Muusikoiden.net
27.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kokemuksia Dr. Z vahvistimista (MAZ, M12, Wreck..)
1
petrip
04.01.2014 21:05:09 (muokattu 04.01.2014 21:07:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haulla ei löytynyt juurikaan aiheesta keskustelua, joten aloitetaan tällä.
 
Ihan ensiksi, jos jollain on kokemuksia M12- ja MAZ-sarjalaisista, niin olisi kiva kuulla. Itselläni kiikarissa erityisesti M12, joka on tehty varta vasten eräänlaiseksi pedaalialustaksi. Myös MAZ8 kiinnostaa, koska tehon tarve ei ole meikäläisellä kovin suuri. Itse ole MAZ38 kokeillut joskus Z Best-kaapilla ja alapäätä tulee melkoisen reippaasti.
 
Kuten sanottu kaikenlaiset huomiot M12 ja MAZ(1)8 vahvistimista ovat tervetulleita.
 
(Ja joo, olen käynyt myös Z Talk-foorumilla, mutta tuntuu olevan ihan liikaa hypetystä, että vaikea saada realistista kuvaa.)
 
Heroooh
05.01.2014 13:24:48
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

M12 on mielestäni liian laatikkomainen ja halvan kuuloinen soundi(benton tyyppinen)
Maz18 on sitten paremmat omaan makuun. Soitan rockia ja heviä, mutta kyseisten styrkkarien säröistä en ole koskaan pitänyt. Liian sirkkelimäisiä ja virheitä peittäviä:)
 
Saatana sano mummo lumessa
McNulty
05.01.2014 13:41:30
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miulla on ollut vuosikaudet tuollainen Z-28 nuppi ja se on 2x12" kaapin kanssa kiva peruskone rokkitouhuissa. Kovasti Fenkun Deluxe-henkinen, with a twist eli pienin twiikkauksin. Siinä on EF86 etusessa, joka kääntää sitä ehkä hieman Voxin AC30 normal-kanavan suuntaan. Ei siis ole 1:1 Fenkun Deluxe-kopio. Z-28 tykkää myös speduista ihan kivasti. Särösoundit ovat hyvin rock- ja perinnehenkiset...
 
Vaikka vaffarissa ei ole muuta kuin 3 potikkaa, onpi siinä riittävästi säätöjä ja soundin ruuvaamista. Vahvistin on kytketty niin, että kaikki 3 potikkaa vaikuttavat keskenään ja klo 12 jälkeen lisäävät signaalin gainia. Ei siis pidä ajatella, että treble-säädin säätäisi vain trebleä koko toiminta-alueellaan. Tämä tekee yksinkertaisesta laitteesta melko monipuolisen.
 
Oma Dr Z. on kymmenisen vuotta vanha ja työnjälki laitteen sisällä voisi toki olla siistimpi ja huolitellumpi. Jossain vaiheessahan Dr Z:n vehkeitä arvosteltiin tästä asiasta kovastikin. Sen puolustuksena on tosin todettava, että kertaakaan tätä styrkkaria ei ole tarvinut korjata. Putkirempan (pääteputket + biasointi) olen kerran teettänyt.
 
4x12" kaapin kanssa en ole tätä vimpainta kokeillut, mulle kun on aina riittänyt 2x12" enemmän kuin hyvin :)
 
Tulin teille ku en ihimisihin keherannu mennä.
petrip
05.01.2014 14:32:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä lie sitten vaikuttaa laatikkomaiseen soundiin? MAZ-sarjalaisissa on Reverb, mutta muissa ei taida sitä olla. Sillä on ainakin jonkinlainen vaikutus. Kotelot tuntuvat olevan aika saman kokoisia.
 
Voipi olla, että tuo M12 "pedaaliystävällisyys" on taas näitä mainoslauseita, sillä saman kaltaiset kuvaukset näyttää olevan Z 28:n kohdalla. Suuri ero on pääteputkissa.
 
Z Wreckin demot kuulostaa aivan törkeän hyviltä, mutta hinta hyppää jo melkoisesti, varsinkin jos ostaa koko setin (nuppi + kaappi).
 
Heroooh
05.01.2014 15:03:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

petrip: Mikä lie sitten vaikuttaa laatikkomaiseen soundiin? MAZ-sarjalaisissa on Reverb, mutta muissa ei taida sitä olla. Sillä on ainakin jonkinlainen vaikutus. Kotelot tuntuvat olevan aika saman kokoisia.
 
Voipi olla, että tuo M12 "pedaaliystävällisyys" on taas näitä mainoslauseita, sillä saman kaltaiset kuvaukset näyttää olevan Z 28:n kohdalla. Suuri ero on pääteputkissa.
 
Z Wreckin demot kuulostaa aivan törkeän hyviltä, mutta hinta hyppää jo melkoisesti, varsinkin jos ostaa koko setin (nuppi + kaappi).

 
Omaan korvaan kuulosti erillaiselta mutta makukysymyksiä makukysymyksiä:)
 
Saatana sano mummo lumessa
PekKampela
05.01.2014 20:05:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maz18 NR otti ainakin pedaaleja todella hyvin vastaan eli sen perusteella puheet ystävällisyydestä pitävät kutinsa.
 
Äänekäs oli mokoma, todella äänekäs. Myös alapäätä riitti yllin kyllin, samoin kuin preesenssiä. Soundi oli kaiken kaikkiaan erittäin hifi. Parasta antia ehdottomasti oli kosketusherkkyys: mazzi reagoi soittoon mainiosti ja näpit tuntuivat olevan suorassa yhteydessä kaiuttimeen.
 
Itse kuitenkin pidän enemmän löysemmästä ja pyöreämmästä saundista (ts. vintagemmasta), joten maz sai jatkaa matkaansa. En myöskään jaksa puljailla noiden spedujen kanssa, joita mazzi selvästi halusi vastaanottaa.
 
Torvi.
I3enjam1n
05.01.2014 20:21:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MAZ18 Reverb 2x10" -comboni syö pedaaleita kyllä todella hyvin.
Säröytyykin mukavasti, mutta keinokuorma melkeinpä pakollinen, jos MAZin omaa säröä haluaa käyttää. Siitä kun lähtee 18W puhdasta ääntä ja täysillä lähemmäs 30W.
EQ:t ja CUT toimivat erittäin hyvin ja soundivalikoima on laaja. Sopivasti Fender/Vox/Marshall, mutta kuitenkin omanlainen.
 
"...the more fragile harmonics can survive in a vacuum tube; where they seem to be eliminated or squashed in a solid state crystal lattice... ...I think that's the best and simplest I can put it." - Howard Alexander Dumble
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti