Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jem 7 vwh mikki kyssäri
1
exterminaattori
05.11.2013 08:40:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heips!
 
Jem:ni on vaihdettu alkuperäiset mikit pois ja nyt haluaisn tallaan takaisin evo:n. Myynnissä on kahta (versiota) perinteinen ja f-spaced, eli kumman näistä ostan/asennan jem:iin. Kaulalle jäisi Air Norton, miten teidän mielestä sopii pariksi evo:n kanssa.
 
Kiitos.
 
Mr. Speed
05.11.2013 08:58:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

exterminaattori: Heips!
 
Jem:ni on vaihdettu alkuperäiset mikit pois ja nyt haluaisn tallaan takaisin evo:n. Myynnissä on kahta (versiota) perinteinen ja f-spaced, eli kumman näistä ostan/asennan jem:iin. Kaulalle jäisi Air Norton, miten teidän mielestä sopii pariksi evo:n kanssa.
 
Kiitos.

 
F-spaced tarkoittaa piirun leveämmällä napajaolla olevaa mikkiä (53 mm vs. 50 mm). Ero on vain ja ainoastaan kosmeettinen, eli kumpikin Evo soundaa samalta mutta näyttää eriltä, tosin sitäkin vain tarkkasilmäiselle. Leveämpi napajako (F-spaced) on tarkoitettu floikka-tyylisille talloille, joka JEM:issäkin on.
 
http://www.sieni.us/?id=38
Mandarax
05.11.2013 08:58:57 (muokattu 05.11.2013 08:59:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

F-spaced sopii floikkatallaiseen kitaraan, eli sellainen passaa hyvin myös JEMiin.
 
Edit:Hidas...
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
Groke
05.11.2013 19:34:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DiMArzion sivustolta löytyy tähän liittyen juttua, jos lontoon kieli vain sujuu: http://www.dimarzio.com/faq#55/65/7568
 
"Our first humbuckers followed the original Gibson spacing, and we call them standard-spaced. When we released our first humbuckers with wider spacing, Floyd Rose bridges were very popular.
Floyd string-spacing is the same as Fender spacing, so we naturally called the new pickups F-spaced."
 

 
"Although some players believe that F-spaced pickups are only for the bridge position of tremolo bridge guitars, many guitars with fixed bridges (including post-1998 Gibson and Epiphone Les Paul, SG and semi-hollow guitars) should have F-spaced pickups in the bridge position.
Most tremolo equipped guitars that have a nut width of 1-11/16 (43mm) or more should also use an F-spaced pickup in the neck position.
 
If youre replacing a bridge-position pickup and you're not sure what your string-spacing is, it's usually better to get an F-spaced model.
It is not necessary for the strings to pass exactly over the center of the polepieces for best performance, but it is wise to avoid a situation where the E strings are sitting completely outside of the outer polepieces."
 

 

 
F-Spacing
 
F-spaced pickups measure 2.01" (51 mm) center-to-center from the first polepiece to the sixth.
F-spacing refers to the wider of the two spacings. For proper string alignment and balanced output, F-spaced humbuckers should be used in the bridge position on all guitars with string spacing at the bridge of 2.1" (53 mm) or greater.
 
On these guitars, if the nut width is 1-11/16 (43 mm) or greater, F-spaced pickups can be used in the neck position as well.
 

 
Standard Spacing
 
Standard-spaced pickups measure 1.90" (48 mm).
 
D'oh!
Groke
05.11.2013 20:13:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lienee kysyjälle jo selvää, mutta mainitsempa kuitenkin varmuuden vuoksi ja ihan yleisinfona, että on olemassa myös hitusen vähemmän kuuma ja kenties myös hitusen yleiskäyttöisempikin EVO 2: http://www.dimarzio.com/pickups/humbuckers/high-power/evo-2-bridge
 
Nuo molemmat kuitenkin sijaitsevat välilehdellä 'High Power', eli mitään massiivista eroa ei ole. Evolution Neck sen sijaan on samassa 'Medium Power' -lokerossa kuin Air Norton.
Kaulamikin ei toki tarvitsekaan olla yhtä kuuma, jotta saataisiin aivan yhtä vahva signaali. Mutta sen lisäksi tässäkin tapauksessa lienee myös tarkoituksella kokonaisuutenakin hieman vähemmän kuuma mikki.
 
Air Norton on ainakin numeroiden valossa likimain saman verran vähemmän kuuma alkuperäiseen EVO-kaulamikkiin verrattuna, kuin mitä EVO 2 tallamikki on alkuperäiseen EVO tallamikkiin verrattuna.
Mutta mistään dramaattisista eroista ei kuitenkaan ole kyse. Ja jotkuthan haluavat aina saman volumen, kun toiset taas haluavat suuren eron niin soundissa kuin volumessakin.
 

 
T/M/B-palkkien perusteella (näin karkea jaottelu on aika epämääräistä vertailua, mutta parempi kait kuin ei mitään) Air Nortonin soundi on vähemmän treblekkäämpi, joskin samalla myös hitusen midlekkäämpi.
Eli ainakin sen voi siis sanoa, että jonkunlaista eroa on taajuusvasteen osalta odotettavissa, siis alkuperäiseen kaulamikkiin verrattuna. Muttei tässäkään mitään yö vs. päivä osastoa kait kuitenkaan.
 
D'oh!
P-man
05.11.2013 20:53:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EVO 2:lle täältä ääni, hieman erottelevampi ja midlekkääpi kun perus EVO. Molemmat hyviä mikkejä.
 
exterminaattori
06.11.2013 09:48:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kaikille aivan erinomaisista vastauksista!
 
Jos jotain johtopäätöksiä saa vetään Jem:iin tulee tallaan f-spaced ja Air Norton jää toistaiseksi kaulaan (vaihtuu Evo:n kaulamikkiin jos en tykkää).
 
F_Lame
06.11.2013 10:15:38
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

exterminaattori: Air Norton, miten teidän mielestä sopii pariksi evo:n kanssa.
 
Mulla Caparison Horuksessa perus evolution tallassa ja sinkkukokonen air norton kaulassa. Hyvin toimii mun mielestä kimpassa. En tosin tiiä eroaako sinkkukokosen soundi perushumpparista.
 
"When they say less is more, that is bullshit. Less is less and more is more. Simple as that." -Yngwie Malmsteen
www.DREAMTALE.org
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti