Muusikoiden.net
22.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mitkä pedaalit voivat ottaa virtansa samasta paikasta??
1
herlevi
09.08.2013 13:53:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisi edessä kunnollisen virtalähteen hankinta rakeinteilla olevaan entistä ehompaan pedaalilautaan. Polkusimia tulee max. 12 kpl. On reverb, delay, wah, fuzz, cleanboost, bbpreamp, overdrive, kompura, tremolo, EQ, line selector ja viritysmittari.
 
Pystyykö/kannattaako joillekkin pedaaleille ottamaan virran virtalähteen samasta uloslähdöstä eli haaroittamaan?? Sen ymmärrän, että milliampeereiden tulee riittää, mutta onko muuta huomioon otettavaa??
 
Pedaaleita on melkoinen määrä ja isot virtalähteet maksavat melkoisesti. Onko halvempaa tietä onneen :D
 
McNulty
09.08.2013 14:16:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Halvempi tie löytyy aina, mutta onnellista lopputulosta se ei takaa.
 
Ainakin säristimet (poislukien fuzzit) sekä wahit ja viritysmittarit voivat ottaa ns. samoista lähdöistä virtansa, esim. jollain daisy-chain haaroitinjohdolla. Sen sijaan osa modulaatio ja etenkin viive-efekteistä vaatii melko paljon sähkövirtaa.
 
Kokeile... sillähän se parhaiten selviää. Erilaisia virtalähteitäkin on niin paljon, että yksiselitteistä vastausta kysymykseesi on vaikea antaa. Esim. joissain virtalähteissä on useampi 9VDC lähtö, mutta sen lisäksi myös 12VDC ja 12VAC lähdöt. Joistain löytyy 18VDC tai jopa 24VDC lähdöt, SAG-toimintoja jne. jne.
 
Itse olen kuitenkin Voodoo Lab Pedalpower 2+ rasiasta ottanut yhdestä 9VDC ulostulosta virran kolmelle pedaalille (viritin, wahi ja od). Hyvin on aina tarvittaessa toiminut.
 
Kannattaa myös miettiä, onko kaikki mainitsemasi 12 spedua tarpeen ja pakollisia? Voisiko jollain rasialla hoitaa kaksi asiaa yhdellä kertaa? Minulla ainakin suuntaus on ollut spedulaudan kutistaminen... ja jos sitä rotary speaker -efektiä johonkin yksittäiseen juttuun kerran vuodessa tarvitsee, niin onko sitä järkevä pitää 24/7 laudassa?
 
The world suffers a lot. Not because of the violence of bad men but because of the silence of good men.
phiit
09.08.2013 14:39:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainoo minkä kanssa on tullu ongelmaa on ollu EHX:n delay, se vaan lakkas omin päin toimimasta jos oli parikin muuta pedalia samassa virtalähteessä haarotettuna. Virtalähteenä 1Spot. Yksinään oman virtalähteen/patterin kanssa ei mitään ongelmaa.
 
Antsa Lipsanen
09.08.2013 14:58:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse teetätin virtalähteen jäsen JoppeJoo:lla. On melkoisen jytky peli ja ulostuloja on 8x9V, 2x12V, 2X18V ja vielä 2x24V. Olisikohan kokonaisampeerimäärä ollut 1A eli 1000mA. Kaikkeen on riittänyt ja tästä olisi kuulemma saanut 2A:nkin version. Ei anna häiriötä eikä kyykkäile. Taisi maksaa 150€, mutta on hintansa väärti. Suosittelen!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti