Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 1-Spot + Spedu + Blackstar = 60hz hurina
1
harez
10.08.2013 01:33:56 (muokattu 10.08.2013 01:34:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä pitäisi jopa laittaa tuonne efektipedaali puolelle, mutta menkööt nyt tähän, koska ei varsinaisesti koske lautaa. Onko kellään muulla kokemusta nimenomaisesti 1-spotin muuntajan kanssa ongelmista Blackstar vahvistimien kanssa. Itsellä hurinat alkavat heti, jos minka tahansa pedaalin virta tulee 1-spotista. Lenkissä tai suoraan etusen edessä niin aina hurisaa. Vanha halpa nimetön muuntaja toimii paljon paremmin. 1-Spotissa ei ole vikaa, koska se on testattu muualla toisen vahvistimen ja samojen pedaalien kanssa. Ongelma esiintyy kotona ja tällä hetkellä vain Blackstarin vahvistimien (5-htr ja 40 club) kanssa.
 
Voiko tuossa olla maaluuppi vai mikä sen voi aiheuttaa? Selviääkö ostamalla Voodoo Labin powerin? Vai pitääkö pyytää sähkäri kotiin katsomaan piuhat?
 
- J
 
JaaGeRMaisTeR
10.08.2013 13:34:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

harez: Ehkä pitäisi jopa laittaa tuonne efektipedaali puolelle, mutta menkööt nyt tähän, koska ei varsinaisesti koske lautaa. Onko kellään muulla kokemusta nimenomaisesti 1-spotin muuntajan kanssa ongelmista Blackstar vahvistimien kanssa. Itsellä hurinat alkavat heti, jos minka tahansa pedaalin virta tulee 1-spotista. Lenkissä tai suoraan etusen edessä niin aina hurisaa. Vanha halpa nimetön muuntaja toimii paljon paremmin. 1-Spotissa ei ole vikaa, koska se on testattu muualla toisen vahvistimen ja samojen pedaalien kanssa. Ongelma esiintyy kotona ja tällä hetkellä vain Blackstarin vahvistimien (5-htr ja 40 club) kanssa.
 
Voiko tuossa olla maaluuppi vai mikä sen voi aiheuttaa? Selviääkö ostamalla Voodoo Labin powerin? Vai pitääkö pyytää sähkäri kotiin katsomaan piuhat?
 
- J

 
Onko samassa pistorasiassa muintaja ja vahvistin? Onko maadoitukset pistorasioissa?
 
*Maailma on potta*
Space_Ace
10.08.2013 13:42:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lievästi aiheesta ohi, mutta mikä kumma on maalenkki? Ilmeisesti aiheuttaa hurinaa, mutta en itse ole parin päivän pohdinnan jälkeen tullut mihinkään johtopäätökseen asiasta.
 
Kyllä piuha on aina piuha.
hemmo
10.08.2013 13:57:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

se hakkurimallin 1-spot on se ongelman aiheuttaja
 
mäkeen vaan
 
Kaikista löytyy ihana sielu, kun ihmiseen keskittyy.
hemmo
10.08.2013 14:00:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Space_Ace: Lievästi aiheesta ohi, mutta mikä kumma on maalenkki? Ilmeisesti aiheuttaa hurinaa, mutta en itse ole parin päivän pohdinnan jälkeen tullut mihinkään johtopäätökseen asiasta.
 
maalenkki on tasausvirtojen aiheuttama häiriöjännite eli hurina tai brummi
 
2 eri pistorasiaa aiheuttaa, yleensä
 
Kaikista löytyy ihana sielu, kun ihmiseen keskittyy.
Space_Ace
10.08.2013 14:10:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hemmo: maalenkki on tasausvirtojen aiheuttama häiriöjännite eli hurina tai brummi
 
2 eri pistorasiaa aiheuttaa, yleensä

 
Tänks!
 
Virhe jne
 
Kyllä piuha on aina piuha.
JaaGeRMaisTeR
10.08.2013 14:16:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hemmo: se hakkurimallin 1-spot on se ongelman aiheuttaja
 
mäkeen vaan

 
Jep hakkurihan tuota sirinää aiheuttaa.. joko tonninpainoista muuntajaa kehiin tai pyrkiä estämään häiriötä jollakin.
 
*Maailma on potta*
jhlamm
10.08.2013 18:48:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep. Itsellä oli 1-spot ja kun otti minkä tahansa muun tarvikemuuntajan (jonka siis voltit yms täsmäsivät) niin hurina poistui.
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
harez
16.08.2013 22:52:48 (muokattu 16.08.2013 23:02:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meinasin jo heittää koko 1-spotin mäkeen, mutta sitten tapahtui ihme. Rakentelin tuohon pedaalilautaan uuden piuhan, koska olen kyllästynyt kulettamaan 4 piuhaa + kanavanvaihtajaa aina mukana. Nyt saan kaikki liitännät pelkällä kitarapiuhalla ja yhdellä Sommer Cablen multicorella. Kun sain sen valmiiksi ja testasin 1-spot olikin täysin hiljainen. Eli jossain noista Fenderin Custom Shopin piuhoissa on täytynyt olla maa-ongelma ilmeisesti. Ihmettelen vain, miksi bulkki-muuntajalla toimi aivan hyvin?
 
Blackstarin kanavanvaihtajan + looperin (musta lotja keskellä) rakentelin uusiksi siten, että voin valita haluamani efektit jotka ovat käytössä vain särökanavan ollessa päällä. Näin ei tarvi hyppiä kuin yhden napin kanssa, jos cleanin kanssa ei halua käyttää samoja efektejä kuin särön kanssa.
 
Tässäpä kuvaa laudasta ja kaapelista. Meni muutama tunti ja kuristesukka, kun piuhan väsäsin.
 
http://www.kuvanettiin.fi/di/U8BP/WP_000477.jpg
 
rosberg
17.08.2013 11:13:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

komee kytkentä. tosin lautaan mahtuisi vähän enemmänkin tavaraa :D
 
Ibanez AW5 Auto Wag Ibanez BC5 Bass Chorus Ibanez BP5 Bass Comp Ibanez CD5 Cyberdrive Ibanez CP5 Compressor Ibanez CR5 Crunchy Rhythm Ibanez CS5 Super Chorus Ibanez DL5 Digital Delay Ibanez FL5 Flanger Ibanez MF5 Modern Fusion -näitä speduja s
Zeeboo
17.08.2013 12:01:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos häiriöääni on verkkotaajuista (50Hz, ei 60Hz täällä Euroopassa, nus nus), niin silloin syyllistä ei kannata hakea sähkölähteen toimintaperiaatteesta. Hakkurivirtalähteen hakkuritaajuus on reippaasti audiotaajuuksien yläpuolella. Maalenkki, niinkuin tuolla ylempänä arveltiin on yksi tavallinen syyllinen näihin brummeihin. Jos signaalimaa ja "valtakunnan maa" eivät ole samassa potentiaalissa, kulkee näiden välillä virta joka taas näkyy, tuntuu ja kuuluu hurinana. Hurina on siis seurausta maalenkistä, joka taas johtuu esim siitä, että kahden sähkönsyöttöpisteen maadoituksilla on välimatkaa. Jos laitteen sähkönsyöttö on maadoitettu, eli sen runko on tarkoitettu johdettavaksi "valtakunnan maan" potentiaaliin, ja sen syöttö otetaan maadoittamattomasta rasiasta, on laitteen rungon = vahvistimen maan = signaaliman ja "valtakunnan maan" välillä potentiaalieroa joka taas kuuluu.
 
Verkkotaajuiset häiriöt pystyvät kytkeytymään myös indusoitumalla. Riittävän voimakas häiriö, sopiva etäisyys, heikko suojaus ja häiriölähteen ja "vastaanottimen" keskinäinen asento vaikuttavat häiriön kytkeytymiseen (tämän takia putkivahvistimien verkko- ja päätemuuntajat sijoitetaan niin, että niiden käämit ovat 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden). Ketjun aloittajan tapauksessa savuava ase voi hyvinkin löytyä kytkentäpiuhoista.
 
White men can't Monk
mattim
17.08.2013 12:16:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä ketjussa sekä brummi, (50 Hz) että sirinä kulkevat käsikädessä ja molemmat pannaat hakkurin piikkiin sulavasti. Hakkurit vahvistavat joskus toisiossa esiintyviä korkeita taajuuksia eli sirinöitä ja suhinoita. Brummit ovat monesti maalenkkiongelmia.
 
.
Zeeboo
17.08.2013 13:57:32 (muokattu 17.08.2013 14:07:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Tässä ketjussa sekä brummi, (50 Hz) että sirinä kulkevat käsikädessä ja molemmat pannaat hakkurin piikkiin sulavasti...
 
Näinpä. Aina eivät kaupan myyjätkään ole hakkurin ja "tavallisen" powerin erosta selvillä, saatikka elektroniikasta ei-niin-hyvin-perilläolevat soittajat ;)
 
White men can't Monk
harez
17.08.2013 17:54:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rosberg: komee kytkentä. tosin lautaan mahtuisi vähän enemmänkin tavaraa :D
 
Tämä ongelma pitää kyllä ratkaista pikimiten. Ainakin tuohon Bad Monkey olisi mahdollisesti tulossa ja sitten jotain muuta kivaa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti