Muusikoiden.net
27.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Virtaa pedaaleihin
1 2 3 4 5 6
HeiskanenP
08.12.2013 20:53:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.dlxmusic.fi/Product/product.aspx?id=226048
 
Tekeekö tuommmosella mitään? Näyttäisi olevan 100 eeroa halvemi kuin esim. Dunlopin DC Brick. Samat ominaisuudetkin lähes.
 
Onhan tuo varmasti hiukan muovisempi eikä kestä välttämättä koko maailman kiertuetta, mutta vähän pienempiin ympyröihin olisi tarkotus hankkia jonkunlainen virtalaatikko pedaaleille.
 
JaaGeRMaisTeR
08.12.2013 20:57:02 (muokattu 08.12.2013 21:03:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiköhän tuollakin virtaa saa. Torilla oli gatorin g-bus myynnissä. Sillä säästäis vielä muutaman euron.
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=824433
 
kimurantti1
08.12.2013 20:59:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumpikaan, Dunlopin DC Brick eikä tuo linkittämäsi laite ole hintansa väärti. Jos meinaat muutamaa kymppiä enemmän sijoittaa virtalähteeseen (mikä on erittäin kannattavaa), ei kannata ostaa hakkuria eikä myöskään mötikkää, jossa ei ole erotettuja lähtöä. Voodoo Labin Pedal Powerit ovat toimivia ja hyväksi todettuja virtalähteitä, kuten myös T-Rexin Fuel Tankit poislukien sininen Classic. Usko pois, kunnollinen virtalähde eristetyillä lähdöillä tulee olemaan pitkällä juoksulla ehkäpä paras investointi pedaalilautaan, ja säästää paljon harmaita hiuksia.
 
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
HeiskanenP
08.12.2013 21:14:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No joo, ajattelin kerrankin että halvempi olisi ihan yhtä hyvä ku kalliimpi vaikka on paljon huonoja kokemuksia kun on ostanu halpaa sontaa.
 
Mikäs noissa käytännössä sitten on huonompaa kuin voodo labissa tai t-rexissä ja mikä on "hakkuri", ei ilmeisesti puhuta nyt lentopallosta kuitenkaan.
 
JaaGeRMaisTeR
08.12.2013 21:51:37 (muokattu 08.12.2013 21:53:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HeiskanenP: No joo, ajattelin kerrankin että halvempi olisi ihan yhtä hyvä ku kalliimpi vaikka on paljon huonoja kokemuksia kun on ostanu halpaa sontaa.
 
Mikäs noissa käytännössä sitten on huonompaa kuin voodo labissa tai t-rexissä ja mikä on "hakkuri", ei ilmeisesti puhuta nyt lentopallosta kuitenkaan.

 
Hakkuri on kustannustehokaampi laitos virranmuuntamiseen. Voodoolapissahan on perinteinen kelamallin muuntaja. Hakkurista lähtee enemmän häiriötä kuin kelasta ja eristetyillä lähdöillä estetään maalenkkiä. Voodoo on toteutettu siten, että se aiheuttaisi mahdollisimman vähän häiriötä. Jne jne.
 
Custom soundin blogeista löytyy hyvin infoa asiasta :)
 
Vesa423
08.12.2013 21:54:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Halpiksista Harley Benton powerplant junior on ihan asiallinen, jos vaan lähtöjen määrä ja virrantuotto riittää omiin tarpeisiin
 
http://www.thomann.de/gb/harley_benton_powerplant_junior.htm
 
Mun overdrive ja fuzz-pedaaleilla 1-Spotia ei pystynyt käyttämään ollenkaan hurinoiden takia, mutta powerplant juniorilla ei eroa paristokäyttöön hurinoiden määrässä. Avainsana ilmeisesti toi isolated outputs, jota esim saman sarjan tehokkaammasta ja kalliimmasta mallista ei löydy.
 
DooMTroopeR
08.12.2013 21:55:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihmettelen, miten eroaa esimerkiksi käyttämäni Visual Sound 1spot näistä törkeänhintaisista kalikoista? Laudassa neljä eri pedaalia eikä yhdessäkään esiintynyt häiriötä "halvan" virtalähteen takia...
 
Aina parhaat välineet eivät takaa parasta lopputulosta.
Kipander
08.12.2013 22:21:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä on taannoin kirjoittamani blogi virtalähteistä, siitä löytyvät kätevästi vastaukset peruskysymyksiin.
 
http://backstage.custom-sounds.com/ … ilaudat-osa-4-slash-12-virtalahteet
 
Parhain terveisin
 
Kimmo Aroluoma
 
Osteri
09.12.2013 00:00:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DooMTroopeR: Ihmettelen, miten eroaa esimerkiksi käyttämäni Visual Sound 1spot näistä törkeänhintaisista kalikoista? ...
 
Mulla sama juttu. Enimmillään 6 purkkiin ottanut virtaa 1spotista jo vuosia, eikä mitään ongelmaa. Nyt enää käytössä 4. Tarttis varmaan hankkia laadukkaampaa soittokamaa jotta saisi nuo häiriötkin kuulumaan paremmin ... vai mites se nyt menee...?
 
Kyllä minä sen ymmärrän, että kiertuemuusikot räkkiensä kanssa tarvitsevat toisenlaisia sähkölähteitä, mutta varmaan 80% muusinetissa pyörivistä (lue:harrastajat) pärjää ihan 1spotillakin omilla keikoillaan. On tietysti aivan sama mihin ihmiset rahansa laittaa, mutta tämän kirjoituksen tarkoitus on olla rohkaiseva 1spotin käytön puolesta.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
Tinippa84
09.12.2013 09:07:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osteri: Mulla sama juttu. Enimmillään 6 purkkiin ottanut virtaa 1spotista jo vuosia, eikä mitään ongelmaa. Nyt enää käytössä 4. Tarttis varmaan hankkia laadukkaampaa soittokamaa jotta saisi nuo häiriötkin kuulumaan paremmin ... vai mites se nyt menee...?
 
Kyllä minä sen ymmärrän, että kiertuemuusikot räkkiensä kanssa tarvitsevat toisenlaisia sähkölähteitä, mutta varmaan 80% muusinetissa pyörivistä (lue:harrastajat) pärjää ihan 1spotillakin omilla keikoillaan. On tietysti aivan sama mihin ihmiset rahansa laittaa, mutta tämän kirjoituksen tarkoitus on olla rohkaiseva 1spotin käytön puolesta.

 
1Spotin hurinat ja häiriöt näyttäis olevan aika pitkälti tähtien asennosta kiinni. Joskus hurisee, joskus ei. Hyvä laitoshan se tavallaan on; edullinen hinta ja antaa paljon kakkua pienessä kokoluokassa.
 
Tuonne efektilautaketjuun jo laittelinkin aiemmin vähän DIY konstia millä saa suodatettua suurimman osan noista 1Spotin aiheuttamista sivuäänistä:
 
DIY häiriönpoistaja 1Spot (vast.) + haaroituspiuhaan ->

1kpl 10 000uF:n kondensaattori asennettuna ennen pedaaleita ja suurin osa, ellei lähes kaikki muuntajasta lähtöisin oleva kohina ja pihinä tiessään.

Kolvasin DC liittimen suoraan konkan napoihin (tarkkana, että menee + ja - oikein), joten käy suoraan haaroituspiuhan liittimeen ja paikkaa voi tarvittaessa muuttaa. Eristeeksi vähän kuumaliimaa. Toimii!
 
Retaliation Syndicatessa vokalistin paikka auki! Vapaamuotoisia hakemuksia vastaanotetaan...
Laulava Kylätohtori
09.12.2013 09:15:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Säröjen kanssa ei välttämättä tulekaan ongelmia. Mutta delayn/viben/ym, kanssa tulee. Ainakin itsellä kuului ketjutettuna kaikenlaista "muljuntaa" läpi, mutta kaikki ongelmat katosivat Voodoo Labin ISO5:lla. Säröissä ei suurempia ongelmia ole koskaan ollut ketjutettunakaan.
 
Gyl sunkka maar oikke met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Vladi
09.12.2013 09:31:17
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jännä, mutta mulla ei ole ollut 1Spotin kanssa ongelmia kuin parin TC Electronicin delayn kanssa ja sekin homma ratkesi laittamalla kyseiselle pedaalille oman muuntajan. Nytkin laudassa on neljä säröä/OD:tä/fuzzia, eq, delay ja chorus ja ongelmitta toimii.
 
Tämän sanottuani totean myös, että suunnitteilla olisi kunnon virtalähteen hankkiminen suht pian. Vaikka keskimääräisesti mulla ei tosiaan ole ollut ongelmia 1Spotin kanssa, niin uskoisin että sen ja kunnon virtalähteen ero tulee hyvin nopeasti ilmi kun päästään johonkin paikalliseen "huippukeikkapaikkaan" soittelemaan. Eikä sitä myöskään jättäisi mielellään jotain hyvää pedaalia laudasta pois vain sen takia, että se aiheuttaa häiriöitä.
Frankster
09.12.2013 09:39:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä mä komppaan kunnon virtalähteen hommaamista. Mulla on itellä Voodoo Labin PP2+, ja se ostettua ei ole virtalähteestä enää tarvinnut huolehtia. Vaivaton, siisti ja hurinaton, ja nykyiseen Pedaltrainin lautaan menee näppärästi alle kiinni.
 
Eihän se ilmainen tosiaan ole, mutta ompa tuota useampi kappale sitä kalliiimpia pedaaleitaki tullu ostettua :P
 
-Frankster
 
Myrkky Nuoli
09.12.2013 10:16:04 (muokattu 09.12.2013 10:18:29)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mää oon saanu useiden pedaalien kanssa aikaan semmosta outoa sirinää ja surinaa 1spotilla ihan vaan yhden pedaalin ketjussakin. Yhdellä keikkapaikalla oli kunnon noisecoreshow menossa koko ajan, mutta ei se punkkikeikalla oo niin viimosen päälle. Sen verran hiljanen pörinä oli kuitenkin, ettei siihen varmaan muut kauheesti kiinnittänyt huomiota. Mutta auta armias jos onespotilla ketjutetun pedaalilaudan kanssa samassa jatkoroikassa on kiinni esim. läppärin muuntaja tai kaikista pahin: halppiskolvi. Vielä jos vahvistimen erehtyy pistämään samaan junaan niin surinat on sitä tasoa, että terve. Enimmäkseen kuitenkin 1spot on palvellut näppärästi.
 
Tuo HB Powerplant Jr. itselläkin nyt käytössä, mutta tarttisin pari outputtia lisää ja irrotettavan virtajohdon. Tuota kiinteää virtajohtoa lukuunottamatta on kyllä ollut aivan loistava peli, varsinkin täysin naurettavaan hintaansa nähden. Käytännössä sama paketti kuin Fuel Tank junior. Meinasin eka vaihtaa tuohon virtaliittimen kylkeen, mutta enpä nyt taida ruveta kihnuttamaan. Täytynee joku Cioks tai Pedal Power 2 hommata kunhan takamus kestää.
 
Taika perustuu sekä laadukkaampaan muuntajatekniikkaan, että eristettyihin virtalähtöihin. Jos kaikki pedaalit on samassa maapisteessä kiinni ja vielä viuhkamallissa niin siinä luodaan hyvä potentiaali kaiken maailman häiriöille. Isoin ongelma on yleensä modulaatio yms. muljutus- ja kaikupedaalien kanssa.
 
Stalkah
09.12.2013 11:43:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1: Kumpikaan, Dunlopin DC Brick eikä tuo linkittämäsi laite ole hintansa väärti. Jos meinaat muutamaa kymppiä enemmän sijoittaa virtalähteeseen (mikä on erittäin kannattavaa), ei kannata ostaa hakkuria eikä myöskään mötikkää, jossa ei ole erotettuja lähtöä. Voodoo Labin Pedal Powerit ovat toimivia ja hyväksi todettuja virtalähteitä, kuten myös T-Rexin Fuel Tankit poislukien sininen Classic. Usko pois, kunnollinen virtalähde eristetyillä lähdöillä tulee olemaan pitkällä juoksulla ehkäpä paras investointi pedaalilautaan, ja säästää paljon harmaita hiuksia.
 
Pystytkö määrittelemään vielä miulle, että minkä takia Dunlopin DC-Brick ei ole hintansa väärti?
 
"Mikään ei ole käytännöllisempää kuin hyvä teoria. Mikään ei myöskään ole teoreettisempaa kuin hyvä käytäntö."
J.Nikkanen
09.12.2013 11:47:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1: Kumpikaan, Dunlopin DC Brick eikä tuo linkittämäsi laite ole hintansa väärti. Jos meinaat muutamaa kymppiä enemmän sijoittaa virtalähteeseen (mikä on erittäin kannattavaa), ei kannata ostaa hakkuria eikä myöskään mötikkää, jossa ei ole erotettuja lähtöä. Voodoo Labin Pedal Powerit ovat toimivia ja hyväksi todettuja virtalähteitä, kuten myös T-Rexin Fuel Tankit poislukien sininen Classic. Usko pois, kunnollinen virtalähde eristetyillä lähdöillä tulee olemaan pitkällä juoksulla ehkäpä paras investointi pedaalilautaan, ja säästää paljon harmaita hiuksia.
 
DC Brickissä on erotetut lähdöt. Vielä kun siinä olisi kunnon muuntaja niin se olisikin sitten oikein asiallinen.
 
Stalkah
09.12.2013 11:56:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Nikkanen: DC Brickissä on erotetut lähdöt. Vielä kun siinä olisi kunnon muuntaja niin se olisikin sitten oikein asiallinen.
 
Mitä eroa on termeillä "erotettu" ja "eristetty" tässä yhteydessä?
 
"Mikään ei ole käytännöllisempää kuin hyvä teoria. Mikään ei myöskään ole teoreettisempaa kuin hyvä käytäntö."
J.Nikkanen
09.12.2013 12:00:06 (muokattu 09.12.2013 12:00:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stalkah: Mitä eroa on termeillä "erotettu" ja "eristetty" tässä yhteydessä?
 
Ei mitään, mun moka. Mutta nyt aloin pohtimaan että olikos lähdöt erotettu/eristetty vaiko eikö? Itselläni on Dunlopin DC Brick, eli se vanhempi, musta malli. Hmmm... jaapa. Enpäs arvaile enempää.
 
Laulava Kylätohtori
09.12.2013 12:05:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Nikkanen: DC Brickissä on erotetut lähdöt. Vielä kun siinä olisi kunnon muuntaja niin se olisikin sitten oikein asiallinen.
 
Onko? Itse tuollaista joskus mietin ja jäi ostamatta, koska siinä ei mielestäni ollut?
 
Gyl sunkka maar oikke met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
J.Nikkanen
09.12.2013 12:06:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Onko? Itse tuollaista joskus mietin ja jäi ostamatta, koska siinä ei mielestäni ollut?
 
Joo, nyt olen itsekkin epävarma. Kaippa siinä joku syy oli miksi tähän päädyin tai sitten vain hätäpäissään menin fiilispohjalta. Höh.
 
-Kannattaa piestä ensimmäinen vastaantuleva hevonen.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti