Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Aktiivikitaran patterin kuluminen?
1
hallu
07.11.2013 15:19:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi, mistä sen kitaran pariston kulumisen huomaa? mulla ei ole mitään merkkivaloa kuluneelle paristolle. Olen ymmärtänyt, että aktiivikitarassa se 9V patteri voi kestää vuoden päivittäistä soittelua, mutta mitä sitten tapahtuu? tarkoitan, että alkaako ilmaantumaan enenevästi toimintahäiriöitä, vai alkaako etuvahvistimien teho vain hiljalleen hiipumaan kunnes loppuu kokonaan?
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Grugi
07.11.2013 15:32:16 (muokattu 07.11.2013 17:05:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä sen kuulee kun alkaa soundi ohenemaan, joissakin saattaa olla niin että ääni katkeaa kun seinään kun paristo loppuu.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
ReBeat
07.11.2013 15:53:22 (muokattu 07.11.2013 16:16:22)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Carvinissa se systeemi toimii normaalisti ns. loppuun asti. Sitten kun patteri saavuttaa sen kynnyksen niin hiipuminen tapahtuu soundissa aivan hetkessä. Menee plörinäksi ja vaimenee. Sen huomaa kyllä. Eli ei tarvi hirveästi olla huolissaan että soundi saattais olla jotenkin puolihuono, niin kauan kun se kuulostaa puhtaalta ja tulee mielekkäällä voimakkuudella.
 
e: Latasin tonne jonnekki äänipätkän missä EMG-bassosta patteri hiipuu loppuun. Aika korvakarkkia, mutta toisaalta just hyvä soundi ihan lopussa siinä 12min jälkeen. Johonkin just sopiva :D
 
http://www.filedropper.com/ad-od
 
fox
07.11.2013 16:43:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Grugi: .. joissakin saattaa olal niin että ääni katkeaa kun seinään kun paristo loppuu.
 
Meillä on tuollanen vehje bändissä, eli basistin RD Artist-basso.. Se vaan lakkaa tyystin pelittämästä. Joissain kitaroissa/bassoissa tuo aktiivipiiri on kuitenkin kytkimen takana, että sitä pystyy soittamaan passiivimoodissa kuitenkin. Tuossa bassossa kuitenkaan ei oo, eikä muutamassa muussa kitarassa/bassossa. Kannattaa muuten irroittaa se piuha soittimesta aina kun ei sitä käytä, loppuu muuten se patteri aika ripeästi. ;)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
hallu
07.11.2013 16:52:46 (muokattu 07.11.2013 16:55:16)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Meillä on tuollanen vehje bändissä, eli basistin RD Artist-basso.. Se vaan lakkaa tyystin pelittämästä. Joissain kitaroissa/bassoissa tuo aktiivipiiri on kuitenkin kytkimen takana, että sitä pystyy soittamaan passiivimoodissa kuitenkin. Tuossa bassossa kuitenkaan ei oo, eikä muutamassa muussa kitarassa/bassossa. Kannattaa muuten irroittaa se piuha soittimesta aina kun ei sitä käytä, loppuu muuten se patteri aika ripeästi. ;)
 
Joo, tuo Carvin toimii ilman patteriakin, mutta kuulostaa ihan erilaiselta ja varsin ohuelta. pitäisi mikit säätää kokonaan eritavalla passiivista moodia varten tai ehkä se aktiivielektroniikka pitäisi ohittaa passiivisessa moodissa, mutta tuossa omassani ei sellaista passiivimoodikytkintä ole erikseen joten olen ajatellut, että siinä on sominta pitää patteri tuoreena ja varapatteri hyllyssä. Jotain pieniä rutinoita on siihen mikkivalitsimeen ja toiseen aqsäätimeen ilmaantunut ja mietin, että pitäisiko sähköjä vähän putsata, vai voisiko kulunut patteri olla syypää (mähän voin tietenkin vaihtaa sen patterin joka tapuksessa). Tässä kitarassa on vaan niin hienot sähköt ettei sinne konehuoneeseen uskalla mennä ominpäin sörkkimään. Pitänee viedä jollekin kitaratohtorille jos nuo rutinat enemmän alkaa vaivaamaan.
 
E: Niin ja kiitoksia myös Grugille ja ReBeatille myös nopeista vatauksista.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
fox
07.11.2013 16:58:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Joo, tuo Carvin toimii ilman patteriakin, mutta kuulostaa ihan erilaiselta ja varsin ohuelta. pitäisi mikit säätää kokonaan eritavalla passiivista moodia varten tai ehkä se aktiivielektroniikka pitäisi ohittaa passiivisessa moodissa, mutta tuossa omassani ei sellaista passiivimoodikytkintä ole erikseen joten olen ajatellut, että siinä on sominta pitää patteri tuoreena ja varapatteri hyllyssä. Jotain pieniä rutinoita on siihen mikkivalitsimeen ja toiseen aqsäätimeen ilmaantunut ja mietin, että pitäisiko sähköjä vähän putsata, vai voisiko kulunut patteri olla syypää (mähän voin tietenkin vaihtaa sen patterin joka tapuksessa). Tässä kitarassa on vaan niin hienot sähköt ettei sinne konehuoneeseen uskalla mennä ominpäin sörkkimään. Pitänee viedä jollekin kitaratohtorille jos nuo rutinat enemmän alkaa vaivaamaan.
 
E: Niin ja kiitoksia myös Grugille ja ReBeatille myös nopeista vatauksista.

 
Tuo bypass-mahdollisuus joissain vehkehissä tekkee juurikin tuollasen. Ja siis, toisissa se aktiivielektroniikkapiiri on tosiaan sen verran "monipuolinen" ettei sen ohittaminen sinällään ole ollenkaan "järkevää" joten sitä optiota ei ole laitettu ollenkaan. Otetaan vaikka tuo RD Artist, siinähän (kitarassa ja bassossa siis) on tuo Robert Moogin suunnittelema elektroniikka, jossa on "vaikka mitä", mm. kompressori-ekspanderia ynnä muuta.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Arkka
11.11.2013 14:15:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Jotain pieniä rutinoita on siihen mikkivalitsimeen ja toiseen aqsäätimeen ilmaantunut ja mietin, että pitäisiko sähköjä vähän putsata, vai voisiko kulunut patteri olla syypää (mähän voin tietenkin vaihtaa sen patterin joka tapuksessa).
 
Patteri tosiaan vaihtoon ekana jos et vielä kerennyt. Aktiivikitaroita jo pitkään käyttäneenä tajusin tuossa vasta joku aika sitten viiveellä kuinka se tehon loppuminen saattaa aiheuttaa rohinoita. Harmittelin, että taasko menee potikka, mutta pariston vaihdon jälkeen toimi kuin uusi.
 
F_Lame
11.11.2013 14:42:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikasemmin kun ittellä vielä oli keikkakitaroina aktiivielektroniikalla varustettuja kitaroita niin kyllä mä vaihdoin sitä patteria paljon useemmin kuin ois tarvinnu. Sitä saattaa tulla herkästi aika neuroottiseks kun soundi kuitenkin eri tiloissa soitettunakin ihan erilainen. Ne puolitäydet paristot tuli työnnettyä palovarottimeen tms. missä sillä ei oo niin väliä ;)
 
"When they say less is more, that is bullshit. Less is less and more is more. Simple as that." -Yngwie Malmsteen
www.DREAMTALE.org
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti