Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: EHX Ring Thing
1
MrFunk
13.12.2013 20:24:52 (muokattu 13.12.2013 21:09:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämänhetkisen Ring modulator -kaasun parantaa maanantaina saapuva Ring Thing pedaali. Tarkoitus olis tutustua kerrankin kunnolla tuohon vaikeasti lähestyttävään efektiin ja etsiä persoonallisia mausteita soundeihin.
 
En ole kokeillut livenä kyseistä boksia mutta nettimaratoonieni tuloksena olen ymmärtänyt, että tämä voisi hyvinkin korvata tremolo ja chorus -pedaalini, kun niiden käyttö nyt muutenkin on melko vähäistä. Univibekin pitäis lähteä, kuten oktaavit/pitch shifterit. Se tässä juuri kiehtookin, kun soundeja ja lähestymistapoja tuntuu pedaalista löytyvän. Kehujakin on maailmalta sadellut vuolaasti.
 
Onko spedu kelvannut m.netin musaväelle? Hoitaako se tontteja Ring modulator -funktionsa ulkopuolelta? Miten muuten suhtaudutte Ring modulaatioon?
 
jappo121
13.12.2013 21:54:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan ensiksi: En ole kyseistä keksintöä käyttänyt, joten kaikki kirjoitettu on "mutua".
 
Kuten itsekin kirjoitit, pedaali on vaikeasti lähestyttävä, ellei jopa v....mainen säädettävä.
Silti uskon että tuosta voisi irrota meikäläisen kotistudiokäytössä mielenkiintoisia soundeja kunhan vain on aikaa ja intoa säätää vehjettä ja yhdistellä sitä muihin efekteihin.
EHX:n perinteitä noudattaen säädöt lienee herkät, ja yskäisy laitetta päin saa säädöt ihan toisenlaiseksi, joten en ehkä suosittelisi keikkalautaan.
Tremolon tai choruksen korvaajaksi tästä tuskin on, oktaaverina ehkä, jos se on polyfoninen. Siihen hommaan on kyllä järkevämpiäkin laitteita.
 
Ehkä joskus hankin moisen kokeiltavaksi jos hinta on kohdallaan. Uutena en kokeilematta ostaisi.
 
"En tunne, enkä tiedä hänestä henkilönä mitään, en halua häntä millään tavalla loukata tai muutenkaan kenenkään mieltä pahoittaa." Lause joka oikeuttaa kommentoimaan mitä vaan kenestä vaan...
MrFunk
16.12.2013 15:31:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muutama tunti soittelua takana.
 
Uutuudenviehätystä on vielä mukana mutta näiltä viivoilta voisin sanoa, että vehje tulee todellakin korvaamaan chorukseni ja tremoloni. En ole ikinä pitänyt kovin märästä choruksesta, ratekin ollut hyvin alhaalla, Ring Thingin pieni detune toimii omaan korvaan loistavasti. Käyttökelpoinen ja ah, niin modattavissa.
 
Tremolopuolella saa säädettyä nopeutta ja aallonmuotoa. Sen verran kuin itsellä tätä efektiä tulee käytettyä niin tämä riittää.
 
Uusia soundeja, äänimaailmoja, introideoita, pärinöitä ja pörinöitä, maanvyöryjä ja keijujen ininöitä tulee vastaan joka minuutti. Ring modulaatiossa löytyy myös fiksu ominaisuus jossa napin painalluksella voit virittää vehkeen sisään tulevaan säveleen. Switchiä pohjassa pitäessä pedaali virittäytyy jatkuvasti soittoosi.
 
Olen tyytyväinen.
 
Ohjekirja listaa pedaalista seuraavia efektejä:
 
- Chorus/Detune
- Ring modulation
- Vibrato
- Transponointi
- Oktaavit ylös ja alas (-2 & +2)
- Tremolo (neliö, sin, kolmio)
- Vibe
- Pitch shifter
- Rotary
- Whammy (with expression pedal)
 
p.s. Tähän saa tallennettua yhdeksään muiistipäikkaan, oli ratkaiseva ominaisuus ostopäätöstä tehdessä.
 
Exhausted
16.12.2013 15:57:38
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ring Thing ei varsinaisesti ole pelkkä ring modulator -pedaali, vaan oskillaattori voidaan kytkeä myös moduloimaan sävelkorkeutta, jolloin saadaan aikaan oktaaveri-, whammy- ja chorus-efektejä. Tremolo taas on ring modulatorin sivutuotos ääriasetuksilla.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti