Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sähkökitaran ja vahvarin päivitystä
1 2
Murtti
23.08.2013 13:48:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,

Vinkkejä kaivattas uuden sähkökitaran ostoon. Tarkoitus soitella itsekseen kotona, kaverin kanssa ja tulevaisuudessa kenties myös bändin kanssa. Aiempi Ibanez on turhan hevikirves omaan makuun, joten nyt olisi hakusessa perus hyvä kitara, joka soveltuisi soundiltaan perus rokin soitteluun, mutta tarpeen vaatiessa myös hieman raskaampaan rokkiin ( metalliin).
 
Kaulaprofiilista en osaa sen suuremmin toivomuksia esittää, muuta kuin sen, että oma koura ei järin suuri ole, joten ehkä kaikkein leveimmät ja paksuimmat kaulat eivät ole mua varten. Soundimaailmalta olisi kiva päästä lähelle mm. The hellacoptersia, foo Fightersia, Turbonegroa, Biffy Clyroa, Metallicaa ja jopa the Hauntedin/Opethin soundit on omaan korvaan miellyttäviä. Tietysti tähän vaikuttaa todella oleellisesti myös vahvistin, joten myös sen hankinta on ajankohtainen.
 
Tämän hetken setti on: Ibanez RG321 ja Line6 Spider 2. Tuo line 6 ei ole itseä suuresti miellyttänyt, koska clean-kanava on ollut melko kylmän oloinen ja säröt aikamoista puuroa. Tarkoitus olisi saada hyvät lämpöiset cleanit ja sitten erillisellä pedaalilla lähteä hakemaan nuita säröjä (eteenkin raskaammat säröt). Kauheasti en mitään ylimääräisiä erikoisefektirojuja vahvistimeen kaipaa. Line 6 oli jo aivan tarpeeksi ja liikaakin.
 
Hintaluokka kitaralle mieluiten max 600€
Vahvari sitten mieluiten max 300€
 
Soittokokemusta useampi vuosi
 
Pahoittelut jokseenkin sekavasta viestistä ja kiitos vastauksista!
 
JaaGeRMaisTeR
23.08.2013 13:55:13 (muokattu 23.08.2013 13:56:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Strato ja bugeran :)
 
Stratolla lähtee rokit ja metallit. Bugera halpa putkivahvistin jossa lämmin cleani ja säröäkin tarvittaessa aivan liikaakin :)
 
LesPaul70
23.08.2013 14:01:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henk. koht. näkemys: panosta ensin vahvistimeen. Sen kun päivität bändikäyttöön sopivaksi, niin siitä on sinulle paljon isompi hyöty kuin kitaran vaihtamisesta. Sinun asemassasi laittaisin vahvariin 600 € tai vaikka koko 900 € (sillä alkaa saada Torilta jo ihan kelpo styrkkareita) ja jättäisin kitaran päivittämisen myöhemmäksi. Kyllä Ibanezilla pärjää, kun on vahvistinpuoli ensin kondiksessa.
 
Mikä biisi? http://muusikoiden.net/dyn/users/83923.jpg
Jos tunnistat, laita pikaviesti!
kerpuusi
23.08.2013 14:37:29 (muokattu 23.08.2013 14:39:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppaan edellistä, osta kunnon styrkkari ja päivitä kepakko myöhemmin. Mutta jos välttämättä haluat päivittää molemmat niin halvemman pään vahvistimista löytyy joitakin ihan kelpoja.
 
Line6 Flextone III on ihan harkinnan arvoinen laite käytettynä. Soundia saa väännettyä jos jonkinlaista eikä oo pahoissa hinnoissa. Bändisoitossa pärjäilee aika pitkälle. Ei se putkivahvistimen veroinen ole, mutta ite ainakin tykkäsin kovasti. Aika varma valinta jos tykkää soitella monipuolisesti eri tyyleillä tai etsii vielä sitä "omaa juttua".
 
Putkistyrkkareista Peaveyn Valvekingeihin pääsee tosi pienellä rahalla käsiksi. VK100:n clean-kanava on oikeinkin hyvä, siihen sitten torppaa pedaaleja eteen. Ei se särökanavakaan käyttökelvoton ole, tosin mieltymyksiä on monia. Noi edellämainitut Bugerat ei myöskään oo hullun hintasia, mutta niissä lienee ainakin alkupäässä ollut hiukan luotettavuusongelmia.
 
Edit: Line 6 oli jo aivan tarpeeksi ja liikaakin. Niin tosiaan. Jätä toinen kappale lukematta. :)
 
"Mittaa vittu kielijako vittu ja vittu sit vittu sama vittu juttu vittu tallassa vittu. Ja vittu osta vittu mauseri vittu." -stumpe
Murtti
23.08.2013 15:06:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LesPaul70: Henk. koht. näkemys: panosta ensin vahvistimeen. Sen kun päivität bändikäyttöön sopivaksi, niin siitä on sinulle paljon isompi hyöty kuin kitaran vaihtamisesta. Sinun asemassasi laittaisin vahvariin 600 € tai vaikka koko 900 € (sillä alkaa saada Torilta jo ihan kelpo styrkkareita) ja jättäisin kitaran päivittämisen myöhemmäksi. Kyllä Ibanezilla pärjää, kun on vahvistinpuoli ensin kondiksessa.
 
Onko ehdotuksia vahvistin merkeistä/malleista, joita kannattais lähteä kokeilemaan?
Kitaran osalta olen tuuminut jotain normi stratoa/teleä.
 
JaaGeRMaisTeR
23.08.2013 15:08:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murtti: Onko ehdotuksia vahvistin merkeistä/malleista, joita kannattais lähteä kokeilemaan?
Kitaran osalta olen tuuminut jotain normi stratoa/teleä.

 
Pysyykö budjetti edelleen tuossa 300€ combo vai stacki?
 
Murtti
23.08.2013 15:16:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JaaGeRMaisTeR: Pysyykö budjetti edelleen tuossa 300€ combo vai stacki?
 
Varmaan ihan combolla liikenteeseen näin aluksi. Tietysti olisi kiva semmonen jolla pystyis myös bändin kans soittaan. Mites muuten nuo putkicombot? ne ilmeisesti "herkempiä" särkymään tai vaativat tarkempaa huoltoa kuin transistorivehkeet?
Jos nyt lähtis sitten tuolla 600€ budjetilla liikenteeseen ja aloittas sen vahvarin päivityksellä.
 
Estranged
23.08.2013 15:34:41 (muokattu 23.08.2013 15:36:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä hommaisin noihin tarpeisiin ja budjettiin kitaraksi Fender Baja Telecasterin ja laittaisin yli jäävät rahat vahvistinbudjettiin. Kaula on tosin paksu kyseisessä mallissa, mutta itse diggaan kyllä vaikka ei käteni kovin massiiviset olekaan. Kannattaa kokeilla. Bajat taitaa torilla liikkua 450-500 euroon?
 
Jäävillä rahoilla saisi torilta käytettynä esimerkiksi Vox AC15:sta, metallit siitä nyt ei lähde, mutta noihin kaikkiin muihin toimii kyllä ihan täysiä. Hevistelyjä varten voi vaikka heittää jotain spedua eteen. Torilla näkyy olevan myös pari Mesan Studio 22:sta, sellasesta irtois varmasti myös käyttistä ja monipuolista soundia.
 
✡ "Vittu sinä oot huono ihminen ollaksesi kuitenkin niin paska jätkä." -Painajaismainen | "Vielä ku Esso ois kaunis. Ja nainen. Kun nyt se on komea. Ja mies. Junou. Melkeen sama mutta enempi munaa suussa." -Kitaravirtuaali
Numb
23.08.2013 15:34:52 (muokattu 23.08.2013 15:39:10)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murtti: Mites muuten nuo putkicombot? ne ilmeisesti "herkempiä" särkymään tai vaativat tarkempaa huoltoa kuin transistorivehkeet?
 
Ei ne periaatteessa muuten ole, mutta etenkin pääteputket ovat kuluvia osia, ja pitää aika ajoin vaihtaa.
 
Jos nyt lähtis sitten tuolla 600€ budjetilla liikenteeseen ja aloittas sen vahvarin päivityksellä.
 
600€ budjetilla saa jo kaikenlaista mukavaa kun vaan kohdalle sattuu :) Jos haluat oikein todella panostaa vahvistuspuoleen, niin torilla näytti olevan Orange Rockerverb combo. Siihen menis koko budjetti, mutta jos haluat sen sitten joskus myydä, niin saat omasi pois kyllä. Ja siitä irtoaa kaikki tuo mitä kuvailit.
 
Kuten tuossa aiemmatkin, niin jos haluat soundia ratkaisevasti parantaa ja kehittää, niin vahvistin on se, mihin panokset kannattaa laittaa.
 
Jo mainittujen Mesan Sudio 22:n lisäksi näkyi torilla olevan Engl Screamer, joka mahtuu tuohon hakemaasi budjettiin. Jos semmoisen soundista tykkää, sehän on aika kirkassoundinen vahvistin.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head
Laulava Kylätohtori
23.08.2013 15:55:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos haluat 500-600 pistää kitaraan, niin itse suosittelisin ehdottomasti japanilaista Tokain näkemystä stratosta tai telestä. Torilla on nytkin muutamia kelpoyksilöitä kilpailukykyiseen hintaan. Japanilaiset Tokait ovat oikeasti hyviä soittimia, joita ei tarvitse päivittää parempaan (ellei mikrofonien vaihtoa lasketa, mutta sekään ei tietenkään ole pakollista).
 
Itse kuitenkin ehdottaisin myös, että ehkä kannattaa panostaa vahvariin, koska hyväkään kitara ei kuulosta hyvältä huonon vahvistimen läpi (toki hyvää kitaraa on silti mukavampi soittaa), mutta huonompikin kitara kuulostaa paremmalta hyvän vahvarin kanssa soitettuna.
 
Yleisesti nuo Bugera-ulinaketjut kannattaa jättää omaan arvoonsa, koska ne nyt ovat, mitä ovat. Maailmassa on tuhansia ja taas tuhansia tyytyväisiä Bugerakäyttäjiä. Ja jos myyntimäärät ovat, mitä ovat, eikä se laatu nyt oikeasti ole mitään huippua, niin kyllähän niitä vikayksilöitäkin joukkoon mahtuu. Hinta/soundi noissa on kuitenkin kohdallaan. Toisaalta, jos panostat koko summan vahvariin, niin sillä saa jo laadukkaan pelin, joka on oikeasti hyvä ja kestävä...
 
Gyl sunkka maar oikke met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Antti1
23.08.2013 15:58:36 (muokattu 23.08.2013 15:59:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Engl Screamer, joka mahtuu tuohon hakemaasi budjettiin. Jos semmoisen soundista tykkää, sehän on aika kirkassoundinen vahvistin.
 
Oli kyllä tossa viimeksi oikeasti järkytys suorastaan kuinka paskalta toi kuulosti, kun omistuksesta on jo ties miten monta vuotta. Tai no joo, mulla oli nuppi ja erilaisia kaappeja. Todella ohutta sirisuria ilman mitään potkua se combo. En tiedä oliko ko. combossa jotain vialla, mutten ikipäivänä halua enää samanlaiseen sotkeutua missään musahommissa.
 
"I dreamed that I was in a river... I floated down the river, through valleys of giant boobs." -Sanji
Numb
23.08.2013 16:00:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Todella ohutta sirisuria ilman mitään potkua se combo.
 
Henkilökohtaisesti jaan tämän näkemyksen - mulle saa mielellään olla pörinää ja jyrinää. Mutta niin vaan moni siitäkin laitteesta tuntuu tykkäävän.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head
JaaGeRMaisTeR
23.08.2013 17:12:55 (muokattu 23.08.2013 17:13:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma näkemys vk100 oli samanmoinen.. potkuton sirkkeli.. Nyt vahvistimen omistaja oli kertonut muut oireet niin putkethan siellä vetää viimisiänsä. Voisko olla engl:issä sama oire?
 
Mutta alottajalle sen verran. Kyllähän ne putkivermeet enemmän huolenpitoa tarvittee. Omasta mielestä huono putkivahvari on siltikkin parempi ääninen kun trankku pelit. Kokemusta vahvistimista ei kyllä kauheasti ole. Tuo on "sääntö" on pätenyt hyvin tähän mennessä :)
 
Antti1
23.08.2013 17:15:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JaaGeRMaisTeR: Voisko olla engl:issä sama oire?
 
Ei se siltä kyllä vaikuttanut ja sen paikalle kiikuttanut kaveri kyllä vakuutti olevan täysin toimintakuntoinen. Mut kyllä sillä toimeen tulee, muistin vain paljon paremmaksi stackin ja ajan kultaamien muistojen perusteella. Verrokkina tosin sit oli ko. keikalla Framus Cobra ja 5150 -pinot vieressä, joten vertailu oli vähän epäreilu sikäli. :)
 
"I dreamed that I was in a river... I floated down the river, through valleys of giant boobs." -Sanji
Tsugu Way
23.08.2013 17:24:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Jos haluat 500-600 pistää kitaraan, niin itse suosittelisin ehdottomasti japanilaista Tokain näkemystä stratosta tai telestä. Torilla on nytkin muutamia kelpoyksilöitä kilpailukykyiseen hintaan. Japanilaiset Tokait ovat oikeasti hyviä soittimia, joita ei tarvitse päivittää parempaan (ellei mikrofonien vaihtoa lasketa, mutta sekään ei tietenkään ole pakollista).
 
Komppaan tätä! Mietiskelin, että mitä itse tekisin jos talo palais ja kaikki nykyiset kamat menis. Bändiin kuitenki pitäis päästä välittömästi ja kamat hankkia vakuutusyhtiöltä saadulla 900 euron budjetilla.
 
Päädyin siihen, että ostan (käytettynä) Japsi-Tokain straton ja Peavey Classic- tai Fender Blues Junior- vahvaimen. Siihen vielä just saisin budjettiin jonku tubescreamer- tyyppisen overdriven. Sitte hakisin vielä verkkokaupasta Joyon delayn. Koko homma 900 euroa - ja näillä kyllä kelpaisi bändissä soitella vaikka pitempäänkin.
 
Blues is allright!
JaaGeRMaisTeR
23.08.2013 17:25:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Ei se siltä kyllä vaikuttanut ja sen paikalle kiikuttanut kaveri kyllä vakuutti olevan täysin toimintakuntoinen. Mut kyllä sillä toimeen tulee, muistin vain paljon paremmaksi stackin ja ajan kultaamien muistojen perusteella. Verrokkina tosin sit oli ko. keikalla Framus Cobra ja 5150 -pinot vieressä, joten vertailu oli vähän epäreilu sikäli. :)
 
Ääni lähtee niin kunto on toimiva ja melkeen uusi :D Stackina moni laitos on parempi. Ainakin omastamielestä :) Jopa Ht-1 kuulostaa aivan eri vahvistimelta kaapin kanssa kun omalla elementillä.
 
RaskasMielinen
23.08.2013 18:20:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Panostaisin kans enemmän siihen styrkkariin. Kitaraksi torilta joku 90-luvun japanin Jackson superstrato HSS-mikityksellä ja lisurifloikalla, styrkkariksi jokin omaa korvaa miellyttävä ja mahdollisimman monipuolinen (efektilooppi jne.) combo (mieluummin tosin nuppi ja vähintään 2x12" -kaappi jos vain budjetti sallisi) ja sit vielä joku perussäröpedaali (Iban Tubescreamer tai ProCo RAT). Pitäisi löytyä soundit joka lähtöön. Lisäksi, mutta menee jo yli budjetin, Kochin keinokuorma (huom. ohmien täsmääminen) kotisoittelun avuksi - siinä on kuulokeliitäntäkin:)
 
Gabe
23.08.2013 20:54:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samaa mieltä aiempien kanssa. Itse panostaisin tuon koko 900e kunnon vahvistimeen. Oletko testaillut kuinka paljon erilaisia vahistimia? Moni näyttää satsaavan paljon kitaraan ja unohtaa ihan kokonaan vahvistimen merkityksen, mikä ei ole pieni. Omat mieltymykset tässäkin selviävät vain itse kokeilemalla. Tylsä vastaus mutta pitää paikkansa, oikotietä onneen ei ole.. vaivannäkö kyllä palkitaan sitten lopulta. :) Asiallisen kitaran saat myöhemmin käytettynä muutamalla sadalla, Tokai kannattaa pistää korvan taakse. Kaulaprofiileihin kannattaa tutustua myös paikan päällä, mene vaikka jonnekin liikkeeseen räpeltämään erilaisia vaihtoehtoja. Käsien koko ei välttämättä vaikuta siihen millaisesta kaulasta mahdollisesti pidät.
JaaGeRMaisTeR
23.08.2013 21:07:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Samaa mieltä aiempien kanssa. Itse panostaisin tuon koko 900e kunnon vahvistimeen. Oletko testaillut kuinka paljon erilaisia vahistimia? Moni näyttää satsaavan paljon kitaraan ja unohtaa ihan kokonaan vahvistimen merkityksen, mikä ei ole pieni. Omat mieltymykset tässäkin selviävät vain itse kokeilemalla. Tylsä vastaus mutta pitää paikkansa, oikotietä onneen ei ole.. vaivannäkö kyllä palkitaan sitten lopulta. :) Asiallisen kitaran saat myöhemmin käytettynä muutamalla sadalla, Tokai kannattaa pistää korvan taakse. Kaulaprofiileihin kannattaa tutustua myös paikan päällä, mene vaikka jonnekin liikkeeseen räpeltämään erilaisia vaihtoehtoja. Käsien koko ei välttämättä vaikuta siihen millaisesta kaulasta mahdollisesti pidät.
 
^Pelottavan paljon kaveri osaa neuvoa asioista :D Laitanpa piruuttaan vielä sen, että joskus vähempi on enempi :) Kortti taskuun ja soitinkauppaan mars mars :D
 
Ziggy Bubba
23.08.2013 21:13:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sanon vähän samaa kuin muutkin, eli laita ihmeessä enemmän rahaa vahvariin tossa kohtaa. Jos siis soundi on päivityksissä ykkösasia.
 
Squierin Classic Vibe -sarjasta nappaisin noin 300 eurolla (käytettynä vielä vähemmän) sopivan. Sillä 600 eurolla saa sitten vaikka Orangen Tiny Terror -combon, joka taipuu ihan vaan gain-nuppia kääntelemällä tosi moneen hommaan. Viimeiset hilut voi sitten laittaa vaikka Joyon boostereihin tai siihen vakiotoimivaan Bad Monkeyyn.
 
Yhden miehen pläskiä pruttua ja tunnelmaa: CROOKMACHINE
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti