Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Orangelle pedaaliarsenaalia
1
P-Nut
10.11.2013 15:12:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys!
 
Ajattelin nyt hommata Orange TH30:lle kaveriksi pienimuotoista pedaaliarsenaalia. Tarkoituksena on parannella sooloilusoundia. Kitarana toimii Schecter Solo 6 Custom eli Les Paul-maailman puolella ollaan.
 
Delaynä toimii nyt Joyo Digital Delay, joka kelpaa mulle perusdelaynä. Nyt kuitenkin ajattelin kaveriksi jotain boostipedaalia, jolla voisi soolojen tullessa boostata yksittäiset nuotit esille. Tätä varten ajattelin jotain OCD-kloonia. Olen kuullu kehuja Mooer-pedaaleista, jotka olisi tietty hintansakin puolesta houkuttelevia -> http://www.mooeraudio.com/en/ProductInfo.asp?id=34
 
Lisäksi jokin perusfiksu ja sopivan halpa viritinpedaali sekä EQ olisi hakusessa. Kun tarkoitus on keskittyä enemmänkin leadkitaran osastolle niin olisiko myös jonkinmoinen kompressori hyvä idea ? Esim. Marshallin guv'nor 2 ?
 
Sen verran voisi viisaammat auttaa kokemuksien rintaäänellä, että taiotaanko se taivaallinen soolosoundi yleensä laadukkailla pedaaleilla vahvistimen clean-kanavan päälle vai missä roolissa yleensäkin on vahvarin särökanava, jos leikitään säröpedaalien kanssa ?
 
Myöhemmin tähtäimessä voisi olla jokin mahdollisesti hieman tyyriimpi säröosaston pedaali. Juuri kuolasin esim. OKKO Diabloa, mutta noiden saatavuus ja varsinkin hinta on sitten aika pitkälti nou nou.
 
Kiitoksia jo ennakkoon (toivottavasti viisaista vinkeistä!)
 
Planet Bullshit on a galaxy of This sucks cameldicks.
RrRailo
10.11.2013 15:18:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos OCD-tyylistä pedaalia olet ajatellut, niin mikään ei hinta-laatusuhteeltaan päihitä Joyon Ultimate Drivea. Noita saa esim. Verkkokauppa.comista. Todella napakka ja rikas soundi.
 
Kuka Randalliin luottaa, se Randallin kestäköön.
P-Nut
10.11.2013 15:23:00 (muokattu 10.11.2013 15:23:12)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta on ollut kyllä myös kehuja :) Yksi erittäin potentiaalinen vaihtoehto ehdottomasti ja survottunakin jo korvan taakse :)
 
RrRailo: Jos OCD-tyylistä pedaalia olet ajatellut, niin mikään ei hinta-laatusuhteeltaan päihitä Joyon Ultimate Drivea. Noita saa esim. Verkkokauppa.comista. Todella napakka ja rikas soundi.
 
Planet Bullshit on a galaxy of This sucks cameldicks.
JaaGeRMaisTeR
10.11.2013 15:28:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

P-Nut: Tuosta on ollut kyllä myös kehuja :) Yksi erittäin potentiaalinen vaihtoehto ehdottomasti ja survottunakin jo korvan taakse :)
 
Mnetin torilta löytyy pariin kymppiin nuita ultimate driveja.
 
Wespa
10.11.2013 17:43:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

P-Nut: Sen verran voisi viisaammat auttaa kokemuksien rintaäänellä, että taiotaanko se taivaallinen soolosoundi yleensä laadukkailla pedaaleilla vahvistimen clean-kanavan päälle vai missä roolissa yleensäkin on vahvarin särökanava, jos leikitään säröpedaalien kanssa ?
 
En nyt tiedä viisaammasta, mutta oman kokemukseni perusteella tuosta Thunderista lähtee oikein hyvät soolosoundit ihan suoraan, ainakin jos säröä saa olla kunnolla. Jokin miedosti buustaava tubescreamer-tyylinen spedu vielä kaveriksi jos kitaroissa on miedompaa mikkiä, mutta välttämätön ei sekään ole. Tuohon kysymykseesi nyt ei varsinaisesti ole oikeaa tai väärää vastausta, molempia tapoja on hyödynnetty menestyksekkäästi.
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
P-Nut
10.11.2013 17:57:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wespa: En nyt tiedä viisaammasta, mutta oman kokemukseni perusteella tuosta Thunderista lähtee oikein hyvät soolosoundit ihan suoraan, ainakin jos säröä saa olla kunnolla. Jokin miedosti buustaava tubescreamer-tyylinen spedu vielä kaveriksi jos kitaroissa on miedompaa mikkiä, mutta välttämätön ei sekään ole. Tuohon kysymykseesi nyt ei varsinaisesti ole oikeaa tai väärää vastausta, molempia tapoja on hyödynnetty menestyksekkäästi.
 
Kiitoksia. Omistan Joyo Vintage Overdriven, joka on siis tubescreamerin kopio vaan sillä en saanut oikein minkäänlaista efektiä juuri särökanavan päälle kun toivoin juuri saavani tarvittavaa boostia mukaan, jos ei muuta niin edes volumea. Muuten tykkäilen kyllä särökanavan soundista kunhan esim. EQ:lla säätäisin hieman soundin muotoa sooloja ja välisoittoja varten.
 
Planet Bullshit on a galaxy of This sucks cameldicks.
P-Nut
10.11.2013 18:24:27
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites muuten nuo virtalähdepuolet. Jos miettii samantien esim. Harley Bentonin Powerplanttia: http://www.thomann.de/fi/harley_benton_powerplant.htm
 
Hinta on tietty HB:n houkutteleva, mutta en missääntapauksessa halua säästää jos laite hurisee ja pörisee turhia.
 
Muuten pedaltrain tarjoais ihan houkuttelevan oloisen pedaalilaudan: http://www.thomann.de/fi/pedaltrain_mini_sc.htm
 
Jos löytyy noidenkin kannalta vinkkiä niin otetaan mielellään vastaan :)
 
Planet Bullshit on a galaxy of This sucks cameldicks.
Myrkky Nuoli
14.11.2013 20:57:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mieluummin tämä pienempi powerplant kuin tuo; http://www.thomann.de/fi/harley_benton_powerplant_junior.htm
 
Tuossa juniorissa on kaikki lähdöt eristettyjä, jos näin ei ole niin se ero johonkin onespotin käyttämiseen on aika mitätön. Ainut mikä kismittää tuossa juniorissa on kiinteä virtakaapeli, muuten on toiminut moitteetta pari vuotta vai mitä se onkaan nyt mulla ollu. Tarpeen tullen voi haarottaa tuosta jos tarviit enemmän kuin viisi pedaalia ja se on silti parempi vaihtoehto.
 
Vetehinen
15.11.2013 07:56:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

P-Nut: Kiitoksia. Omistan Joyo Vintage Overdriven, joka on siis tubescreamerin kopio vaan sillä en saanut oikein minkäänlaista efektiä juuri särökanavan päälle kun toivoin juuri saavani tarvittavaa boostia mukaan, jos ei muuta niin edes volumea.
 
Ootko kokeillut laittaa Joyosta gainin nollille tai ihan inasen verran auki, volume yli puolen välin, tai jopa täysille. Nimenomaan särökanavalle. Tuolla tavalla pitäis tiukentua nimenomaan sooloihin sopivaksi, ja miksei metallimusaan komppisaundikin.
 
yarbles, bolshy great yarblockos to thee and thine
elon arska
15.11.2013 08:02:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

P-Nut: Kun tarkoitus on keskittyä enemmänkin leadkitaran osastolle niin olisiko myös jonkinmoinen kompressori hyvä idea ? Esim. Marshallin guv'nor 2 ?
 
Marshall Guv'nor 2 on säröpedaali, ja aivan saakelin hyvä sellanen. Kompuraksi voin suositella myös saman valmistaja ED-1:tä, tosi kiva säätöjen takia.
 
Haista jätkä vittu ja mee veivaa Volgaas.
Myrkky Nuoli
15.11.2013 10:36:48 (muokattu 15.11.2013 10:37:10)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

beliel: Ootko kokeillut laittaa Joyosta gainin nollille tai ihan inasen verran auki, volume yli puolen välin, tai jopa täysille. Nimenomaan särökanavalle. Tuolla tavalla pitäis tiukentua nimenomaan sooloihin sopivaksi, ja miksei metallimusaan komppisaundikin.
 
Tämä on juurikin oikea tapa kättää overdrivea, varsinkin Tube Screameriä tuommoseen tiukennustarkoitukseen. Volumebuustiin sitten EQ efektilooppiin. Jos sulla on valmiiks reippaasti gainia ja master volumellinen vahvistin niin tuo on ainut järkevä tapa selkeisiin volabuusteihin. Ainakin mun kokemuksen mukaan.
 
s8na
15.11.2013 12:34:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

P-Nut: Kiitoksia. Omistan Joyo Vintage Overdriven, joka on siis tubescreamerin kopio vaan sillä en saanut oikein minkäänlaista efektiä juuri särökanavan päälle kun toivoin juuri saavani tarvittavaa boostia mukaan, jos ei muuta niin edes volumea. Muuten tykkäilen kyllä särökanavan soundista kunhan esim. EQ:lla säätäisin hieman soundin muotoa sooloja ja välisoittoja varten.
 
En ole rockerverbillä oikein saanut millään pedaalilla juuri mitään aikaiseksi jos gainia on vahvarissa pohjalla reippaammin. EQ:ta looppiin niin sillä ainakin alkaa soolot erottumaan.
 
Antsa Lipsanen
16.11.2013 10:19:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä kokemusta monenmoisista laadukkaistakin pedaaleista Rockerverbin särökanavan päällä sooloa buustaamassa ja jotenkin ei vain ole mieleistä löytynyt kunnes nyt: Guitarsystemsin Trebletool JR rokkaa hienosti ja SG:n kanssa yhdistelmä on mainio. Suosittelen! Toimii myös LP:llä.
 
Vicious
16.11.2013 10:33:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viritinpuolella Bossin TU-2 ja TU-3 on tankkeja. Oon sitä Korgin Pitchbackiaki testannu mutta ei jääny yhtä hyvät fiikset.
 
I Will kick your ass 'til your dick shoots shit
Myrkky Nuoli
16.11.2013 11:15:33 (muokattu 16.11.2013 11:16:30)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vicious: Viritinpuolella Bossin TU-2 ja TU-3 on tankkeja. Oon sitä Korgin Pitchbackiaki testannu mutta ei jääny yhtä hyvät fiikset.
 
Itellä taas just toisinpäin. Osittain johtuu siitä, etten tykkää bossin kotelosta ja se kytkin on kamala. Toisekseen tykkään pitää viritintä signaaliketjun ekana ja sen perässä on fuzzeja, jotka eivät arvosta bufferia. Korg on true bypass, bossi bufferilla, jotenkas pitchblackiin on jääty. Lelukytkin siinäkin kyllä on, mutta on se kestäny toistaseks. Toinen vaihtoehto ois tietty pistää viritin signaaliketjussa jonnekin pidemmälle, mutta mitäpäs turhia enää vaihtamaan kun toimii. Tykkäsin myös Korgin grafiikoista enemmän, jotenkin mukanava simppelin näköinen palikka-asteikko.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti