Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Muuttuneet mielipiteet kitaroista
1 2 3 4 510 11 12 13 14
McLeach
09.11.2013 00:15:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli tällanen mieleen kun tajusin, että yllättäen jaguaarit ja jazzmasterit ovat alkaneet herättämään itselläni jonkin sortin oksennusreaktion. Syy ei ole millään tavoin musiikillinen vaan.. hipsterikitaristit! Tuntuu että nykyään kaikista hipsteribändeistä löytyy aina väh. yksi jagulaari tai jazzi. Jokin aika sitten vielä omistin jazzin ja rakastin soundia, nyt vaan oksettaa ajatellakkin. Onko muilla vastaavia kokemuksia, joissa joku ilmiö/tapaus on muuttanut täysin mielipiteesi jostain kitarasta? Ja mieluiten jokin ei-soitannallinen syy.
 
JaaGeRMaisTeR
09.11.2013 00:29:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehdottomasti tele. Tuollanen norsun korvaa muistuttava härpäke. Ruma kun mikä. Vaan testi yhdellä telejohdannaisella sai muihin aatoksiin. Silmän totuttua bodyn malliin ja epätoivoiset yritykset soittaakin jotain, johti siihen, että tuo pommin varma rässi on ehkä kaikessa yksinkertaisuudessa varmasti luotettavimpia ja varmimpia sähkökitaroita mitä on tehty.
 
Niin se mieli muuttuu :)
 
Decadetroll
09.11.2013 00:32:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tele täälläkin. Ruma ku perna, mutta kun kerran erehtyi kokeilemaan, niin alkoi mieli muuttua. Nykyisin jopa pidän siitä ulkonäöstäkin.
 
I am therefore leaving immediately for Nepal, where I intend to live as a goat. goatpit.weebly.com
Carvel
09.11.2013 00:35:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McLeach: Tuli tällanen mieleen kun tajusin, että yllättäen jaguaarit ja jazzmasterit ovat alkaneet herättämään itselläni jonkin sortin oksennusreaktion. Syy ei ole millään tavoin musiikillinen vaan.. hipsterikitaristit! Tuntuu että nykyään kaikista hipsteribändeistä löytyy aina väh. yksi jagulaari tai jazzi. Jokin aika sitten vielä omistin jazzin ja rakastin soundia, nyt vaan oksettaa ajatellakkin. Onko muilla vastaavia kokemuksia, joissa joku ilmiö/tapaus on muuttanut täysin mielipiteesi jostain kitarasta? Ja mieluiten jokin ei-soitannallinen syy.
 
Nyt nukkumaan.. jos tämän tyyppinen asia mietityttää päätäsi. Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat > mene flow festareille ja näe kaikilla kitaristeilla lavalla jazzari tai jaguar. Mutta kaikki vuorollaan, ja orotellaan 10-15 vuoden päästä kun nämä tulee muotiin "taas"(edellinen "aalto" tais olla sonic youth, mascic, cobain, frusciante sun muut altsurokkarit ja tätä ennen surffikitaristit). Eiköhän seuraavaksi ruutupaitaset ja raybänlasiset saa päähänsä jotain muuta niin voit taas rauhassa käyttää tätä mallia... : )
 
Alex_K
09.11.2013 06:25:49 (muokattu 09.11.2013 06:26:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä ole oma mielipide muuttunut sitten näiden vuosien aikana miksikään.
Telecaster on ollut aina se rumin kitara ja tulee aina olemaan se rumin kitara.
Toki näitä vinksinvonksin-keppejä on myöskin, ei siitä pääse mihinkään, mut tele on inhokkien ykkönen.
 
Little Savage
09.11.2013 08:20:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

King-V löytyy- muttei sentään Randy Rhoadsia. RR kitarat on teinien ja ziltren puudum wannabe kitaroita.
 
ÄÄ TÄKÄ TÄKÄ TÄKÄ TÄÄ. Anna sakkoa saatana.
Myrkky Nuoli
09.11.2013 09:28:48 (muokattu 09.11.2013 09:30:02)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huhhuh, aika kylmästi heität itsesi hipstervyöryn armoille jos annat niiden määräillä mistä tykkäät ja mistä et. No, ei siinä! Mulle aika yhdentekeviä asioita nämä. Ei pysty diggailla V:tä ja Exploreria, vaikka miten ovat blues-kitaroita :---D
 
Telecaster oli itelläni tämmönen, nuorempana näytti ehkä typerimmältä kitaralta ikinä, nykyään on hiffannu, että sehän se siinä on se juttu. Sopivan typerä palikka ja ei mitään krumeluureja. Typerä lapa typerään bodyyn. Ihanaa!
 
Toinen on Danelectrot ja muut hassuttelukitarat. Joskus ei voinu sietää, mitähän sillon liikku päässä.
 
jhlamm
09.11.2013 11:11:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikoinani mielestäni ensimmäinen kitarani esp ltd viper 50 oli kovin kitara ikinä. Sitten tulin järkiini...
 
Noh asiaan kuitenkin. Mulla oli alussa kauhea kuumotus tommosille teräville suunnikkaille kuten bc richinin ällötyksille. Sitten pääsi pois siitä ja iski lespa kausi. Vieläkin tavallaan ok kitaroita nuo ovatkin vaikka oman love rockin myin. Sitten oli hetken aikaa V-kausi jossa käväisivät itsellä schecter hellraiserin V malli ja jacksonin halvempi rärrä. Nykyisin perus dinky superstratot on mielestäni parhaita, ilman mitään krumeluureja. Ehkä ovat sen verran yleispätevämmän näköisiä kuin monet muut (siis hevarin silmään). Kuitenkin viime aikoina kanssa on ajatellut et jos jonkun stratomallisen kitaran hommais kotisoitteluun. Jotenkin nekin on alkanut näyttää tyylikkäiltä.
 
Samoin muuttui tossa muutama kuukausi sitten maku tallojen suhteen. Ennen on toi floikka ollut ehdoton NoNo, mutta kun kaverin caparisonia soittelin niin totesin ihan hyväksi peliksi. Nykyisin menee sitten noi floikat ja kiinteät samalle linjalle jo... Odotetaan mitä tuleman pitää. Seuraavaksi varmaan pinkkejä jaggeja...
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
zedder
09.11.2013 11:27:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Useampi Randy Roads löytyy muttei sentään King V:tä. King V -kitarat ovat Dave Mustaine -wannabe kitaroita.
 
---
 
Muutama vuosi sitten en olisi voinut kuvitella joskus hankkivani Gibson Les Paul:in, mutta tänä vuonna semmoinen tuli kuitenkin ostettua. En tosin ainakaan vielä koe LP:tä minään jokapaikan höylänä joka korvaisi kaikki muut, mutta on sellaisella soittaessa oma tunnelmansa.
 
Tämänhetkinen mielipiteeni Telecasterista on se että tähän talouteen ei sellaista ikinä ilmesty, ja uskoisin että se kanta pitää. Erona LP:hen kun on se että LP:tä en aiemmin kokenut "tarvitsevani", mutta ruma se ei kuitenkaan mielestäni koskaan ole ollut.
 
Mitä kävi, ketä tietää.
Myrkky Nuoli
09.11.2013 12:05:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zedder: En tosin ainakaan vielä koe LP:tä minään jokapaikan höylänä joka korvaisi kaikki muut
 
Itse ainakin koen, että LP on nimenomaan tietty spesifi saundi ja jos sitä ei halua, kannattaa skipata. No, aika kärjistetysti sanottu, mutta. Silleesti.
 
Weetoz
09.11.2013 12:10:09 (muokattu 09.11.2013 12:14:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Decadetroll: Tele täälläkin. Ruma ku perna, mutta kun kerran erehtyi kokeilemaan, niin alkoi mieli muuttua. Nykyisin jopa pidän siitä ulkonäöstäkin.
 
Liityn tähän kerhoon. Lisään vielä rumuuskommentteihin sen, että se lapa tuo mieleen keppihevosen. Kitarahankintalistalla on luultavasti kuitenkin (Baja) Tele seuraavana vuorossa, on se vaan niin mukavan tuntunen näpeissä ja sounditkin on kohdallaan. Toisaalta oon myös alkanut pikkuhiljaa ymmärtää ton mitä Myrkky Nuolikin tossa ylempänä vähän jo mainitsi, että tavallaan se on just se juju siinä Telen ulkonäössä että se on vähän semmonen ruma ja karu. Sen tehtävä on vaan kuulostaa hyvältä, jätetään missikisat muille.
 
Les Pauleja ja ES-335-mallejakin luulin joskus vuosia sitten teiniangsteissani rumiksi kitaroiksi, mutta onneksi ne harhaluulot kaikkosi aika nopeasti.
 
McLeach
09.11.2013 12:11:53 (muokattu 09.11.2013 12:13:43)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Carvel: Nyt nukkumaan.. jos tämän tyyppinen asia mietityttää päätäsi. Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat > mene flow festareille ja näe kaikilla kitaristeilla lavalla jazzari tai jaguar. Mutta kaikki vuorollaan, ja orotellaan 10-15 vuoden päästä kun nämä tulee muotiin "taas"(edellinen "aalto" tais olla sonic youth, mascic, cobain, frusciante sun muut altsurokkarit ja tätä ennen surffikitaristit). Eiköhän seuraavaksi ruutupaitaset ja raybänlasiset saa päähänsä jotain muuta niin voit taas rauhassa käyttää tätä mallia... : )
 
Niin no sehän tässä juuri onkin, kun näille asioille ei oikeen mitään voi, mielelläni molemmat kitarat omistaisin, mutta juuri nyt en pystyisi millään rahojani noihin tunkea. Syynä varmaan juuri toi että noi 90-luvun artistit teki niin kovan vaikutuksen ja antoi erittäin coolin kuvan kitarasta. Nämä tämänpäivän jagulaarimiehet eivät taas itseeni ihan niin kovaa iskekään. Mutta tottakai poikkeuksiakin on.
 
FensonGibder
09.11.2013 12:18:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SG.
 
Ennen pidin rumana pyramidin seinältä hypänneenä koppakuoriaisena.
 
Nykyään taas inhoan entistä enemmän - ja kaikissa eri väreissä.
 
Riffi, nyt.
Muovinen
09.11.2013 12:34:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän se tele joskus nuoruudessa oli vielä se kauhein keppi, mutta sitten kävi niin kuin monelle muullekin täällä - kokeilin sitä ;) Nykyään sanoisin, että yksi hienoimmista asioista on todella soitetun näköinen tele melkein minkä värisenä vaan. Straton ulkonäköä mun on edelleen vaikea sulattaa.
 
Myös kaikenlaiset "oudot" kitarat oli ennen vaan outoja ja rumia, mutta nykyään sympatiseeraan vanhoja Guildeja, Hagströmejä, Harmoneita ja mitä näitä kaikkia on. Niissä on luonnetta. Siltä osastolta taas nuo mainitut Danelectrot ei ihan hirveesti sytytä, vaikka en pistäis kovasti vastaankaan ;)
Jucciz
09.11.2013 14:29:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilmeisesti jotain mielipiteille on tapahtunut päätellen siitä, että joskus 90-luvun puolivälin jälkeen taloon tuli reverse- ja terävälapainen Jackson PS-4 ja nykyään tuota kitaraa ei mulla enää ole. ;)
 
Sen muistan hyvin, että Telecaster oli myös mun mielestä ruma malli vielä ainakin 10 vuotta sitten, vaan eipä enää, ei tosiaankaan. Joku asia sentään on silti sentään pysynyt: SG:tä en voi sietää vieläkään.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
horseface
09.11.2013 14:38:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tele täälläkin. Piti vaan uskaltaa kokeilla.
 
Oli miten oli, näin on!
Mr. Speed
09.11.2013 14:41:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

horseface: Tele täälläkin. Piti vaan uskaltaa kokeilla.
 
Ja nyt kehtaa soittaa pimeässä?
 
Harva asia on niin ruma kuin butterscotch tele. Kyllä telestäkin saa ihan hienon, mutta harvemmin ihan perinteisellä konseptilla.
 
http://www.sieni.us/?id=38
Rämppy
09.11.2013 14:55:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr. Speed: Harva asia on niin ruma kuin butterscotch tele. Kyllä telestäkin saa ihan hienon, mutta harvemmin ihan perinteisellä konseptilla.
Ääh, te ette vain tajua
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
Ziggy Bubba
09.11.2013 14:56:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr. Speed: Harva asia on niin ruma kuin butterscotch tele. Kyllä telestäkin saa ihan hienon, mutta harvemmin ihan perinteisellä konseptilla.
 
Oisko tossa?
http://www.themusiczoo.com/images/8 … ele_Soloist_Silve_burst_J8010_a.jpg
 
Orgaanista maalausrockia!: CROOKMACHINE
lavaamo
09.11.2013 15:01:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Little Savage: King-V löytyy- muttei sentään Randy Rhoadsia. RR kitarat on teinien ja ziltren puudum wannabe kitaroita.
 
Eikös noi kaukoidän Jaskat oo enemmän teinien wannabe kitaroita?
 
✡ ✡ ✡ ✡ ✡ Huonoja juttuja jo vuodesta 1981 ✡ ✡ ✡ ✡ ✡
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 510 11 12 13 14

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti