Muusikoiden.net
19.04.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mahd. monipuolinen kitara, budjetti max 1.7k eur PRS/ESP/Gibson?
1 2
kmaenpaa
05.09.2013 01:48:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve,
 
Siirryn soittamasta bassoa 15v ja koskettimia 8v kitaraan. Kaikki asiaan liittyvä on melko tuntematonta, mutta pointtina on se, että kaipaisin mahdollisimman monipuolisen soittimen. Levyn sävellyskaveriksi ja kenties elinikäiseksi ystäväksi. En tykkää paksuista kauloista - '87 Yamaha bassossa on suht ohut medium skaalan kaula. Tykkään soittaa nopeasti ja leadeja.
 
Harkinnassa on ollut tähän mennessä PRS Custom 24/CE24, Esp Eclipse, Gibson SG Standard tai Explorer.
 
Musiikkityylinä on no, pehmeistä paksuista kirkkaista puhtaista leadeista ankaraan death metalliin.
 
Joskin olen kuullut, että Fenderin Strato/tele taipuu mihin vaan, mut en tykkää Stratosta, Tele on kiva soittaa.
 
Suosituksia? Myös valmistajat ym. ulkopuolelta kelpaavat!
 
kmaenpaa
05.09.2013 01:58:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nupiksi tulisi jotain välillä Laney Lionheart - Mesa Boogie Transatlantic.. putkimeininkiä ehdottomasti.
 
Hynkel
05.09.2013 04:58:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten kukaan voi tietää mikä sinusta on paras? Osta PRS josmstä tuntuu, tai ESP tai mikä vaan. Kokeile ja ihastu?
 
Ukonete prosím výstup a nástup, dvere se zavírají.
artal
05.09.2013 07:38:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Parkerin Fly-mallit kannattaa varmasti tsekata. Piezot tavallisten mikkien lisänä tarjoavat melkoisesti monipuolisuutta ja laatu on pistämätöntä.
 
kosmonausea
05.09.2013 07:39:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostaisinkohan hieman ojassa olevan oman lehmäni häntää ... mulla olisi torilla myynnissä Amfisoundin näkemys Telecasterista, hieman modernein maustein. Tsekkaa sieltä, jos Tele miellyttää, mutta soundi ja tatsi pitäis olla hieman jotain muuta kuin vintage-tele-näkkäriä.
 
Perkelefantti.
mpekkanen
05.09.2013 10:02:38 (muokattu 05.09.2013 20:54:44)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käsittääkseni siellä Turussakin on muutamia ihan hyviä soitin kauppoja. Suosittelisin sinne kokeilemaan erilaisia vehkeitä ja hommaamaan sitten se itseä miellyttävä peli. Voihan sellainen toki tuurilla löytää käytettynäkin,mutta itse aloittaisin ainakin tuosta soitinliikkeiden vierailusta tämän etsinnän. Ainakin kannattaisi kokeilla liikkeessä uutena noita kitaroita ja sitten katsoa onko sellaisia käytettynä missään myynnissä.
Huutoäänestyksellä ei kuitenkaan ratkea se mikä on juuri sinulle parasta. Voi olla myös niinkin ,että se hyvä kitara löytyy paljon halvemmallakin kuin mitä olit siihen ajatellut laittaa. Vai oliko tarkoitus hommata tällä samalla rahalla vielä vahvistinkin? Silloin kyllä karsiutuu aika paljon vaihtoehtoja pois jos olet ainakin uusia kamoja ostamassa. Uusissa soittimissa on kuitenkin se hyvä puoli, että niissä on takuu ja ne saa yleensä säädettyä haluamakseen jo ihan liikkeessä.
 
Tämä on minun oma mielipide,mutta jos kitaran on tarkoitus olla mahdollisimman monipuolinen ja sen tulisi olla myös hyvä hevikitara niin se on vähän sellainen mahdoton yhtälö. Hyvän hevikepin kyllä saa tuolla rahalla ,mutta ei se välttämättä taivu kovinkaan hyvin sitten rock/blues/country/jazz osastolle. Jos taas hommaa kitaran joka näihin mainittuihin tyyleihin käy niin siitä aika harvoin saa mitään Norjalaista kirkonpolttometallisoundia tai perinteisempääkään hevisoundia.
Jos on taas laittamassa likemmäksi pari tonnia kitaraan joka on melko hyvä/kohtalainen metallissa ja samanlainen muissakin tyyleissä niin en tiedä onko siinäkään järkeä. Siinä tapauksessa olisi varmaan viisaampi hommata kaksi kitaraa. Metallille oma ja perinteisemmälle musiikille omansa. Molemmat saa kyllä tuolla rahalla,mutta sille vahvarille ei sitten kauheasti enää sitä hilloa jää jos ei sitten hommaa jotain mallintavaa comboa. Vahvistimen tehon tarve kun vaikuttaa myös siihen hintaan aika paljon. Jos soittelee kotona niin silloin ei kannata hommata sellaisia välineitä jotka alkavat soimaan kunnolla vasta sellaisilla volumeilla ,että on häätölappu ovella. Tosin omakotitalossa asuville tämä asia on hieman toinen,mutta kyllä sekin sitä naapurisopua syö jos ihan tajuttoman kovaa luukuttaa aamusta iltaan.
 
Soittimen hommaaminen on aina kuitenkin jonkinlainen kompromissi ja täysin täydellistä kitaraa ei ole olemassakaan. Sillä tarkoitan sitä ,että se soitin olisi paras mahdollinen ihan kaikkeen soitettavaan musiikkiin. On vain itse laitettava asiat tärkeysjärjestykseen mitä siinä soittimessa olisi itselle oltava ,että se olisi hyvä ja jättää muiden arviot taka-allalle siitä mitä heidän mielestä tarvitsisit.
 
Soitinta ei kuitenkaan kannata hommata ilman kokeilemista,vaikka olisi kyse halvemmistakin soittimista.
En ota mitään kantaa tuohon merkkiin mikä olisi sinulle paras mahdollinen. Minusta kannattaa käydä kokeilemassa ne soittimet joista on kiinnostunut ja tehdä sitten johtopäätökset itse. Liikkeistä voi löytyä myös muitakin ihan varteen otettavia vaihtoehtoja ja nekin kyllä kannattaa kokeilla,jos vahankään tuntuvat kiinnostavilta.
 
Töynävä
05.09.2013 12:30:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehdottomasti PRS 513.
 
13 eri soundia lähtee skebasta - humppari, p90 ja single-coil (viralliset nimitykset: humbucker, clear humbucker ja single-coil). Lukkiutuvat virittimet antaa käyttää myös kampea ronskisti. Kaulaprofiili uudemmissa on pattern regular ja se vastaa entistä regular -profiilia - ei iso, ei pieni, eli osunee ainakin kohtalaisesti useimpiin tumppuihin.
 
Mielettömän monipuolinen ja laadukas vehje - suosittelen varauksetta. Ja hyvällä tuurilla moisen löydät käytettynä, joka mahtuu budjettisi raameihin.
 
Sujuvaa kauppaa: slx900, tiluttaja-pro, albero, DZN, JMT, tipi tuovinen, avantz, mattipar, Rakoni...
Töynävä
05.09.2013 12:33:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

artal: Parkerin Fly-mallit kannattaa varmasti tsekata. Piezot tavallisten mikkien lisänä tarjoavat melkoisesti monipuolisuutta ja laatu on pistämätöntä.
 
Erittäin hyvä ehdokas, komppaan!
 
Kuinka unohdikaan, itselläni nimittäin on Fly Mojo Flametop. Fly Deluxeja löytynee varmasti jotka sopivat budjettiin ja siinä paketissa tulee niin paljon laatua mukana - talla, jonka saa kelluvasta stop-tail'iksi, 2 humpparia jotka saa puolitettua, piezo... Ja kevyt ko höyhhen!
 
Sujuvaa kauppaa: slx900, tiluttaja-pro, albero, DZN, JMT, tipi tuovinen, avantz, mattipar, Rakoni...
-HP-
05.09.2013 12:35:09 (muokattu 05.09.2013 12:36:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainakaan alotusviestistä ei käynyt ilmi että olisi vahvaria tulossa samaan syssyyn.
 
Jos budjetti on pelkästään yhdelle kitaralle tuommoinen, itse saattaisin ottaa jo suomalaisiin kitaranrakentajiin yhteyttä ja heidän kanssa tuumisin pystyvätkö he tekemään juuri senlaista kitaraa mitä haet. Jos siis on pakko yksi kitara hankkia. (Amfisound, Ruokangas, Lottonen, Flaxwood näin muutaman mainitakseni.)
 
Tulee taatusti halutunlainen ja viimeisen päälle viimeistelty kitara.
 
Kuka väittää ettei kitara muka ole lyömäsoitin?
KUNU
05.09.2013 16:08:13 (muokattu 05.09.2013 16:09:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä vaihtoehtoja heitelty ilhmaan, mutta pakko vielä laittaa pakkaan yks kortti lissää.
Jos mulla olis tuon verran käytettävissä niin katsastaisin ehottomasti jahka Suhrin Pro sarjan keppejä sattuisi olemaan käytettynä myynnissä, tosin uutenakin irtoavat siihen reilun kahden tonnin pintaan eli hieman päälle hakurajan. (Satin-sarja jopa hieman alle 2 tonnia)
Esim Modern Satin-sarja sekä Frost ovat äärimmäisen kovia keppejä.
 
http://www.suhr.com/guitars/modern-satin-by-suhr/
 
http://www.youtube.com/watch?v=8kQ1Pv4Re-k
 
The Ultimate HorseFace
LaMotta
05.09.2013 16:12:08 (muokattu 05.09.2013 16:30:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

'All-around' kitara on yleensä korkeintaan välttävä kompromissi. Hankkisin mieluummin kaksi käytettyä erilaista.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
Karvamammutti
05.09.2013 16:27:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä tässä pitää myös ehdottomasti muistaa se, että se on mies kun tekee kitarasta monipuolisen, eikä toisinpäin.
 
JIÄKYLYMMEE JEHKUA
calluna
05.09.2013 16:47:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tiedän yhden tyypin joka tuollaisella budjetilla on haalinut itselleen Gibson SG:n ja Fenderin Baja Telen, monipuolisuutta tavoitellessaan. Varsin tyytyväisenä soittelee niillä juuri Laney Lionheartin läpi ;)
 
"B.B. King can make one note count for a million Malmsteen notes" -Yngwie Malmsteen
Jormaz
05.09.2013 16:53:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mieluummin yksi hyvä kuin kaksi keskinkertaista. Muuten sitä on kohta myymässä vähemmälle käytölle jäänyttä ja sitten pitää myydä se toinenkin että saa yhden hyvän. Tai sit ostaa kymmenen käytettyä Pacificaa ja Microcuben.
 
No tiedäthän.. Tarkoitettu.. tiedäthän..
Snapo
05.09.2013 17:19:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielummin yksi oikeesti hyvä kitara kun kaksi "ihan jees" keppiä. Jos ei nyt jotain ihan EMG-mörköä osta niin eikö sopivalla vahvistimella ja tarvittaessa jollain polkusimella saa aika monipuolisen kattauksen?
 
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
ReBeat
05.09.2013 17:21:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: 'All-around' kitara on yleensä korkeintaan välttävä kompromissi. Hankkisin mieluummin kaksi käytettyä erilaista.
 
Näin mäkin tekisin. Torilla on hillitön määrä 700-1000e keppejä, jotka on uutena puoltoistatonnia zipale. Kahteen keppiin sitä monipuolisuutta saisi ympättyä yhteensä niin paljon enemmän.
 
hallu
05.09.2013 18:14:40 (muokattu 05.09.2013 18:16:36)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta vapaasti vaan ihanse mikä huvittaa. Tuossa kaavailemassasi hintaluokassa ei yksinkertaisesti enää ole huonoja keppejä. Ainoa tapa millä voit homman mokata, on ostaa jotain mitä joku sinulle suosittelee. Katsele rauhassa kitaroita ja sitten kun kohdalle sattuu se joka saa sukat pyörimään jalassa, niin ostat sen (jos et osta, niin kadut sitä kuitenkin). Noin isolla budjetilla valnnanvaraa ainakin on riittämiin.
 
Minusta on ihan turha miettiä minlainen kitara sopii mihinkin, koska sillä tavalla päätyy tekemään keskinkertaisia keskimääräisiä "suositusten" mukaisia ratkaisuja eli sitä mitä maailma on muutenkin täynnä. Kuuntele sydäntäsi koska sydämesi laulu on ainoa kiinnostava asia koko jutussa. Teet kuitenkin musiikkia persoonallasi, miksi kitarasi ei saisi sitä ilmentää?
 
Minä en voi kertoa mikä kitara olisi sinulle hyvä, mutta voin kertoa minkä kitaran itse ostaisin jos minulla olisi noin paljon rahaa. En ostaisi gibsonia, ESP:tä tai PRS:ää, vaan ostaisin Yamahan SA2000 tai SG2000/3000 riippuen millä tuulella olisin ja paljonko sitä rahaa siten lopulta plakkarissa olisi.
 
Millä tahansa kitaralla voi soittaa mitä tahansa musiikkia, muu on vain mielikuvituksen puutetta;-)
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
blues guitar
05.09.2013 19:34:23 (muokattu 05.09.2013 19:36:05)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Osta vapaasti vaan ihanse mikä huvittaa. Tuossa kaavailemassasi hintaluokassa ei yksinkertaisesti enää ole huonoja keppejä. Ainoa tapa millä voit homman mokata, on ostaa jotain mitä joku sinulle suosittelee. Katsele rauhassa kitaroita ja sitten kun kohdalle sattuu se joka saa sukat pyörimään jalassa, niin ostat sen (jos et osta, niin kadut sitä kuitenkin). Noin isolla budjetilla valnnanvaraa ainakin on riittämiin....
 
Juurikin näin. Itsellesi olet kitaraa ostamassa. Mikäli vanhat merkit paikkaansa pitävät, niin kohta tässä ketjussa on lueteltu miltei kaikki kitaramerkit ja mallit ja olet taas lähtöpisteessä. Jos huutoäänestykseen meinaat luottaa niin pieleen menee.
Testiä, kokeilua, vertailua. Ei siihen valintaan oikein muuta keinoa ole.
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
mpekkanen
05.09.2013 20:07:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

blues guitar: Juurikin näin. Itsellesi olet kitaraa ostamassa. Mikäli vanhat merkit paikkaansa pitävät, niin kohta tässä ketjussa on lueteltu miltei kaikki kitaramerkit ja mallit ja olet taas lähtöpisteessä. Jos huutoäänestykseen meinaat luottaa niin pieleen menee.
Testiä, kokeilua, vertailua. Ei siihen valintaan oikein muuta keinoa ole.

 
Vaikka nyt menee hieman ohi aiheen niin joskus voisi olla ihan jännä laittaa sellainen huutoäänestys-aihe erikseen ja katsoa mitkä olisivat voittajia. Sarjoja voisi olla vaikka alle 500 euron kitarat ,500- 1000 kitarat ja sitten siitä ylöspäin. Hevikirveille voisi tehdä ihan oman osastonsa ja vaikka samoilla hinnoilla. Sitten olisi vielä yksi porukka joka olisi omasta soittimestaan sitä mieltä ,että se käy kaikkeen.
Varmasti tulokset olisivat aika samanlaisia jos niistä samoista hintaluokista kysyttäisiin huonoimpia soittimia mitä on kukakin kokeillut.
 
Eli eipä taida huutoäänestyksellä kauheasti mielenkiintoisia juttuja löytyä.
 
Laulava Kylätohtori
05.09.2013 20:43:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Millä tahansa kitaralla voi soittaa mitä tahansa musiikkia, muu on vain mielikuvituksen puutetta;-)
 
Hyvä kirjoitus, mutta varsinkin tämä, tämä on totuus. Olen täysin samaa mieltä. En käsitä ajatusta, että telellä soitetaan rootsia, stratolla bluesia, hevissä pitää olla hevikirves jne. jne....
 
Gyl sunkka maar oikke met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti