Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitarahuoltojen nykyhinnat
1 2 3 4 5 6
JeKo
11.12.2013 15:35:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko muut huomanneet samaa, että kitarahuoltojen hinnat ovat nousseet erittäin paljon viimeisten 5-10 vuoden aikana? Nykyisin nauhahionnat on helposti yli 100e, jopa 150e joissain paikoissa. Nauhojen vaihdotkin on helposti siellä 300-400e:n paikkeilla. Samoin hyvin simppelitkin toimenpiteet kuten mikinvaihto on helposti sen 50e, jopa enemmänkin.
 
Järkevää olisi tietysti opetella tekemään nämä itsekin, mutta ainakin nauharempat jätän kyllä suosiolla ammattilaiselle. Pitäisi varmaan ainakin rakkaimpiin kitaroihin asennuttaa samantien SS-nauhat niin ei tarttisi nauhojen kulumista suuremmin stressata.
 
Jos joku pätevä kitaraseppä tekee näitä perushuoltoja selvästi edullisemmin niin saa laittaa vinkkiä vaikka pikaviestillä :-)
 
"The left hand steers and the right hand is the gas - If you can't steer, you shouldn't press the gas" -Paul Gilbert
"There's no money beyond the 5th fret" -Tommy Tedesco
Kitaramusaa
Vladi
11.12.2013 15:45:29 (muokattu 11.12.2013 15:50:40)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervetuloa yrittäjyyden nykymaailmaan. Jos mietitään vaikka kitaran säätöihin laittamista 50e hintaan ja siihen koko prosessiin menee tunti, niin eipä siitä ihan hirmuisia kitarasepälle jää. 50 eurosta menee ensin ALV:it (24%) ja siihen päälle vakuutukset, eläkkeet, muut verot jne. En nyt taas muista tarkkaan näitä laskukaavoja, mutta hyvä jos edes puolet tuosta summasta jää varsinaisesti itse yrittäjälle ja sillä rahalla maksetaan vielä esim. työkalut, työtilat ym. Soitinbisneksellä ei kyllä rahoiksi lyödä, jos minulta kysytään. Intohimosta nämä kaverit sitä touhua tekevät.
 
Tämä ei ole missään nimessä näpäytys aloittajalle, mutta mielestäni keskimääräisesti suomalaiset ovat aivan hemmetin nirsoja maksamaan ammattilaiselle työstä tai palveluista. Yrittäjyys nähdään edelleen sellaisena, että siihen ryhdytään vain, koska ei päästy "oikeaan" yritykseen töihin. Lisäksi kaksinaismoralismi on yrittäjien hintoja pohtiessa hämmästyttävän härskiä. Harva suostuisi tekemään 10e tuntipalkalla hommia, mutta kun kyseessä on yrittäjä, niin helposti katsotaan kohtuuttomuudeksi sisällyttää hintaan ammattiosaamisen ja työkalujen hinta.
 
Ja loppuun vielä asiaan sopiva vitsi: Paikallisesta kirkosta oli urut menneet rikki. Korjaaja korjasi urut ja laskutti 2000,01e vaihdetusta ruuvista. Pappi kysyi, että miksi laskutit noin paljon yhdestä ruuvista. Korjaaja vastasi, että hän laskutti 0,01e itse ruuvista ja 2000e siitä tiedosta, mikä ruuvi piti vaihtaa.
Ukko
11.12.2013 15:55:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vladi: Tervetuloa yrittäjyyden nykymaailmaan. Jos mietitään vaikka kitaran säätöihin laittamista 50e hintaan ja siihen koko prosessiin menee tunti, niin eipä siitä ihan hirmuisia kitarasepälle jää..
 
Plussan sait. Tulee mieleen yksi ent. duunikaveri joka aina pulputti siitä kuinka hän ei ala halvalla tekemään kenellekään yhtään mitään vaan veloittaa aina kunnolla. No kaveri tiedusteli bändiämme häihinsä soittamaan ja sai hepulin kun kerroin mitä se maksaa. Olettamuksenaan oli että soitamme 8 h. putkeen max. parilla saturaisella kvartetilla. Ei otettu keikkaa.
 
COVS jäsen nro 6
teukka
11.12.2013 16:01:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katsokaahan autonhuoltohinnoittelua. Voi jeesus. Puhutaan jostain pahimmillaan 135€/h hinnoista. Ja vastinettahan noihin ei saa.
 
Siis onko muita kuin V-mäisiä kitaroita?
antnis
11.12.2013 16:13:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vladi:
 
Tämä ei ole missään nimessä näpäytys aloittajalle, mutta mielestäni keskimääräisesti suomalaiset ovat aivan hemmetin nirsoja maksamaan ammattilaiselle työstä tai palveluista. Yrittäjyys nähdään edelleen sellaisena, että siihen ryhdytään vain, koska ei päästy "oikeaan" yritykseen töihin. Lisäksi kaksinaismoralismi on yrittäjien hintoja pohtiessa hämmästyttävän härskiä. Harva suostuisi tekemään 10e tuntipalkalla hommia, mutta kun kyseessä on yrittäjä, niin helposti katsotaan kohtuuttomuudeksi sisällyttää hintaan ammattiosaamisen ja työkalujen hinta.
 

 
Ai että ei alle kympillä? Monissa paikoissa tehdään alle ysilläkin ja halukkaita riittää jonoksi.
 
Rämppy
11.12.2013 16:27:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Parturissa miesten hiustenleikkuu alkaen 25 eur on ihan yleinen hinta täällä tsadissa. Toimitus kestää reilu 20 min. Auton määräaikaishuolto merkkihuollossa: konepeltikään ei aukea alle satasella. Onhan näitä. Verot, eläkemaksut, yms. lohkaisee ison osan. Kaikki maksaa. Kitarahuollot eivät ole lainkaan kalleimmasta päästä, kun suhteuttaa työn luonteeseen.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
hallu
11.12.2013 16:46:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rämppy: Parturissa miesten hiustenleikkuu alkaen 25 eur on ihan yleinen hinta täällä tsadissa. Toimitus kestää reilu 20 min. Auton määräaikaishuolto merkkihuollossa: konepeltikään ei aukea alle satasella. Onhan näitä. Verot, eläkemaksut, yms. lohkaisee ison osan. Kaikki maksaa. Kitarahuollot eivät ole lainkaan kalleimmasta päästä, kun suhteuttaa työn luonteeseen.
 
Tekniikanmaailman merkkihuoltotesti paljasti jokunen vuosi sitten ettei se konepelti aukea juuri satasen jälkeenkään, kun huollot sisälsivät usein vain laskun kirjoittamisen asiakkaalle. Toisaalta itse kun tekee, niin saa mitä satuu tulemaan.
 
Ei onni tule ostamalla. Onni tulee soittaen ja lauluja tehden
Artist
11.12.2013 16:49:54 (muokattu 11.12.2013 16:52:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viimeksi kun on stadissa kitarahuolloista kysellyt, niin joka paikassa on ollut älytön jono. Tästä on siis vuosia aikaa (en sitten jaksanut odotella, vaan säädin itse), joten ei mikään ihme, jos hinnat ovat nousseet.
 
Itse pitäisi pari keppiä kyllä viedä laittoon, kun ei kaikkeen kykene itse. Harmi vaan, että lähes aina kun olisi huollot avoinna, niin on itse töissä.
 
"They tell me, but I tell them, I do it my way and I always will"
teukka
11.12.2013 17:34:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä perusähellykset keppii pitää itse oppia tekemään. Säädöt ovat kuitenkin hyvin pieniä. Kyllä minäkin joskus mietin et pitää viedä jonnekin. Ei tarvi enää. Nauhoihin en itse tosin koske mutta perushommat hoituu kotonakin. Oli se sitten Floikalla tai ilman.
 
Siis onko muita kuin V-mäisiä kitaroita?
kekkuliheikki
11.12.2013 17:43:56 (muokattu 11.12.2013 17:44:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli firma Suomessa ennen ranskaanlahtoa. Valtio vei kylla kiitettavasti.
 
En allekirjoita.
Kyllikki
11.12.2013 19:07:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

teukka: Katsokaahan autonhuoltohinnoittelua. Voi jeesus. Puhutaan jostain pahimmillaan 135€/h hinnoista. Ja vastinettahan noihin ei saa.
 
Ainakin autohuolloissa osataan laskuttamisen jalo taito.
 
Laskua ei kerry pelkästään työstä ja varaosista, vaan myös työkalujen käytöstä. Esim. paikallinen volkkarihuolto laskuttaa pelkästään vikakoodien lukemisesta 50,- euroa. Ja koodithan luetaan aina "varmuuden vuoksi" jokaisen huoltokäynnin yhteydessä. Aika kova tuntihinta toimenpiteestä, joka kestää muutaman sekunnin.
 
On meinaan koodinlukulaite varmasti maksanut itsensä takaisin muutamankin kerran...
 
Helvetti kun mieli tekis laulaa, mutta kun ei osaa sanoja eikä säveltä...
jhlamm
11.12.2013 20:00:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ymmärrän kyllä tuon taksan, kun siitä tosiaan toimitilat ja verot pitää maksella. Sitten kun ei kaikilla pajoilla ole edes asiakkaita joka päivälle, että saisi sen täyden 8h työpäivän. Itse tosin joskus kuohahti vähän kun satulan vaihdosta haluttiin veloittaa 130e... Samoin perustein. Ymmärrän kyllä taas tuon aiemman kommentin, mutta tuohon hintaan saakin jo viilasetin ja satuloita parikin kappaletta. Voi myös olla, että toisaalla olisi halvempi mutta kuitenkin. Ostin sitten semmosen valmiiks viilatun 6,90e ja toimi moitteettomasti kunhan alapuolelta vain hioi pikkusen pohjaa niin sai oikean korkuiseksi.
 
Itse tuossa juuri opetellut tekemään perushuollot itse, ettei joudu itseään kipeäksi maksaan. Hommasin nauhaviilankin ja tehnyt jo parit koetyöt sillä. Kalleimpia kitaroita en kuitenkaan vielä uskalla tuolla söhäistä, tosin niissä tuleekin seuraavaksi jo vaihto-operaatio eteen.
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
LaMotta
11.12.2013 20:08:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vladi: Tervetuloa yrittäjyyden nykymaailmaan. Jos mietitään vaikka kitaran säätöihin laittamista 50e hintaan ja siihen koko prosessiin menee tunti, niin eipä siitä ihan hirmuisia kitarasepälle jää.
 
Jää siitä jos laskutusta on se työntekijän 160h/kk. 50ex160h=8000euroa/kk.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
fox
11.12.2013 20:34:27 (muokattu 11.12.2013 20:35:04)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Jää siitä jos laskutusta on se työntekijän 160h/kk. 50ex160h=8000euroa/kk.
 
Tarkoittanet tässä palkattua työntekijää? Jos, niin täytyy ensittäin pitää työnantajan sitä silmällä, että työmiehellä on sitten töitäkin se 160 tuntia kuussa, siis oikein tuottavaa työtä..
Oletetaan nyt ihan hi-ra menetelmällä, että ovat tehneet vaikkapa sopimuksen 2000 euron kk-palkasta. Ilman mitään luontaisetuja (puhelin, auto, asunto tms..). No nii, sitten se työnantaja maksaa ns. "palkan sivukuluja" vielä lakisääteistä eläkemaksua siit työntekijästä 15 prossaa bruttopalkasta, eli 300, lakisääteistä tapaturmavakuutusmaksua 140, lakisääteistä työttömyysvakuutusta 70, pakollista sotu-maksua saman 70 ja mahdollisesti terppariin sitä työterveysmaksua, sovitaan vaikka 20 jos on hyvä diili.
Työntekijä maksaa työnantajalle kuukaudessa 2600 euroa, no, vielä ollaan ns. "pinnalla", onhan vielä laskutuksesta 5400..
Siitä pitäs sitten maksaa työtilojen vuokra, sovitaan että se olis tonnin. Jaa mutta puhelin-ym. kuluja 50, sähkölaskua 3 x 35 A liittymästä 405.. Vielä olis 3945 euroa kasassa.. eikä olla vielä ostettu mittää tarpehia, kysyy joku, saati työkalun tapasia. Pitäs totta kai vielä veroherrallekin joku penni pusertaa, vakuutusyhtiöllekin, saati pankkiirille.
 
Että kyllä se melko minimiin kutistuu se yrittäjän osuus. Totta kai, jos sitä palkkaväkeä ei ole vaan työllistää ainoastaan itsensä, voi olla paremmin, olettaen että töitä piisaa ja ehtii itse tehdä.
Mutta näitäpä ei välttämättä tule ehken ajateltua, kun päällimmäisenä tulee vaan "onpas se jumalaut kallista!" =)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Hynkel
11.12.2013 20:35:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Jää siitä jos laskutusta on se työntekijän 160h/kk. 50ex160h=8000euroa/kk.
 
Jaa sää meinasit että se yrittäjä tekee sillä 50€ tuntiveloituksella niinku 8 tunnin päivää ja viiden tunnin viikkoa tasaiseen? Ja pääsee jokaisesta liikahduksestaan laskuttamaan? Et taida olla yrittäjä ;)
 
Ukonete prosím výstup a nástup, dvere se zavírají.
LaMotta
11.12.2013 20:36:13 (muokattu 11.12.2013 20:38:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Tarkoittanet tässä palkattua työntekijää?
 
En.
 
Hynkel: Jaa sää meinasit että se yrittäjä tekee sillä 50€ tuntiveloituksella niinku 8 tunnin päivää ja viiden tunnin viikkoa tasaiseen? Ja pääsee jokaisesta liikahduksestaan laskuttamaan?
 
Oletuksena että elämä menee niin kuin Strömsössä :)
 
Kuriositeettina voisi todeta, että 50e/h on aika kova taksa puutyöstä. Teknisen suunnittelun alihankinnassa on yleensä liksat tuota luokkaa yritysten välillä Suomessa.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
hallu
11.12.2013 20:37:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Jää siitä jos laskutusta on se työntekijän 160h/kk. 50ex160h=8000euroa/kk.
 
miinus verot, yrittäjäeläkemaksut, sairausvakuutus, tilavuokrat, työkalut, kirjanpitäjän palkkio, etc. Mitä tehokkaammin tuon yhtälön osaa hoitaa, niin sitä enemmän saa jäämään viivan alle, mutta tuskinpa ihan kahdeksaa tonnia kuitenkaan. Lisäksi pitää olla tilauskirja täynnä, että tuo ihanne tilanne toteutuisi. En ole itse yrittäjä, mutta pahaa perlkään, että se ei ihna niin auvoista ole.
 
Ei onni tule ostamalla. Onni tulee soittaen ja lauluja tehden
fox
11.12.2013 20:39:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hynkel: Jaa sää meinasit että se yrittäjä tekee sillä 50€ tuntiveloituksella niinku 8 tunnin päivää ja viiden tunnin viikkoa tasaiseen? Ja pääsee jokaisesta liikahduksestaan laskuttamaan? Et taida olla yrittäjä ;)
 
Samoilla linjoilla tuota "rätinkiä" tehdessä olin.. mutta otaksuin että olis työtä tarjoova pienyrittäjä-henkilö kyseessä.. =)
Saattaa kuitenkin olla (molemmissa tapauksissa jopa) että "aamupäivällä tuossa yks asiakas kävi hintoja kysymässä, loppupäivän onkin sitte ollu hiljasempaa!"
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
LaMotta
11.12.2013 20:42:37 (muokattu 11.12.2013 20:42:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maksaahan tuo OMT-fysioterapeutilla käyntikin helposti sen 50e/h. Kaikki on nykyään kallista. Kahvi ja pulla maksaa 30 kuuluisaa mummon markkaa. Markka-aikana olisi lasti jäänyt tiskille tuolla hinnalla.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
oiva tumpeloinen
11.12.2013 20:55:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vladi: Tervetuloa yrittäjyyden nykymaailmaan. Jos mietitään vaikka kitaran säätöihin laittamista 50e hintaan ja siihen koko prosessiin menee tunti, niin eipä siitä ihan hirmuisia kitarasepälle jää.
 
Saa tosiaan olla seppä, jos kitaran perussäätöihin saa tunnin menemään. Kielten vaihto, nopea putsaus otelaudalle, bodylle ja elektroniikalle, virittäminen, intonaation säätäminen ja kaularaudan vääntö vie maksimissaan 20 minuuttia ammattilaiselta. Siinäkin on laskettu kohtuullisen paljon aikaa kitaran putsaamiseen. Sopivasti eri kitaroita tehden pro tekee vähintään 4 kitaraa tunnissa, jolloin tuntikorvaus onkin 200 euroa. Siitä toki pois alv, vuokrat summuut, mutta kyllä siitä ihan korvaus työstä jää.
 
Eikä siinä, etteikö työstä pitäisi maksaa, mutta jos korvaukset on about viidessä vuodessa melkein tuplaantunut, ei siinä pelkästään nousseista kustannuksista puhuta. Toki, jos huoltajatkin ovat siirtyneet samaan meininkiin kuin monet muutkin, eli laskutetaan aina alkavasta tunnista, alkaa huoltohinnat nousemaan.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti