Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pedaaleista pitävä pikkuputkari kotisoittoon, onko niitä?
1 2 3
JohnPatrick
02.09.2013 16:27:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve kaikille,
 
Tarkoitus olisi hommata pieni putkinuppi rivitaloon. Yksinkertainen riittää, kunhan perussoundi olisi terve ja ottaisi hyvin vastaan OD-pedaalit ym. Idea on siis se, että voisin tuoda bänditreeneistä vain efektilaudan kotiin ja heittää kiinni. Kotivahvarissa olisi efektilenkki kova juttu kuin myös alhainen wattimäärä, kun tuota perhettäkin on siunaantunut.
 
Soittelut on aikalailla pop-hevi -akselilla ja säröpuolelta parhaiten maistuu britti-henkiset soundit.
 
Kotiläksyjen perusteella aion käydä testaamassa ainakin seuraavat pörpöttimet,
 
VOX Lil Night Train 2W
VOX AC4TV
H&K Tubemeister 5/18
Blackstar HT-1/HT-5
 
Lisäksi haluaisin testata Egnaterin Tweakerin, mut sitä ei löydy hyllystä mistään pääkaupunkiseudulta ainakaan.
 
Suurin kiinnostus tällä hetkellä olisi Lil Night Trainin suuntaan, mutta olisiko jollakin kokemuksia, miten se tykkää pedaaleista? Ja tiedän, että 2W voi olla jo liian äänekäs kotiin, mutta salaa toivon, että siinä olisi hyvä master-volume.. :D
 
AC4TV on aika vintage-tyylinen, mutta siinä olisi watit valittavissa aina 1/4W asti. Puhtaat kuulostaa hienolta, mutta miten toimii pedaalien kanssa ja pääseekö niiden avulla uskottavasti tuonne rankempaan osastoon?
 
Tubemeister on ominaisuuksiltaan täydellinen, mutta kerran testasin liikkeessä, eikä jäänyt kummoinen kuva tuosta, jotenkin hengetön soundi?. Lisäksi kuulopuheiden perusteella ei toimi pedaalien kanssa hyvin.
 
Blackstarin puhtaat epäilyttävät, mutta säröpuoli ok, mutta sillä ei ole paljoa painoarvoa pedaalien vuoksi.
 
JaaGeRMaisTeR
02.09.2013 17:45:42 (muokattu 02.09.2013 17:47:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Blackheart
 
Käy testaamassa.. mustissa tähtösissä puhtaat on paremmat kun säröt. Ainakin omastamielestäni.
 
Hikkis
02.09.2013 18:06:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Blacstarin säröt ovat kyllä hyvät, mutta mielestäni puhtaat ovat aika kylmät ja elottomat. Juuri puhtaiden takia oman tähteni vaihdoin pois.
 
Suosittelen kokeilemaan myös Voxin AC4C1:stä. Ottaa ihan mukavasti säröpurkit vastaan, tosin omaa säröä ei valtavasti irtoa.
 
Gabe
02.09.2013 19:30:44 (muokattu 02.09.2013 19:32:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paljonko ajattelit sijoittaa tähän?
Ilelee
02.09.2013 19:42:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tubemeister on hyvä, kunhan soundin kirkkauteen ja terävyyteen tottuu. Se tosin tosiaan on vähän nirso purkkien suhteen. Mä sain toimimaan Blackstar HT-Metallin sen kanssa hyvin ja muutkin on sanonut että nämä Blackstarin putkilla varustetut pedaalit toimii ihan kivasti. Delayt sun muut ei ole niinkään olleet se ongelma.
 
Blackstar HT-5 löytyy kanssa, särö hyvä, cleani vähän tylsä. Syö tosin erinomaisesti purkkeja.
 
madcow2
02.09.2013 19:52:17 (muokattu 02.09.2013 19:54:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Blackstarin pikkumalleja on ainakin silloin tällöin torilla, eivätkä taida uutenakaan olla kovin kalliita. Suosittelen kyllä tutustumaan.
 
ps. härskinä mainoksena ilmoitettakoon, että mulla olisi ylimääräisenä blackstar HT-20 combo sekä Tech21 TM-10 - pikaviestiä sitten jos siltä tuntuu
 
Maailman puttepossumaisin mies.
Kyllikki
02.09.2013 20:56:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ibanez TSA-sarjan putkivermeet, kombona tai nuppi+kaappi yhdistelminä.
 
Itsellä on ollut jo reilun vuoden päivät TSA-30 kombo, ja se tuntuu toimivan mukavasti niin kotona, treeneissä kuin keikoillakin, joilla luonnollisesti mikitettynä.
 
Popsii säröpedaaleita kuin pikkuleipää, hellii erityisesti runsaalla keskialueella varustettuja tubescreamer/overdrive-tyylisiä purkkeja.
 
Pienikokoinen, kevyehkö, hyväsoundinen... ja halapa!
 
Helvetti kun mieli tekis laulaa, mutta kun ei osaa sanoja eikä säveltä...
sustain65
02.09.2013 21:47:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilelee: Tubemeister on hyvä, kunhan soundin kirkkauteen ja terävyyteen tottuu. Se tosin tosiaan on vähän nirso purkkien suhteen. Mä sain toimimaan Blackstar HT-Metallin sen kanssa hyvin ja muutkin on sanonut että nämä Blackstarin putkilla varustetut pedaalit toimii ihan kivasti. Delayt sun muut ei ole niinkään olleet se ongelma.
 
Minä kävin juuri kokeilemassa Tubemeisteria (36:sta tosin) ja pidin nimenomaan soundin kirkkaudesta, etenkin puhtailla. Ja särötkin vaikutti olevan varsin jees. Makuasioitahan nuo toki ovat. Monipuoliset soundit koneesta saa. H&K:n 212 kaapilla kokeilin, aika hiljaa tosin, joten en päässyt käsitykseen miten pelittäisi treenivoimakkuuksilla. Jotain epämääräistä olen kuullut siitä että ihan kaikki purkit eivät sopisi Tubemeisterin kanssa, mutta mitään konkreettista minulla ei ole asiasta. Kiinnostaa etenkin, että pelittääkö delay ja modulaattori sen kanssa hyvin. Kai ne olisi testattava, jotta voisi olla varma.
 
Corto
02.09.2013 21:52:26 (muokattu 02.09.2013 21:53:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VHT Special 6 saa minulta yläpeukkua. Kiinanpelihän tämä on, mutta kivasti toimiva point-to-point vahvistin Fender Champin kytkennällä. 6 wattia tehoa (puolitettavissa kolmeen), ei ole efektilooppia mutta hyvin syö pedaaleja edestäkin. Hieno ja halpa kombo:
http://www.thomann.de/fi/vht_avsp16_special_6_valve.htm
 
Ja juuri kun kuukausi sitten kerkesin omani tilata ja hyväksi havaita, niin Thomannin ryökäle otti listoilleen myös monipuolisemmilla säädöillä varustetun Special 6 Ultra nupin, jonka hinta ei sekään päätä huimaa:
http://www.thomann.de/fi/vht_special_6_ultra_head.htm
 
Jos testaamaan pitää päästä, niin ilmeisesti Millbrook on VHT:n maahantuoja Suomessa. He kauppaavat ainakin tuota Special 6 Ultra -komboa kotisivuillaan:
http://www.millbrook.fi/tuotteet.ph … 1-6U-EU&tuoteryhma_id=239&offset=30
 
EDIT: Special 6 Ultrassa on näköjään se efektiluuppikin. Puuttuu vain perusmallista.
 
En ole brändirasisti: minulle kelpaa niin Gibson kuin Fenderkin
JoniSusi
02.09.2013 22:50:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kirjoittelen täällä Blackstar HT5 puolesta. Kerrostalo asujana voin kertoa et mielestäni puhtaat ja säröt soi ihan näpsäkästi. Efektissä minulla on Behkun RV600, miksipäs ei tykkäisi. Vahvistin tykkää kun sitä soitetaan.
 
hannlain
03.09.2013 08:34:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JohnPatrick: Blackstarin puhtaat epäilyttävät, mutta säröpuoli ok, mutta sillä ei ole paljoa painoarvoa pedaalien vuoksi.
 
Pieni varoituksen sana tuosta HT5:sta. On meinaan aika kovaääninen pelkästään kotireenaukseen. Itseltä tuollainen löytyy, eikä volumea voi paljoakaan avata. Säröpuolella olen käyttänyt vahvarin omaa särökanavaa, enkä juurikaan ole pedaaleilla sen kanssa pelannut, joten en ota kantaa kuinka hyvin syö efektejä.
 
G.A.S. works in mysterious ways.
phiit
03.09.2013 08:50:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehdottomasti Tubemeister
 
phiit
03.09.2013 08:51:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilelee: Tubemeister on hyvä, kunhan soundin kirkkauteen ja terävyyteen tottuu. Se tosin tosiaan on vähän nirso purkkien suhteen.
 
Mitkä putket? Orkkikset mäkeen ja kunnolliset tilalle eikä ole mikään riipivä soundi ja kiinnostas tietää mitä nirsoilua oot kokenu pedaalien kanssa? Itellä toimii kaikki erittäin mainiosti, tosin vahvistimen omat gainit kannattaa pitää maks klo 2-3:ssa, muuten menee vähän soundit tukkoon niin cleanilla kuin särö puolellakin
 
Rämppy
03.09.2013 10:12:42 (muokattu 03.09.2013 10:16:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JohnPatrick: Terve kaikille,
AC4TV on aika vintage-tyylinen, mutta siinä olisi watit valittavissa aina 1/4W asti. Puhtaat kuulostaa hienolta, mutta miten toimii pedaalien kanssa ja pääseekö niiden avulla uskottavasti tuonne rankempaan osastoon?.

Mulla on tämä kotikoneena. Mun mielestä tuossa laitteessa on omasta takaa erittäin terveet ja hienot soundit ja se toimii maukkaasti ainakin ts-tyyppisten overdrive-pedaalien kanssa. Mitään über-mättösäröjä en ole koskaan yrittänytkään hakea, mutta Ibanezin metal charger -pedaalin kanssa irtoaa vähän rankempikin särö oikein hyvin. Johonkin black metalliin tuo tuskin kuitenkaan on hyvä valinta. Tosiaan tuo tehonvalintakytkin on erittäin käyttökelpoinen.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
JaaGeRMaisTeR
03.09.2013 10:29:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hannlain: Pieni varoituksen sana tuosta HT5:sta. On meinaan aika kovaääninen pelkästään kotireenaukseen. Itseltä tuollainen löytyy, eikä volumea voi paljoakaan avata. Säröpuolella olen käyttänyt vahvarin omaa särökanavaa, enkä juurikaan ole pedaaleilla sen kanssa pelannut, joten en ota kantaa kuinka hyvin syö efektejä.
 
Komppaan sen verran, että kotiin riittää hyvin ht-1:nen. Tuohon ht-1 kanssasuosittelen kaappia kaveriksi. Kuulostaa aivan eri vahvistimelta (komboversiossa siis).
 
JohnPatrick
03.09.2013 10:30:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aktiivista porukkaa, hyvä juttu! Budjetista kysyttiin niin alle 500€ tulisi olla ja mieluummin tietysti selvästi vähemmän. Pelottaa kyllä hieman 200€ putkivahvistimet ja lähinnä niiden luotettavuus ja laatu?. Toisaalta parinsadan hintaan ei voi tietysti kauheita odotuksiakaan asettaa.
 
Täällä on komboistakin puhuttu, mutt mulla on kotona 1x12" kaappi, joten kombot ovat pois laskuista. Tykkään muutenkin nuppi-kaappi -yhdistelmistä.
 
Blackstar HT-5:sen kovaäänisyydestä on joku muukin maininnut, mut tärkeää olisi et löytäisin oikeasti kotivahvarin. Suurta clean headroomiakaan ei tarvita, koska tarkoitus olisi käyttää jokatapauksessa pienen pohjaroson päälle pedaaleita ja puhdistella sitten kitaran volumella. Mites se HT-1, onko se soundeiltaan paljonkin erilainen HT-5:sen kanssa?.
 
Jos en löydä sellaista hyvää pedaalipohjaksi kelpaavaa pikkuvahvaria niin sitten täytyy miettiä joku sopivan monipuolinen vahvari, jonka omilla soundeilla pitää sitten tulla toimeen.
 
Joku mainitsi Vox AC4C1:sen, mutta jotenkin epäilen sitä aika kovaääniseksi. Mulla oli joskus AC15, joka tietysti on isompitehoinen, mut se oli ainakin lähes käyttökelvoton kotona.
 
VHT Special 6 ultra kuulostaa ominaisuuksiltaan hyvältä ja potentiaaliselta, onkos tuosta muilla mitään kokemusta?.
 
Kirkas sointi ei haittaa, pidän oikeastaan mieluummin siitä kuin tummempisointisesta. Kirkkautta saa kuitenkin tasoiteltua vaikka elementtivalinnalla yms. kun taas valmiiksi tummaa ei oikein saa enää pelastettua. Tubemeister pysyy kyllä edelleen vaihtoehtona...
 
Sitten pieni kiinnostus olisi kuulla myös kokemuksia jostain vähän spesiaaleimmistakin vahvareista kuten Uraltone jr. tai joku Bluetonen pikkuvahvari, voisiko niistä löytyä ratkaisua?.
 
Ja sitten edelleen kaipaisin kokemuksia Voxin AC4TV ja Lil Night Train -malleista?
 
Laulava Kylätohtori
03.09.2013 10:42:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JohnPatrick: Sitten pieni kiinnostus olisi kuulla myös kokemuksia jostain vähän spesiaaleimmistakin vahvareista kuten Uraltone jr. tai joku Bluetonen pikkuvahvari, voisiko niistä löytyä ratkaisua?.
 
Bluetone ei taida mahtua budjettiin, mutta mitä olen kokeillut Lead Jr. nuppia, niin sopii loistavasti spekseihin.
 
Laadukas, hyväsoundinen pikkunuppi, jossa on toimivat Master Volume ja VVR. Toimii loistavasti pedaalien kanssa ja kitaran volumella saa soundin puhtaaksi - ei välttämättä superpuhtaaksi, riippuu monista tekijöistä, mutta lähes puhtaaksi kuitenkin. Soundi on kunnon kaapin läpi iso ja tuhti, ei uskoisi, että tulee niin pienestä vaharista. Tosin tuosta lähtee itsestäänkin "riittävästi" säröä, joten pedaalit eivät sinänsä ole pakollisia. Ääntä lähtee reilusti (2-3 w) ja dynamiikkaa riittää.
 
Kannattaa tosiaan kokeilla noita pieniä Bluetone-nuppeja, jos mitenkään sopivat budejttiin...
 
Gyl sunkka maar oikke met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Gabe
03.09.2013 10:51:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Bluetone ei taida mahtua budjettiin, mutta mitä olen kokeillut Lead Jr. nuppia, niin sopii loistavasti spekseihin.
 
Kannattaa tosiaan kokeilla noita pieniä Bluetone-nuppeja, jos mitenkään sopivat budejttiin...

 
Kommppia tälle, suomalaista kannattaa suosia jos se vain suinkin on mahdollista. Tuolla budjetilla taitaa vain käytetytkin Bluetonet jäädä haaveeksi. Vaan Risktone saattaisi mahtua juuri ja juuri aloittajan budjettiin, ainakin jos pelkkä pikkunuppi on hakusessa. Kysymällähän se selviää, kannattaa pistää viestiä Ristolle.
JohnPatrick
03.09.2013 10:59:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Bluetone ei taida mahtua budjettiin, mutta mitä olen kokeillut Lead Jr. nuppia, niin sopii loistavasti spekseihin.
 
Laadukas, hyväsoundinen pikkunuppi, jossa on toimivat Master Volume ja VVR. Toimii loistavasti pedaalien kanssa ja kitaran volumella saa soundin puhtaaksi - ei välttämättä superpuhtaaksi, riippuu monista tekijöistä, mutta lähes puhtaaksi kuitenkin. Soundi on kunnon kaapin läpi iso ja tuhti, ei uskoisi, että tulee niin pienestä vaharista. Tosin tuosta lähtee itsestäänkin "riittävästi" säröä, joten pedaalit eivät sinänsä ole pakollisia. Ääntä lähtee reilusti (2-3 w) ja dynamiikkaa riittää.
 
Kannattaa tosiaan kokeilla noita pieniä Bluetone-nuppeja, jos mitenkään sopivat budejttiin...

 
Tosiaan joo, budjetti ei ihan osu kohdilleen! :D varmasti olisi muuten kyllä hieno laite.
 
Osaako joku muuten kertoa, että mikä tekee vahvistimesta sellaisen, että se toimii hyvin pedaalien kanssa?. Onko siis joku tekninen piirre, josta voisi vetää johtopäätöksiä vai onko se liian monen asian summa, ettei speksien perusteella pysty vielä päättelemään mitään?.
 
Olen ymmärtänyt, että mitä yksinkertaisempi signaalitie, sitä parempi alusta pedaaleille?. Pätee ainakin omissa vahvareissa, kun toinen on kolmikanavainen avaruusasema ja toinen yksikanavainen muutaman säädön vahvari niin jälkimmäinen toimii todella hienosti pedaalien kanssa. Harmi vaan et 6kk sisällä vahvari on viettänyt 4kk pajalla.... :(
 
phiit
03.09.2013 11:00:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Kommppia tälle, suomalaista kannattaa suosia jos se vain suinkin on mahdollista.
 
Offtopic ja ottamatta mitään kantaa Bluetoneihin on tuo "suosi suomalaista" täysin järjetön ja naurettava lause :D valitan..
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti