Muusikoiden.net
25.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Marshalin putkinuppi ja kuulokkeet, mitä vaatii väliin?
1
Jopel
27.10.2013 00:42:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osaisiko joku neuvoa millä sais kuulokkeet liitettyä Marshalin JVM410H (100w) putkinuppiin? Välillä olis vaan tarve saada soitettua kuulokkeila tai edes kytkeä koneeseen. Omasta takaa löytyy tälläset laitteet ku Behringer xenyx 802 mixeri ja Avid Fast Track MKII. Onnistuuko liittäminen tohon mixeriin ja siihen sitten kuulokkeet? Tai voiko tollasen 100w nupin kytkeä suoraan tohon usb äänikorttiin, vai vaatiiko tämä nyt jotain ihan muuta välikappaletta? Sen verran kallis vehje ettei viitti lähteä kokeilemaan. Kaikki apu on tervetullutta, kiitos.
 
Grugi
27.10.2013 00:47:28 (muokattu 27.10.2013 01:03:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

XLR-lähdön pitäsi kaiketi käytössä ollessaan mutettaa kaiuttimet joten koita sitä, eli piuha mikseriin ja siihen kuulokkeet. Pidä kuitenkin aina kaiuttimet kytkettynä vahvistimeen ihan vaan varmuuden vuoksi.
 
Taitaa muuten lukea siinä standby namiskan alla silent recording eli tuon perusteella piuha XLR - mikseri -kuulokeent va vahvistin standby tilassa.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
ReBeat
27.10.2013 01:03:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.marshallamps.com/downloads/files/JVM%20hbk%20Eng.pdf
 
STANDBY Switch & Silent recording (19)
 
As stated above the STANDBY Switch is used in conjunction with the POWER Switch to warm up the amplifier before use and to prolong the life of the output valves. When the amplifier is in standby mode the whole preamplifier section continues running at its nominal voltages whilst the power amplifier
remains in a standby status. This allows the amplifier to be used for silent recording or preamplification purposes.
 
Only when the STANDBY is off can the amplifier be used without a load. Always ensure a load is connected when leaving the silent recording mode, i.e. when switching the STANDBY switch ON.

 
-----
 
12. EMULATED LINE OUT
The pre master volume signal, processed through a 4x12 speaker cabinet emulator and electronically balanced is made available at this connector.
 
-----
 
Pelkkää kaiutinemuloitua etuastesoundia on mahdollista ottaa tosta marsusta ulos ilman kaiutinkaappiakin. Silloin on vain ehdottomasti huolehdittava että STANDBY kytkin on asennossa OFF.
 
Jos haluat koko vahvistimen soundia (päätevahvistin mukana) niin silloin tulet tosiaan tarvitsemaan ns. keinokuorman. Sen pitää olla sellainen että se toimii kuormana myös pelkiltään, ihan ilman mitään kaiutinkaappia. Tällöin kytkisit kaiutinkaapelin keinokuormaan, sen sijaan että kytkisit sen kaiutinkaappiin.
 
Monesta keinokuormasta löytyy jonkinlainen kuulokeliitäntä.
 
Mikäli ei löydy, niin keinokuorman line out liitännästä kytkisit sitten linjatasoisen signaalin tietokoneelle tai mikseriin. Jos keinokuormasta löytyy kaiutinemuloitu line out, niin se olisi sitten jo soundillisesti perusvalmista kamaa. Eli sitä voisi tarjota mikserin tai tietokoneen kautta kuulokkeisiin. Jos keinokuormasta ei jostain syystä löydy kaiutinemuloitua ulostuloa niin esim. tietokoneella tai erillisellä emulaattoripurkilla pystyisi lisäämään kaiutinemuloinnin.
 
hallu
27.10.2013 01:06:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jopel: Osaisiko joku neuvoa millä sais kuulokkeet liitettyä Marshalin JVM410H (100w) putkinuppiin? Välillä olis vaan tarve saada soitettua kuulokkeila tai edes kytkeä koneeseen. Omasta takaa löytyy tälläset laitteet ku Behringer xenyx 802 mixeri ja Avid Fast Track MKII. Onnistuuko liittäminen tohon mixeriin ja siihen sitten kuulokkeet? Tai voiko tollasen 100w nupin kytkeä suoraan tohon usb äänikorttiin, vai vaatiiko tämä nyt jotain ihan muuta välikappaletta? Sen verran kallis vehje ettei viitti lähteä kokeilemaan. Kaikki apu on tervetullutta, kiitos.
 
Keinokuorma on ratkaisu. Esimerkiksi http://www.custom-sounds.com/koch-load-box-lb120ii-p-1299.html tuollainen on itselläni ja se on todella näppärä. voi luukuttaa isoa putkistyrkkaria vaikka keskellä yötä. Hinta on vähän suolainen, mutta nuo keinokuormat tuppaavat olemaan jostakin kumman syystä melko kalliita merkistä ja mallista riippumatta. Tuo kyseinen laite tarjoaa kuitenkin rahalle aika mukavasti vastinetta laajentamalla minkä tahansa vahvistimen liitännäisyyden nykyaikaiselle tasolle.
 
Jos sulla on siinä vahvistimessa linjalähtö tai kuulokelähtö, niin kannattaa varmistaa josko siinä olisi keinokuormakin valmiiksi sisään rakennettuna. Silloin sun ei tarvitsisi ostaa tuollaista kallista kampetta siihen kaveriksi.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
PIM
28.10.2013 17:21:50 (muokattu 28.10.2013 17:22:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Keinokuorma on ratkaisu. Esimerkiksi http://www.custom-sounds.com/koch-load-box-lb120ii-p-1299.html tuollainen on itselläni ja se on todella näppärä. voi luukuttaa isoa putkistyrkkaria vaikka keskellä yötä. Hinta on vähän suolainen, mutta nuo keinokuormat tuppaavat olemaan jostakin kumman syystä melko kalliita merkistä ja mallista riippumatta. Tuo kyseinen laite tarjoaa kuitenkin rahalle aika mukavasti vastinetta laajentamalla minkä tahansa vahvistimen liitännäisyyden nykyaikaiselle tasolle.

 
Mutta eihän noi mihinkään kulu eli jos hankintahinnan jyvittää mielessään vaikka 10 vuodelle niin ei se montaa kaljatuopillista tee vuotta kohti. Itselläni on eka versio Koch LoadBoxista ollut käytössä nyt 13 vuotta ja hyvin pelittää.
 
En tyytynyt tavanomaiseen.
mattim
28.10.2013 17:26:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen verta iso on tuo nupin teho, että mitään ei tartte väliin, nuppi vaan täysille 8X12 kaapin kanssa -> hyvin kuuluu kuulokkeista huolimatta :-)
 
.
RaskasMielinen
28.10.2013 19:26:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kochin keinokuormaa/loadboxia en voi muuta kuin suositella, etenkin II-versio on erittäin monipuolinen.
 
Speksejä löytyy netistä, joten en ala niitä tähän luettelemaan tyhjentävästi. Hinta on uutena aika suolainen joo, mutta laatu maksaa ja sitä paitsi m.netin torilta saa käytettynä joskus jollain parilla sadalla - tosin syytä kytätä aktiivisesti, sillä tuppaavan menemään nopeasti.
 
Niissä on kussakin kiinteä impedanssi, jolle ne on leimattu. Mulla on itse asissa noita kolme, yksi kullekin impedanssille: 4 ohm, 8, ohm ja 16 ohm.
 
Voi siis käyttää keinokuormana ja soitella järeää putkivahvistinta kunnon päätesäröllä makkarivolyymeilla. Toki iso osa isoa soundia on juuri äänenpaineessa ja sitä aistimustahan ei synny pikkuvolyymeilla.
 
Löytyy myös kuulokeliitäntä ja oma volumen säädin sille.
 
Itselleni se tärkein ominaisuus tätä nykyä on kuitenkin kaiutinsimuloitu (kaksi kaappi- ja kaksi mikitysvaihtoehtoa eli yhteensä neljä konfista) balansoitu xlr-linjaulostulo, millä olen lyönyt vahvistimeni kiinni mikseri(vahvistimeen) eli PA-kalustooni. Omasta mielestäni kivempi soitella kotonakin kun ääni tulee sekä oikealta että vasemmalta. Lisäksi mukava soitella kimpassa muiden kanssa ja muiden instrumenttien kanssa, mukaan lukien laulu, kun kaiken saa miksattua balansiin ja oman mikserini tapauksessa myös käytettyä kaikelle/kaikille yhteistä kaiku- tms. perusefektiä. Toki kuulokeliitäntä löytyy myös siitä mikeristäkin.
 
PIM
30.10.2013 09:24:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kivan nähdä, että täällä on enemmänkin Koch LoadBoxin tyytyväisiä omistajia. Jostain kumman syystä LB on jäänyt muun merkkisten keinokuormien varjoon, vaikka laite on todella hyvä. Lieneekö syynä se, että firma on hollantilainen eikä amerikkalainen.
 
En tyytynyt tavanomaiseen.
hallu
30.10.2013 10:52:38
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIM: Kivan nähdä, että täällä on enemmänkin Koch LoadBoxin tyytyväisiä omistajia. Jostain kumman syystä LB on jäänyt muun merkkisten keinokuormien varjoon, vaikka laite on todella hyvä. Lieneekö syynä se, että firma on hollantilainen eikä amerikkalainen.
 
En tiedä, mutta itselläni oli kaupan tiskillä vielä WeberMass Kochin kanssa syynissä (ne oli saman hintaisia), mutta päädyin Kochiin sen pikkuisen monipuolisemmanoloisen liitännäisyyden vuoksi ja Kochin käyttöliittymä tuntui luontevammalta kun ei ole mitään säätimiä, vaan piuhat kiinni ja rockon. Soundeista en osaa sanoa weberin osalta mitään, mutta Kochiin olen ollut todella tyytyväinen. Suurimmalla vaimennuksella se syö tonen yläpäätä, mutta se on silti käyttökelpoinen ja yllättäen mykkänä luureihin tai äänikorttiin soitettuna tonehävikkiä ei näyttäisi olevan.
 
Mä vähän luulen, että Kochista puhutaan vähemmän lähinnä siksi, että me jotka sitä käytämme emme vain isommin siitä juttele. Kyllähän se Koch yleensä tulee ainakin mainittua niissä ketjuissa joissa yleensäkään puhutaan vahvistimen vaimennuksesta. Itse ainakin olen aina uskaltanut Kochia suositella ja olen sitä mieltä, että se on hyvä keinokuorma. kun en ole muita käyttänyt niin ei voi oikein vertaillakaan. En esimerkiksi tiedä olisiko Weber sittenkin parempi, mutta epäilenpä ettei ainakaan merkittävästi voi enää tästä parantaa.
 
Keskusteleminenhan on sitä, että jonkun täytyy alkaa puhua asioista. Itse ihmettelin että miksiköhän ei Carvineista puhuta mitään, vaikkaovat niin hyviä vehkeitä ja niinpä vain sitten ilmaantui muitakin puhumaan asiasta;-). Mitä tulee siihen amerikkalaisuuteen, niin minusta näyttää että tuo amerikkahegemonia soitinpuolellakin alkaa hiukan rakoilla. Eurooppalaiset nostaa päätään (esimerkiksi suomi, hollanti, saksa) sanotaan nyt vaikka Mad Professor, Ruokangas, Bluetone ja sitten vielä vaikkapa Koch, Palmer, H&K, etc. Kyllähän nuo merkit aika yleisesti nauttivat arvostusta, vaikk aehkäniistä vähän vähemmän puhutaan. Ehkä Palmeria lukuunottamatta nuo kaikki ovat profiloituneet aika kalliiksi tuotteiksi. Myös Japanilaisia tuotteita tunnutaan nykyisin arvostettavan hyvinkin korkealle (ainakin hemmetin paljon korkeammalle kuin joskus hamalla -80 luvulla jolloin Japani niputettiin samaan kategoriaan korean, taivanin, yms. kanssa Kiinastahan ei tainnut vielä -80 luvulla tulla mitään).
 
No nyt taisi alkaa vähän meiläläinen rönsyilla alkuperäisestä aiheesta.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti