHINE
Ziggy Bubba
06.01.2014 07:15:29 (muokattu 06.01.2014 13:53:10)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sssssss. Edit.
 
Orgaanista maalausrockia!: CROOKMACHINE
Ziggy Bubba
06.01.2014 07:16:32 (muokattu 06.01.2014 13:53:37)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edit...
 
Orgaanista maalausrockia!: CROOKMACHINE
Ziggy Bubba
06.01.2014 07:21:00 (muokattu 06.01.2014 13:54:09)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Editointi, paree näin :)
 
Orgaanista maalausrockia!: CROOKMACHINE
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti